Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#51) FoLey-v válasza pusszycat (#48) üzenetére


FoLey-v
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Azt már megcsináltam és pont arra a meghajtóra tudtam biztonsági lemezképet csináltatni. :)

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB Black Global Version •

(#52) snecy20


snecy20
(veterán)

Mai világban már mi egy 256GB-os SSD rendszer alá? Senkit nem vág földhöz.

(#53) Apollyon válasza #54072192 (#50) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Végtelen %-ban biztos vagyok benne, hogy nálad sem "havonta 1-2 percig" tart a win10 frissítés. Az, hogy mi nem okoz gondot, szubjektív. Az, hogy neked nem okoz gondot, hogy mennyi ideig tart a win10 frissítés, plusz az esetenként vele járó akár 3 újraindítás is, még nem teszi semmissé, hogy valóban probléma van annak update rendszerével.

Pár hónap múlva 4 éves lesz a windows 10, és ezalatt az idő alatt sem sikerült megoldani a már kezdetekben is jelen lévő, az emberek agyára menő frissítési mechanizmust. Sőt, azóta sem semmilyen szándék nem is érzékelhető, hogy egyáltalán lenne erre törekvés.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#54) Bici válasza snecy20 (#52) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Szerintem itt inkább az a gond, hogy vannak tabletek, amikben nem bővíthatő a 32GB eMMC.

Engem jobban zavar asztali csak-játékos gépen, hogy olyan komponenseket is frissít a win, amit soha nem használok. Ezeket jobb lenne törölhetővé tenni (úgy, hogy ne is jöjjön vissza), vagy fel sem telepíteni.

[ Szerkesztve ]

GEIL EVO CORSA 2X4 GB 2133 MhZ CL9 kit eladó

(#55) joey04 válasza colomb2 (#1) üzenetére


joey04
(félisten)

miért?

(#56) Hoby


Hoby
(tag)

nah akkor várható hogy lefoglalja a teljes maghajtót? mint hiba?

(#57) sb válasza edari (#25) üzenetére


sb
(veterán)

Másik cikkben azt írták most lehet majd... bár az igaz, hogy én is leszedtem... arra nem emlékszem, hogy ps-ből vagy simán.
Még egyszer összefoglalva szerintem két gond van:
1. Indokolatlanul foglal egy rakás helyet egy csomó minden kérdés nélkül. (És sztem növekvő méretben)
2. Hogy ezek ha kézzel valahogy meg is oldhatóak (szerintem csak egy része), az kéne, hogy ezzel ne kelljen power usert játszani, oldja meg az os, hogy ne egy szeméthalom legyen 3 év múlva.

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#58) Dobrika


Dobrika
(tag)

Tehát a tárhelyigénye nő. A "hardverigény" kicsit félrevezető, de a hír legalább egy hónapos..

(#59) #54072192 válasza Apollyon (#53) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Mivel havonta egy frissítés jön, így de, havonta egyszer foglalkozok vele. Egyébként szerencséd van, a 1903 most kapott frissítést, így stopperrel mértem neked.
Jött az üzenet, hogy az aktív időszakon kívül frissülni fog, de újraindíthatom most is. Megtettem, összesen 28 másodperc volt a frissítés, egyetlen újraindítással.

Amúgy sem szokott háromszor újraindulni. Nem tudom, hogy mit csinálsz a gépeden, de ha esetleg belenyúlkálsz rendesen a rendszerbe, meg letiltogatsz dolgokat, akkor az is lehet, hogy hibásnak látta bizonyos részeit, és WU-n keresztül javította magát. Az is érdekes, hogy akkor frissítettél, mikor már majdnem itt a következő összegző.

"és ezalatt az idő alatt sem sikerült megoldani a már kezdetekben is jelen lévő, az emberek agyára menő frissítési mechanizmust"

Te még a 1507-en vagy? Sokáig lehet halogatni, sokáig figyelmeztet és értesít, már figyelembe veszi, hogy mikor szoktad használni a gépet (ha lusta vagy beállítani), és a frissítés sem tart sokáig, ráadásul havi egyszer van.

(#60) lemusz


lemusz
(addikt)

Tavaly is volt hasonló, csak akkor rammal.

(#61) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

Tök jó, hogy az MS eldönti helyettem, hogy lefoglalja a helyet a gépemen, hátha kell alapon. Ez nálam a mesterséges gépigény növelés kategória kb a semmiért...

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#62) 8th


8th
(őstag)

Elég vicces. :D Kisimultak a ráncaim amióta száműztem a szarjukat az összes otthoni gépről egyet kivéve, de azon meg Win7 fut néhány spec. programmal offline. :P

(#63) Apollyon válasza #54072192 (#59) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Egy játékra használt win10-ről van szó. Zsíreredeti, pro verzió. Nincs semmi belecsicskítva és rendszeresen frissítve van.

Azt már megtanultam, hogy minél tovább halogatok 1-1 frissítést, ha azok felgyülemlenek annál rosszabb lesz. De van, amikor ez sem érvényes, és egyetlen biztonsági frissítés után képes 3x, azaz háromszor újraindítani a rendszert. A frissítés amúgy meg egy dolog, mert van számos más probléma is a rendszer logikájával kapcsolatban – vagy inkább annak hiányával. Persze elhiszem, hogy a fentiek a te dimenziódban nem léteznek, de nem tudok, és nem is akarok mit kezdeni a Stockholm-szindrómáddal.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#64) Predatorr válasza sb (#24) üzenetére


Predatorr
(junior tag)

Sima win 10 a driverstore-t meg az adv. system cleaner kipucolja, csak mindig le kell takarítani a gépről, mert rohadt agresszív egy program. Az update-eket ccleaner is kiviszi, bár már elég hisszú kézi törléslistám van benne. Egyik verzióm sem hízott, mind csak lassult, viszont a félévente érkező új verziókat mindig tisztán telepítem. A céges gépeken nem, de azokat meg magából a gépházból tökéletesen el lehet távolítani, és ugyanúgy nem nő a win. A napi frissítések, karvantarzással, 2 verzió között max fél GB-ot pakolnak föl.

Szmörre: majd megnézem, de kötve hiszem, hogy 10GB lenne az egész w10, a maradék hely meg megvan. Annak mindenesetre nem örülök, amilyen durván ráállt a m$ az ssd-k agyonírására. (Eredetileg mindenütt partíciót olvastam, csodálkoztam is, hová tenné.)

Apollyon: Wint felteszed, minden frissítést letiltasz, fel rá egy megbízható védelem, és nincs több para.

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#65) #54072192 válasza Apollyon (#63) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Jajj, ez annyira tipikus. :D Jössz panaszkodni, hogy neked 3x indul újra a gép, meg mennyire sokáig tart minden frissítés (ami nálad nem havi 1, mert nem tudom), aztán ha valaki leírja az ellenkezőjét, akkor már más dimenzióban él, meg Stockholm-szindrómája van. Ráadásul már nem is az update a fő gond, hanem a rendszer logikájával kapcsolatos számos probléma.
További jó panaszkodást! :)

(#66) kutga válasza #54072192 (#65) üzenetére


kutga
(veterán)

Ezt én sem értem. Még egyetlen frissítésnél sem kellett újraindítanom, leállításnál megcsinálta. De biztos vagyok benne, ha nem lenne frissítés, az lenne a baj. :F

A rendszer logikájával kapcsolatos számos problémán mondjuk ez sem segít.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#67) Apollyon válasza Predatorr (#64) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Wint felteszed, minden frissítést letiltasz, fel rá egy megbízható védelem, és nincs több para."

Hiába a megbízható védelem, ha lyukas a rendszer. Ez OS-től függetlenül így van.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#68) #54072192 válasza kutga (#66) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Szerintem nála újraindítás után indul újra még többször. Pont azért telepíti egy részüket a rendszer menet közben, hogy ne kelljen több újraindítás, csak egy. Ráadásul már tényleg csak ennél a havi összegzőnél kell, egyébként nem.

Predatorr: Az SSD-nek ez nem árt. Eddig is ugyanezt csinálta, csak most biztosra megy, hogy legyen elég helyed.

[ Szerkesztve ]

(#69) kromatika


kromatika
(veterán)

20 GB-ről 32GB re való ugrást azért nem neveznék pici változásnak.Engem mondjuk nem túlzottan zavar,Win 10 alá úgy sem raknék 120GB SSD nél kisebbet rendszernek.Lehet kisebből is gazdálkodni,de ne keljen már hetente törölgettem a össze gyűlt felesleges fájlokat.havonta mondjuk meg teszem.

(#70) E.Kaufmann


E.Kaufmann
(őstag)

Most komolyan, az ilyen olcsótabletek felhasználóin kívül nem értem miért fáj itt sokaknak ez a növekedés. Amúgy is sok ilyen tablettel amúgy sem kompatibilis már a 16XX feletti Windows 10 (talán a Cherry trail alapú cuccok, de nem tudom most pontosan).

Én most váltottam a 120-as SSD-t 240-esre, mert potom áron van és csomó minden, ami nem szervesen Windows, nem fért el már, de ha nem vagyok lusta két meghajtón dolgozni még évekig elég lenne a 120-as SSD.
Nekem se tetszik csomó "fejlesztés", de ha ez kell a zökkenőmentes frissítéshez, nem egy nagy ár.

(#71) Dobrika válasza #54072192 (#59) üzenetére


Dobrika
(tag)

NEm mindegy, hogy frissítést kap, vagy új verzió frissül mert akkor kell a sok hely és az indít újra háromszor, de, hogy 4ezért miért kell lőre lefoglalni, az nem egészen világos.

(#72) PuMbA válasza GodGamer5 (#61) üzenetére


PuMbA
(félisten)

"hátha kell alapon."

Pont ez az, hogy biztosan kell a félévente jövő nagy frissítésekhez :) A múltkori 1809 például 5GB-ot töltött le.

[ Szerkesztve ]

(#73) #54072192 válasza Dobrika (#71) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Funkciófrissítésnél normális, de az nem havonta van, és most nem is arról volt szó.
Azért foglalja le előre, mert annak nem lenne értelme, hogy akkor próbálná, mikor éppen töltené le. Ha akkor nincs elég hely, akkor nem lehet mit lefoglalni.

(#74) tibaimp válasza Bici (#7) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Teljesen igaz! Aki nem ért hozzá, annak ott lenne a "normál" verzió!

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#75) GodGamer5 válasza PuMbA (#72) üzenetére


GodGamer5
(őstag)

De azért, hogy fél/egy évente leszed, kb 5gb-ot, azért ne kelljen már 7 gigát fenntartani ennek. Így is mindig helyhiánnyal küzdök, mióta 50-100 gigásak a játékok. Meg egy win 10-nél ha már nincs 5-10 giga szabad hely, folyamatosan pofázik a gép, úgyhogy szerintem ez a húzás indokolatlan, mert így full idiótáknak néziknl a felhasználókat.

[ Szerkesztve ]

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#76) gézu válasza 8th (#62) üzenetére


gézu
(őstag)

Epic fail, mert sivárabb lett az életed. Az az izgalom, ami egy nagy frissítés előtt, alatt és után éri az embert, megfizethetetlen. És ez még fokozható is, ha nem csinálsz előtte rendszermentést. Ne hagyd ki!

Tévedni emberi dolog, de ha igazán el akarsz rontani valamit, számítógépre van szükséged.

(#77) #54072192 válasza GodGamer5 (#75) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Akkor harmadszor: az a fenntartott hely nem marad üresen, a rendszer és az alkalmazások pakolnak majd oda ideiglenes fájlokat, amik amúgy is ott lennének a rendszermeghajtón. A 7 giga sincs kőbe vésve, használattól függ.

A kevés hely miatt meg azért pofázik, mert 5 giga annyira kevés, hogy elég hozzá 1-2 játék, aminek nagyra hízik a mentése, meg mellette pl. a Chrome telepakolja a cache-t valamivel, és már semmi sem marad a rendszernek.

[ Szerkesztve ]

(#78) cskamacska válasza Apollyon (#53) üzenetére


cskamacska
(addikt)

"Sőt, azóta sem semmilyen szándék nem is érzékelhető, hogy egyáltalán lenne erre törekvés."

Nincs rá szükségük. :D Nem tudnak annyi szoftvertesztelőt kirúgni a minőségbiztosításról, ezeket béna telemetriával megpróbálva pótolni, hogy meginogjon a piaci helyzetük. Márpedig akkor minek. :U

Természetesen ebből pedig az jön, hogy a fórumon ilyen "nekem nem megy" vs "nekem mindig jól ment, PEBKAC, fogd be a szád buta divat-MS hater troll, képtelen voltál átszokni az új Metróra most meg nyafogsz" retardált sárdobálással lesz diskurzus helyett. Pedig a nagy helyzet hogy mindenkinek igaza van, a szűklátókörű MS fan frissítése simán lehet hogy 30 másodperc alatt települ, más gépén meg nem hogy 30 perc és 3 újraindítás a szintidő, de lehet el sem indul a Win10, mert random okok miatt bebugzik és maga alá kakál.. :(

De ugye ez van, ha valaki belekényelmesedik a monopóliumba, a mélyen tisztelt pulikum meg készítheti a hátsó fertályát, hogy engedte hogy egy cég egy szoftvere legyen kötelező a gépeken. ;] Nem volt reálisan várható hogy örökké tart a Win98 SE-> Win 2000 -> WinXP SP2 -> Win7 SP1 "majd én kiválasztom melyik jön be nekem" jó világ. Majd most lehet ízlelgetni az Egy Windows korszakában, hogy milyen amikor nem lesz jó Windows amire váltani lehet a rázósabb kiadásokról. :o

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#79) PuMbA válasza GodGamer5 (#75) üzenetére


PuMbA
(félisten)

"Meg egy win 10-nél ha már nincs 5-10 giga szabad hely, folyamatosan pofázik a gép, úgyhogy szerintem ez a húzás indokolatlan, mert így full idiótáknak néziknl a felhasználókat."

De így legalább nem fog pofázni :) Pont ez a baj, hogy sokan nem hagynak elegendő helyet a rendszernek. Ez után már tele lehet pakolni, mert a rendszer lefoglalja magának, ami a működéséhez kell.

[ Szerkesztve ]

(#80) #54072192 válasza cskamacska (#78) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

"retardált sárdobálás", "a szűklátókörű MS fan gépe simán lehet hogy 30 másodperc alatt települ, más gépén meg nem hogy 30 perc és 3 újraindítás a szintidő, de lehet el sem indul a Win10, mert random okok miatt maga alá kakál."

Veled is csak többen vagyunk... :D Mindig megjelenik pár ember, aki elkezd panaszkodni, és azzal jól egyet is kell érteni, különben fanboy vagy. Ja, meg fizetett bérkommentelő is. Ha csak annyit írsz, hogy neked nincs bajod, akkor hajjaj, ide csak sírni lehet jönni.

Ugye 900 millió PC-n (nem Surface-n meg iMac-en) fut Win10, és ha valakinek lassú a frissítés, akkor mindenkinek tuti rossz, mert alapból rosszul tervezték. #szarawin10, ne legyél fanboy mert akkor is #szarawin10. Mondtam már, hogy #szarawin10? Mert az.

(#81) GodGamer5 válasza #54072192 (#77) üzenetére


GodGamer5
(őstag)

Legyen így, mert a cikkből nekem az jött le, hogy fixen levesz x gigát ês kész.

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#82) Dobrika válasza #54072192 (#73) üzenetére


Dobrika
(tag)

Csak azt nem értem, hogy miért mindíg mindent mindenáron frissíteni még akkor is, ha ez a hazsnálhatóság rovására megy.

(#83) kutga válasza Dobrika (#82) üzenetére


kutga
(veterán)

Gondolom a biztonság neked is fontos nem? :)

MOD
total90
Igen, elég sokan. ;]

[ Szerkesztve ]

Az élet négy magnál kezdődik.

(#84) total90 válasza Sinesol (#23) üzenetére


total90
(veterán)

Én is ezen gondolkodtam, hogy most komolyan valaki problémázik pár GB miatt?

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#85) #54072192 válasza GodGamer5 (#81) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Korábban linkeltem egy blogposztot, abban kicsit jobban elmagyarázzák. A múltkori frissítéses cikk is úgy írt, mintha már el lenne döntve, hogy a külső meghajtós hibával fog megjelenni, pedig erről senki sem beszélt.
Az meg majd kiderül, hogy ez mennyire válik be. Ha nem, akkor nem marad így.

Dobrika: A biztonsági frissítéseket gondolom nem kell magyarázni, a többi pedig azért fontos, mert egy csomó dolog van, amit csak új kiadással javítanak (mert nem egy appról van szó), plusz nem is támogatják akármeddig a régebbi kiadásokat. Tetszik vagy sem, nincs befejezett Win10, a frissítés az "élmény" része. :) Mondjuk a 1809 után rakd fel a 1507-et, és meglátod, hogy nagyon sok dolog változott.

(#86) Apollyon válasza #54072192 (#80) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Én kérek elnézést, hogy le mertem írni a tapasztalatomat. A tipikus inkább az, hogy megpróbáltad diszkreditálni az egészet annyival, hogy nálad jó, meg nálad minden rendben, és még lyukkártyán gyorsabb volt a frissítés mint nekem ssd-n. Tehát ha nálad minden oké = akkor másnál a probléma nem létezhet. Ez az az attitűd ami kiváltotta a fórumtárs adott kommentjét.

Igen, jövünk ide panaszkodni, egyrészt ez a hír pár nap múlva örökre lesüllyed, és senki sem fogja már olvasni, másrészt meg a hír arról szól, hogy a windows megint harap egyet a gépből. Ezzel szemben minden hibája marad ugyanúgy, mivel semmilyen jel nem utal arra, hogy pl. a problémás frissítési metódusra valami érdemi megoldás érkezik.

Lehet, hogy te még nem láttál jobbat, én igen. De ha nem is láttál, 2019-ben akkor sem így kellene működnie. Mivel van más, ami jobban működik, és arról igenis lehetne példát venni, és saját termékbe integrálni.

Ezért is írtam az első kommentemben azt, amit, hogy hány ezer milliárd dollár kéne a ms-nak, hogy ma elvárható színvonalnak megfelelően működjön a szoftverük. Mert mindössze pénz és akarat kérdése az egész. 4 év alatt egyébként nem sok érdemi változás történt a windowsban. A telemetriában esetleg lett pár plusz fantom kapcsoló, a home-osok is megkapják a frissítések eltolásának lehetőségét (elmebaj, hogy előtte miért nem), a gépház össze lett kutyulva, gyorsabb a boot ami meg azt jelenti, hogy ugyan előbb bejön az asztal, de ugyanúgy nem használható egyből a gép, ó és ugye most a több tárhely igény egyelőre tisztázatlan okok miatt, de legalább a frissítések mikéntjét meg valószínűleg nem javították (és nem is fogják). Stb.stb. csak úgy hirtelen. Aztán most jöhetsz azzal, hogy panaszkodók = hülyék. Felőlem mondjad, lepereg. De attól még a windózzal vannak gondok, csak mert te nem látod (nem akarod látni).

Ha máshogy nem megy, legyen egy win11, vagy úgyis 20 jön, legyen win20, legyen drága, vagy akármi, csak működjön jól. Bugokat lehet javítani, de amúgy se a rendszert használjuk, hanem a rajta futó alkalmazásokat. Az os-nek meg nem szabadna a user útjában állnia, hanem csöndben, a háttérben megbújva, a user szabtatása nélkül. Ha nem akarja a user a "telemetriát" akkor ki lehessen teljesen kapcsolni. Ha nem szeretne ilyen-olyan szolgáltatást, akkor ki lehessen kapcsolni. Sőt, telepítésnél kellene kérdezni, hogy ez-azt szeretnéd-e feltelepíteni. Kell az xbox fícsör? Nem kell. Kell a candy saga? Nem kell. Akkor meg fel se telepítse. Remekül meg lehetne ezt oldani, de magasról tesznek rá, hogy a userek mit akarnak, csak addig felelnek meg az elvárásoknak, amíg a userek még épp nem mennek Redmondba mérgükben mindent legyalulni.

A tárhely foglalással kapcsolatban meg azért mást leszólni, ha valakinek nem tetszik nem épp korrekt. Minden user hadd döntse már el saját maga, hogy mekkora ssd-je van, és annak tárhelyét mire kívánja használni. Persze lehet, hogy ez nem akkora probléma, de lehet, hogy van, akinek igen. Ezt is érdemes figyelembe venni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#87) 8th válasza gézu (#76) üzenetére


8th
(őstag)

Vén fütyi vagyok már nem bírom már az izgalmakat. :DDD

(#88) Bici válasza #54072192 (#80) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Nekem Win8.1-el vannak rendszeresen frissítési gondjaim, amióta bevezették a Win10 féle mókát ott is. Szóval valami baj csak van vele.
Biztos nem alapjaiban szar, csak van benne pár bug, amit nem javítottak még ki, és ezek a kevésbé tesztelt környezetekben gondot okoznak.
Én meg voltam győződve évekig, hogy a Win8.1 a legstabilabb win eddig, de aztán jött az új frissítési rendszer és ugyanarra a gépre nem sikerült az újratelepítés. Felment, majd frissült, és reboot után auto-rollback...
MS fórumban találtam rá parancssoros megoldást, amivel azóta is jó, de elég gáz, hogy egy hibátlan gépre nem lehet szűz windowst feltenni, ráadásul olyan gép, amin korábban lazán ment ugyanaz a win verzió (másik MSDN iso-val), és frissült is hibátlanul. :U

[ Szerkesztve ]

GEIL EVO CORSA 2X4 GB 2133 MhZ CL9 kit eladó

(#89) arty válasza Sinesol (#23) üzenetére


arty
(addikt)

"cikket nem olvasok, csak kommentelni jöttem"

köszönjük!

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#90) Dobrika válasza kutga (#83) üzenetére


Dobrika
(tag)

Hagyjuk már ezt a biztonságot.

(#91) cpt_sanya válasza Apollyon (#86) üzenetére


cpt_sanya
(kezdő)

Lehet én vagyok ezekre "immunis" mert csak használom az os-t , 2 éve van fent a win 10 mindenféle telepítés, és vissza állítás nélkül , frissítést nem igazán szoktam észre venni mert az aktív időszakon kívűl történik. Ha mégis belefutok akkor nekem otthon gyorsan lefut. Munkahelyen kicsit türelmesebbnek kell lenni. A win7 nem bírta ilyen stabilan ennyi ideig . De kinek mi.

Birom amikor kialakul a windows ,szidása és a linux istenítése . Pedig aki mind a ketőt használja meg tapasztalja , hogy egyiksem az égi manna.

Igen a win10 nek is vannak hibái ,de ezeket messze felnagyítják. Még a linuxnál mindenki jó hiszeműen halgat a hibákról ......

(#92) Dobrika válasza cpt_sanya (#91) üzenetére


Dobrika
(tag)

Egyébként én sem értem ezt a hisztériát, a W10-nél a frissítésekkel van a legkissebb gondom, az megy rendesen. Az egyetlen ami szar benne az a gyárilag telepített sok gyökér alkalmazása, de ezeket ki kell pucolni alkalmazástelepítősül és onnantól kezdve a legnyugisabb rendszer amivel valaha dolgom volt. A W7-el sokkal többet kínlódtam.

(#93) secretgarden


secretgarden
(tag)

Nem csak tableteknél van ilyen gond. Rengeteg 32GB eMMC hattertaras Windows laptopot adtak el, es meg most is forgalmaznak ilyennel szerelt uj laptopokat. Nagy szivas lesz a tulajoknak... Vehetnek nagyobb tarhelyes Windows laptopt (vagy atterhetnek Chromebookra...)...

(#94) cpt_sanya válasza cpt_sanya (#91) üzenetére


cpt_sanya
(kezdő)

Egy , negatív tapasztalatom van ami windows updatel történt . 30 gépet érintett mind edu-s verzió. Egy frissítés felfedett egy helyre állító partríciót indexelte a meghajtót és láthatóá vált. Sírt ,hogy kevés rajta a hely. Mondom ok , nem probléma elveszem a meghajtó indexet. Rendszergazdai jogokkal nem engedte , mert szerinte nincs jogom hozzá az aktív directory miat :(((

[ Szerkesztve ]

(#95) Puma K válasza kromatika (#69) üzenetére


Puma K
(veterán)

Mikor visszatértem 2014-ben az asztali gépekhez, kapott egy 120GB-os SSD-t a Windows 7.

Kezdtem látni hogy karcsú lesz ez ahogy használom a gépet... és elkezdtem nézni az 1-2 TB-os SSD-ket. Viszont ezeknek az ára olyan szinteken mozgott ami nekem nem ért volna meg pénzt.

Viszont tavaly 2018-ban elért egy olyan szintet az 1 TB-os SSD-k között a Samu EVO szériája aminél már úgy gondoltam ennyiért mehet.

Jelenleg ~720 GB szabad helyem van rajta, úgy hogy néhány online-multiplayer játék ezen az SSD-n van a Windows 10-en felül.

Jelenleg várom a 4 TB-os M.2 SSD-k árának a csökkenését, de arra úgy érzem még egy ideig várhatok :DDD

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#96) kutga válasza Dobrika (#90) üzenetére


kutga
(veterán)

Hagyjad csak. :)

Az élet négy magnál kezdődik.

(#97) fuze


fuze
(őstag)

A Windows játékra való... lassan már arra sem.

adamsimon.hu | Webdesigner, UI Designer, 3D Artist

(#98) snecy20 válasza Puma K (#95) üzenetére


snecy20
(veterán)

A 4TB m.2 az még egy bő negyedmilliós történet lenne. - ha nem félmilliós... :DD

(#99) kpbendeguz válasza kutga (#5) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Ha az apple erőltetne rá a usereire egy automatikus frissítést, ami 12GB-al több helyet foglal, akkor itt hörögne az összes windows fanboy, hogy "tervezett elavulás". Ehelyett kiadják az új funkciókat ingyenes új OS verziókban és eldöntheted, hogy telepíted-e vagy maradsz a réginél.
Ezt miért nem lehet windowsnál is megcsinálni? Simán lehetne windows 10.1-10.215 stb., a kötelező biztonsági frissítések maguktól települnének, az erőforrászabáló új fícsörök meg user igény esetén.
Most minden nagyobb windows updatenél azt kell néznem, hogy mi szarja össze magát utána.
Ez egy általam választott frissítéssel okés, mert eleve felkészülök rá, de most ha a következő kikapcsolásnál látom az update százalékokat már összeszorul a seggem, hogy másnap megint órákat cseszhetek el, mire rendbe teszem a rendszert.

(#100) Puma K válasza snecy20 (#98) üzenetére


Puma K
(veterán)

A hagyományos SATA csatlakozós ahhoz képest már barátibb: 197k Ft :DDD

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.