Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#201) Dobrika válasza CPT.Pirk (#199) üzenetére


Dobrika
(tag)

De, nem negedi a kártékony kódot, legalábbis a ublock origin nem, kiírja, hogy azt nem kéne.

(#202) flimo válasza Bici (#7) üzenetére


flimo
(őstag)

Erre volna igény erősen. Asztali userek még csak hagyján, de ha egy hoston akár tucatnyi virtuális windowst futtat az ember, és a képességek csak egy kis szelete van kihasználva, akkor rohadtul hely és erőforrás pazarló ez az egy windows mind felett megoldás.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#203) MrCsiT válasza #54072192 (#116) üzenetére


MrCsiT
(őstag)

Én írnék pár általános problémát:

- A Cortana meg az Xbox ne legyen alapból átengedve a tűzfalon.
- A Peoples ikon ne jelenjen meg alapból, hogy kattintgatnom kelljen ahhoz, hogy eltakarodjon a monitorról.
- Az Xbox legyen leszedhető a START menü jobb egér kontext menüjében, ne kelljen google hozzá, hogy kiírtsam egy nem gamer célra használt Win 10 Pro-ról.
- Default install win 10 némi gyári office elemmel ne tekerje 4-6 percig a HDD-t 100%-on minden indításnál.
- Ha már - mint írod - "mindenkinek" készült, egyáltalán ne kelljen Google semmiféle funkció leállításához!
- Ha már a tárhelyről van szó, az Outdated winsxs tartalmat legyen kedves törölje a Win maga: ki akar 3-al korábbi frissítéseket utólag eltávolítani, hogy ennek a tartalma kelljen bármikor is?!
- Egy normálisabb (mondjuk, legyen 200Mbps letöltési sebességű) nettel rendelkező notin ne legyen egy főverzió frissítés 6 óra, mint amiről többen beszámoltak, és amitől csak tehetetlenül álltak, mert se kikapcsolni, se megszakítani azt nem lehetett..

Kb. ezek a normál- és kevésbé normál felhasználói problémák a Win 10-el.
A bantu időzóna frissítése miatti kötelező újraindítást és azt, hogy pl. Intel hálózati kártya drivert képtelen megvizsgálni egy-egy új verzió: azaz anélkül felülveri, hogy előtte tudná, hogy az a frissítés után működni fog-e (elmondom: nem fog, és még szebb, hogy a frissítés visszavonása után sem fog már xD ) , eseményeket már csak mint marginális problémát említem meg, a fix méretű 200*100 pixeles modern ablakokat egy FHD monitoron pedig a határozott előrelépés (a szakadék felé) irányba is besorolhatnám :)

Fentieket úgy, hogy kedves ismerősök tapasztalták, vagy esetleg személyesen én. Tehát a "senki nem látta de én tuti nem, akkor az nincs is úgy" kinyilatkoztatások sehová sem vezetnek..

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#204) PuMbA válasza MrCsiT (#203) üzenetére


PuMbA
(félisten)

"- Default install win 10 némi gyári office elemmel ne tekerje 4-6 percig a HDD-t 100%-on minden indításnál."

Ezt több helyen olvastam, de még sose tapasztaltam. Szüleimnek nem rég lett egy 5 éves 500GB-os WD HDD-je lecserérve SSD-re Windows 10 alatt, de az sose tekert, amikor használtam, pedig átesett pár főverzió frissítésen és minden frissítés felment rá.

"Egy normálisabb (mondjuk, legyen 200Mbps letöltési sebességű) nettel rendelkező notin ne legyen egy főverzió frissítés 6 óra, mint amiről többen beszámoltak, és amitől csak tehetetlenül álltak, mert se kikapcsolni, se megszakítani azt nem lehetett.."

Ez a noti lassúsága lesz, mert asztali procin SSD-vel hamar megvan. A mobil procik pedig nagyrészt eléggé le vannak korlátozva a fogyasztás miatt. Egy jó notebook minimum 300-350k, szóval váltottam is asztalira már jó pár éve.

[ Szerkesztve ]

(#205) #54072192 válasza MrCsiT (#203) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

- A Cortana teljesen web-alapú, elég problémás lenne nem átengedni a tűzfalon. Az Xbox app szintén, az kezeli a közösségi funkciókat és az achievementeket is. Szóval ez így hülyeség. :)
- Már meg is történt, 1903-on nincs ott a tálcán.
- Már meg is történt, az Xbox appot a 1903-ban le lehet szedni jobb kattintással. Eddig jó! :)
- A HDD tekerését nem egészen értem, nem szokta telepítés után szokatlanul terhelni. Még indexeléssel sem, mert a 10-nél csak a felhasználói mappákat nézi. Talán érdemes lenne megnézned, hogy pontosan melyik folyamat csinálja.
- Nem kell Google, úgy kell kilőni a folyamatokat, mint a korábbi rendszerekben. Ha pedig nem értesz hozzá, akkor talán jobb is, ha nem állsz neki barkácsolni.
- A winsxs tartalmát törli a rendszer, korábban említettem itt is, külön feladat van rá. Ha mindig csak a legutóbbi frissítést lehetne eltávolítani (tehát 1 elem lenne a listában), akkor az lenne a baj.
- A letöltés sebességének nem tudom, hogy mi köze az upgrade idejéhez. Az ugye attól függ, hogy milyen a gép, mennyire lassú a HDD benne, és hogy mennyi fájl és program van, amit át kell helyeznie. Ilyenkor telepít egy új rendszert, és feltölti a felhasználó dolgaival.

A bantu időzóna miatt nem kell újraindítani, ha mégis, akkor nem csak az van a frissítésben. A driverek frissítését is már leírtam. Ha állandóan vissza akarná tenni a "rossz" drivert, akkor az egyik gépemen hang sem lenne. De nem teszi, a Win8-as driver tökéletes. :) Attól még elhiszem, ha valakinek mégis ilyen, de nem így tervezték.

[ Szerkesztve ]

(#206) mzso


mzso
(addikt)

"7 GB-nyi tárkapacitást lefoglal a későbbi Windows frissítéseknek"

Hát ez elég szánalmas. Már így is 10 gigabájtokat zabál fel semmiért az OS Vista idők óta...

(#207) PuMbA válasza mzso (#206) üzenetére


PuMbA
(félisten)

Csak 2db 10GB-ot "zabál" a 3 éves telepítesem, a Program Files-szal, ahol 15db program van és a Felhasználói mappákkal együtt: [link] :) Nincs megtákolva a rendszerem, szóval ebbe benne vannak a modern alkalmazások is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.