- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lazsnak
tag
Sziasztok,
Megjelenés óta használunk a családban 4db 3T-t és imádjuk 6/128-ast. Ilyen sokáig nem volt meg még telefon nálunk. Viszont az egyiknek elég szarul szól a hangszórója már, visszhangzik, zajos és borzasztóan halk is alig hallani a másikat. Valakit nem tudtok innen apróról ajánlani aki szereli ezeket? Tudom mindenki hivatalosan postázza meg ticket indítás stb de már nem garis nekem az is jó ha van itt valaki aki foglalkozik ilyenekkel. Szerintem érdemes még ezeket megmenteni. Valakit tudtok esetleg?
Előre is köszi a választ.
Üdv
Máté -
félisten
válasz Lazsnak #6705 üzenetére
Ismerni nem ismerek senkit, de tégy egy próbát az ismertebb telefonszervizekkel szerintem. Telefonon megkérdezni őket, hogy vállalják-e. Ezt a hardveraprón hírdető teleszonszervizeknél privátben is meg tudod tenni, egyébként.
BTW én is megelégedéssel használom még a 3T-met, szerencsére még semmi bajom vele, csak az aksi kezd szerintem lassan megdögleni. Feltehetően el fogom küldeni a Oneplus-hoz cserélni...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
snyper990
őstag
Kijött az utolsó gyári ROM a telefonra októberi security patch-el.
Ha valakinek nincs türelme kivárni, míg megkapja OTA, itt megtalálhatóak a letöltési linkek manuális frissítéshez:
Oxygen OS 9.0.6 -
AcCEsS
senior tag
Én is láttam, hogy kijött az utolsó firmware, a 9.0.6. Egyébkén általánosságban mi a tapasztalatotok a 9-es Androiddal? Én feltettem amikor kijött, de 1-2 napon belül visszaálltam a 8-ra, mert idegesített egy csomó dolog, legfőképpen az appok random kilövöldözése. A családban van még egy OP3T, azon kb. 2 hónapig ment a 9-es, de szintén visszatettük a 8-as verziót, mert nagyon lelassult a telefon. Cifu, tudom Te nagyon érzékeny vagy arra, hogy minden klappoljon a telódon, és vigyázol is rá, milyen tapasztalatokat szereztél a 9-es Androiddal kapcsolatban?
Ja, és még egy kérdés: Amerikában biztosan működik az Európában megrendelt OP3T? Ismeri az ottani hálózati frekvenciákat és szabványokat?
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
félisten
Sajnos teljesen alá tudom támasztani amit leírsz, a 9-es Androidnek van egy bunkója, amivel minden alkalmazást fejbecsap, amit kb. 5 percig nem használsz. Bevallom nyár végén úgy voltam én is, hogy visszateszem a 8-ast, de végül nem volt túl sok erőm hozzá. Ez például alkalmazásoknál (Facebook, 9Gag) illetve böngészőknél figyelhető meg. Régebben ha mondjuk néztem egy oldalt, vagy a 9Gag-et használtam, és két óra múlva újra ránéztem arra az alkalmazásra, akkor ott volt, ahol hagytam. A 9-es Androidnál nem így van, tölti be elölről.
Az EMEA féle A3003 (LTE csatornák: FDD 1, 3, 5, 7, 8, 20 és TDD 38, 40) nem ajánlott az USA-ba, oda az A3000 való (LTE csatornák: FDD 1, 2, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 30) .
-
C64
őstag
Sziasztok.
A kamera fókusz hiba és a halk hangszóró hiba akkor is javítható ingyenesen garancián túl, ha másodkézből van a telefon a tulajdonomban nem tudja valaki?
Köszi előre is
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
félisten
Tudomásom szerint gari idő után már nem ingyenes a javíttatása.
De csinálj egy ticketet a Oneplus oldalán, megkérdezve, hogy kell-e fizetni. Hozzáteszem ilyen téren is változó a helyzet. Az árakra vonatkozó kérdésekre van, aki kapott rendes felvilágosítást, és volt olyan, akinek annyit válaszoltak, hogy küldje be, és a szerviz majd megállapítja, hogy mi lesz. Utóbbi esetében a ciki az, hogy ugye a szállítást és a bevizsgálást fizetnie kell az embernek, ha nem garisnak minősítik a hibát. Márpedig a gariidő már lejárt, tehát esélyes, hogy nem fogják ingyen elvégezni...
-
Lazsnak
tag
Sziasztok,
Lenne egy olyan problémám, hogy a szüleimre ráhagyott 3t-met sikerült ota frissités közben kikapcsolniuk. Történt ugyanis, hogy fater rábökött a frissítésre majd menet közben kikapcsolta mert nem értette szegény m i történik és megijedt. Ennek örömére valami dm-verity issueval indít és utána az androidos képernyőn ragad a drága.
Ezt végigcsináltam, fel is ment a rom de sajnos nem segített.
Telefon full gyári volt, zárt bootloader, gyári rom semmi főzés.
Valakinek esetleg ötlet mit próbáljak meg?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv
-
Lazsnak
tag
hát ez a dm-es üzi még nem is zavarna, inkább az, hogy android felirató bootképnél nem lép tovább. Nézegettem valami unbrick toolt de nem tudom, annyira sajnos nem értek ehhez a romoláshoz. ADB sideload után reméltem majd indul a rendszer az végigment de sajna nem indul kicsit elkeseredtem. de majd holnap jobban beleásom magam, xda-n lesz mit olvasni.
-
Lazsnak
tag
Ki is próbáltam, meg is oldotta a problémát. Sajnos sok hiányos, meg kétes leírást találtam az összefoglalóban pedig nem volt soft/hard brick segítség. Szerintem nagyon szájbarágós és alapos, belinkelve a szükséges qualcomn driverekkel meg mindennel. Tudom már egy kicsit obsolete a topic de hát 4 éves nálunk 3db 3t és 2db 6-os 1+ teljesít a családban, minden egyes darabot érdemes megmenteni szerintem. Link alább, talán érdemes lenne összefoglalóba is beemelni ha lehet olyat.
-
PistiSan
addikt
Köszi az infót, én megint szívtam egyet a LineageOS-el, és most lett elegem, mire megszűnt a gyári rendszer támogatása, vissza tértem ahhoz.
Szóval gondoltam fel rakom a legújabb, 9-es androidra épülő OxygenOS-t, sideloaddal akartam fel rakni, mindig FAIL-t kaptam, végül az unbrik leírással sikerült vissza raknom az alap 6-os androidos verziót, itt próbáltam sideloaddal ismét fel rakni a gyári legfrissebbet, persze hogy FAIL, és semmi más üzenet.
Aztán szépen OTA-n 6 ról 7-re, majd 8-ra frissítettem, aztán jött a 9-es, ahol FAIL!
Azt hittem megőrülök!
Utána szerencsére itt rá kerestem, és a bootloder nyitott volt nálam is, bezártam, és rögtön ment minden.
[Youtube Videó szépen mutattja a visszaállítást
Köszi hogy megosztottad a tapasztalatodat, lehet még most is keresgélnék.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz PistiSan #6721 üzenetére
Ezért célszerű a tapasztalatokat megosztani.
BTW ha előbb kérdezed, azt mondtam volna, hogy maradj az Android 8-as vagy még inkább a 7-es alapú OOS-en. Szvsz a Nougat a legjobb a 3/3T esetében, ha csak nincs valami olyan újdonság az Oreo / Pie vonalom, ami miatt kell az upgrade.
Megbékéltem már azzal, hogy mindent (de tényleg mindent) cache-el és kilő a memóriából az OOS. Tudom, hogy az aksiidő miatt csinálja, de a francért nem tudnak választási lehetőséget adni. Ha a felhasználói élmény a fontos, akkor azért ugyan már had döntsem el, hogy most töltögesse be a háttérben lévő alkalmazás az adatokat, vagy őrizze meg a memóriában. Azért raktam egy csomó memóriát ebbe a telefonba, hogy használjuk, nem?
Nem fogom még egyszer hülyére szivatni magam, hogy visszamehessek Nougat-ra, de ha csak egy döntés lenne, simán bevállalnám...
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Az otthoni munka, és minimális kimozdulás csodát tesz az akksi idővel. Tény, hogy otthon alig használom, mert a kapcsolattartó alkalmazások pc-s változatát használom.
Így kevesebb, mint 1%-ot esik óránként.
Egy telekom, és egy digis sim van benne, és a lefedettség nagyon erősen hat a fogyasztásra a megfigyeléseim szerint, és itthon mindkettőnek erős a jele.Igen, tudom, hogy a mobilnak nem ilyen körülmények közt kell helytállnia.
-
félisten
Minden viszonylagos, én reggelente és esténként az ágyban a telót nyomogatom, és azért így naponta töltögetni kell. Igaz az accubatterry szerint már csak 2739 mAh-s az aksi. De hát több, mint 3 éves már szegényke.
Ettől függetlenül nem érzek késztetést arra, hogy lecseréljem....
-
golya85
csendes tag
-
mallee
tag
Sziasztok, akksi cseréhez keresek megbízható helyet Budapesten. Van tapasztalatotok, javasolt szervíz? Köszönöm
-
Macika66
őstag
Szerviz sok van, eredeti akksit nem lehet hozzá kapni.
Igaz, az utángyártott is elég jó minőségű, csak rövid ideig él.
LEgalábbis azok, amiket én próbáltam eddig.
Igaz, az áruk is nevetséges.
Kár, hogy nem lehet olyan akksit kapni a nagy netes vásárló-oldalakon, amire mondjuk az ember rászánná egyszer a több pénzt és az kb. hozná a gyári akksi élettartamát... -
mallee
tag
válasz Macika66 #6727 üzenetére
Milyet probaltal? Arulnak eredetinek mondott akksikat, azok nem azok?
-
snyper990
őstag
Megjelent a hivatalos LineageOS 17.1
Én szerintem teszek vele egy próbát -
-
snyper990
őstag
Felraktam az OpenGApps-szel együtt (micro), eddig nem merül jobban így sem (mármint google alkalmazásokkal együtt), mint a gyári rendszerrel. Bár nekem még az eredeti akksi van a telefonomban, legutóbbi OOS-en 4-4,5 órás SOT-ok jöttek ki (bár éjszaka repülőmódban szokott lenni, meg nem sokat telefonálok)
Eddig nagyon pozitív az összkép. Sokkal következetesebben van meg mindenhol a sötét mód például.
Ami hiányozni fog, az a lezárt képernyőn V-t rajzolva bekapcsolható vaku.
Nem leltem "görgetős" screenshot-ot, bár azt összesen kb 2X használtam, mióta elérhető lett.
Továbbá a Telekom alkalmazás szerint rootolt a telefon, ezért nem akar elindulni. Pedig nem is rootoltam, és nem is áll szándékomban csak azért rootolni, hogy aztán elrejtsem a root-ot a Telekom alkalmazás elől... Inkább intézem az ügyeimet böngészőből[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz PistiSan #6733 üzenetére
Köszi! Láttam a lehetőséget, csak nem akarom, hogy véletlenül bekapcsolódjon a zsebemben, mikor vezetek. Így is többször előfordult már, hogy újraindult, mert hosszan benyomódott a bekapcs gomb...
(#6734) f_sanyee Akkor miért nem a bootloadert írja a root helyett? Érdekes, hogy az általam használt 2 fintech pénzügyi szolgáltató appja gond nélkül megy, meg azoknál meg tudják oldani az ujjlenyomatos védelmet is... A Telekom appal még a bankkártya-adataimat sem jegyeztettem meg (teszem hozzá, így utólag látva ezt az amatőrizmust, jogosan), így a legrosszabb, ami történhet, ha valaki hozzáfér, hogy megtudják a telefonszámomat...
-
-
snyper990
őstag
Gondolom még nem frissítették a leírást. Az xda LOS 17.1 topikjában TWRP-ből is valami módosított verziót ajánlanak.
Én a LOS-féle recoveryt raktam fel. Abban pont annyi funkció van, ami a telepítéshez kell, de semmi több (pl. nincs backup, bár én recoveryből soha nem készítettem backup-ot amúgy sem). Viszont teljes mértékben problémamentes volt a telepítés a LOS wiki-s leírás alapján. Még az OTA frissítésekre leszek kíváncsi, mert anyukám Redmi 4x-én az párszor elrontotta a google szolgáltatásokat TWRP recoveryvel, valamelyik mindig leállt és folyamatosan írta kifele a hibaüzeneteket, használhatatlanná téve a telefont. Mondjuk az is megoldódott az OrangeFox recovery használatával. De azért remélem, hogy a saját recoveryjével csak kompatibilis, még encrypted telefonnal is.
Ha Google alkalmazásokat is telepítene valaki, openGApps-ből egyelőre a micro a legnagyobb elérhető csomag 10-es androidhoz, de úgy látom, ez is bőven elég. Ami abban nincs benne, azt kb. mindet le lehet tölteni Play Áruházból/valamelyik APK oldalról. -
PistiSan
addikt
válasz snyper990 #6737 üzenetére
Én többször jártam TWRP-vel úgy, hogy elrontotta a googel szolgáltatásokat egy OTA frissítés titkosított telefon mellett, legutóbb kb 1 hónapja jártam így, azóta vissza tettem a gyári fw-t, bár eléggé fura ezt használni most, de kezdem megszokni. LineageOS recovery-t még soha nem használtam, nem is tudtam hogy van nekik, egyszer majd ha újra el csábulok, lehet meg nézem.
-
snyper990
őstag
válasz PistiSan #6738 üzenetére
Gondolom ezért is ajánlanak az xda-s LOS17.1 fórumban egy módosított TWRP-t...
A LOS recovery (ha jól vettem le) most jött ki a 17.1-el együtt, Redmi 4X-hez például nem is elérhető egyelőre.
A Google szolgáltatások szétbarmolását csak TWRP-vel tapasztaltam, 4X-en OrangeFox recoveryvel gond nélkül lefrissült azóta mindig. Bár az indításkori PIN kérést azon nem kapcsoltam vissza, azzal már nem volt hangulatom kísérletezni, mert már erőteljesen fogyott a cérna... Különösen, hogy a data partíciót is át kellett méretezni, mert anélkül nem működött a titkosítás... De sikerült végül azt is titkosítani, így most minden úgy működik, ahogy kell.
A 3T-m is titkosítva lett, kér is induláskor PIN-t. Majd az első OTA után meglátom, hogy a Google szolgáltatásokkal hogy áll, de azért abban reménykedem titkon, hogy a saját recoveryjük csak meg tud oldani egy frissítést problémamentesen... -
BornToBePuli
aktív tag
Nekem a linkelt hivatalos LOS verzióval és a hivatalos twrp-vel semmi bajom. Annak ellenére, hogy a format-ot kihagytam, mert nem tudtam milyen adatok vannak a telefonon.
MSM extended-ről jöttem, az is Android Q volt.
Read only felhasználó
-
snyper990
őstag
válasz PistiSan #6740 üzenetére
Jött is egy mai nightly néhány hibajavítással, gond nélkül lefrissült OTA. Még egy jópofa LOS-logó animációt és alatta folyamatjelző sávot is tartalmaz a LOS reco, hogy ne a terminált kelljen nézni közben. Elég felhasználóbarát.
Arnova legfrissebb GCam portja (7.3) hibátlanul megy, a lassított felvételt leszámítva minden működik, amit hirtelen kipróbáltam. (Ami egyébként szintén nem fog hiányozni, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam a 3 év alatt...)
A LOS-os telefon és üzenet appokat lecseréltem Google-félére a Play Áruházból (előbbit azért, mert az eredeti nem tudta a sötét módot, utóbbit azért, mert ez kicsit okosabb), azok is hibátlanok eddig.
Összességében eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, és bátran ajánlom mindenkinek.
(#6741) BornToBePuli Csak OTA frissítés után jött elő a hiba. Azt is kipróbáltad? (Ha nem, akkor érdemes biztonsági mentést csinálni, mielőtt megteszed. Egyszerűbb, mint egy olyan telefonnal, ami folyamatosan hibaüzeneteket dobál...) -
törölt tag
Feltettem a legujabb Lineage OS 17.1-et, de a Gapps valahogy nem megy fel.
Valakinek sikerult?
ARM64, 10.0 micro amit probalok de nem teszi fel. errort dob fel[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Signature verification failed az error message. Probaltam adb-rol feltenni meg a telefonra letoltve recoverybol. Ugyanez.
-
törölt tag
Feladom mara. Nem jon nekem ossze a GApps telepites.
Probaltam az uj recovery-t hasznalni aminek ez a neve:
lineage-17.1-20200403-recovery-oneplus3
Probaltam a regi recoveryt is aminek ez a neve:
twrp-3.3.1-1-oneplus3
Leszedtem az ARM64 10.0 nano-t, a micro-t
Megprobaltam az X86 ot is nano-val meg micro-val.
Installaltam adb-vel windows 10 alatt, feltettem a telefonra a zip-eket es ugy, de 47%-nal leall Signature verification failed hibaval.
Ha valakinek van valami javaslata mit rontottam el, hogy tudnam feltenni annak orulnek.Ja amugy mindent a hivatalos Lineage OS oldalrol toltottem le.
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz #30610944 #6748 üzenetére
Most, hogy írod, rémlik, hogy LOS reco-ja is kiírta, hogy signature failed, de rákérdezett,hogy szeretném-e attól még telepíteni, amire igent nyomtam, így felment gond nélkül. Meg ROM és GApps telepítés között csináltam egy reboot to recovery-t, ahogy a LOS-os telepítési útmutató írja. Nem tudom, az feltétlenül szükséges volt-e, de ha már beleírták, megcsináltam. Parancssort/terminált természetesen ne zárd be, amíg nem végez a sideload-dal. OpenGApps micro, arm64, Android 10 csomag, adb-s clean install. Linux Mint alól, bár az nem hiszem, hogy különösebben számítana.
(#6746) BornToBePuli Értem én, de telepítés után OTA frissítés-t is csináltál "normál" TWRP-vel? Mert az "nem ment" (azaz a frissítés maga felmegy, csak a Google szolgáltatásokat tönkrevágja) anyukám 4X-én, ahogy PistiSan fórumtárs 3T-jén sem. Ha nem telepítesz custom ROM-ra GApps-et, akkor nyilván - valószínűleg - ismét csak csak nincs gond.
Ha a tegnapi LOS nightlyt telepítenéd GApps-el együtt, aztán csinálnál egy OTA frissítést, akkor ki lehetne deríteni, hogy még mindig fennáll-e a hiba.(#6747) G4bi89 "nem is áll szándékomban csak azért rootolni, hogy aztán elrejtsem a root-ot a Telekom alkalmazás elől..."
Ma reggel ébredéskor észrevettem, hogy világít a vaku. Nem tudom, hogy bug-e, vagy csak én voltam este olyan fáradt, hogy elfelejtettem kikapcsolni, miután letettem, vagy esetleg akkor kapcsoltam be véletlenül, mikor kinyomtam a podcast-et félálomban (vagy szellemjárás volt az este )... De az akku-s diagramon nem úgy tűnik, mintha egész este ment volna... Érdekes...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A fenti linken elérhető az Oneplus 3 és OnePlus 3T tulajok OFF topikja. Mindennek, ami nem a 3T-vel kapcsolatos, ott a helye csak úgy, mint a szállítással kapcsolatos hozzászólásoknak is.
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyébb trükkök.
Köszönjük!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...