- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
Hello!
Tudtok programot ajánlani amivel a gyárilag telepített appokat le tudom szedni? Pl Kindle, FB, Browser, Home tip, stb.
Az Optimize Toolbox-al nem megy!
Köszönöm előre is!Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
chab7
addikt
Hát ha netezni lehet akkor nem a kapcsolattal lesz gond. Próbáld a nem működő appok data-ját törölni a programkezelőben, hátha.
(#35600) mexi: Rendes tőled ez a kockáztatás
Bár Polarisnál már egyik béna kollégám eljátszotta hogy főzötten küldte be és visszadobták. Mondjuk itt meg zárt bootloader van. Na majd kíváncsian várom a fejleményt.[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
DaDa
senior tag
válasz toth_janika #35601 üzenetére
Titanium backup, de ehhez és minden ilyen progihoz root kell.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
szabof1
őstag
válasz tibbike01 #35595 üzenetére
Az a baj, hogy a linkelt leírás a 2.1-es verzióhoz jó. A z4root 2.2-es Androiddal nem megy (sőt már a 2.51-es rommal /ami még 2.1-es Android/ sem lehetett használni).
Ajánlom figyelmedbe az itt található leírásokat: [link]
Ebből is először ezen leírás 1. pontját, hogy ezzel visszarakd a 2.2-es romot. -
mukika009
tag
Ecsém megrendeltem a 3. Defymet eddig hát nem ez is zöld kamerás -.-" viszont 2.2.2CEE vel jött és nem volt kibontva
Szereti a ti(k) a meggyeeeeettttt....
-
tibbike01
őstag
Ennek az oldalnak az alján lévő room-ot raktam fel, RSD Lite segítsével: http://and-developers.com/sbf:defy
2.3.4 Service Flashes
Build Number:4.5.1_128Olvastam a leírásokban, hogy kerüljük a 4-essel kezdődő build number-eket de nekem sikerült feltennem, és elvileg nincs visszatérés a jól bevált romokra.
Ez igaz? Tud valaki valamit ajánlani? Garanciára esetleg visszaállítanák?Köszönöm!
-
btowen
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Hogyan tudom a most lecserélés alatt álló nokia e90 symbianos telefonomról a naptár bejegyzéseket és az sms-eket átpakolni egy Defy-re?
A telefonkönyvem tartalmának átmásolását már sikerrel megoldottam de a naptár és sms-ek áthelyezésénél megakadtam. -
anglergab
addikt
Sziasztok!
Lenne néhány általános kérdésem a Defy-jal kapcsolatban:
1. A hangszóróhiba mennyire érinti a jelenleg szolgáltatónál kapható Defy-okat?
2. A jelenleg kapható készülékek kamerája rávehető-e trükközéssel 720p-s videófelvételre?
3. Ismert bug/hiba a jelenleg kapható készülékek hardverével kapcsolatban?
4. Úgy értesültem, hogy jelenleg a legjobb rom a CM? Ez mennyire bugmentes?
5. Hallottam, hogy a Defy-ok bootloadere zárolt; ez azt jelenti, hogy a jelenlegi készülékeknél sem cserélhető a kernel?
6. Milyen SoC/"CPU" van a jelenlegi Defy-okban? TI OMAP3 3610, 6320, vagy 3630-as?
7. CM alatt a proci 1.2 GHz-re húzható?
8. Működik az USB OTG (host) mód? A Droid/(Milestone) esetébe bootolásnál aktiválható ez a mód, a CPU-juk architektúrája eléggé analóg (hasonló, majd' ugyanaz), ezért gondolom a Defy-nál is működik. Valaki kipróbálta (nem pendrive-ra gondolok, ahhoz úgyis extra trükközés kell ; ha már USB-s billentyűzet működne, már örülnék)?Érdeklődőbbeknek: A hw biztosan támogatja az otg-t, kérdés, hogy a kernel tartalmazza-e a szükséges configot és modulokat. A kernel configon nehéz változtatni, ha tényleg zárolt a bootloader; viszont kernelmodulok (*.ko fájlok) boot után beilleszthetők (insmod) a kernelbe.
Ha csak néhány kérdésemre tudsz/tudtok válaszolni, légy szíves, azt is írjátok ide meg!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
tibbike01
őstag
Követem a leírást (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=14762402&postcount=143)
Feltettem a szoftvert, és most 2.1 van rajta. Működik is, de nem tudom frissíteni a motorola software update programmal, mert ez a 2.1 mintha nem eredeti motorola szoftver lenne.
Jönne a következő lépés a leírás szerint: Install nandroid backup - http://www.multiupload.com/ZXOF7BIQKD
Ezt hogyan csináljam meg?
-
vétó
aktív tag
válasz anglergab #35616 üzenetére
1. A hangszóróhiba mennyire érinti a jelenleg szolgáltatónál kapható Defy-okat?
Pont annyira, mint a nem szolgáltatónál vásároltakat. (hüje kérdésre hüje válasz). Amire te kíváncsi vagy. Még mindig előfordulhat, hogy meghal a hangszóró, csak kisebb valószínűséggel.2. A jelenleg kapható készülékek kamerája rávehető-e trükközéssel 720p-s videófelvételre?
Ha Bayer lencsés akkor igen. De ez alapján nem tudsz válogatni vásárláskor. Vagy így kapod, vagy nem.3. Ismert bug/hiba a jelenleg kapható készülékek hardverével kapcsolatban?
Törékeny, beázékony, karcolékony - attól függően hogyan használod. De lehet, hogy nem.4. Úgy értesültem, hogy jelenleg a legjobb rom a CM? Ez mennyire bugmentes?
mélyvíz5. Hallottam, hogy a Defy-ok bootloadere zárolt; ez azt jelenti, hogy a jelenlegi készülékeknél sem cserélhető a kernel?
mélyvíz6. Milyen SoC/"CPU" van a jelenlegi Defy-okban? TI OMAP3 3610, 6320, vagy 3630-as?
3630. A jobb nyelvek szerint.7. CM alatt a proci 1.2 GHz-re húzható?
mélyvíz. (de tőlem húzhatod 1,5 Gh-ig is)8. Működik az USB OTG (host) mód? A Droid/(Milestone) esetébe bootolásnál aktiválható ez a mód, a CPU-juk architektúrája eléggé analóg (hasonló, majd' ugyanaz), ezért gondolom a Defy-nál is működik. Valaki kipróbálta (nem pendrive-ra gondolok, ahhoz úgyis extra trükközés kell ; ha már USB-s billentyűzet működne, már örülnék)?
ez már annyira mélyvíz, hogy fogalmam sincs, mit kérdezel.Érdeklődőbbeknek: A hw biztosan támogatja az otg-t, kérdés, hogy a kernel tartalmazza-e a szükséges configot és modulokat. A kernel configon nehéz változtatni, ha tényleg zárolt a bootloader; viszont kernelmodulok (*.ko fájlok) boot után beilleszthetők (insmod) a kernelbe.
szerintem menj, és ússz. keresd a mélyvíz topikot...[ Szerkesztve ]
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
chab7
addikt
1. Talán kevésbé
2. Bayer modulos igen
3. Nem tudok róla
4. Mondhatni. Én azt mondom teljesen bugmentes. (De még csak RC és nightly verziók vannak, hamarosan lesz stable is.)
5. Így van. Csak azok a hiv. kernelek játszanak amik kijöttek eddig világszerte.
6. Ugyanaz mint az eddigiekben is.
7. Igen
8. Még nem láttam hogy bárki használna itt ilyesmit.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
anglergab
addikt
Köszönöm a korrekt válaszokat!
Tudom, hogy a Bayer lencsés kamera alkalmas 720p-s videófelvételre. Pontosítom a kérdésem: ha most veszek a T-nél, akkor kaphatok Bayer lencséset? Olvastam, hogy a lencse színe (zöld, piros) alapján nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy Bayer-e. Be kell kapcsolni a telefont egy logcat erejéig. Vagy adb lolcat[ Szerkesztve ]
-
vétó
aktív tag
válasz Vhunter #35620 üzenetére
saját tapasztalatom nincs, de ismerős már több garnitúra lukacsost elhasznált. aztán átállt a nem lukacsosra, és azóta nem kell cserélgetnie. neki a lukacsosok rövid idő után elkezdtek töredezni, főleg a sarkak környékén.
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
szabof1
őstag
válasz btowen #35613 üzenetére
SMS-hez jó a Marketről az SMS Importer ([link])
A lite verzió 100 SMS-t enged importálni. Én úgy játszottam ki bátyámnak, hogy közben lementettem az első 100-at, majd a Nokia SMS csv file-ból töröltem az első 100 sort és jöhetett a maradék.Vhunter:
Az én lukacsos kemény tokom rendben van.[ Szerkesztve ]
-
-
chab7
addikt
válasz tibbike01 #35626 üzenetére
Most nem gyárim van (neked meg nincs fent clockworkmod), de ha bekapcs+hang le bemész a boot menübe ott ha jól emlékszem van backup/restore
Még ennek épp utánakeresek.
De addig is ha rootolod meg szabof1 leírásából felteszed a 2ndinitet, akkor lesz cwm menüd, ott pedig megoldható. Ebben az esetben a /sdcard/clockworkmod/backup mappába kell tenni a mappát, simánál meg lehet csak /sdcard/backup.
A mappa meg közvetlen az kell amiben a boot,data,system stb van abból amit letöltöttél.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Találkoztam egy Defy-jal (mostanában vásárolt, T-nél), aminek a lencséjének nem tudtam megmondani a színét. Volt benne zöldes és pirosas árnyalat egyaránt. Logcat-tel megnéztük: soc. Kérdés, hogy akkor ez a zöld lencse definíció szerint vagy valami fura keverék. Aztán olvastam az xda-n, hogy a lencse színe rossz markere a Bayer-lencsének, egyértelműen a logcat mondja meg. Tudsz mutatni fotót Bayer lencséről? Ha neked esetleg olyan van, fényképezz le közelről egy tükröt. Bár már ott tartok, hogy zöld lencsét is mutathatsz, kíváncsi vagyok mennyire kell zöldnek lennie.
[ Szerkesztve ]
-
scapegt
őstag
Sziasztok
Egy fontos és sürgős kérdés..olvastam az elejét a topiknak, de hátha változott valami azóta és nem lett frissítve...(term. rákerestem a magyar szóra is, de biztos ami biztos alapon inkább megkérdezem) tud már magyarul ez a teló? T-nél venné egy ismerős, de nem tud angolul és csak ez tartja vissza a vásárlástól. Légyszi segítsetek. Köszi!
-
chab7
addikt
válasz anglergab #35628 üzenetére
Nekem zöld van és soc. Azért is 98% mert vannak kivételek. De ami egyértelműen pirosnak vagy zöldnek látszik az nem lesz kérdés melyik. Az xda-n kiemelt topicban ott vannak a fotók is a kettőről. ITT. 100%-ban a logcat fogja megmondani.
(#35629) scapegt: Gyári nem tud, csak a módosított romok, vagy a gyárira feltett módosítás. Kb egyforma "szakértelem" kell mindkettőhöz.
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz tibbike01 #35631 üzenetére
Azt létre kell hozni a kártyán. Ezek a mappák nincsenek rajta alapból. És ne a fájlokat másold bele, hanem a zipből azt a amappát amiben ezek benne vannak. Ha most nem tudod usb-n felmásolni rá akkor muszáj lesz valami kártyaolvasóba tenni és úgy.
(Valaki még beszállhatna a segedelembe mert ilyen leaked romos visszahozást nem kellett csinálnom még és én is csak félszemmel vezetem szegényt.)
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz tibbike01 #35633 üzenetére
Rootolás a
superoneclick progival, aztán meg feltenni a 2ndinit-et.Mindezt a mélyvíz első hsz alapján csináld mert most 2.1 van fent neked.
Hoppsz, akkor neked a z4root nevű app kell. Ha nem megy marketből letöltés akkor megkérünk itt vkit, hogy az apk-t adja neked oda.(#35636) domerator: Leaked 2.3-at tett fel, és az xda-s visszaállítós linket követi most. Abból a leírásból az első lépéssel megvan, onnan nem megy tovább a nandroid restore mert a market hibát írt neki.
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz tibbike01 #35637 üzenetére
Ezt írja erre az első hsz:
"[...]z4root nevű program, ezt egyszerűen a memóriakártyára kell másolni, telepíteni, majd a programot elindítva a permanent root opciót kell választani. Előtte a Setting/Applications/Developement menüben az USB debugging opciót be kell jelölni, illetve engedélyezni kell a letöltött programok telepítését (pipa az unknown sources ponthoz). Ha végzett, újraindul a telefon, és kész is a művelet."De abban van valami amit domerator kérdezett. Meg lehetne nézni, hogy az rsd lite látja e a telót, mert akkor lehet, hogy simán felmegy rá vele egy 2.2 CEE
[ Szerkesztve ]
-
Hangyoca
tag
Nekem Zöld lencsés Bayer típusú Defy jutott!
Teljesen jó
Másfél hónapja vettem Gsm boltba. -
Verhóó
tag
Srácok, tegnap este nagyon felhúzott a Defy-m! MSN-eztem volna vele erre folyton lefagyott.Force Closing-al tudtam bezárni.Másodjára csinálta azt is, hogy este 10 órakor ráteszem a töltőre, majd másnap reggel 6 órakor szinte forró a telefon, de csak 40-50%-ig tölti fel az akkut.Ha kikapcsolom és vissza, akkor tölti tovább. Szóval rászántam magam a Root-ra.Ezt a CM7-et lehet normálisan /gyorsan/ használni?Nem akasztja meg egy msn?Ha vmi garanciális probléma lenne, és vissza tenném a gyárit vajon észrevennék?
-
domerator
veterán
válasz Verhóó #35640 üzenetére
Verhóó az isten áldjon meg... szánj már rá egy napot és gyere el pestre... ígérem rendbe tesszük a telódat, összecsődítek még két szakit, csak intézd már így... lássuk be, hogy nem a telefonok bütykölése a legfőbb adottság a DNS-edben!!! Így fórumról nem fog menni!!
Nagyon komoly a felajánlásom!!! Nem vicc.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
rum-cajsz
őstag
1. Elvileg javítva lettek, az biztos, hogy mostanában kevesebben panaszkodnak erre. Van egy másik, úgynevezett hangszóró recsegés hiba, de az már vásárláskor kiderül, tipikusan akkor, ha válladdal tartod a telefont. Eddig ezt legjobb tudomásom szerint készülékcserével orvosolták.
2. Csak a Bayer lencsés, ahogy a kollégák már leírták.
3. Néhány embernek beázott (nem garanciális), ritkán jelentkezik a fentebb leírt recsegés, még ritkábban GPS hiba fordulhat elő, ezen kívül nem emlékszem másra a fórumból.
4. Ízlés kérdése, hogy kinek melyik rom az igazi, van akinek a CM. Majdnem teljsen bugmentes, elvileg hamarosan lesz belőle végleges kiadás.
5. Igen.
6. Azt állítják az okosok, hogy 3630-as.
7. Igen
8. Nem hallottam még róla.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Tudtok nekem linkelni vagy konkrétan megnevezni olyan utángyártott töltőt, ami biztosan jó a Defy-hez? Lehetőleg csak kábel nélküli egység legyen, és erősebb, mint a gyári.
Próbáltam már kettőt is, de nem merem őket használni, mert ugyan töltenek rendesen, de a képernyő szinte teljesen meghal, nem reagál, ha be vannak dugva. Mindkettő nagyon olcsó cucc volt Hong Kongból, más kütyükkel rendesen működnek.
Köszi!
-
rum-cajsz
őstag
válasz scapegt #35629 üzenetére
Nem tud magyarul. Barkácsolással megoldható a 2.2 magyarítása (rootolás után).
Vagy főzött rom telepítésével szintén megtanítható magyarul.Ja, és az a rossz hír még, hogy kijött a Defy+, amin 2.3-as Android van, és az sem tud magyarul.
anglergab
Elképzelhető, hogy kis feszültséget adott neki. Van akinél 1500 MHz-n is működött a teló.[ Szerkesztve ]
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest