- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
Nem küldök köszi. Megint elolvastál amellett, mint amit írtam, olvasd el még egyszer, értelmezd, aztán próbáld meg megint a választ.
@ rii:
Na igen, csak aki ilyeneket mondd, mint ez soha nem lassul be, meg 2 év múlva is ugyanolyan gyors. Meg nincs rajta vírus, meg hasonló ökörségeket, na akkor bocs, kijön belőlem a cinikus Énem. Ami valljuk ben tisztán csak baromság. Meg meg a kedvencem ezt nem kell újra indítani csak fél évente, napi 12 órát használon, és fél év múlva is ugyanolyan gyors (@Everman). Bocs ha kinevetem az Ostobaságot....[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
tildy
nagyúr
válasz alamuszi #124 üzenetére
Meg valami :hugomnak mar masodjara torik ki a laptopjaban a tapcsati , belerug vagy nem tudom, mindezek mellet szinten volt olyan ismeros, akinek forrasztani kellett a csatit. Nos milyen tapcsatlakozo van egy normal gepnnek, is mi tortenik a macbookeval, ha veletlen belerugsz a kabelbe?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
alamuszi
senior tag
Ismerem a mac tápcsatiját. A MagSafe jó dolog, de ugyanakkor nekem 6 notim volt 7 év alatt, és egynek sem tört el a csatija. Nem figyel a húgod a gépeire, mást nem tudok hozzátenni, vagy csak szimplán olcsó notebookot használ, A Másik, hogy amit elmesélsz az az occsóóó notebook sztori. Nálam is járt nem egy Acer, Asus amivel ez történt, na de nem belerúgott a kisasszony, aki hozta, hanem szimplán leejtette és kiszakadt a csati a helyéről. Egy jobbfajta gyártmánynál ez nem fordul elő . Ha belerúgsz sem törik.
Amúgy a Macet meg le ne ejtst, mert úgy horpad ahogyan kell, még az unibody is, ami egy komolyabb gépnél nem fordul elő.(#155) k. :
Igen így OK. Mint minden Oprendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #157 üzenetére
Annyi azért hozzátartozik, hogy lényegesen kevesebb szakértelem és segédprogram kell a gatyába rázáshoz.
Ha normálisan futnak a periodic parancsok, a jogjavítás és a felesleges cachek törlése megvan havonta egyszer és 1.5-2 évente kap egy töredezettség mentesítést (igen a hfs tud on the fly defragelni, viszont ez nem tökéletes megoldás), akkor bizony végig olyan mint új korában. -
alamuszi
senior tag
A komolyabb Notebookok nem ennyit bírnak sokkal többet. Valamelyik jól értesült kolléga mutogatott, olyan képeket egy MacBookról, amin kamion ment keresztül, a mások meg amivel 100 nemtudom én mennyivel estek motorral, na de ez olyan mint a fél évig nem indítom újra dolog, vagy bejön vagy nem.
Egy komolyabb gép esetében vannak szabványol is, amik valamelyest szavatolják, hogy adott helyzetben a gépek hogyan viselkednek. Meg persze tesztek is bizonyítják ezeket a dolgokat.(#160) Xero :
Na ez az amit nem hiszek el. Egy user, olyan user:user fajta amiről beszélsz azt sem tudja eszik, vagy isszák ezeket a dolgokat. Akárcsak egy Windows user, azt is mondhattam volna. Amúgy a Windows is tud on the fly defregmentálni. Pontosan ezért van az, hogy nem nem ugyanolyan gyors a MacOSX nem 1,5 - 2 év múlva, hanem már 2 - 3 hónap után sem egy sima user-nél. Arról nem beszélve, hogy az Onyx-et nem ajánlja maga az Apple sem. Nem biztosít ingyen supportot, ha esetleg az Onyx cseszi szét a gépet, mert azért valljuk be lehet vele csodát csináni, ha nem figyel az ember.
Windowsra kettő progi kell a CCleaner, vagy hasonló, és esetleg a defrag. Kb ennyi. Meg nem kell felelőtlenől minden cuccot le fel telepíteni és akkor nincs baj, de ez az összes rendszerre igaz.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Magyar gyors teszt: [link]
-
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #162 üzenetére
Onyxot én sem ajánlottam(bár ha nem piszkálják, csak alapokkal használják nem tud kárt tenni). A parancsok auto lefutnak, ha nem bántják őket. A cache törlés kettő mappából áll. A jogjavítás 1 gomb. A defrag 1 darab program.
Mindezek ellenére úgy vagyok vele, hogy 10 perc odafigyeléssel mind a 7-es mind pedig a SL karban tartható.A defragben nincs igazad, az osx a hfs+-nak köszönhetően defraggel minden kisebb filet(20 mega alatt). A gond a nagyobb motyókkal van, mert ahhoz nem nyúl a drága. Ezt az ntfs nem tudja. Az ntfs ráadásul egy beállított defraggel addig vár amí nem talál helyet a teljes filenak, amivel elég csúnyán be tud lassulni.
Mondjuk ebbe kár belemenni, mind a két rendszert kell defragelni hagyományos hdd-n. -
Foo
tag
Fuu hát tényleg kicsit trollkodós lett az elozo komment, sorry! A véleményem ettől meg nem változik. nem törekedtem objektivitasra sem, de miért is kellett volna?! Miért kellene olyan véleményt fogalmaznom, hogy az mindenkinek tetszen?! De akkor most ezúton elnézést kerek a sok kis mimozatol és az almás gepeiktol is...
Valamint azt tanacsolom minden almafannak, hogy siessenek, ha meg akarjak előzni handrast, mer o mar biztosan ott satorozik valamelyik applestore elott a sivatagban!@az új core i procikkal kapcsolatban azt írtam, hogy pc-s vonalon mar egy éve használják, nos ez valoban egy hülyeség volt!
Remelem mindenki elégedett!
Ámen!A komment iPhone-ról íródott!
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Jól sikerült ez az új MacBook Pro. Ami elsőre nagyon szembevetűnő volt, hogy a képernyő még agy videóról is kegyetlenől tükröződik. Ezért ez ellen valamit tehetne az Apple, ha erre képes szinte az összes gyártó.
(#164) Xero :
A Windows esetében a defrag tökéletesen elég fél évente egyszer, persze ha nem ipari fájltárolásra használod a gépet cserélgetve a fájlokat naponta, meg persze nem 1 kb-os textek vannak tárolva rajta. Aztán azt elindítod este, vagy mikor nem használod, és kész, amikor kész, de nálam 2 - 3 óra alat végez, pedig az asztali WorkStation-omban 1 terás merevlemez van.
Windows esetében CCleanernél konkrétan 4 kattintás, de akkor a program indítás és lekapcsolás is benne van.[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz alamuszi #166 üzenetére
Annak ellenere, hogy a ThinkPad-et (T, X szeria) reszesitem elönyben, egy ilyen 13-as MacBook Pro-t szivesen elfogadnek, viszont nagyon zavar a glossy kijelzö es ahogy elnezem opciokent sem valszthato matt, a 15-ös meg mar felejtös a korlatozott hordozhatosag es a megfizethetetlen ar miatt. Mondjuk elkepszetö, hogy +4GB RAM-ert kepesek legombolni 200 dodot, föleg, hogy OEM-kent meg piaci ar alatt kapjak az alkatreszeket, de hat ez van, meg kell fizetni a nevet, viszont az egy ev gari akarhogy is nezem nagyon illuziorombolo, elvarhato lenne egy 1000$-nal kezdödö gepnel az alap 3 ev.
[ Szerkesztve ]
-
k.
őstag
válasz audi100td #168 üzenetére
A baj az, hogy elv nem sima ram van az apple notikban hanem valami spéci-ne kérdezd miért, de többen irták, ha nem a gyári került bele, akkor bajok voltak a cuccal- és ezért ennyi. Gondolom spéci ezekhez a gépekhez csinálják, ami miatt nem olyan olcsó már a ram előállitása.
-
-
alamuszi
senior tag
Nana 4 évig voltam szervizen nem ilyen egyszerű. A memória kompatibilitás sajnos nem a szabvány szerint működik. A BRAND gépek esetében sok esetben z intel külön egy nagy adag északi hidat szálít, jelen esetben processzort (mert ugye az MCH a processzorban van). Ami régebben azért is gond volt mert adott memóriában máshol volltak gyártási hibák (mert ugye mindenben van, csak kérdés mekkora a kilengés), mint amit az északi híd jól volt képes kezelni. Ennek az lett a vége, hogy ugyan a gép elindult a gép ment is de adott esetekben szénné fagyott. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ramot csak akkor vegyél, ha ott helyben le is tudod tesztelni, és nem feltétlenü memtest86-al, hanem valamilyen valóban hatásos operációs rendszer alatt futó programmal. Ilyen pl a Windows alatt futó stressz teszt program a PRIME95, ami meghajtja a gépet, mint singer a varógépet, biztosan mac alá is van ilyen program. Vagy másik lehetőség a resellertől venni ami ugye biztosan megy, na de annak ára van.
(#174) Xero :
Mire gondolsz:
@ K. :
A Mac gépek teljesen standard alkatrészekből építkeznek, semmi különbség nincs közöttük, csak az ár. Régen a RISC korszakban a Mac valóban nem átlagos alkatrészekből építkezett, de akko még a Mac-re valóban azt lehetett mondani, hogy jóval magasabb minőséggel, és nívóvval rendelkeztek, mint ma.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Bizonyítani én sem az is biztos, De a hülyeség terjedését, azért ha lehet kommentálom továbra is.
(#180) k.
A Macintosh (számítógépek, notebookok) jelenlegi Terjedése Magyarországon nem azt mondatja velem, hogy szembe mennék a forgalommal. 1 % alatti márkát nem mondanék forgalomnak. Szép is lenne ha 1 % lenne a forgalom.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
"A baj az, hogy elv nem sima ram van az apple notikban hanem valami spéci"
Jaja, színaranyba forgatott, külön az apple-nek gyártva.
Mindenből ugyanaz a tömegszemét van bennük, mint a többi notebookban, de ahogy látom még mindig akadnak, akik felsőbbrendűnek érzik magukat azzal, hogy apple gépet birtokolnak
-
i are robot
senior tag
Ami a ram témát illeti, annyira azért nem egyszerű a helyzet, hogy bármi jó lesz, ugyanis nem mindegy hogy milyen fajta chip van a memórián, és azt az alaplapi chipset szereti-e, úgyhogy erősen ajánlott utánanézni a dolognak, vagy csak tudottan jót érdemes venni. Nagyobb gyártók, mint pl a Kingston, akik sokféle ramot gyártanak, a honlapjukon elérhetővé teszik a kompatibilitási listát, ott érdemes termékkód alapján beazonosítva leellenőrizni a kiszemelt áldozatot.
-
i are robot
senior tag
válasz i are robot #188 üzenetére
És ez természetesen általánosságban igaz, a notebookokokra különösen, de még az asztali gépeknél sem árt odafigyelni. Szóval ez nem csak Mac-re érvényes, hanem minden platformra, de az is igaz, hogy, nincs külön Mac ram, ugyanolyan mehet bele mint a pc-be, ebben tényleg nincs difi.
-
M@trixfan
addikt
válasz alamuszi #153 üzenetére
"...kijön belőlem a cinikus Énem. Ami valljuk ben tisztán csak baromság." Egyetértek Az a helyzet ezek nagyjából mind UNIX tulajdonságok. Használjuk, tapasztaljuk és örülünk neki. Webfejlesztő, bioinformatikus és gépész barátaim rendre zúzzák a MBP-jüket napi nagyon sok órában és semmi Onyx, defrag és társai. Köszönik szépen továbbra is jól dolgoznak. Néha oltanak az uptime-mal mert tudják, hogy én estére kikapcsolom az asztalit mert zavar a pulzáló fehér led
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
alamuszi
senior tag
válasz M@trixfan #190 üzenetére
Mire gondolsz a gépész barátaidnál, mire használlják a MacBook-ot? Csak nem Cad-et, Proengineeringet futtatnak rajta
Unix tulajdonságok komolyan A MacOSX nem unix, de UNIX tulajdonságai is erősen megkérdőjelezhető
Te láttál már UNIX -ot, mert én nap mint nap dolgozok rajta
El ne kezd a MacOSX UNIX témát, mert a fórumokban 200*-or ki lett vesézve
AHA, ertem. Nekem is van olyan Linux gépem aminek az Uptime-ja valóban 2 év, de az egy Linux szerver.
Web Programozók, na az lehet.
Persze értem én, csak ha ezt megteheted fele ennyiért is akkor marad a hype
Ja meg máskor próbáld meg ha nagyon nehezen is megy, mint a képlet mutatja, az egész mondatot beilleszteni. Tudom én hogy a mai fiatalok 90 % a bölcsész szakon tanul meg olvasni meg írni, ezért itt a fórumban nehezen megy ez, de azért próbáld meg a korrektséget, tudom tudom ha nem tűnhetsz f@sz@gyereknek, akkor égő.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #191 üzenetére
Én elkezdem, mert marhaságot írsz.
Maradjunk annyiban, hogy Unix. Már a Leo is Unix 03 certificates volt.
Egy Aix sem sokban tér el tőle, sőt volt nem egy scriptem amit egy az egyben hurcoltam a két rendszer között.szerk: Használok/tam Aix-et, Solarist, sőt kis ideig Irixet is. Tudom miről beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Nem megyek bele, ezt Karma-nak is lmagyaráztam nem fokog megint egy nem körültekintő Mac fannak, aki nem nagyon van tisztában a Unix fogalmával elmagyarázni, hogy mi az a Unix. A MAcosx nem az mindegy. Miután érdekes felvetettem ezt a dolgot a magyar resellerek is eltüntették a hülyeséget a weboldalukról. Maradjunk ennyiben. Ez tudod megint az akategória, hogy leülsz és használod, na ennyire Unix a Macosx is.
Jelenleg, HP_UX, Solaris gépem is van az Unix.Ja és nézz már szét mielőtt leírsz valamit, sajnos ez nem egy Steve mise.
Ja és maradjunk ennyiben, SZERINTEM.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
AHA .....
Akkor a Linux, is az, esetleg a VMS, vagy netalántán a MINIX amiben vannak ugyanolyan nevű parancsok mint a UNIX-ban. Értem. Esetleg ami megfelel a POSIX szabványnak
Ja csak architektúrálisan semmi köze a UNIX-hoz, de amúgy olyan ÉRTEM.[ Szerkesztve ]
-
sghc_toma
senior tag
-
-
alamuszi
senior tag
válasz sghc_toma #195 üzenetére
Így OK ,ebben egyetértek veled. Ez így van. De ettől még nem lesz tiszta unix, abból nagyon kevés van. Megfelel a UNIX működési specifikációinak. Az az úgy viselkedik mint egy UNIX. De nem az.
@ Xero:
Na ezt a stílust meg hagyjuk is... Ha ennyi, akkor kösz ezt tartogasd a tipikus apple gyűlölőknek nem tartom annak magam, így nem is vagyok kíváncsi a hülyeségre BOCS."Azt is jobb ha tudod, hogy a HP/UX is unix 03-as."
Értem akkor amit kihagytál:
HP-UX Mint unix: 1984
MacOSX, mint unix típusú, de nem az: 2002Ha még a NeXTep-et mondtad volna akkor OK.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
BOCS OFF.
Nem kell a buta MAC óvoda stílus OK. Na szia tanulj meg viselkedni először. Igaz Magyarország, ha nem lennél okosabb, akkor égő lenne. Ja mikor tanulják meg a magyarok, hogy nem a nagyképüséggel, meg a savazással lehet boldogulni.
"szerk: Egyébként meddő vita. Nem akarok senkit meggyőzni. Ezek tények."
Ja az eredeti UNIX már eleve MACH kernellel jött ki. Igen. ez is tény . Ja az meg hogy egy igazi UNIX Hibrid kernelre épül ez aztán a valódik Ken féle Unix specifikáció.
(#201) Xero :
Átvert az almablog kérd ki Elhitted na szép informatikus vagy Már ha tényleg az vagy
"Az OS X mint Unix: 2007. Szerintem itt a pont."
Ja a Windows is megy rajta a hostname, a traceroute, meg a ping parancs is. Valamint rengeteg Unix parancs is. Ja a könyvtárszerkezete nem olyan ez már csak bagatel
"(#200) alamuszi Leírtam a tényeket, és Te erősködsz tovább, hogy nem így van. Vannak szabványok mint bármilyen iparágban. Megfelelt? Meg. Unix? Igen
Nincs miről vitázni.Nem akartam magas lóról beszélni, de ha valaki a saját meggyőződését kezeli elfogadottként a tényekkel szemben, azt nem tartom elfogadhatónak. "
Nem tények nem érted? Nem az, csak úgy működik, ezért kapta meg a Certificate-et. Nem nagyon tudom elképzelni, ha informatikus vagy, akkor nem érted meg mit is akarok elmondani neked, Ezzel. Mert ha így van akkor tényleg OFF.
És higyj ami jól esik.
Tényleg OFF... NO FLAME...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs