Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gubacsino

    aktív tag

    válasz gabikiraly2 #4804 üzenetére

    Sziasztok.

    Üdv.

    Igaz nem sok, de egy hónapos tapasztalataimat, benyomásaimat osztanám meg veled/veletek.
    Nem cserélgetek évente készüléket. Mostanra kialakult egy személyes preferencia amit elvárok egy készüléktől, és hát nem kellett csalódnom.
    Persze az is lehet hogy, nekem alacsonyak az elvárásaim ;]

    Ahhoz képest hogy, 5,9 a képernyő egész jól kezelhető. Ahogy tűnnek el a kávák a készülékekről ez már persze nem mérvadó, de vásárlás előtt, volt bennem egy félsz, hogy túl nagy lesz. Igaz így sem compact, de sokkal "kezelhetetlenebb" méretre számítottam a napi használat során. A telefonálás sem sokkal macerásabb, mint bármelyik korábbi készülékemmel. Ami viszont a tartalom fogyasztás, illeti nem is lehetne "finomabb" élmény. De hát ezért választ a user phablet-et. Valamit valamiért.

    A forma, rendben van, elsőre nem eget rengető, de nem is vállalhatatlan. Élőben mondhatni már-már kecses vékony hatást kelt.Talán éppen ezért meglepő, de van "súlya" a készüléknek, persze ez számomra szokatlan, az előző... de mindegy is. Tehát ránézésre a külalak kellemes lágy vonalaival, lékerekítéseivel egy majdhogynem átlagos telefon kinézetét keltik. De ahogy kézbe veszi az ember, átalakulnak ezek az érzések. A hideg fém, és a súly, a precíz illesztések és ősszerelés, határozottságot, erőt sugároznak. De a két érzés mégsem disszonáns egymással. Mert ahogy életre keltem a képernyőt az azonnal reagáló ujjlenyomat azonosítóval, az oldal irányba, szinte faltól falig tartó kijelző értelmet ad az egésznek. Igen, könyvelem el naponta, 2017-ben minimum így kell kinéznie, ilyen érzéseket kell kiváltania egy high-end készüléknek.
    A belső, nos ott sincs okom panaszra.
    Az üzemidő az valami káprázatos. Na persze a mai állapotokhoz képest ;)
    Számomra bőségesen megfelel a képek minősége is. A játékok is megfelelően futnak. A navigáció is rendben van. Az EMUI szolgáltatásait mintha rám szabták volna. Persze ez túlzás tudom. Szeretem azt ha nem kell sok-sok alkalmazást telepítenem az igényeimhez. Azt szeretem ha ezt az "OS" magától tudja (ez esetben Launcer persze)
    Például,
    Saját takarító program,ágyő Clean Master
    Ne zavarj mód, pá pá Shush! Ringer Restorer
    Akár óránként váltakozó háttérképek, ide vele, szeva Wallpaper Changer
    Persze kinek mi a fontos... Apróságok bagatel másoknak.
    Egyszerűen csak használom a készüléket. Nincs bennem hiányérzet, (egyenlőre!) mint a korábbi androidos telefonjaimnál, "hogy ez bizony lehetne jobb is" Eszembe se jut (még!) ROMolni, Root-olni, azt sem tudom van e CFW de minek is...
    Nem, nem tökéletes telefon. Olyan nem létezik. Rossz szokásomhoz híven amikor veszek egy új kütyüt, azt min. három hét múlva szidom valamiért. Asszonyom meg is jegyezte, hogy ez a Mate9-nél (egyenlőre) elmaradt. De találok én hibát abban biztos vagyok, viszont egyenlőre "...I think this is the beginning of a beautiful friendship"

Új hozzászólás Aktív témák