- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Biztos más is belefutott már abba a kis Huawei bugba, hogy a statusbaron nincs óra, így, ha éppen böngészik, emailt/SMS ír-olvas, vagy képeket nézeget a tableton az ember, nem látja, hogy mennyi is az annyi...
Erre találtam egy remek kis progit
Azt tudja, hogy létrehoz egy overlayt, ami always on topként viselkedik
(tehát bármilyen appon belül látható) erre a rétegre pedig nagyon sok információt tud megjeleníteni:
óra,dátum,proci terhelése, akku,ram állapot,GPS műholdak száma,adatforgalom....
teljesen személyreszabható (szín, méret, pozíció...) könnyen kezelhető, alig fogyaszt helyet, nem zabálja az akkut, tud magyarul is.
Egyszerűen csak felraktam vele egy órát a bal felső sarokba, amit mindíg látok....[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
noxika72
tag
Egyik kollégával beszélgettünk, és csak úgy bedobta hogy miért nem TV-z-ünk a TAB-on?
Keresgettem egy kicsit, és ezt találtam,
http://pdaplus.hu/content/view/6651/1 ConCorde tab 7020 és a DVB-T
ígéretesnek tűnik.Hátha valaki hozzáértő kedvet kap hozzá. Én örülnék neki
-
Luissimo
veterán
válasz noxika72 #6402 üzenetére
Tévézni ?
Tableten ?
Bárhol ?
Antennanélkül ??
Töltsd le EZT , és máris nézhetsz -
Clemi
veterán
válasz Luissimo #6403 üzenetére
Már bocsi, de azért nem mindegy, hogy az Internetről streamel valaki egy TV adást, vagy az éteren keresztül fogja egy vevővel. Na persze Wi-Fi kapcsolaton igen, de akinek havi mobilinternet előfizetése van, annak eléggé megzabálja a havi adatmennyiségét egy film megnézése a TV programmal.
-
-
Kryczek
aktív tag
válasz Luissimo #6412 üzenetére
"ha valaki nemjár kávézóba, mekibe, agipra, bárhova, ahol van wifi ...
az majd ezentúl rászokik"LOLL
Akinek munkára kell a tablet, nem csak bohóckodni, annak nem megerőltető egy mobilnet csomag. (megjegyzem a havi 100Mb-os csomag ami korlátlan mert utána lassítják, 990ft, tehát akár egy diák is megteheti, mert ennyit elver baromságokra is...) Magyar mentalitás és a létező legnagyobb "cigánykodás" szerintem, ha valaki csak azért ül be egy vendéglátóipari egységbe, mert ingyen van a wifi...... Ettől már csak egy lépésre van a koldulás.....
[ Szerkesztve ]
Mert a stílus ízlés dolga. Nem pénzkérdés.
-
Cindercone82
tag
válasz Kryczek #6414 üzenetére
Ezzel annyira egyet tudok érteni hogy akár én is írhattam volna!
Elég sokan sóherkodnak a 990Ft-os csomagokon, pedig annyit tényleg megér! Pláne hogy a belassítás után is használható marad a net. Mailre,frissítések letöltésére meg néhány videó/zene letöltésére bőven jó belassítva is."Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
Luissimo
veterán
válasz Kryczek #6414 üzenetére
ember, te érted, miről folyt itt a szó ?
előszöris, nemolvasol a sorokközt,
másodszor, mindenki ugy netez, ahogy akar,
harmadszor , nem kell ám komolyanvenni , az évődést, voltak ottan szmájlik.
negyedszer, százmegás net semmire nem elég csak lightos netezésre és gmélezésre, olyanra főleg nem, hogy spb tv.
ötödször, nekem 5gigás mobilnetem van, de azért még nemkerülöm a wifis vendéglátoipari helyeket.
hatodszor, csak egészség legyen meg térerő :-) :-) -
Kryczek
aktív tag
válasz Luissimo #6416 üzenetére
a 100 megára vonatkozó rész: nekem az van, ugyanis van mellette egy iphone, azon van 1GB, így erre csak 100mb-ot rendeltem. Talk, Gmail folyamatosan, napi 20-25 mail jön, és vagy 10-15 megy ki. Mellette HVG, Hir24, NOL, Index, naponta többször, és előfordul némi netezés is. BŐVEN elég a 100 MB. Nyilván nem bújom a marketet és ha frissíteni kell akkor max wifi. szóval....
A Magyar mentalitásról, pedig továbbra is ugyanaz a véleményem....
Mellesleg, témánál maradva:
Kedvencem mikor a "paraszt" megveszi a nála okosabb telefont, és mikor ajánlják neki a 100Mb-os csomagot, akkor rögtön jön, hogy neeeeem kell az, van rajta wifi, oszt majd a plázában netezek, meg a kfc-ben. Aztán veri a nyálát a számla láttán, hogy 33000 Ft, ebből 30000 adatforgalmi díj. Aki így jár, megérdemli, és szedje csak be rajta a szolgáltató!!! Ma már nem kell több ezer Ft egy netcsomaghoz, és ahhoz, hogy ne járjon így senki. A sok hülye meg csak fizessen!!!![ Szerkesztve ]
-
Cindercone82
tag
válasz Kryczek #6417 üzenetére
És ez hányszor előfordul!
És persze az értékesítő a hibás...mert az nem adott a telefon mellé egy fél agyat hogy ha már sóher akkor legalább a használatit el tudja olvasni.
Nálunk heti szinten 3-4 ilyen nyomorult beesik. Erre már nagyon nem is szoktunk mondani semmit...de egy-egy "Gratulálok" azért kicsúszik néha
Pedig mindenkinek el van mondva: "ha nem rendel adatforgalmi csomagot akkor tiltsa le a menüben, és a SIM-et csak azután rakja bele a készülékbe hogy elolvasta a használatit és tudja használni a telefont!"Sajnos nagyon sokan sokkal okosabbak mint az értékesítők, és még mindig úgy cserélnek telefont hogy "há az előző is nokia vót, tudom én azt használni!" . Csak a 3210 és a C5-03 kezelése kicsit eltér egymástól....
"Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
Luissimo
veterán
nem őrölünk két malomban, mindenki másképpen csinálja és nem kell kasztokba osztani az embereket.
mellesleg ha a csutkástelefonod képeslenne megosztani a mobilnetjét wifin, akkor bővebben tudnád a letöltéseidet kihasználni a hüvejen :-)ha te két helyből választhatsz, ahol wan wifi és ahol nics wifi, melyiket választanád egy beülésre ? :-)
-
Luissimo
veterán
válasz Cindercone82 #6421 üzenetére
mindenképpen:-)
-
Kryczek
aktív tag
válasz Luissimo #6419 üzenetére
"mellesleg ha a csutkástelefonod képeslenne megosztani a mobilnetjét wifin, akkor bővebben tudnád a letöltéseidet kihasználni a hüvejen :-)"
Alkalmas rá, de 990-et még azért megengedhetek magamnak, meg minek merítsek le 2 eszközt egy húzásra
-
Luissimo
veterán
válasz AcélAgyar #6420 üzenetére
nekem itthon a routeren játsza ezt el, hogy nemtud csatlakozni, nyilván valamelyik portot kéne engedélyezni, de még nem másztam bele .(pedig torrentre jo a router, de az spb tv nem megy rajta)
viszont a mobilnettel kiváloan működik , jönnek az adók :-)apropó, milyen az a 26gigás mobilnet ? :-) ?
-
mkRoland
senior tag
válasz Kryczek #6424 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy meg tudja úgy osztani a netet az iPhone, hogy egy androidos eszköz (bütykölés nélkül) tudjon hozzá csatlakozni... Nekem úgy rémlik, hogy ugyanaz a szitu, mint a Nokia Joikuspot progijával: Ad-Hoc hálózatot akar létrehozni, az ahhoz történő csatlakozás pedig le van tiltva a droidok esetében. Ez pedig nem az Apple és a Nokia hibája, hanem a Google-é!
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Az szerintem teny, hogy okos kutyu net nelkul lofaszt se er. Nekem a defymen is van net, itthon es a melohelyen wifi van. A melohely 20 perc gyalog, szoval nekem a tabletre tenyleg nem kene net. Megis vettem egy dominos netet, mert egyszeruen igy all ossze teljesre. 2000 forint egy giga net, amit raerek felhasznalni. (Mondjuk ez kicsit kacifantosan van kitalalva, de az nem ide tartozik.)
-
-
dlor
tag
Aki esetleg nem boldogul az email beállításokkal egyik email klienssel sem ... mert nem gmailt használ.. annak ajánlom a mail2web.com ot ahol böngészőböl elérheti a levelezését.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Surmi69
tag
Találtam a vaterán kicsi pénzért HDTV tunert
A munkahelyemen én vagyok az Isten. :) Mindenki hallott már rólam, de még senki se látott. :P
-
Clemi
veterán
válasz V.Stryker #6430 üzenetére
Azért azt meg kell ide jegyeznem, a Domino web a legnagyobb kikqrás. Konkrétan én azzal kaptam a tabot és elég gyorsan cumira vett trémobil. Annyi történt, hogy az csomag indulásakor ahogy kell feltöltöttem az egyenlegem 1 GB-ra hogy majd ha lefogy, újratöltöm. Az idegbaj akkor kapott el mikor aktiválták nekem a 250 MB-1 GB csomagot, mivel volt annyi összeg a számlámon hogy futotta, majd 2 nap múlva jött a fordulónap, és a fel nem használt 700 MB adatforgalmam elveszett, ugyanis azt elfelejtették közölni, (érdekes módon egy ideje vastag piros betűvel felhívják rá a figyelmet) hogy csak a számlán lévő forint egyenleg ami korlátlan ideig átvihető, ha marad belőle, de 30 nap után a fel nem használt, de kifizzetett adatforgalom elveszik. Na és ami a legszebb hogy az huaweivel kapott domino csomagot nem lehet más előfizetéses csomagra átváltani, bár hirdetik az oldalon, de ez erre a csomagra nem érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
Cindercone82
tag
-
-
bakter24
őstag
Jaja, ez így van. Az bunkóság, hogy nem hívják fel rá a figyelmet, mert senkinek nem kötelessége ezt tudni, és ez azért elég fontos. Viszont ha véletlenül 3px-es betűmérettel, de benne van a szerződésedben (ami elég valószínű sajnos) akkor sokat nem tudsz ellene lázadni. Max leírod ide, de itt már eléggé utáljuk a T-ét így is Én legalábbis 90%-ban negatívat olvastam, főleg a szállítások körül lévő fejetlenség miatt.
Szerződés elolvasása nem vicc: Ezt ajánlom a témában HaveFun!
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz bakter24 #6441 üzenetére
Hát nem tudom te, de én Telenortól váltottam két éve T-re és nem bántam meg, amilyen egy köcsög, nullakinálattal rendelkező, drága a telenor, vagy volt akkor, tök mindegy.
Nekem egyébként a Köki-ben a csaj korrektűl elmagyarázta a domino webet és külön erre fel is hívta a figyelmem. Sőt, annó a defy-m is kihozták másnapra. Szal én nem utálom a T-t.A telenort annál inkább. Annó mikor nálunk voltam és vagy 6 év után gondoltam kéne egy új teló, biztos a havi 6-10k-s számlák után kapok valami kedvezményt, akkor mondták,hogy persze, 1000 forint jár és böngésszem azt a sitt 10 készülékes kínálatukat, ami azért ilyen kevés, mert ők csak minőségi szart forgalmaznak. Apjuk f.sza, ha nem kell a régi ügyfél és minden csak az új ügyfélnek jár, akkor pá...és pá.
-
-
Luissimo
veterán
hamár net,
noszóval, akkor kiderült , hogy mindenki beszívta a mobilnet apróbetűs részét,még teis, tehát akkor nem kell itt varjuzni, hogy ez már csak egy lépés a koldulástól, ha valaki egy sörözőben ingyennetet használ.Igenis, miért hagynám fogyni az 5 gigás ( ÖT GIGA ) mobilnetemet, ha van helyette ingyen wifi is.
Ezzel nagyon belegyalogoltál a lelkivilágomba tegnap -
Cindercone82
tag
válasz bakter24 #6441 üzenetére
Azért azt az oldalát is érdemes megnézni ennek, hogy amikor megveszel valamit akkor tájékozódsz. És itt nem arra gondolok, hogy leülsz és az értékesítő elmondja neked a 340 oldalas ÁSZF-et. Mert ezt nyilván nem lehet elvárni senkitől, pláne ha van forgalom és az értékesítő munkáját a kiszolgált vásárlók számával szokták mérni.
ami a szerződésben benne van, az elérhető még szerződéskötés előtt is, tehát lehet tájékozódni. Vannak szórólapok azokban is benne szokott lenni az ilyen "apróbetűs" információ, mivel ezeket is fel kell tüntetni.
Az értékesítő nem fog minden információt a szádba adni, mert nem hangoskönyv hanem értékesítő.
Tehát ami le van írva azt el lehet olvasni. És nem eltitkolt információ, és nem az értékesítő hibája ha a júzer nem olvassa el a használatit vagy a szerződést.
Nem a szolgáltatókat védem mert mindegyik megéri a pénzét, és kölcsönösen szopatják a felhasználókat. De abban azért megegyezhetünk hogy ha a kacsa nem tud úszni akkor még nem a víz a hülye.
Olvasni mindenki elvileg megtanult alsó tagozatban. Innentől kezdve már csak lustaság és mentalitás kérdése hogy valaki várja hogy a szájába adják az információt mint nulla évesen a cicit, vagy veszi a fáradtságot és elolvassa a használati feltételeket.
Negatív példákról meg csak annyit, hogy szolgáltatókkal kapcsolatban nem sok helyen olvasol pozitív példát. A negatív tapasztalat mindenkinek rosszul esik, és hamarabb osztja meg mint a pozitívat. Olyat azért ritkán olvasni, hogy "ejj öcsém a múltkor olyan jót telefonáltam a puszta közepéről mint a csuda!" Vagy hogy "a 100 megás netemmel 500-at forgalmaztam és ez mennyire jó!""Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
Luissimo
veterán
válasz Kryczek #6447 üzenetére
szerinted a nagyvilág Lajtán túli részén nemismerik az ingyenwifit ?
Vazze, ez a jövő, némely nagyváros szinte teljes lefedetségű free wifit akar kiépíteni.az ingyenwifi egy marketing, semmi más.
Szóval ellenkezik az elveiddel ?
Ezekszerint te direkte nem veszed igénybe ?végülis magánügyed, ahogy mindenki másé is az, hogy hogyan netezik.
A hétvégén pl. leautóztam a horvát határig az emhetesen, jókis tesztet végeztem
mivel semmi jó nem volt a rádioban , ezért a Tune In internetes rádiot hallgattam, ugy, hogy a mobil kimenetét szépen rádugtam az autórádio Aux bemenetére.A balatont elhagyva kb 5-6 esetben szakadt meg a a Pannon hipercsuda netje az autópályán és nem azért mert annyira gyorsan mentem volna, hogy elhagytam a biteket. hanem mert egyszerűen szar, nincs handover, amikor 3G-n cellát váltasz , akkor eldobja az adatforgalmat ( de valoszínűleg a beszéd is megszakadt volna olyankor, de azt nem próbáltam)
Szóval, azért ne ájuljunk el a magyar szolgáltatók mobilnetjétől.
-
bakter24
őstag
válasz Cindercone82 #6448 üzenetére
Right. Csak tudnám, miért nekem írod, mikor én ugyanezt mondtam. Az vili, hogy az eladónak nem csak az a dolga, de ezzel legalább annyira vissza is élnek és a probléma innen indul. (Mikor még megvolt a számtech-boltunk, egy nő bejött szinte sírva, hogy a lánya csinált neki 35eft os számlát a laptopon mobilnettel, és hogy mit lehet ilyenkor csinálni. Mármint, hogy valahogy tiltsam le a mobilnetet, stb. Amíg ilyenek az emberek, és a szolgáltatók is, addig örök érvényű: Olvasni jó, ééértem?! A lényeg nem az, hogy kinek a hibája, hanem, hogy ki fizeti ki a tanulópénzt. És ez mindig a felhasználó. Tehát mindenki a saját érdekében olvas. Ha 350 oldalt, akkor annyit. DE! én simán büntetném azt az eladót/ügyfélszolgálatost is, aki ALAP dolgokat nem mond el. Egy 2 éves hűségszerződés megkötésekor legyen már kölcsönösen 10 percük a dologra mindkettőjüknek..)
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest