- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATM_automata
őstag
válasz dorika87 #4541 üzenetére
Én a Display-be nagyon csalódtam. 2 hónapig volt náluk a Nexus és a végén rosszabb állapotban kaptam vissza, mint ahogy bevittem. Majdnem elsírtam magam, amikor vissza adták 2 hónap után és megláttam. Ment folyamatosan a hitegetés a részükről ez idő alatt, hogy most éppen nem volt benne a csomagban a kijelző, aztán később megjött, de nem volt jó rá (?), aztán meg közölték velem, hogy rápróbáltak több félét is és egyikkel sem jó (ha gyári, akkor az nem 1 fajta lehet csak?). Afelől biztos lehetsz, hogy NEM GYÁRIVAL fogják javítani ilyen áron. Berendelnek kintről egy rakás olcsó kínai szar kijelzőt és rápróbálják...aztán amelyikkel megy, azt felteszik rá véglegesnek és szia.
Ami még felháborító volt a flegma, lekezelő stílusuk. Nem egy korrekt és felhasználó barát cég...mondom ezt úgy, hogy más okok miatt nem először kellett velük dolgoznom...de sajna én is a weboldalon olvasható duma áldozata lettem.
[ Szerkesztve ]
What else?
-
dorika87
őstag
válasz ATM_automata #4552 üzenetére
Hát köszönöm az infókat... így most kicsit elkeseredtem, mert én is a honlapon lévő információk láttán gondoltam, hogy felveszem velük a kapcsolatot, mert gyári alkatrész beszerelését írják stb...
Lehet reggel ettől függetlenül telefonon megkérdezzük, hogy vajon mit mondanak, azzal még nem veszítünk semmit. Ezen kivül találtam még pár szervízt akikkel talán érdemes lenne foglalkozni: laptophardware, tablet-szerviz.com. lapos.hu úgyhogy holnap el is kezdünk utána járni, mert ez így nem maradhat.
Azzal számoltunk, hogy ha max 30-35e körül meg tudnák csinálni akkor még nekünk megérné, mert ez egy nyeremény tablet, szóval nem mi vettük. Remélem sikerül szerencsével járnom. Ha alakul valami, akkor írok. -
Ixion77
addikt
válasz marpataa #4543 üzenetére
Érdekes, nekem pontosan ellenkezők a tapasztalataim. A kinézetért annyira nem vagyok oda, viszont technikailag annyival jobb mint a 4.4, hogy maradok is 5.0.1.-en. Az eleinte tökéletesen érzékelő érintőképernyő egy év elteltével már egyre rosszabbul érzékelt. Most az 5-össel ismét tökéletes. Korábban állandóan bezárta a böngészőt amint a háttérbe raktam, most gond nélkül bent tartja a memóriában. Igaz, hogy én teljes törléssel raktam fel, de pl. a memóriahasználat is kifejezetten sokat javult:
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
assemble
addikt
-
rhonin
senior tag
Ott tartok, hogy letöltöttem az image fájlt az usb drivert az sdk-t a hivatalos oldalról.
Viszont parancssorból nem tud kommunikálni a tabbal a gép mivel csak akkor látja a gép az eszközkezelőben a tabot ha recovery módban kiválasztom azt a módot, hogy apply updates from adb.
De viszont ekkor sem engedi az usb drivert frissíteni pedig manuálisan beadtam neki a könyvtárat.Lehetséges, hogy amiatt van mivel a szoftverben nem engedélyeztem az usb debugging módot?
Van más mód a gyári ktu84p 4.4.4-es szoft felrakására.
Már az sem érdekel, ha minden eltűnik csak működjön végre... -
dorika87
őstag
Kijelző nélkül szeretném törölni a készüléket. Eljutottam a factory mode-ba, ott nyomtam a bekapcsoló gombot és a hozzá a hangerő fel gombot, aztán bejött az androidos robot piros felkiáltó jellel, de utána csak újraindult.
Tud valaki segíteni, hogyan tudnám törölni a készülék tartalmát úgy, hogy nem működik az érintőképernyőm.
Köszi. -
rhonin
senior tag
válasz ---Lasali--- #4559 üzenetére
Eszközkezelőben hogy kéne megjelennie a tabnak?
Nálam Android device és azon belül Android bootloader interfaceként jelenik meg.
Egyszerűen nem tudom unlockolni.
Parancssorba beütöm, hogy adb reboot bootloader és kidob egy hibaüzenetet, hogy device not found.
Már felraktam a nexus root toolkitet is, de azzal sem jutok előbbre sajnos.ui.: Flash all bat futtatása sem működik. Azt írja, hogy:
A megadott nevet ( fastboot ) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként...[ Szerkesztve ]
-
rhonin
senior tag
sdk parancssorból eljutottam odáig, hogy fastboot oem unlock parancsra bejön a tabon a kép ahol a hangerő gombbal kiválaszthatom azt, hogy tényleg nyitni akarom-e a bootloadert.
Leokézom a power gombbal és nem történik semmi. Befagy.
Pedig vártam vele vagy 5 percet, de semmi. -
dorika87
őstag
válasz assemble #4564 üzenetére
Ezt megcsináltuk 100-szor, de a piros felkiálltójeles robotnál folyton csak újraindult a power+hangerő fel-re. Úgyhogy most már szervízben van, sajnos törlés nélkül, de muszáj volt bevinni, hogy legalább januárra legyen vele valami. Factory imaget, nem tudom, hogy lehetne csinálni érintőképernyő nélkül... inkább párom ért hozzá, de így most már mindegy is, remélem szervízben sikerrel járnak.
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz ATM_automata #4552 üzenetére
Felhívtuk teegnap a Display-t (végül nem oda vittük be), viszont a telefonban abszolút korrektnek tűnt a kolléga, aki elmondta, hogy a nexus 7 2013-at 3 féle kijelzővel szerelik, ezért nem biztos, hogy amit elősre berendelnek az passzolni is fog rá. Ugyan azt nem tudom, hogy ezt ha szétszedik nem tudnák-e pontosan megnézni, hogy milyet rendeljenek rá. Szóval ennyire nem magyarázta el, lehet látszólag ugyanúgy néznek ki, de lényeg a lényeg, hogy azért mehetett ilyen körülményesen nálad is, mert ezt a típust 3 félie kijelzővel árulják.
Egyébként végül a lapos.hu-ba vittük be. Meglátjuk január közepe-vége felé mit mondanak, mert előbbre nem tudták ígérni. Remélem sikerülni fog a csere.
-
magicbox
senior tag
válasz dorika87 #4542 üzenetére
Nekem szervizem van. Nem véletlenül hagytuk abba a kijelző cseréket telefonoknál és tableteknél. Az olcsóbb eszközökben értelmetlen cserélni, mert annyiért egyszerűbb venni egy másikat. A drágább tableteknél az eredeti kijelző aranyáras, az utángyártottak nagy része meg kalap sz..., előre kell kifizetnem, várok rá röpke egy hónapot, fizessek rá vámot, imádkozzak, hogy működjön, és fizesse ki az ügyfél (mert rengetegszer fordul elő drágább javításnál, hogy soha többet nem jönnek érte) és vállaljunk fél év gart, mert 20e forintnál többe kerül a javítás. És mindezt pár ezer forintos haszonért. Ennyi. Inkább abba hagytuk. Amennyiben az ügyfél beszerzi, szívesen cseréljük, de az esetek kb. 50%-ban nem működik az utángyártott kijelzővel az eszköz. Egyszerűen el kell fogadni, hogy ezek nem úgy vannak kitalálva, hogy javítassa az ember, hanem, hogy cserélje. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy amennyiben módjában áll, akkor próbáljon biztosítást kötni.
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
Judy075
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt róla szó, ha igen, előre is bocsánat. Felraktam a lolipop-ot én is, bár ne tettem volna, de amióta fent van, nem fordul meg a kijelző. Volt valakinek hasonló problémája?
Köszi! -
dorika87
őstag
válasz magicbox #4570 üzenetére
Köszönöm az infót/tapasztalatokat. Nem mondták, hogy nem tudják megcsinálni, tehát feltételezem, hogy volt már ilyennel dolguk, ezért reménykedem, hogy sikerülni fog. Azért egy 80ezer forintos tabnál (amit nem vettünk, hanem nyertünk) jó lenne ha sikerülne kicserélni a kijelzőt, mert ennyiért nem tudunk újat venni.
Abszolút megértelek, de ha már elvállalták és utána minimum fél év garit vállalnak rá, akkor remélem pozitívan jövünk ki a dologból és sikerül a csere.
Ha mi vásároltuk volna a tabot akkor már rég kötöttünk volna rá biztosítást, (telómon van) de így számla nélkül nehezen menne. -
rhonin
senior tag
Linkelem az oldalt ahol le van írva problémám amivel most már több mint 1 hete szenvedek.
[link]Bootloader, recovery megy. De factory resetet és bootloader unlockot sem tudok csinálni.
Olyan mintha nem férne hozzá valami miatt a tárhelyhez a tab.
Flashelés sem megy sajnos.Ha valaki tud rá megoldást kérem ne tartsa vissza magát és köszönöm előre is.
Hivatalos forrásból vásárolt nexus 7re mennyi garancia van? Az enyém 1 év és 2 hónapos.
-
Bibby
addikt
Hogyan tudok elrejteni egy adott mappát? Vagy legalább jelszóval levédeni?
Ελευθερια η θανατος
-
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
A garanciáztatásról szeretnék érdeklődni. Hogyan zajlik, cserélni szokták az egész tabletet, vagy javítják?
Van 2 random időközönként jelentkező hibám, aminél előfordulhat, hogy épp a szervizben nem jön elő. Ilyenkor ha csinálok róla 1-1 videót, és ráteszem a tab-ra, meg beírom, hogy "NÉZZÉTEK MEG A VIDEÓT HA NEM JELENTKEZIK AZONNAL A HIBA, NE CSAK ÚJRATELEPÍTSÉTEK!!!!!", akkor az ér is valamit?
Szinte biztos, hogy mindkettő hardveres hiba. A giroszkóp rendszeresen meghal pár perccel az újraindítás után, de rendszerint még újraindításkor sem javul meg. Ez a hiba gyári 4.3, 4.4, OTA 5.0 és Cyanogen 4.4-en is fennáll, tehát szinte biztos, hogy nem szoftveres.
A másik hiba a kellemetlenebb, ami az utóbbi 2-3 hónapban jelentkezett először, de egyre gyakrabban jön elő. Úgy kezdődik, hogy a képernyő érzékelése lehal. Néha újra is indítja magát a tablet, néha nekem kell power hosszannal ki-be kapcsolni. és ezek után bootloop-ban marad a google logoval (4.4 és OTA-s 5.0-n jelentkezett eddig). Újraindítgatás nem segít. Egy ideig ha hagytam lemerülni, akkor utána általában jó volt, de olyan is előfordult, hogy magától megjavult több órányi próbálkozás után. Végül mikor már 2 napja nem akart betölteni - Google felirat, több óra eltelik, csutkára merül, és újra feltöltöm -, akkor kapott 2 közepes ütést a hátulja a tenyeremmel, mert volt már, hogy segített. Most is segített, 2 napnyi szenvedés után 1 sec múlva továbblépett a betöltő képernyőre (innen gondolom, hogy ez is hardveres hiba).
Na már most a gond az, hogy ezek elég random időközönként jönnek elő, kicsi az esély rá, hogy pont abban a pár percben előjön a bootloopos hiba, és még egyszer az újratelepítés után, hogy rájöjjön a szervizes, hogy nem szoftveres a hiba.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
Abysmal
aktív tag
válasz trance89 #4586 üzenetére
Jogos, köszi
Remélem a fenti kérdésekre kapok még választ, de akkor még pár újabb: Mennyi idő alatt csinálják meg? Mindennel együtt kell visszaküldeni, vezeték, töltő, papírok, doboz, minden? Nem vagyok túlzottan otthon a garanciáztatásokban, amikor visszaért, akkor kapok majd egy SMS-t, hogy mehetek érte, vagy hogy megy ez (Media Markt-os)? -
Hubzsi
tag
Sziasztok! Amerikában vasarolt LTE 32 GB nekem még nem erkezett meg a nyalóka. Elvileg késve szoktak jönni a frissitesek csak nem ennyire.... De ez már kicsit tényleg sok, valakinek jött már rá OTAval?
-
teo77
őstag
Sziasztok! Szerettem volna visszahallgatni a magyar rádió szilveszteri kabaréját, de azzal kellett szembesüljek, hogy nem indul a hangtár alkalmazás a Nexusomon. Vagy fél éve nem használtam a progit; akkor még működött. Valami tippetek, hogy mi lehet vele? Az Adobe Flash Player és az Adobe Air fent vannak.
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
dorika87
őstag
válasz dorika87 #4573 üzenetére
Úgy néz ki a dolog, hogy 25000ft-os árajánlatot kaptunk a tab üveg/kijelző cseréjére beszereléssel együtt. Kb. három hét mire megérkezik az üveg, tehát reményeim szerint január végére, maximum február elejére készen lesz a Nexus. 6 hónap garanciát vállalnak rá. Remélem minden probléma és zökkenőmentes lesz a szervízelés során. Ha visszakapjuk beszámolok a tapasztalatokról, bízom benne, hogy pozitívan fogok csalódni ebben a szervízben. Széndékosan nem a Display-hez vittük, mert többen írtátok, hogy nincsenek velük jó tapasztalatok, illetve drágább is lett volna a csere. Úgyhogy hajrá lapos...!
[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Lollipop óta nem működik az OTG kábelem, nem ismeri fel a gép. Nexus media importert használok, mégsem látja. Nálam van a hiba vagy a szoftverben? -
amtibacsi
aktív tag
válasz Grande Ale #4598 üzenetére
Na, még egy ok, hogy ne frissítsek :-)
-
assemble
addikt
válasz Grande Ale #4598 üzenetére
En nem vettem meg eszre semmi gondot az OTG-vel, azt a progit mondjuk sose hasznaltam, szerintem nem rendes megoldas, helyette inkabb stickmount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs