Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    válasz hcl #30075 üzenetére

    Egy kicsit kellett visszaolvasni, hogy képbe kerüljek.
    A feleségem (akkor még nem volt az) szakdolgozatát én raktam össze és a szükséges végkimenet szerint "alakítottam" a statisztikai kimutatásokat. Aztán készítettem el pusztán jófejségből egyéb feladatokat - volt, amihez közöm nem volt, csak a téma érdekelt és rászántam egy estét. De vizsgán is segítettem át egy-két embert (még a legalitáson belül). Nagy részéért nem kértem, nem kaptam semmit. - De aztán felnőttem :DDD ...

    Az IT területet viszont régen elengedtem. Ott már ha megfizetnének sem dolgozok a munkaidőmön kívül. Max. szívességből vagy "cserealapon" (pl. SW verziófrissítés a gépparkon vagy hálózat fejlesztés, addig én betolom az autót a műhelybe és kvittek vagyunk a végén).
    Minden más esetet meghagyok a szomszéd Pistikéknek. Aztán mikor Pistike felhív és kérdi, hogy nem segíteném-e ki. Már nagyon nyugodtan és szemrebbenés nélkül tudom mondani: Nincs az a pénz! :D .

    #30072 KROK640 - "Ebben a környezetben fel nem foghatom, hogy miért lenne nekem az jó, ha az a célom, hogy aki fizet (még ha nem is túl sokat) azok is elkerüljenek?" Ez nálam is sokáig dilemma volt. Elhajtsam, ne hajtsam? A kevés is valami... vallottam sokáig. Egy darabig igen, amikor rengeteg a szabadidőd, amikor tényleg csak leperegne az a pár óra.
    De amikor alkalmazottként, "apróért" dolgozol és mellette még este otthon nekiállsz a maszek melónak, ami miatt a gyereked elhajtod, hogy ma este nincs közös játok lefekvés előtt, majd látod az elkeseredést az arcán, az sz@r érzés. Aztán a következő sokk, hogy a munka végén (nettó 6 óra munka, egy átvirrasztott éjszaka és egy megsértett gyermeki szív) kiállítasz a megbeszéltek szerinti összegről egy számlát, ami több, mint a havi béred, akkor átértékeled a dolgot és beintesz mindenkinek, aki apróért akar bármit.
    Azóta csak akkor dolgozok otthon és este, ha a munkámhoz kell vagy napközben nem azzal foglalkoztam. Mit csinálok? Játszok a gyerekkel, filmet nézek vagy csak lesek ki a fejemből...pont azt, amit az is csinál, aki rám akarja sózni a laptopját egy kijelző/SSD cserére és/vagy újra telepítésre. Nem tudja megfizetni...

    [ Szerkesztve ]

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák