Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz Essejó #41300 üzenetére

    Ha a bit mágnesezhető, akkor megméred, hogy mennyi plusz hely a befogóban (mélységre, átmérőre), és veszel ebayről 200Ft-ért apró mágnest. 3-4-5-stb. milliméter átmérőben, 1-2mm vastagságtól van mindenféle (ötösével árulják 0.99CAD-tól). Nekem somogyis csavarhúzókészlet van (ilyen, csak sárga dobozban), ebben a bit rögzítését egy U alakú acélhuzal szorítására bízták, amit idővel laposra vasalnak a bitek -- na innentől kihull a bit a szárból. Viszont ha sikerül kipiszkálnod a drótot, és alá beteszel egy kis mágnest, onnantól boldogság van :) Az ilyen mágneseket kétféleképp szokták mágnesezni: tengelyirányba (axial) és átlósan (diametrical). Tengelyirányú esetén a mágnes átadja a bit felé eső pólust, így a bit vége is mágneses lesz. átlósan mágnesezett is fogja vonzani a bitet, de a bit maga is átlósan lesz mágneses, ami leginkább csak a mágnes közelében lesz érzékelhető, a vége felé már alig, tehát ha azt szeretnéd, hogy rámaradjon a csavar a bitre, akkor tengelyirányba mágnesezett mágnest vegyél.

    (#41311) binor9: na ezért érdemes nem csak ebayes dolgokat kiírdosni :D egyből ki is serdítettem 10 Bálintpontot... ami végülis teljesen normális pont.

    Kérdés: USB *elosztót* (tehát adat nem kell) nem tudtok véletlenül occsóé (mondjuk két dollárig)? xiaomi lámpákat kellene beledugni... van egy kinézetre detto ilyen pók-hubom, ami teljesen jó lenne, de sajnálom kukázni belőle az elektronikát... pedig csak 1.1-et tud, szóval nem is igazán jó semmire :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák