- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
BIOS-t hegeszthetik, akkor sem fog menni, mert a 925X(E) chip nem bírja lekezelni vmelyik részét vmiért.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Gorneck
legenda
Már megint nem látod a fától az erdőt! 915-925 és társai egy az egyben való kihagyására gondoltam, amit már féléve megmondtam!
''Látod hogy mit szenvedtem az AMD-vel.'' Láttam...érdekes én nem szenvedtem (már összeállt a gép és müxik minden jól, csak egy hibát követtem el, hogy nem az ATI mellett álltam ki)! Nekem egyenlőre amire kell arra tökéletesen megfelel! Neked nem a gépeiddel volt a gond hanem a felfogásoddal...nem tudtad elfogadni azt a tényt, hogy vannak olyanok kiknek ment a procijuk 200-300mhz-cel többet mint a tied! Most van egy procid amivel villoghatsz kedvedre a fórumon...ez megnyugvást hozott számodra! Ne feledd azt se, hogy egy gép mindig azért van, hogy A-ból B-be jusson vele az ember TE 200mhz-cel és egy csomó kp-val jutottál tovább B pont felé!
Te lapot váltasz majd a dualcore miatt én meg csak megveszem..bios meg van dögivel az Asus-hoz és egyik jobb mint a másik!
[Szerkesztve]Gorneck#1239
-
Sárpac
nagyúr
AMD Athlon 64 X2 4800+ vs intel EE
Bővebben: linkAlapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sir Riccio
addikt
Ne vedd bántásnak de ha ha az AMD-t nem tudtad tuningolni, akkor valami pokoli szerencsétlen ember vagy /kifogtad az egyetlent ami nem tuningolható/ mivel eddig már félszáznál járok az összerakott konfigokkal, és a leggyengébb s939 3000+ is ment alapfeszen 1800@2380 MHz-en de a jobbak simán mennek 2500-2700 MHz-en is./ Lásd a fórumban./ Szerintem viszont inkább ''a hiba nem az Ön készülékében van'' efektus ált elő, mivel magad sem hiszel abban hogy egy AMD jó lehet. Mint már annyiszor leirtam az sem igaz hogy az s754 gyorsabb mint az s939, legfeljebb van amiben gyorsabb, de ez nagyon kevés alkalmazásnál igaz. Engem sem érdekelne a dual proci ha az ismét alaplap cserével járna mint a Te esetedben. (sajnos az Intelnél ahány model annyi alaplap csere) De mint annyiszor most is azt irom, a pénzéért mindenki azt vásárol és annyiért amit akar. Nehezen tudjátok elviselni,-elismerni a tényt hogy Intel zsákutcába futott, és a kapkodásait,-kisérletezgetéseit velünk, veled, velem, felhasználókkal akarja megfizettetni.Hidd el ha nem változtat az üzletpolitikán, nem kell egy év és a szerver piacon is AMD lesz a nyerő. / Lásd SUN Micro Sistem, DELL és a többiek/ Ez igazi sruccpolitika, lehet hogy mire kihuzza a fejét a homokból már késő lesz. És ami a két dual proci közötti energia igényt és a vele járó hőtermelést illeti gondolom ezen sem érdemes vitatkozni, /INTEL dual 100-110 Amper AMD X2 67 Amper/ alig több mint a fele, teljesitmény terén pedig forditott a helyzet ha nem is ilyen arányban, gondold csak végig amit irtam. Remélem azért nincs harag, nem volt bennem bántó szándék.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sárpac
nagyúr
válasz Sir Riccio #154 üzenetére
Az intel max a pentium m Dual-al rughat labdába!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Neck
veterán
válasz somodisoma #93 üzenetére
Nálunk 3 gép megy egyszerre, és 3-4 gépnél igen is számít. Pláne, hogy C'n'Qval AMD még kevesebbet eszik
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Sir Riccio
addikt
Én azért ezt nem nevezném sikerélménynek,- bár ki tudja lehet hogy slett27 számára annak számit,- számoljunk csak egy ici-picit, az én 3000+ -om 1800@2520 MHz (Central Bryan szerint 4000+) 39,2%-os tulhajtás, ha vesszük az ő prociját, hát??? 4454 MHz-en kellene muzsikálnia hogy az enyémmel ''szinkronban'' legyen, legalábbis tulhajtás terén. És az enyém az s939-esek közül a legkisebb, valamint a legolcsóbb, természetesen ezt alap feszen tudja, arról nem szól a fáma hogy az Övé alapon mennyit tud. Az enyém 1,525 V mellett megy 2682 MHz-en ami ugyebár 49%-os tulhajtás. Ez slett27 esetében 4768 MHz-nek felelne meg, ha menne ott az Intelje. De ezek természetesen csak elméleti dolgok, ugyanis ilyen Intel ''ritkán akad'' és az is csak héliummal hütve. De ne vegyük el a kedvét, szilárd meggyőződése hogy az Intel jobb, hát Ő használja azt, ez a világ rendje.
-
-
slett27
addikt
válasz Sir Riccio #154 üzenetére
Sajnos nem ismered az előzményeket. Az elmúl évben 6-szor cseréltem konfigot , csak azért, hogy saját magam győződjem meg a konfigokról. IC7+3.0GHz NW P4 óta semmit sem vettem észre a teljesítméynnövekedésből.
3000+ -os procim 2450MHz-en ment, a 3200+-os is, és végül a 3500+ is (NewCastle). Így x Ft, csak azért hogy ''véletlenül'' kifogjak egy jobb példányt, sajna nem így lett. Játékokon kívül minden teszt alulmaradt a fenti P4 konfighoz képest, sajnos. Az extrákat ne nézzük (C'nQ, 64 bit, stb.) Persze nem a tesztekkel játszik az ember, de vmilyen képet kap az ember a gépéről. Sisoft Sandra-t ne említsük. A mostani konfigom most úgy teljesít kb mint egy A64 2700-2800 MHz-en, mondom, extrákat ne nézzük. Nem igazán találok olyan A64-et válogatás nélkül, ami így teljesít. Na mindegy, itt nem akarok flamet,csak leírtam a tapasztalatokat. Ja, nem akartam most leírni az A64-et, sőt, mindem elismerésem, csak én nem voltam megelégedve vele."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
joshua7
veterán
válasz Sir Riccio #159 üzenetére
Ja. Ezt sugalltam én is. Az átlag userek nem csinálnak Winrar tömörítést Far Cry közben. Normál körülmények között meg kb egálban vannak. Vagyis nem éri meg.
Semper Fi
-
Sir Riccio
addikt
Fentartom amit irtam, vagy kifogtad azt az 1 db-ot ami nem tuningolható, de szerintem ebben nagymértékben közrejátszott az elóitéleted is az AMD-vel szemben. Valóban nem ismerem az előzményeket, milyen lap milyen steppingü procid volt, de lehet hogy csak kitartóbbnak kellett volna lenned, és ment volna az sokkal jobban is. Hadd ne irjam le annak a fórumtársunknak a nevét akinek ''nem ment'' a procija azután eladta egy másik társunknak, és csodák csodájára annál megtáltosodott, sorba döntötte a rekordokat. Ha időd engedi olvass vissza a 64-esek klubbjában.
-
slett27
addikt
Csináltam ma egy kis SuperPI tesztet :
Ez most kicsit off, de legalább látják egy páran :
Remélem fog látszani :
[Szerkesztve]"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Ha vki nem látná, ez egy PII 300MHz-es Klamath, szétszakította magát.
Viccen kívül, nem sok egy picit az a 12p12s ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Gorneck
legenda
válasz Sir Riccio #158 üzenetére
Én személyesen ismerem a palit...sőt munkatársam volt sokáig! Tehát ismerem annyira, hogy mi a szitu!
Gorneck#1239
-
slett27
addikt
válasz Sir Riccio #162 üzenetére
Na igen, ott kezdődtek a bajok, hogy az NF3 nem szerette a Kingston-t... (Infineon chippel). Nézed meg a SuperPI tesztet.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Sir Riccio
addikt
Ebben neked teljesen igazad van, itt csupán az Intel és az AMD üzletpolitikája közötti külömbséget kivántuk érzékeltetni, gondolom abban egyetértünk, természetesen kissé sarkitva a dolgot, hogy Intelnél ''ahány proci annyi alaplap'' ez lehet hogy neki jó, viszont nekünk felhasználóknak aligha. /fejőstehén effektus/
-
Sir Riccio
addikt
Nó de könyörgöm akkor ha az NF3 nem szereti infineon csippeket, akkor áruld már el miért nem memóriát cseréltél,??? alaplap és proci helyett. Szerencsére millió más memória beszerezhető MO-on, és olcsóbb is mint az alaplap+proci. Gondolom tudod hogy jónéhány Intel proci nem hajlandó müködni eredeti Intel csippes alaplapba ugyanakkor pl: Asus, Abit és más lapokban hibátlanul megy, ezeseben alaplapot kell váltani nem pedig procit vs RAM-ot.
-
Gorneck
legenda
válasz Sir Riccio #168 üzenetére
Ha egy felhasználó egy picit is figyelmesen olvas nem fog össze-vissza vásárolni! Ez mind2 oldal user-eire igaz!
Gorneck#1239
-
Sir Riccio
addikt
Sorry ha hülyeséget irtam, de nem ismerem az előzményeket, de szinte mindent kiveséztünk, hogy ki kit ''nemszeret'', de a véleményem akkor is az ha az adott lap+proci nem szereti a RAM-ot akkor ramot kell cserélni, nem pedig forditva, és ezért irtam hogy fontos szerep jutott az előitéletnek is.
-
erdoke
titán
válasz Sir Riccio #168 üzenetére
Nem kényszerít senki a váltásra, szerencsére van alternatíva. Megtarthatod az aktuálist vagy vehetsz más platformot is.
Az Intel egyben a legnagyobb chipset gyártó, érthető, ha ott is próbál üzletileg sikeres maradni. Nem egyszerű helyzet részükről sem az egyensúly megtartása.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Sir Riccio #173 üzenetére
Neked fanyar, az Intelnek nem. Nem gondolod?
A mondást ne nekem hozd fel, nem én csinálom az Intel üzleti tervét se rövid, se hosszú távon.A legjobb aláírás a héten
-
slett27
addikt
válasz Sir Riccio #171 üzenetére
Igen, mert IC7-ben gond nélkül ment 450MHz-et a Kingston.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Orgi-CRPD
csendes tag
Szvsz jo lenne egy linux-os teszt is. pl kernel forditas h a legegyszerubbet mondjam.
Tenyleg! Linux alatt is fagyizik a q3 r_smp 1 -el? Es a Doom3-ban nincs smp tamogatas? En ugy emlexem h van. Ha mukodnek ezen jatekok smp tamogatasa linux-on, akkor varhato h lesz ilyen teszt is?
-Orgi-''Az operációs rendszerek három típusa ismert: a Microsoft, a Linux és az IBM. '' http://www.gvh.hu/index.php?id=1763&l=h
-
slett27
addikt
A mostani idő nem alkalmas arra (szobahőm 28C), hogy 4.1-en sokáig menjen terhelve. Amúgy 4 nappal ezelőtt teszteltem 71C volt a max., kicsit sok. Lehet víz kellene már ennél a frekinél, vagy heatpipe (XP120). . Bírja így is, csak nem szeretem, mikor így melegszik.
-
Sir Riccio
addikt
-
Viktor77
titán
válasz Sir Riccio #183 üzenetére
Fura.
A 1.4-es P3-am még annyit sem eszik mint az AMD-d, nálam is kb. 25 fok van, mégsem megy a procihő 35 fok alá.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Pipó
őstag
Szerintem ez fizikai képtelenség, vagy C'nQ-val mér ennyit. Nem hiszem, hogy a szobahőmérsékletre csak 3-4 fokot tesz rá a proci működés közben. Nekem a 3400+ 28fokos szobában alapon 45 fok (2555MHz-en) XP-120-al, 1,6V-al.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
slett27
addikt
Az az igazság, hogy nem vmi jó a ház szellőzése, nem tudom még hogy miért. Ez a Casetek 1016-os nem vmi nagy, ha 1020-as lenne, azért az jelentene sztem egy pár fokot. Azért a 3500+ Newcastle is melegedett rendesen, már 2400MHz-en is elég forró volt a gyári hűtő. Ja, pl olyan problémáim is voltak, hogy a szorzót nemtudtam állítani lefelé, ill. tudtam, csak pl. 11*225-öt bírta a proci (3500+), de 10x245-öt már nem, csak 10*230. 9x-es szorzóval feket kép fogadott . Pedig alapon minden jó volt és persze 11x-val is. Memória Kingmax HC 500-as volt, az nem jelenthetett szűk keresztmetszetet.Nem tudtam hova tenni a dolgot, senki nem találkozott ilyen hibával. Nem ma kezdtem sztechikával foglalkozni (már idestova 10 éve), csak ilyen területen dolgoztam, most is sztech szervízben dolgozok, szal nem vagyok láma (). Csak néha forrófejű.
-
erdoke
titán
Az a te bajod, ha elhiszed az alaplapra integrált filléres szenzor chip adatait, amit ráadásul a lapon tovább is lehet manipulálni. Asus és Gigabyte lapjai általában jócskán alulmérik a CPU hőmérsékletét.
A te procid és VGA-d mellet bármilyen más hardverkomponensek vannak is bármilyen házban, a 28 fok (elfogadhatú zajszintű léghűtéssel) képtelenség 25 fokos szobában. Nekem CM Stacker házam van 3 db 12 cm-es Papst házventivel, TR XP-120 egy újabb 12-es Papst-tal, egy downclockolt 9800 Pro ATi Silencerrel, de 35 fok alatti procihőmérsékletet még nem mondott az SK8V a 2 GHz-es Opteronra. Akkor se, amikor csak 21 fok volt a szobában.
Szerk: OFF
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
Sir Riccio
addikt
Hogy mit hisztek el és a valóság az két külön dolog, mivel nem hagyatkozom a ''filléres'' szenzorokra, egy BERNER laser hőmérővel mérem az értékeket, tehát pontosak. természetesen nem a mag hőmérsékletét a tokozáson belül, de gondolom ti sem azt adtátok meg. Természetesen sok mulik a ház megfelelő szellőzésén, a kábelek elrendezésén, de lenginkább a benne levő ''hőtermelőkön''.
De ezeket már oly sokszor leirtam, vannak a PH-n akik eljöttek ''ellenőrizni'' és jelentem az általam irt értékeket rendben találták. Azonkivül nem is kell hozzá profi müszer elég ha megfogjátok a borda alját lehető legközelebb a procihoz, és ha nem érzitek melegnek, /emberi test 36-37 fok/ akkor az nem is meleg. Ilyen egyszerü. Természetesen az általam irt érték C&Q mellett idle értendő. (4X szorzó 0,9 V) Egyszerüen nincs a rendszerben ami sok hőt termeljen, az a kevés ami keletkezik az pedig kellő intenzitással távozik.Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
erdoke
titán
válasz Sir Riccio #188 üzenetére
Amennyiben az A64-nél a CPU hőmérsékletet a borda alja jelenti, akkor igazad van.
A legjobb aláírás a héten
-
Sir Riccio
addikt
Felvetésedre, megnyugtatásodra??? nekem is volt s754es DFI-m egy 3000+ -os proci társaságában ugyanebben a konfigban, és az 15 fokC-al melegebb volt, de gondolom ezt nem kell hogy magyarázzam miért,- a két proci között ennyi a külömbség: s754 = 89W S939 = 67 W és ez a külömbség megmarad C&Q mellett is,
-
erdoke
titán
válasz Sir Riccio #190 üzenetére
Nem a két mag közötti különbségről beszéltünk, hanem a 28 fokos CPU hőmérsékleti érték realitásáról 25 fokos szobában + léghűtéssel.
-
Sir Riccio
addikt
Van ötleted a pontosabb meghatározásra? mert nekem nincs, és a filléres szenzor is ennyit mér. De mint emlitettem minden relativ, tehát ez is, ha elfogadjuk hogy a Ti filléres szenzorotok milyen értéket mér akkor tekinthető az én mérésem is ''hitelesnek'' Tisztában vagyok vele hogy a mag belső hőmérséklete ennél magasabb de akkor ennek arányában A Tiétek is magasabb, akkor mit tekintünk etalonnak?? Gondolom a proci sapkáját azért nem akarod levenni a mérés kedvéért???
-
erdoke
titán
válasz Sir Riccio #192 üzenetére
Nincs etalon, csak ha megbízható szenzort teszel be a sapka alá. Van hihető, meg van hihetetlen, utóbbiból láttam már mindkét végletből (Abit IC7-ben a 3,2-es NW P4 56 fok volt alapon egy Zalman 7000-Cu alatt ).
-
Sir Riccio
addikt
Nos erről nem kivánok vitát nyitni, ugyanis ez fizika-hőtan- hőátadási tényező,- kérdése. Ha proci mag és a közte elhelyezkedő anyagok hőátadási tényezője noulla lenne, valamint a hővezető képessége 100% akkor a procimag hőfoka és a borda hőfoka megegyezne, de ilyen nem létezik. Viszont minnél inkább megközeliti az emlitett értékeket, annál közelebb van a mag hőfoka a borda hőfokához.Egyszerü példa: kiteszel a tüző napra,- lehet 40 fok,- egy edénybe jeget, el kezd olvadni, de mindaddig amig az olvadékban /vizben / egy borsónnyi jégdarab uszkál a folyadék hőmérséklete 0 fok lesz.
-
Sir Riccio
addikt
Ezek szerint arról akarsz meggyőzni hogy Intel nem is füt olyan nagyon, csak s
silány ''filléres'' szenzorokat használ, ugye ezt te sem gondolod komolyan??
Tulajdonképp akkor az egész hardwarw piac egy kész átverés shaw, ugyanis akkor nincs is szükség procihütőre, mert a proci hőfoka annyi amennyi, igaz ha bordát megfogod az épp hogy langyos / nálam 28 fokC / de ez nem jelent semmit a proci magja mondjuk 60 fokC. Igy gondolod??? Ez igy tiszta misztikum ugyanis legutóbb azon vitatkoztak velem hogy A64 nem is annyit fogyaszt mint ami az adatlapján található, mert azt sem lehet lemérni, Ragozhatjuk ragozhatjuk de ennek szerintem semmi értelme.
[Szerkesztve]Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
erdoke
titán
válasz Sir Riccio #194 üzenetére
Erről nem is érdemes, gyakorlatilag azt vitatom, hogy nálad a szenzor is annyit mutat mint amit a bordán mérsz.
-
erdoke
titán
válasz Sir Riccio #195 üzenetére
Engem nem érdekel, melyik mennyire fűt, se az, hogy mennyit fogyaszt, amíg nem vásárlás előtt állok. Nem írtam 60 fokot, csak annyit, hogy a 28 fok gyanúsan kevés 25 fokos szobában léghűtéssel. De nem fogom még1x leírni.
-
AMD!4ever
őstag
Hadd szoljak bele ebbe a meddőnek tünő vitába!!!!
Az én zseniálisan szarul nagyon sokszor FÖLÉmérő abit av8-as lapom most kivételesen asszem jól mér(vagy fölé)
terhelés nélkül, Cnq nélkül, +házventi nélkül(!),1.6volton a newcastle mag 2510mhzen ment és nem ment 30 fok fölé a proci!!!pedig a szobában van 26 fok is bőven!!!!!!
hozzátartozik azért hogy AC freezer64-el.(1600as f.szám)Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
erdoke
titán
válasz AMD!4ever #198 üzenetére
Jó szellőzésű házakban kb. 3-4 fok a különbség a szobahőmérséklethez képest. Ami a te házventi nélküli konfigodnál minimum 5 fok, ha van egy 9600Pro vagy erősebb VGA-d (de anélkül is). Namost meg ne magyarázd nekem, hogy a 31 fokos házon belüli levegővel max. 30 fokos a procid a sapka alatt, mert rögtön felkötöm magam.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
AMD!4ever
őstag
Nekem igy is jól szellözik a házam.amugy nincs 3-4foknál több különbség!.Nyugalmi állapotban a videokártya amugy nem melegit!.a rajta levő zalman amugy pont a prociventire nyomja a levegőt.
És még megosztom veled azt is hogy csuma terhelésnél amikor a videokari is /dolgozik nálam(65 fokon) (6600Gt) tuningolva van amugy! Vf 700cu silent-mod/
akkor se éri el tuning mellet a proci a büvös 50 fokot 3 ora alatt se!
ugy ál ez össze,hogy amint terhelem a gépet a proci ugrik egy tiz fokot fel és még utána felcammog párat.
de amig nincs terhelés nem melegszik semmit se.
jah CnQ mellet hüvös szobában (14-15 fok) Ac freezer64-en megállt a venti,mert nem kellet hogy menjen.
De gondolom ez presziéknél elképzelhetetlen,és ha náluk az akkor másnál se lehet. Amugy nemtom milyen géped van,csak gondolom.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest