- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti3
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus a8n-sli deluxe lapom,és a chipsethűtő haldoklik rajta.Bekapcsoláskor percekig zűg-zörög.Tudnátok ajánlani helyette valami másikat,ami jól hűt,tuningot is bírja max.270fsb-ig,és elfér mellette egy x1800xt kártya.
Köszi a választ előre is. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Valaki próbálta má a legújabb bios-t a laphoz?
Érdemes feltenni? -
Kommy
veterán
Fenn van az asus oldalán, linket sajnos nem tudok adni. Eddig úgy néz ki nem rossz, még megy a gép .
-
Kloss
őstag
Most pakoltam fel én is ezt a bios-t. Szuper jó csak a 32bites XP-m nem indul többé
A 64 bites simán elindult, de a 32-es az elején kék képernyővel elszáll... -
ArmanD.
őstag
Amit írtam a bios utáni hőfokra mintha most valósabban írná ki őket.
Valaki tapasztalta ezt?Öreg vagyok már bohócnak!
-
Anthony28
őstag
Megoldódott a gépproblémám!!
Videokártyát cseréltem első körben kockáztatva ezzel azt hogy esetleg lapot, vagy esetleg tápot is kell még cserélnem.Minden szerencsésen alakult mert az ASUS 7600GT-vel minden nyűgöm megoldódott. A lapot nem igazán akartam cserélni mert stabil, és összességében meg vagyok vele elégedve,tuningolhatóságával együtt.
Az hogy mennyire ''szeretik'' egymást az alkatrészeim az aláírásomban látható eredmények tükrözik...
Aki segített a problémám megoldásában annak még1x köszönöm!Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
Nekem pont ugyanez volt a baja!
Én a Thermaltake Extreme Spirit 2-es hűtőt vettem.Nagyon király.Asszem 3e körül van.Kéken világít, és kb 4500-at forog.Forgatható, tehát el kell hogy férjen neked is.A chip STABILAN 27-33 fok között mozog 250fsb mellett.Csak ajánlani tudom.Privibe küldök neked telefonszámot, feltéve ha felkeltette az érdekéődésedet.Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Manitou
veterán
Vettem egy ilyen Asus A8N-SLI Deluxe alaplapot és egy 3700+ San Diego ( E6-os stepping alapján nézve) procit. És nem akar az istennek se menni, már mindent kipróbáltam.
Arra gyanakszok, hogy olyan régi bios lehet az alaplapban ami még nem támogatja ezt a 3700+ San Diego procit. Létezhet ez?
Az alaplap szerintem elég régi változat lehet. Rev. 1.02 van ráírva és a hűtője se olyan mint itt a ph-n tesztelt változaté. Ilyen elfekvő darab lehetett a boltban , ahol vettem.
A többi alkatrész:
256MB 7600GST PCI-E
2x512 Hynix D43, próbáltam egy db-al is
Bekapcsolás után minden venti pörög , de képernyő sötét, hangot nem ad semmit, hanem kussba van. Egyedül úgy sikerült hangot kicsikarnom belőle, hogy ha az A1-es foglalatba raktam magába egy memóriát( elvileg ilyen estben B1-be kell). Ekkor egy hosszabb sípolás majd kb ugyanennyi szünet ismétlődik folyamatosan. Ha B1-es foglalatba rakok magában egy ramot, vagy ha dualba A1 és B1-be akkor sípolni nem sípol,de továbbra is se kép se hang.
Minden új, kivéve a memóriákat. Próbáltam magában egy Samsung rammal , azzal se volt jó.
Táp ugyan csak egy 300W-os Azona, de attól még proci+vidkari+ram kombót el kéne vinnie egy beindítás , biosba bejutás erejéig.
Próbáltam egy S3 Virge PCI videókarival is, szintén semmi
Valakinek valami ötlet? Én arra gyanakszok, hogy régi a bios benne, vagy csak szimplán rossz a lap.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
Hát nem tudom, nekem régebben volt olyan, hogy nem ment az alplap bizonyos biossal, csak biosfrissítés után indult el.
Biosfrissítés oké, de mivel? Nincs másik 939-es procim, csak ez a 3700+, amit szintén most vettem. Talán egy ismerőst meg tudok kérni hogy próbáljuk ki az ő procijával a lapot.
Nem tudom mennyi az esélye , hogy esetleg a proci rossz , bár nem tartom valószínűnek. -
nRu3
addikt
válasz kneedeep #4775 üzenetére
érdekes akkor régeben hogy tudott elindulni a lapom X2 procival kisérletezés képen és a bios frissités után tudta csak helyesen felismerni a proci tipusát, de atol még a lap müködött és ezt eljátszotam egy 3700+ san diegoval is
De ha a lap se kép se hang ott aztán lehet probálni biost frissiteni.''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Manitou
veterán
Ventik pörögnek, chipset, proci, és vga venti is. Meg egy zöld led világít, ha áram alatt van, kikapcsolt állapotban is.
Asus oldalán ezt találtam:
Athlon 64 3700+ (rev.E4) (Socket939) ALL 1007
Athlon 64 3700+ (rev.E6) (Socket939) ALL 1015.005
Ezek szerint nekem legalább egy 1015.005 bios vagy újabb kéne a procihoz.
Nem tudom mivan akkor, ha neked meg ment X2-vel is.... akkor lehet mégiscsak rossz a lapom. -
nRu3
addikt
válasz Manitou #4779 üzenetére
Az új bios az új modelü procikhoz csak ahoz kell hogy tökéletesen müködjön, de régebi biosal is müködik.
Minden alkatrész,ram, kábel pontosan a helyén van? bios cmos reset-et még azért probálj meg hátha, ha semmi akkor gar.''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
kneedeep
tag
érdekes, számtech szervízben dolgozom, naponta kb 10 olyan lappal találkozom, ahol biost kell frissíteni, hogy menjenek benne egyes procik..
''De ha a lap se kép se hang ott aztán lehet probálni biost frissiteni.''
eprom íróról hallotál már?? 2 perc alatt bármilyen se kép, se hang lapra lehet biost varázsolni.. -
nRu3
addikt
válasz kneedeep #4781 üzenetére
de ez az eprom cucc mindenkinek van otthon, én a saját tapasztalatomat írtam régi biosal is ment új tipusu proci.
Az hogy hozátok miket hoznak az más kérdés, de egyes helyeken a szervizesek olyan szaktudásal és hozáálásal rendelkezek hogy azal csak utcát seperhetnek, tisztelet a kivétel.
de ha gondolod csak érdekeségböl a lapot bevizsgálhatnád.''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
kneedeep
tag
''de ez az eprom cucc mindenkinek van otthon, én a saját tapasztalatomat írtam régi biosal is ment új tipusu proci.''
de meg lehet találni a módját, ha baj van, hogy eprom közelébe kerülhess, és én is a saját tapasztalatimat írtam
''Az hogy hozátok miket hoznak az más kérdés, de egyes helyeken a szervizesek olyan szaktudásal és hozáálásal rendelkezek hogy azal csak utcát seperhetnek, tisztelet a kivétel.''
Ez mind igaz, ezért van olyan sok munkám
A sok lúzer kiskeresnek, dobálgatom egész nap vissza a test ok-t
''de ha gondolod csak érdekeségböl a lapot bevizsgálhatnád''
dobjatok egy serialt, ha szerepel az adatbázisomban , megnézem ingyen ha nem szerepel, meg jó pénzért -
nRu3
addikt
válasz kneedeep #4783 üzenetére
Ha szerepel az adatbázisban az azért mert már volt vele valami gond? Az de durva lenne.
volt egy lapom ami ilyen jelenségekel vittem garba, az üzlet pedig tovább küldte bevizsgálásra ahonann az az eredmény jött hogy a lap gáz és kaptam egy másikat, ezért feltételezek most is hasonlot.
[Szerkesztve]''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
kneedeep
tag
attól függ melyikben nézem meg...
ha az ''A''-ban akkor rajtunk keresztűl került-e be az országba vagy sem.
ha a ''B''-ben, akkor, azt hogy ki,mikor vette meg, volt e már garanciális javításon, mennyi romlott el ebből a tipusból, milyen hibákkal került garanciára, és melyik esetekben mutatható ki szándékos rongálás (ez a kedvencem )
'volt egy lapom ami ilyen jelenségekel vittem garba, az üzlet pedig tovább küldte bevizsgálásra ahonann az az eredmény jött hogy a lap gáz és kaptam egy másikat, ezért feltételezek most is hasonlot.'
látod, lehet én vizsgáltam be ))
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
NAh megvan az emberem aki megcsinálja nekem, és már csak azt kellene tudnom hogy pontosan mekkora potit kellene vennm. Ki tudod nekem számolni?
Még annyit kéreznék, hogy ezzel a potíval ha belőjük az 1,75v-ot akkor lefelé vagy fölfelé lehet vele eltérni?Öreg vagyok már bohócnak!
-
Manitou
veterán
válasz ArmanD. #4788 üzenetére
De én 1 rammal próbáltam csak és azt B1-be kell tenni, és ott nem is sípol, de az A1-ben igen, ha magában van. Illetve ha A1 és B1-ben van akkor se sípol, de nem is megy.
Továbbá próbáltam Samsung rammal is , és azzal se nyekkent meg.
Neked most melyik foglalatban vannak a ramok? És olyan is volt neked, hogy nem sípolta ki a ramot és mégse ment -
Kloss
őstag
válasz ArmanD. #4789 üzenetére
Nos, én közben megcsináltam...
A megfelelő helyekre forrasztottam egy 2.2kohmos potit, így 1.66-2.6V-ig lehetett szabályozni a feszt. (2V felett nem ajánlom, de mindenki a maga szerencséjének a pogácsa )
2.2kohmos értéken a poti (bekapcsolás előtt ellenőrizni, hogy ebben legyen!!!!), így a legalacsonyabb a fesz (1.66), csökkentve az ellenállást emelkedik a feszültség. Véghelyzetben (0 ohm) a maximális lesz a feszültség (~2.6V )
Tehát beállítottam 1.8V-ra.
Eredmény: stabilabb lett tényleg a lap, de tuningban keveset hozott. Ez lehet a ramjaim miatt is. Mindenesetre ahol eddig biosban már fagyott a gép, most winben tökéletesen megy, csak pár perc memteszt hibát jelez
Szal leszedtem a potit, visszaállt az eredeti állapot (1.596V). 1 próbát megért, kis odafigyeléssel egyáltalán nem veszélyes.
Sztem ez annak éri meg, akinek 1.55 alatt van a chip feszültsége. -
Manitou
veterán
Nah, csak sikerült beröffenteni a procit.
Az segített hogy kivettem az elemet majd jumperrel biosresetet nyomtam majd vissza az elem. És így beindult. Viszont egy idő múlva mgától leállt.
Nem volt rákötve semmilyen meghajtó, csak proci+ 7600GST+ 512 ram.
Ezután kivettem a 7600GST, hátha nem bírja a táp és azért állt le. Beletettem az S3 Virge PCI videokarit. Ezzel újra ment, majd lehet valamivel tovább bírta, de szintén lekapcsolt.
Az a kérdésem, hogy ez a leállás lehet e attól, hogy táp kevés, vagy esetleg valami biosbeállítás miatt kapcsol le egy idő múlva
Nézegettem dolgokat:
Biosból 1013-as van rajta
S3-assal ezek a fesz értékek voltak:
Vcore 1.36V
3,3V : 3,28V
5V: 4,99V
12V : 11,71-11,77 változott
Hőmérsékletek és ventik:
CPU Temperature: 31C
M/B Temperature: 35C
CPU fan 2376 RPM
CHIP fan 6026RPM
CPU target temperature 72C
CPU Fan Speed warning: 1200RPM
Chip fan Speed Warning enabled
Továbbá ami érdekes:
CPU Type: AMD Athlon 64 3700+
CPU Speed: 4917MHz Ennek 2200-nak kéne lenni nem
Cache Ram : 1024K -
Manitou
veterán
És mivan , ha biosfrissítés közben kapcsol majd így le Akkor az olyan mintha áramszünet lenne biosfrissítés közben nem? Vagyis alaplapnak kampó
Táp jó kérdés, fesz értékeket nézve elvileg nem olyan kevés, látszik, hogy leterheli, de nem annyira, hogy ne menjen vele.
Jó lenne kipróbálni egy jobbfajta táppal, de most a környéken csak olyat tudnék szerezni , ami még lehet az enyémtől is gagyibb
És mivolna, ha biosban lentebb venném a prociórajelet? -
nRu3
addikt
válasz Manitou #4796 üzenetére
Akkor először játszadoz a bios beálitásokal, talán a ram időzitéseken is lassits a rendszeren hogy elérj egy stabil müködést. A bios égetés közben tényleg rizikos ha éppen akkor áll le.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest