- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hisense LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anthony28
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
Vettem 4 hónapja egy SAPPHIRE X1600XT 256Mb PCIE karit amit balga fejjel nem teszteltem le játékok alatt mert nem nagyon volt időm játszani.Most lenne időm, viszont az összes játék pár másodperc után lefagy. Hallottam róla mostanság, hogy Nforce 4-es lapoknál ezt a jelenséget többen is tapasztalták.Tudtok rá valami gyógyírt? Szoftveresen meg lehet oldani?Másik BIOS? Vagy bárhogyan....
A Lapom egy Asus A8N-SLI Deluxe.Omega drivert használok(38291), de már kipróbáltam az Ati referencia driverével is.Tanácstalan vagyok.
Volt esetleg valakinek hasonló problémája?
ÜdvCall Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
Olyan mintha a PCIE nem 100Mhz lenne hanem húzná azt is...de elvileg nem húzhatja.100Mhz-re van állítva.De a jelenség erre vall.De még akár videokártya is lehet.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
válasz Gorneck #4719 üzenetére
Alapon hibátlanul lefut.De ahogy ráadok akár +10% mondjuk a gyári BIOS tunninggal egyből fagy a benchmark.Ha konvertálok metastabil 30% húzásnál is.2D-be hibátlan.
Ez elötti VGA nem volt...együtt vettem a lappal mint első PCIE karit.
Ma felvittem egy másik gépbe a videokarit, (procit és ramot felhúztuk) és hibátlanul lefutott a benchmark!! Az ő 7900GTX kártyája lett volna a mérvadó hogy megy e a gépembe, de fizikálisan nem fért be a házamba, pedig nem kis házam van. Még mindig az lenne a megoldás hogy egy másik PCI-E Nvidia karit kellene beletennem a gépembe hogy azzal csinálja e.De égen földön nem találok kipróbálható karit...Ha csinálja akkor az alaplap a hibás és azt kell cserélnem.Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
válasz Gorneck #4727 üzenetére
Hát a tápra nem gyanakszom.S754-be vígan ment és ott is húzva volt minden.
Enermax nem hiszem hogy elromolhat.De egyébként semmi jel nem utal táphibára.Táphibánál kellene resetelnie is szerintem.Cinemacraft 6-7 órán keresztül konvertál 100% procihasználat mellett és nincs semmi gond.Az hogy kevés a 465W a konfigomnak azt kétlem.A táphiba meg nem csak 3D alatt kellene hogy kijöjjön.Legalább is én így gondolom bár nem vagyok nagy spíler a témában.Szerinted?
ui: bios frissítés megtörtént 1003-ról 1006-ra.
[Szerkesztve]Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
válasz Gorneck #4729 üzenetére
A DOS-os memtest 3.2 ok. Tökéletesen hiba nélkül lefutott 25% húzás mellett is.
Winfosos memtest az melyik? Azt még nem futtattam.
De ha húzva feltelepedik az XP hiba nélkül akkor nagy gáz nem lehet windowsba se, de azért lefuttatnám OP rendszer alatt is a mem tesztet. Én még mindig kizárnám a tápot, az alaplap viszont gyanus!
A PCI frekit elvileg tudja fixálni.Gyakorlatilag meg lehet hogy nem jól! Erre gyankszom leginkább. Most megyek egy PCIE kariért ami már be fog férni a házba.Akkor ki fog derülni, igaz az is ati.Nvidiát nem tudtam szerezni próbára.
-
Anthony28
őstag
Ma egy kölcsönkért X600-al húzva simán lefutott a teszt!!! .
Tehát 1x rossz a videokártya.De mitöl romolhat el így?Vagy már gyárilag szar volt a kártya, vagy a lapom PCI-E slotja több feszt,vagy több mhz-et tol a kártyának alattomosan.Erre gondolok első lépésben.Megpróbáltam utánajárni valami tesztprogrammal mennyi mhz-t kaphat valójában...nem sok sikerrel.Nem jelzi ki egyik se a PCI-E frekit.Az N tune program monitora jelzi a bus sebességeket de nem tudom értelmezni a PCIE bus sebességét, ezt írja ki: PCI-E 2500.000 Mhz a többi az oké.Memory 500Mhz,HT link 1000mhz,CPU 2750mhz. Azt kellene valahogy kiderítenem, hogy kell e lapot cserélnem egy esetleges PCI-E túlfesz miatt vagy nem.Mert ha veszek egy 7900 kártyát és azt is kinyírja főbelövöm magam.
-
Anthony28
őstag
válasz Gorneck #4733 üzenetére
Hát passz.Teljesen össze vagyok zavarodva.Tegnap Inteles konfig volt és a kártya valójában lefutott.Pedig 2,4Ghz ről lett megtépve a Core2duo 3,00Ghz-re.
Nem tudom mit csinálhatnék ebben a helyzetben, mi lenne a jó megoldás...
Az biztos hogy másik kártya jól ment a gépembe.2851p kaptam 3D 2003-ba.Húzás nélkül meg 2000 körülit.
Néztem a setfsb-t de csak régi chipsetteket ismer fel, mármit a táblázat azt mondja.
-
Anthony28
őstag
válasz Gorneck #4735 üzenetére
Nem tudok szerezni kölcsön tápot főleg 500W felettit.Max. ha veszek egyet.De egy teszt kedvéért 30e nem akarok befektetni.
Kölcsön PCI-E karit is 3 nap volt mire találtam.Egyébként meg ha táp szarakodna az X600-al se ment volna.Hiszen fullra fel volt húzva minden.Ergo fogyasztás u.a. nem hiszem hogy a 2 kártya közötti minimális fogyasztás különbég okozná.De ezen kár is fantáziálni mert nem tudok kölcsön tápot.Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
válasz Szten Márs #4737 üzenetére
Nézd igazából az Enermax is Aktív PFC-s.Tehát túlfesz elleni védelem benne van.
Abban pedig hogy mennyit fogyaszt a gépem nagyban tévedsz...360W kevés volt neki.Ennyit a tápról.Ha kevés a táp reset esetleg fagyás.De nekem 1x se volt reset.A táp pedig langyos levegőt fúj alapban,tehát túl sem lehet terhelve.
Te azt látod amit én beírtam infót a gépemről...az lehet 150W fogyaszt. De azért ennél sokkal több eszköz van a gépemben.
A feszültség értékeket ellenőriztem 3V,5V,12V. Minden normális.Nincs kiugró érték.
-
Anthony28
őstag
válasz Szten Márs #4739 üzenetére
Oké.Legyen igazad.De igazából kiragadtál egy olyan részletet az irományomból miszerint 500W táp kell nekem és megpróbálod megmagyarázni hogy de nem is.Nem értem hogy neked ennyi jött le a problémámból?Ez K*rvára nem lényeg jelen helyzetben hogy mennyit fogyaszt a gépem.Ha ÉPÍTŐ ötleted van a problémámra azt szívesen meghallgatom,de bugyuta dolgokon nem akarok vitázni.
-
Anthony28
őstag
válasz Gorneck #4743 üzenetére
A Lapon van még gari.Sőt akitől vettem 18e be vissza is számolná és akkor nem kellene 1 hónapot várnom mire kicseréli a nagyker.De nem biztos hogy szar a lap.Az X600 is Ati ráadásul ott ahol működött az én X1600XT-m Intel chip-es gép volt.Lehet valami olyan gond van ami sosem fog kiderülni... de egyszer csak megoldódik valamelyik alkatrész cseréjével.
-
Anthony28
őstag
válasz Gorneck #4745 üzenetére
Elötte azért meg kellene néznem a kártyámat egy másik konfigba ami NF4-es.Biztos ami biztos.Feleslegesen nem akarok venni semmit.Ráadásul ez után a deluxe után vagy A8N32-SLI Deluxe,vagy DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert jöhet szóba visszafelé nem akarok lépkedni ráadásul 4SATA minimum kell és 6-8 USB port.Ezek 45e-be kerülnek.Tehát ez se lenne olcsó bár ha kiderül hogy másik 2 NF4-es lapba jól megy a kártyám akkor áldozok rá pénzt.De csak akkor ha tuti.
Esetleg valaki hajlandó rá hogy kipróbáljam a konfigjába a videokártyám?Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
Megoldódott a gépproblémám!!
Videokártyát cseréltem első körben kockáztatva ezzel azt hogy esetleg lapot, vagy esetleg tápot is kell még cserélnem.Minden szerencsésen alakult mert az ASUS 7600GT-vel minden nyűgöm megoldódott. A lapot nem igazán akartam cserélni mert stabil, és összességében meg vagyok vele elégedve,tuningolhatóságával együtt.
Az hogy mennyire ''szeretik'' egymást az alkatrészeim az aláírásomban látható eredmények tükrözik...
Aki segített a problémám megoldásában annak még1x köszönöm!Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
Nekem pont ugyanez volt a baja!
Én a Thermaltake Extreme Spirit 2-es hűtőt vettem.Nagyon király.Asszem 3e körül van.Kéken világít, és kb 4500-at forog.Forgatható, tehát el kell hogy férjen neked is.A chip STABILAN 27-33 fok között mozog 250fsb mellett.Csak ajánlani tudom.Privibe küldök neked telefonszámot, feltéve ha felkeltette az érdekéődésedet.Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest