Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Vesa

  addikt

  válasz Dr. Akula #48 üzenetére

  "OEM-ben meg eszed, nem eszed, ezt kapod."

  Teljesen el vagy tévedve! Nem kell küzdeni a vásárlókért? Hogyne kéne? Üzletileg a céges és ipari megrendelők számítanak elsősorban, nem garasoskodó Gamer Józsi a hegyről. A brand cégek különösen nem árulhatnak szart, mert azonnal megy máshova a vevő (és itt nem a garázsépítőről van szó heti 4db alaplappal, hanem ipari léptőkről, több ezer vagy még több hardverről/cég) ráadásul pert akasztanak a nyakukba ha bizonyíthatóan a hardver/késedelmes support miatt történt profitvesztés! Már csak a mi kis cégünk is a gatyát leperelné a HP-ról, ha azért nem tudnánk időben elkészülni soktízmilliós munkákkal, mert a gépeik fagynak, meghalnak, szétesnek. Gamer józsinak maximum egy rossz napja van ha bedöglik az Asus alaplapja, netán még anyázik egy jót amikor 3 hét alatt sem cserélik ki neki, de ennél tübb nem múlik rajta. Azonban egy for profit cégnél, ahol a gépeken profittermelés zajlik, nagyon komoly pénzek úszhatnak el ha rossz a hardver, vagy rossz a support.

  Azon túl, az OEM és a megrendelő között igen kemény szerződések köüttetnek, nem úgy megy a dolog, hogy az OEM gyárt valamit aztán ez van, ezt kell szeretni. Nagyon komoly feltételeknek kell megfelelnie, hogy egyáltalán szóba álljon vele egy multi és rendeljen tőle (egyébként irdatlan pénzekért) hardvert. Gondolod, hogy egy Apple, egy HP, egy Dell, egy Cisco, egy Microsoft, egy Toshiba vagy akár egy Intel csak úgy röptében rendelget akárkitől, akármit?

  "Ez az ALAP, minden más gyártónál is."

  Az lehet, de az Asusnak és a többi consumernek nincs igazán WS építési tapasztalata, nem ezzel foglalkozik elsősorban. Több ezer alaplapot meg olyantól fog venni egy cég, akinek sokéves tapasztalata és megfelelő referenciája/portfóliója van egy adott szegmensben. Ha csilivili RGB lap kell, én sem Supermicro-t vennék, arra ott az Asus...és fordítva!

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés