-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Csináltam egy petíciót a Project Treble-höz.
Írjátok alá és terjesszétek, mint a vírust légyszi.
[link]utdetailing.hu
-
kenccsi
tag
válasz tibcsi0407 #8051 üzenetére
Mit takar ez a "Project Treble" ?
-
tibcsi0407
félisten
válasz kenccsi #8052 üzenetére
Itt egész jól elmagyarázzák.
Például egy Huawei Mate 9-en képesek voltak AOSP rendszert is bootolni komoly mókolás nélkül a Treble-nek köszönhetően. [link]
Érthetetlen okoknál fogva a Oneplus meg szeretné úszni ennek a fejlesztését az Oreo OOS-ben.utdetailing.hu
-
rankesz
veterán
-
f3rdzs0
senior tag
válasz tibcsi0407 #8053 üzenetére
nem érthetetlen okból. nekik ez több munka lenne, ami mondjuk a vásárlóikat tekintve kifizetődne, de így majd lesz mit beharangozni az OP6-nál.
arról nem is beszélve, hogy én még mindig meg vagyok győződve arról, hogy azzal számolnak, hogy úgyis eladják az összes telefont amit képesek legyártani, addig meg nem fognak ilyenekkel foglalkozni.
f3rdzs0
-
tibcsi0407
félisten
válasz f3rdzs0 #8055 üzenetére
Minden adott hozzá. 4.0 feletti Linux kernel, SD835, stb. Csak szimplán nem akarják megcsinálni.
A petíciót lassan ezer ember aláírta és még alig pár órája hoztam létre. Ezzel az örök pesszimista magyar hozzáállással nyilván nem fog elérni semmit, de egyébként szerintem van rá esély.utdetailing.hu
-
f3rdzs0
senior tag
válasz tibcsi0407 #8056 üzenetére
alapvetően nagyon is jó lenne az OP5-re a Treble, és örülnék is neki, viszont ez nem az a cég, ahol van értelme optimistának lenni anno az OP2-re is volt petíció hogy ugyan adják már ki a Nougat update-t amit megígértek, de nem foglalkoztak azzal se. sajnos OP software support-ja elég gyenge ilyen téren.
plusz ha már ilyenekkel foglalkoznak, akkor valószínűleg az alert slider nagyobb prioritás náluk, hogy arra költsenek erőforrásokat (azzal se haladnak sehogy).ha ezt meglépik, akkor nagyon sokat nőnének nagyon sok ember szemében, és nem ezt a cinizmust kapnák
f3rdzs0
-
Hoorus
őstag
Open beta
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz f3rdzs0 #8057 üzenetére
Még Carl-nak is Tweet-eltem. Ha ezt leszarják, akkor ez nagyon fog nekik fájni.
Azt hittem pártíz ember aláírja, mikor megcsináltam a petíciót, de úgy elkezdett minden fórumon terjedni, mint a tűz. Félelmetes.
Én bízom benne, nagyot nőnének ezzel a szememben.utdetailing.hu
-
kcsa
veterán
válasz tibcsi0407 #8059 üzenetére
Pont egy ilyen enthusiast jellegű eszköznél kihagyni ezt... Eléggé öntökönlövés.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Tekmen
aktív tag
Kint az Open Beta aki felrakta irjon hogy milyen
Tekmen
-
dombila
senior tag
Azt értem, hogy az OpenBeta-ról visszaváltani a standard ROM-ra csak full wipe után lehet (ez Nexus-on is így van), de a majdan megjelenő hivatalos Oreo-ra is, vagy arra update-elni lehet OTA-val is, adatvesztés nélkül? Ez nekem nem derül ki a leírásból.
-
Tekmen
aktív tag
válasz tibcsi0407 #8063 üzenetére
Igen, olvasgattam a forumot. Miert vettek ki a Face Unlock-ot?
Tekmen
-
lmisi
senior tag
válasz tibcsi0407 #8059 üzenetére
Szerintem már most azon filozófálnak, hogy o5 re nem is adnak ki android 9-t csak a 8 at patchelnék tovább. Így teljesen érthető a treble kihagyása. Aki android 9 akar vegyen o6-t. Még mindig eladás serkentőnek tartják az új android verziókat, szánalmas.
-
kcsa
veterán
válasz tibcsi0407 #8072 üzenetére
Ezen logikával akkor a sima 5 is.
-
kcsa
veterán
válasz tibcsi0407 #8074 üzenetére
Nem félek én, féljenek ők, nekem van gyufám
-
f3rdzs0
senior tag
válasz tibcsi0407 #8072 üzenetére
P-t persze hogy meg fogja kapni, de Q-t már nem. ezért volt gáz, hogy Nougattal hozták ki az 5T-t, mert egyértelmű volt, hogy ezzel megspórolják maguknak a Treble munkát (ami P-vel és Q-val se jön ezekre a telefonokra) és egy egész OS update-t. tehát ez nem 2 év support lesz, hanem 2 OS update, mert 2 év múlva bőven kint lesz a Q, tehát időben bőven kiadhatnák az 5T-re, de ezzel ezt megspórolják
nagyon kíváncsi vagyok hogy OP milyen irányt vesz fel az OP6-tal, mert jelenleg nagyon nem szimpi amit csinálnak
f3rdzs0
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Nem azért hozták Nougat-tal. Azért hozták Nougat-tal, mert párhuzamosan fejlesztik az 5 és 5T rendszerét, így erőforrást takarítanak meg.
Nem teszik bele az Treble-t, szintén a fenti okok miatt, de semmi köze ahhoz, hogy mivel jött az 5T.
Leírom még egyszer, sok telefon jött ki Nougat-tal, ami támogatja a Treble-t, így a fenti logika értelmét veszti.
Egyelőre a lista ez:Google Pixel
Google Pixel XL
Huawei Mate 9
Honor 8 Pro
Honor 9
Essential PhoneMindegyik Nougat-tal jött.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
kcsa
veterán
válasz tibcsi0407 #8080 üzenetére
Nem mentegetőzni szeretnék, csak azt írtam, hogy ez volt az első gondolatom amikor először láttam ezt az infót...
-
tibcsi0407
félisten
Pont ezért szeretném eloszlatni a kételyeket. Semmi köze ahhoz, hogy melyik telefon milyen rendszerrel jön. A Treble egy Oreo funkció, aminek semmilyen elméleti akadálya nincs a támogatásban még tavalyi telefonoknál sem.
Ami fontos, hogy a Linux kernel 4.0 feletti legyen.utdetailing.hu
-
bozont
veterán
A gyári rom-ot rálehet valahogy bírni a mass storage módra?
-
f3rdzs0
senior tag
válasz tibcsi0407 #8082 üzenetére
hát de köze van. ami Oreoval jön, azt kötelező Treble-el hozni. így egyszerre két dolgot is megspóroltak maguknak (Android Q és Treble)
az hogy mennyire nehéz Treble-t belevinni az más kérdés. többen azt írogatják az ilyen topicok alá, hogy rohadt nehéz úgy megoldani, hogy ne törölje a meglévő adatokat. de még ha nehéz is lenne vagy sem, nem igazán elfogadható hogy nincs és nem is jön OP5/T-re, viszont érthető hogy miért nem teszik
f3rdzs0
-
kcsa
veterán
válasz tibcsi0407 #8085 üzenetére
XDA szerint pl. ez van:
What devices will get Project Treble support?
All devices that launch with Android 8.0 Oreo or above must fully support Project Treble.
All devices that upgrade to Android 8.0 Oreo are not required to fully support Project Treble.Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
tibcsi0407
félisten
Értem, köszönöm!
Sajnos még ennek fényében sem ez az oka annak, hogy az 5T nem Oreo-val jött. Egyszerűen az az oka, hogy nem akarnak az Oreo után is két főverziós frissítést biztosítani az 5T-nek.
Oneplus telefonokra 2 főverziós frissítést szokott ígérni a gyártó.
Ettől függetlenül továbbra is várja a petíció az aláírásokat, jelenleg 2020 ember jelezte, hogy szeretné látni. Nincs 24 órája, hogy közzétettem.utdetailing.hu
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Tulajokat kérdezném, vásárolt e valaki úgy készüléket, hogy kért róla céges számlát!
Ez megoldható e valahogy? Mindenképpen cégre szeretném venni, de számla az kellene hozzá. -
Faresz29
aktív tag
válasz tibcsi0407 #8089 üzenetére
Szia!
Köszi!
De itt meg nem látok újonnan, csak használtan, és csak a régi modelleket... -
Macika66
őstag
-
UberMutant
őstag
válasz tibcsi0407 #8094 üzenetére
azért mondja, mert ha nem akarná az áfát visszaigényelni, akkor megfelelne a cégének a szállítólevél is.
-
tibcsi0407
félisten
válasz UberMutant #8095 üzenetére
Ritka az ilyesmi. Legalább 20x téma volt már ez. Mindig ugyanaz lett a konklúzió.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Kinek van tapasztalata szervizelessel kapcsolatban? A beszédhangszórója az op5-nek behalkult és be akarom küldeni, csak nem tudom, mennyi ideig tart egy ilyen procedúra, mivel a telefon most nagyon fontos számomra.
Kinek milyen tapasztalata van e téren?sudo rm -rf /*
-
t_laci
csendes tag
Szia,
Az én telefonomat 3-án vették fel, és 15-én kaptam vissza. Ebben viszont benne volt egy hét veszekedés, chat-elés, meg reklamáció, mire elfogadták a garanciás javítást. Nekem a hátlapon lévő logó vált fel magától az egyébként karcmentes telefonomról. Első körben ki akarták cserélni a komplett hátlapot a kameralencsével együtt az én kontómra (~70 EUR), mivel szerintük fizikai sérülés miatt vált fel. Na itt eldurrant az agyam... először a szerviznek küldtem levelet, hogy nem fogadom el az álláspontjukat, onnan nem jött válasz. Aztán próbáltam chaten, onnan csak ígérgettek. Végül panaszt tettem, és két nap múlva a kezemben volt a garban cserélt hátlappal + kameralencsével rendelkező ismét hibátlan telefon. Az UPS vitte és hozta is. az 1-1 nap volt a tracking szerint.
Szóval szerintem ha minden rendben megy, max egy hét.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Reflinket megosztani tilos!
Hirdetni tilos!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.