Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Androidos fejegységek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elérhető a kézikonzolok csúcsa, az ONEXFLY F1 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
micimacko
aktív tag
Ez még régebben így volt, de ha megnéznénk valami eladási statisztikát, szerintem ott is azt látnánk, hogy az LCD már szépen kezdi kiszorítani a plazmát a nagyobb képátlójú TV-k piacáról. Azért gyönyörűen esnek az árak.
"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"
-
micimacko
aktív tag
válasz aboriginal74 #49 üzenetére
AQUOS, de amire te gondolsz, az a quattron technológia. Ha jól emlékszem az a 8xx-as sorozat. Nekem 7xx-es van 2010 elejéből...ha jól emlékszem, akkor még nem volt idehaza quattron-os AQUOS.
De az új Sharp-ok sem tetszenek, mert túlságosan sok Philips cucc került beléjük.
-
aboriginal74
tag
válasz micimacko #48 üzenetére
Egyben biztos lehetsz az emberek azért vesznek LCD, vagy LED háttérvilágításu LCD tv-t, mert olcsó! Az emberek 75% csak ezt nézi és azért van jobban elterjedve, mert az a cél lebed elöttük, hogy "hát milyen olcsó figyeled rozi" nem a paraméterei nézik a tv-nek, ha nem az árát. Aki egy kicsit is odafigyel, barangol a neten olvas teszteket és nem a HARDVER TV-s tesztekre gondoltam majd elmegy vizuálisan is megtekinti a kiszemelt jószág színvilágát egy saját hordozón vitt anyagból és még folytathatnám...Ez a réteg viszont nem kíméli a pénztárcáját, nem azt fogja nézni, hogy mennyit fogyaszt, hanem azt hogy milyen mínőségü szolgáltatást kap és mint tudjuk, ami jó az drága
i don't know, but i need energy
-
erdoke
titán
válasz micimacko #45 üzenetére
Én továbbra is azt látom, hogy anélkül érvelsz valami ellen, hogy igazából próbáltad volna olyan körülmények között, ahol az emberek tipikusan tévéznek, vagy házomoziznak. Közel 6,5 éve van plazmánk, és soha nem volt gondunk a fényerővel, vagy a tükröződéssel. Ismerősöknél, rokonoknál néztem már este filmet LCD-ken (olcsóbb és drágább modelleken is), és vagy fullra tekert szobai világítással kell nézni, ha normális kontrasztot és részletességet akarunk, vagy (a számomra filmezéshez kellemes) félhomályban szoláriumozik előttük az ember. Focimeccs rajzfilmhez hasonlít, teniszlabdát nem lehet rendesen látni ütés után, stb. Nézegettem 50" körüli méretben, 250-300e Ft között LCD-ket tavaly, mielőtt újra plazmát vettem, és ha véletlenül olyan körülményeket találtam, amik kb. megfelelnek az otthon tipikusaknak (azaz letekertem a fényerőt max. 40 %-ra), akkor azonnal kiszúrtam a sötét jeleneteknél eltűnő részletességet és a gyatra kontrasztot.
Fogyasztás különbség nem érdekel, megspórolom máshol, illetve az árkülönbség futja jópár évig.Szerk: OFF
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
T-Tboy
tag
Ahogy észrevettem (ismeretségi körömben is) két fő szempont szokott lenni tv vásárlás előtt (tisztelet a kivételeknek).
1. Az ára (lehetőleg minél olcsóbb). 2. Hogy 82cm-es képátlójú LCD legyen. Sokan ezt viszik. Nem tagadom, először (pont a "népszerűsége" miatt) én is 82cm-est akartam és LCD-re gondoltam...[ Szerkesztve ]
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
T-Tboy
tag
... aztán beszélgettem emberkékkel, hogy mik a tvzési szokásaim, mekkora szobába lenne, milyen távról nézném és hogy hány % tvzésre és hány % mozizásra kellene. Ekkor jött képbe a plazma és az, hogy 40" alatt semmi kép sem ha Full HD-st akarok. Nagyon nagyot sem akartam (hely és költség miatt), így lett egy jóárasított 42"-os a befutó nálam úgy jó 1hónapnyi járkálás, olvasgatás és nézegetés után..
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
dezz
nagyúr
"Vagy megvan, de szép lila a fekete?"
Réges-rég nem lila, hanem halvány szürke (nagyon kevés kivételtől eltekintve, az is csak monitorban), de az is csak idétlen szögekből. (Persze nem árt értelmesen beállítani a háttérvilágítást. A normálisabb készülékek automatán egész jól a környezethez igazítják, csak be kell kapcsolni, ami azért nem haladja meg a épelméjűek képességeit.)
"Úgyis elvérzik az első tenisz meccsnél, nem mindegy? LCD..."
Dehogy vérzik az el... Legalábbis így általánosságban nem lehet kijelenteni.
1. Nem évekkel ezelőtti, 50 Hz-es készülékekből kellene kiindulni.
2. Nagyon nem mindegy a paneltípus sem (mint a monitoroknál)! Sebességben és színekben (továbbá betekintési szögben, ami pl. a VA-kra jellemző színfakulást illeti) az IPS a legjobb. A VA-k lassabbak és a színeik is mesterkéltebbek, bár sokat fejlődtek, de nem érik utól az IPS-t.(#25) Khelben: Neked is ugyanezt mondanám.
(#28): "De rájöttem, hogy nem diafilmet akarok nézni mesterséges színekkel, ezért bepróbálkoztam a plazmával. És soha többé nem fogok lcd tv-t venni."
Feltételezem, valamilyen VA panelesed volt. Azt sem tudjuk, hány éve, 50Hz/100Hz, stb.
(#32) erdoke: "Ehhez fogható minőségű 42-es LCD másfélszer ennyibe kerül, és akkor még elvérzik az első focimeccsen."
Hmm, Philips 42PFL4606H, most ~140k, 100 Hz, H-IPS, 2ms (2011 nyári modell). Bár a feketéje nyilván nem ér fel egy plazmáéval, de normálisan beállítva, jól működő automata szabályzással, nagyon jó színekkel és tunerekkel szerintem eléggé elviselhető az egész. A mozgással sincs semmi gondja! (Fél év után anyagi okból el kellett adnom, de nagyon sajnátam és újra ilyet vennék. Jahh, hogy nem LED-es, nos a marketing az nem érdekel, fogyasztában kb. 20W volt a hátránya.)
"(amikor 20 % fényerőnél nevetséges részletességűek a sötét árnyalatok, és 0 a kontraszt)"
Ahamm!!! Lehet, itt a hiba! Ugyanis a tévéken a fényerő jellemzően a kontrasztarányt veszi le (digitálisan), és a kontraszt szokta állítani a háttérvilágítást (ha nincs külön erre szolgáló beállítás) [legalábbis a skálája bizonyos szakaszában]. Azaz, pont fordítva van, mint a monitorokon!
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Ja, és még annyi, hogy a Panasonic a normálisabb tévéibe IPS-Alpha panelt tesz, ami a legjobb az IPS-ek között és a többibe is csakis IPS-t (H-IPS). Így pont ebben a topikban felhozni az "elvérzést" focinál, tenisznél, hát nem volt egy túl okos gondolat...
-
erdoke
titán
A kép minőség egyrészt erősen szubjektív, másrészt nem láttál még tenisz meccset nemhogy plazmán, de élőben se, ha azt mondod, bármelyik 200e alatti és 40" fölötti modell megközelíti a hasonló árú plazmát. Néztem ~350e Ft-os IPS-es 46" (vagy 47) LCD tévéket, amikor az 50G30-at vettem 280-ért, és esti tévézéskor/filmezéskor (nem töksötétben, mert nem akartam direkt genyó lenni!) a fekete gyatra, a kontraszt nem létező és foltosak a sötét jelenetek. Mindez persze a NeoPDP panelhez kepest, XY-nak biztosan úá a TN monitorja mellett.
Ellenben veled, nekem van SPVA és IPS monitorom is a plazma TV mellett, nem a mundér becsületét próbálom védeni mindenáron...Ahogy a ghost és az esetleges beégés a plazma technológia korlátja, úgy a (különösen) kisebb fényerőn híg fosch kontraszt, a bevilágítások és a sötét jelenetek részletessége mindig is az LCD kijelzők technológiai hátránya lesz. Egyedül a plazmához képest sokkal gyatrább mozgás megjelenítés az, ahol még mindig van remény a komolyabb változásra.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Szépek lettek az idei Pana tévék, meglátjuk, hogyan teljesítenek majd a gyakorlatban...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz Csabroncka #65 üzenetére
Nekem lcd van, néha nézek sportot is, semmi problémám nem volt még eddig vele.
-
Integra
titán
válasz Csabroncka #65 üzenetére
bevallom, nagyon led lcd-t akartam anno venni. komolyan.. abból sem olcsóbb kategóriásat. ódzkodtam a plazmától mert az agyam nekem is kimosta a márketing anno.. ez van, nem szégyellem. aztán elkezdtem olvasni, figyelni, próbálgatni. aztán pana g30-as plazma lett nálam is (drágábbat nem akartam, nem kell nekem a 3d). áldom a napot, hogy nem lcd-t vettem. nem tudok mást mondani, nincs beégés, nincsen ghost, nincsen semmi ilyen szar, ezek mai modern plazmáknál urban legend, nem kell tőle foschni, csak élvezni az odab@szós képet, főleg ha már megvolt a bejáratás default módban. akkor rá lehet rakni a thx-et és rendesen bekalibrálni.. elég ütős lesz
engem nem érdekel ki mit vesz, mindenki azt veszi amit úgy érzi jó. jó az lcd is, csak a plazma egész egyszerűen jobb, két teljesen más technológia és az is marad, mindegy, hogy mit csinál az lcd, ez ilyen egyszerű. józan paraszti ész kell, semmi más. ha nagyobb az arány a pc rákötéssel akkor lcd. van vagy 3 különböző ips paneles lcd monitorom, nagyon jók, imádom őket, de pc-re valók, mozizásra sportra meg plazma. ha nem akar az ember projektorra költeni, mert a projektor az igazi amúgy... szóval senki sem mondja, hogy az lcd pocsék, mert ez nem igaz. szerintem egyszerűen egy jó plazma sokkal jobb, természetesebb, élmény gazdagabb.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
junior11
veterán
Én láttam eleget mindkét technológiából, mindegyiknek megvan a maga előnye s hátránya, nekem eléggé zavaró a plazma villogása (otthoni körülmények között is), ezért választottam az LCD-t, a lényeg, hogy meg vagyok vele elégedve.
-
Khelben
nagyúr
A 2011-esekben villogást 80% feletti fényerőn a fehér felületeken láthatsz, de mivel normál nappaliba nappal is elég a 40-es, így szerintem ez nem szempont.
Amúgy érdekes lenne egy teszt, hogy hányan mennek be boltokba és mondják a boltban maxra tekert fényerős és elállított színes tv-kre, hogy de szar képe van, mert nem képesek elkéri az eladótól a távirányítót és beállítani rendesen
-
junior11
veterán
Én be tudom állítani a tévéket az ízlésem szerint, igen a kivilágított boltokban a plazma villog, de én jópár haveromnál otthon körülmények között tapasztaltam jócskán a villogást, s ezzel nem voltam magam. Erről ennyit, sajnos ha nem látnám ezt a zavaró tényezőt akkor plazmám lenne otthon, mert nekem is este egy picit jobb a képminősége.
-
T-Tboy
tag
Kb. 13évig néztünk egy Panasonic 28"-os 100Hz-es CRT tvt. Még ma is meg van, eltettük tartalékba a plazma vásárlása után (2011.). Imádom annak a CRT-nek is a képminőségét még manapság is, számomra etalonnak számít. Igaz, a súlya is van vagy ~50kg, de a hangja és a képe nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
T-Tboy
tag
válasz Csabroncka #76 üzenetére
Mi 5éves korában vettük át ha jól emlékszem még 50eFt-ért anno, 1998-ban.
Újonnan tuti, hogy jóval 100eFt felett volt a ára 1993-ban, ugyanis, akkori gyártmány.
Benne van a anyag, nem spórolták ki.
Csak saccolom, de szerintem a mostani 120eFt-os Pana plazmámtól '93-ban ez drágább készülék volt. Panasonic TX-28A2C a típusa.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Márpedig amit írtam típust, az nagyon is megközelítette. 2011-es 2ms-es panel + új verziós 100Hz NaturalMotion. Van egy kis különbség a lassabb panelekhez képest, nem beszélve valamilyen vacak deinterlacingről (főleg ha az összemossa a fieldeket!). Persze el tudtam volna még képzelni egy Black Frame Insertiont (amivel kimondottan CRT-s/plazmás lesz a mozgás [kivéve ha csak a specben szerepel a dolog és a valóságban nem is tudta a tévé vagy gyárilag le van tiltva, láttam ilyet LG-nél]), de így is elég jó volt, közel sem "elvérzés"...
Nem védek én semmit, én is használtam VA-s monitort is és láttam jópár VA-s tévét. Tényeket írok. Egyébként a tévékben fejlettebb panelek vannak (kivéve persze az olcsóbbakat), mint a legtöbb, akár profi monitorban (ahol sok feature az elektronikán múlik).
"kisebb fényerőn híg fosch kontraszt"
Mondom én (#60-as alja), rosszul állítottad be!!! A "fényerő" valójában azt csinálja a tévéken, mint a monitorokon a kontraszt, azaz digitálisan lecsökkenti a kontraszarányt! Természetesen ezt a fene sem akarja! A háttérvilágítást kell visszavenni, akkor nem változik a kontrasztarány!!! Erre vagy van külön setting, vagy a "kontraszt" bizonyos tartománya szabályozza. (Csak a legvacakabb tévéken nem lehet állítani.)
(#63) Integra: Továbbra sem mindegy, hogy milyen LCD-ről beszélünk...
(#68): Rohadtul nem számít, hogy LED-es-e vagy sem (kivéve persze a zone-dimminget)... Csak úgy, mint a monitoroknál, itt is a paneltípus a döntő, aztán az elektronika.
-
micimacko
aktív tag
válasz aboriginal74 #54 üzenetére
Rossz az érvelésed....mivel ugyanakkora méretben a plazma nem drágább, mint az LCD (LED-estől meg végképp nem).
-
micimacko
aktív tag
Csak úgy megjegyzésként...lassan kezd derengeni, hogy miért szidjátok ti az LCD-t.
Csütörtök este átmentem barátnőm testvéréhez (korábban még nem jártam nála), és megnéztünk egy filmet. Samsung LCD, pontos típusát nem tudom, de olyan 3-4 éves lehet. Annál gagyibb, erőtlen képet LCD-n én még nem láttam. Állíthattam bármit, a szövegek fehérje szürke volt, a fekete sem közelített a feketéhez. Nagyon gagyi volt.
-
kene84
aktív tag
Itt most olvasva a hozzászólásokat,elbizonytalanodtam,mert fateréknak kellene tv-t választani és én ugyan plazmát vettem magamnak,de mivel ők mindketten 60 év körüliek és legfőképp digi digitális adását nézik,így azt gondoltam nekik jobb lesz az lcd,mert kevésbé hajlamos a ghost-ra/beégésre és ők nem fognak/akarnak ilyesmire odafigyelni.
De tudom hogy fater focimeccset néz de rengeteget,akkor most ilyen esetben mi a teendő?
-
Ijk
nagyúr
Attól függ hogy milyen csatornákat néznek, napi hány órát megy a készülék.
Sok RTL-klub (napi 3-4 óra) például biztos hogy örök nyomot hagy maga után. Ha sokat nézik a kereskedelmi, vagy más éles logóval ellátott csatornákat, illetve napi 8-12 órás használatra kell, akkor nem érdemes kockáztatni. Egyébként pedig Panasonic 42C3./人◕ ‿‿ ◕人\
-
kene84
aktív tag
Eddig ugye LCD-ben gondolkodtam mint mondottam korábban, és abból is az LG42LK530 ami a legközelebb állt mert sokan dicsérték és a keret 130k max.
Csak ugye tudom,hogy sport rengeteg megy náluk(emiatt írták itt többen hogy plazma),rtlklub keveset,de biztosan nem fognak zoom-olgatni,meg figyelni,hogy melyik logo milyen és hogy kerüljék-e vagy sem. a napi 8-12 óra tv-zést egyáltalán nem közelítik meg azért.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ijk
nagyúr
Régen a plazmákat házimozira használták, amióta lementek az árak megváltoztak az igények is. Az egyetlen oka hogy még most is inkább házimozihoz ajánlom, hogy a balkáni színvonalú tv-csatornáink képtelenek megszabadulni a virító, kontrasztos statikus képelemektől, mint a logók és egyéb időszakosan kirakott szimbólumok.
Persze mondhatjuk hogy legyen tévézésre alkalmas egy tv-készülék, csak itt a farok csóválja a kutyát, mert a technológiai korlátok igencsak kőbe vannak vésve, míg az odabiggyesztett logók nem.
LCD ilyen szempontból kockázatmentes, ugyanakkor ebben az árkategóriában gyengébb képminőséget produkál./人◕ ‿‿ ◕人\
-
kene84
aktív tag
Igen,értelek.
Saját esetemben nem is gondolkodtam,épp azért mert én nem nézek tv-t,csak házimozira használom a plazmát.
Nem is gondolkodtam el a plazma lehetőségén szüleimmel kapcsolatban mikor említették,hogy tv-t szeretnének,mert tudom hogy ott marad a tv háttérzajnak,mással foglalkoznak,beszélgetnek,főzőcskézés,egyebek.Csak mikor olvastam itt a hozzászólásokat a sporttal kapcsolatban,fogalmazódott meg bennem,hogy lehet rosszul döntenénk egy lcd-vel,mert apu amikor teheti focit néz vagy egyéb sportot. De én is úgy látom inkább,hogy ebből lcd lesz,mert jobb inkább ilyen formában óvatosnak lenni és feláldozni kicsit a minőséget,mint olyan dologra "rászoktatni" őket amire eddig nem volt szükségük.
Nem nevezhető extrémnek a tv-zési szokásaik,de azt hiszem ez lesz a legértelmesebb döntés.Köszönöm szépen mindenki véleményét/válaszát.
-
dezz
nagyúr
Szerintem az teljesen jó lesz nekik. Vagy ha hozzá tudsz még tenni pár ezrest, akkor még jobb az említett Philips 42PFL4606H (jobbak a tunerjei, fejlettebb a képzajcsökkentése, mozgásinterpolációja, nyugodtan be lehet kapcsolni a környezetifény érzékelőt, mert teljesen jól teszi a dolgát és a dinamikus háttérfényszabályzás sem zavaró rajta [korábban volt egy kisebb bug a firmware-ben, nem lehetett teljesen kikapcsolni az élkiemelést, de nemrég ezt is javították]).
-
Khelben
nagyúr
válasz micimacko #94 üzenetére
A cégnél nálunk valami okos beszerző a videokonferencia szobába egy lg plazmát vett. Napi 8 órában mutatja ugyanazt a képet. Bekapcsoláskor látni, hogy frankón bele van égve a menü meg a státusz sorok. De amikor használod, igazából csak akkor látod, ha pont arra figyelsz. Egy laikus észre se venné. És ez teljes képernyős beégés, nem csak egy logó a sarokban.
-
micimacko
aktív tag
Te magad megmagyaráztad a lényegét...mivel mindig ugyanazt a képet mutatja, naná, hogy nem veszed észre. De ha mondjuk rányomnál egy Bluray anyagot (vagy bármi mást, a lényeg, hogy más képtartalmat), akkor hüledezve néznél, hogy mennyire zavaró.
-
Khelben
nagyúr
-
Qbász
aktív tag
Nekem elsőre feltűnt és roppant mód zavart is amikor egy plazmán megláttam a beégett logót. Az ilyen dolgok oda vonzzák a szemem és utána csak azt figyelem.
Itthonra bőven jó a Sharp úgyis csak tv-t meg sorozatokat nézünk rajta, na meg altatónak használják a szüleim délutánonként és a képe sem rossz. Emlékszem amikor először kiírta nekik a tv hogy 5 perc múlva lekapcsol. Jöttek is hozzám hogy véletlenül elrontották, mondtam nekik hogy nem, csak már 3 órája hozzá se nyúltak a távirányítóhoz Na ha ilyen körülmények között kibírja egy plazma a 8 órás műszakot (ennyit minimum megy a tv egy nap) akkor a következő TV plazma lesz, vagy OLEDFuture Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
erdoke
titán
Nézd, mióta elkezdték használni a dinamikus kontrasztot, rá se nézek az LCD-k specifikációs listájára. Ennek ellenére, ha ez neked fontos, nyugodtan vedd elő az idei Panasonic plazmák hasonló adatait, és vesd össze. Ami igazán fontos, hogy a különbség a gyakorlatban is akkora, nem csak papíron, ráadásul hatványozottan jön ki az átlagember számára fontos beállítások mellett, azaz viszonylag alacsony fényerőn. Ugyanis a ~6,5 év alatt, mióta plazmánk van, még egyszer se volt kevés egyik panel fényereje sem (mellesleg az idei Pana modellek a fejlesztésekkel elért újabb 30 %-os energia megtakarítást a max. fényerő nvelésére tudják fordítani), ellenben számtalanszor tapasztaltam, hogy az LCD-t akár minimum fényerőre is le kell tekerjem, hogy ne vakítson. Ha csak 10-20 %-kal számolok, már ott is ratyi a kontraszt, a sötétek részletessége pedig említésre se méltó. Ha ezeket még el is viseled, az első sportesemény rögtn elveszi a kedved, főleg ha CRT-hez vagy szokva, vagy ha láttad már plazmán megjelenítve. Természetesen egy jobbfajta, de nem csúcs plazmához hasonlítom. Továbbra is fenntartom, hogy ha nem akarod rendszeresen, hosszabb időtartamokra monitornak használni, sokkal jobb választás a plazma úgy mozizásra, mint tévézésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest