Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz mrhitoshi #100 üzenetére
Másik több ezer embernek meg nem fontos mivel ők nem játszanak főleg ha a célcsoportot nézzük. Statisztikailag ez is releváns.
Ezt olyan nehéz megérteni?
És mégis mennyit használtál OSX-et? Oda ültél elé egy fél órára, vagy legalább használtad napi szinten két-három hónapot?
Nem mellesleg meg a korosztály sem mellékes. A kis tiniknek meg max még a huszonéveseknek fontos lehet a játék, viszont a játék igény 30 felett már elég komolyan csökken.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz mrhitoshi #103 üzenetére
Szóval egy napi használat alapján nem használnál OSX-et. No comment. Ennyire vagy hiteles számomra.
stifi: Ezt mire alapozod? Akik már 30 felett ilyen gépeket vesznek azok nem a játék miatt veszik mivel már a munkájuk sem olyan és a jövedelmük sem átlagos. Ezeknek a vásárlóknak már sokkal inkább a szociális dolgok és a munka (vagy mobil munka) a fontosak és nem az antiszoc játékok. Mert a PC játékok nagy részét nem lehet szociális tevékenységnek nevezni. Attól nem lesz szociális, hogy neten keresztül másokkal kardozik valaki.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Cyberpunk #106 üzenetére
Ha valaki nem képes kilépni a win "bűvköréből" vagy már eleve úgy áll hozzá, hogy az OSX az sz@r holott ő nem is akarja egyáltalán megismerni akkor nem is várhatunk más eredményt.
Az egyik ismerősöm vett egy MBP-t és kérdezte tőle a párja, hogy hogy tetszik neki a gép meg milyen a rendszer? És azt válaszolta rá, hogy majd 2 hét múlva választ ad rá. Ő is wint használt korábban meg Linuxszal is próbálkozott. Ő sem az fajta gamer user, neki munkára kell a gép és nem "bohóckodni". -
callmeakos
veterán
Most látom hogy ez a topic igencsak Apple hithű
All→M8
-
danih
veterán
Szebb is, erősebb is mint a MAir, mi kell még...
-
stifi
senior tag
én 27 vagyok, aktívan játszom és rengeteg 30-40 közötti játékost ismerek, közvetlen környezetemben is és távol is.
csak arra céloztam hogy ez az arány szerintem nagyobb, mint amit elképzelsz, nem ilyen 3-5%, hanem kézzel fogható hányada a számítógépet használóknak, de persze nem akarok számokkal dobálózni mert nem tudom pontosan. rengetegszer hallom hogy ez a korosztály gépet keres "és azért néha játszom is, fusson el rajta 1-2 dolog"..
évi 3-4000 notebook eladásból szűrtem le ezt a véleményt. mindenki máshogy kapcsolódik ki, például én is kevesebbet játszom már és mondjuk többet sportolok, de különbözőek vagyunk, és játékosokból sem csak a vérpistikék léteznekNincs időm kedvesnek lenni!
-
llaszlo
veterán
Ha figyelmesen olvastad volna amit írtam akkor látnád, hogy nem azt írtam, hogy ez a korosztály nem játszik hanem azt, hogy 30+-tól jelentősen kezd csökkeni az arányuk és már nem a játék lesz nekik a fontos. Ami nem ugyanaz, mintha azt írtam volna, hogy nem játszanak vagy, hogy kicsi az arányuk, ilyet meg pláne nem írtam sehol sem.
Idézem neked, hogy ne kelljen keresni:
"Nem mellesleg meg a korosztály sem mellékes. A kis tiniknek meg max még a huszonéveseknek fontos lehet a játék, viszont a játék igény 30 felett már elég komolyan csökken." -
eroli
csendes tag
Nem rossz masolat! Igaz hogy semmi ujdonsag nincs a MBAir hez kepest es az ara se nagyon olcsobb de ha Wintendo kell a nepnek akkor jo. en inkabb maradok az OSX-nel, amugy is az OS UNIX alapu...
[ Szerkesztve ]
Összes hirdetésem megtekintheted: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=eroli&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
Brumi
senior tag
Kár hogy már megint nem arról szól ez a topic, amiről kellene, bár erre erősen rájátszott a cikk címadása is. Engem komolyan érdekelne ez a gép, illetve a nagyobbik testvére, de a hozzászólásokból többet nem tudtam meg, csak annyit hogy bármi történik az Air sokkal jobb és akkor is olcsóbb, ha 100k-val többe kerül azonos kiépítés mellett, mert van rajta OS X, ami megváltoztatja az életem, dolgozni jár helyettem és főz is rám és különben is a Win7 nem más mint az MS-DOS lebutított változata 50 alatti intelligenciával rendelkező embereknek. Nem vagyok Apple ellenző, mert nagyon tetszenek a cuccaik, és el is hiszem, hogy jó minőségű (meg is engedhetem magamnak), de nagy szerepet játszik abban, hogy nem veszek ilyen gépet, hogy nem igazán tudok azonosulni a rajongótábor mentalitásával.
Elég régóta keresek olyan gépet, ami megfelel az elvárásaimnak, és eddig ez van a legközelebb hozzá olyan árban, amit hajlandó vagyok gépért kifizetni. Néztem üzleti Sony gépeket, minden szép lett volna, de amiben SSD volt, az 750k-ba került, ami meg annyi volt mint ezek, abban lassú vinyó volt, ami meg már nálam kizáró ok. Néztem T420s Lenovot, de ami már jobb volt, az bőven 400k felett volt. Ebből a 13-as i5-ös procival és 256-os SSD-vel most 345k, ami szerintem bőven korrekt ajánlat. Ha esetleg lenne több infó a nagyobbik verzióról, vagy lenne olyan hely ahol meg is lehetne nézni, akkor esetleg írjátok meg!
Előre is köszi!
U.i.: csak a statisztika kedvéért: 30 feletti vagyok, és nem érdekelnek a játékok.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
A saját preferenciám szerint ebben az esetben az árkülönbség miatt egyértelműen az Asus a nyerő, korábban asztali gépet kerestem, és ott merült fel az iMac mint lehetőség, de aztán az a vásárlás elmaradt.
Egy termék felhasználóját jellemzi az, hogy azok, akik rajta kívül olyat használnak milyen emberek. Itt és az ehhez hasonló fórumokban mást sem olvasok, hogy a Win szar, az OS X szuper és elég megbotránkoztató a stílus. Ezzel nem tudok és nem is akarok azonosulni, és ha még valamiért Apple terméket is választottam volna, ez végképp elvette a kedvemet.
Ez ugyanaz, hogy szépek a hatalmas fekete német autók lesötétített üveggel, de 100-ból 99 ember azt mondja, hogy tuti bűnöző ül benne, így én már nem biztos, hogy olyat vennék.Több mint 20 éve használok PC-t, DOS után 3.11-es Windows-zal kezdtem és nekem semmi gondom a platformmal. A mostani gépemen több mint 3 éve van fent a rendszer és csak most kezd döglődni, így okom nincs váltani OS X-re, amit egyébként láttam, próbáltam, szép és jó, csak meg kellene szokni, mellesleg megvannak a jól bejáratott cuccaim a mostani gépemre.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ha ez elvette a kedvedet, akkor soha sem akartál Macbook-ot venni.
Nem vagyok fanboy ha laptop akkor én a HP és a Lenovo üzleti gépeit preferálom.
De az OSX-et jobban csípem a Windowsnál. Igen és én sem mostanában kezdtem a pályafutásom. Van némi rálátásom a rendszerekre.[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Brumi
senior tag
válasz Cyberpunk #121 üzenetére
Az első utam egy Apple márkaboltba vezetett, mikor eldöntöttem, hogy ilyen kategóriájú notit akarok venni, hogy megnézzem mit kínálnak. Megnéztem az Air-t és a rendes Pro-t is, ez utóbbi egyáltalán nem jött be, az Air szép volt, de drága, és mivel most jön be a konkurencia, gondoltam megvárom, azok mit tudnak. Az Asus rögtön megtetszett, az ára meg az elfogadható kategóriában van.
Végignéztem az összes márkát, de a komolyabb gépek nagy SSD-vel mind bőven 4-500k felett voltak, és annyit nekem egyszerűen nem ér. A Sony üzleti szériájánál a nagy SSD felára 400k volt, ami rengeteg.
Tudatos vásárlónak tartom magam, megvan, hogy mire, mennyit szánok, és ez esetben nekem a max a 350k, ebbe az Air nem fér bele egyszerűen.
Ennek a tesztnek azért örültem, mert gondoltam többet megtudok a termékről és vártam, hogy értelmes diskurzus alakul ki, de csalódnom kellett.madgie: engem nem érdekel az Apple fika. Van sok termék, melyek közül lehet választani bizonyos szempontok szerint, és nekem nem az kell egyszerűen. Nem kell Apple fikának tartani, ha valaki nem amellett a márka mellett dönt. Én sem gondolom Asus-Toshiba-Lenovo stb fikának, ha valaki Apple terméket vesz, kivéve, ha a hozzászólásaiból ez jön le.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Azt még mindig nem értem, hogy ha valaki valamilyen terméket használ akkor neki miért kellene a felhasználói táborával bármekkora mértékben is azonosulni? Egyébként rossz helyen olvasgatsz. Itt szinte csak arról szólnak az írások, hogy melyik a jobb és ezen vitázik mindenki. Objektív embereket kevés helyen találsz. Bármilyen meglepő én sokkal inkább pl apple szakmai fórumokon találkozom a leginkább objektív emberekkel. Itt is vannak csak nem ők alkotják a többséget.
-
Cyberpunk
félisten
-
Brumi
senior tag
válasz Cyberpunk #125 üzenetére
Ez a noti nálam főgép lenne, nem lenne másik asztali gépem, így ha már létezik és használható ez a technológia, akkor én szeretném is használni. Amire nekem kellene, arra tökéletesen megtenné, vennék egy port replikátort hozzá, amire menne a többi periféria ha itthon vagyok, de egyébként simán beférne a gép a fotós hátizsákom zsebébe (egy SL300-as Thinkpad már nem fért be a vastagsága miatt).
A fényképezős hátizsákom eleve vagy 7-8 kiló, nem hiányzik egy nagy, 3 kilós noti mellé.
Mivel nem értek a notik szereléséhez, ezért nem vállalom be, hogy szétkapjak egy garis gépet és kínlódjak a gyári Win újratelepítésével egy másik meghajtóra.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
zsoltyyy
senior tag
Nagyon szép lett, de akkor már szerintem inkább egy macbook air...
-
kisza25
félisten
szép-szép, de fényes kijelző, hajlik a billentyűzet, nagyon rossz betekintési szögek, ennyi pénzért
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
stifi
senior tag
laptopba felesleges az SSD?
amióta megvettem a saját gépembe (5 éves HP 6715B), megfogadtam, hogy soha többet nem használok SSD nélkül notebookot. Csak az SSD csere felhozta a gép gyorsaságát a mai notebookok szintjére, sőt irodai szoftvereket használva állítani merem, hogy bármelyik normál HDD-s új notebookot veri sebességben, bootidőben és reakcióidőben.. Az SSD a legjobb teljesítménynövelő módosítás, ami jelenleg elérhető notebookba.Viszont a gyári SSD-k rohadt drágák, én inkább önköltségen cserélem utólag a következő gépemben (ThinkPad T420si, a gép még nincs meg de az SSD igen, egy Samsung 830-as 128GB)
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Aprósólyom
addikt
„Az Asus gépe iszonyat jól néz ki, tetszik meg kellene is nagyon, de múltkor láttam az Airt, és abban valahogy több van. Ha lenne háromszázezrem ilyen gépre, az almásat venném, mert nem tudom, mi az a +2 GB RAM meg a +64 GB SSD, de azt látom, hogy jobb a monitora, kellemesebb a billentyűzete és a touchpadja.” - És mennyire igaza van a csajnak. Komolyan? Ki az aki vesz Asust 300k felett?
300k-ért lehet tisztességes laptopot venni már, és valaki meg vesz helyette Asus-t, csak mert csili-villi meg minden féle badarság? Aki szépet akar, vegyen swarovski kristályt, aki laptopot akar, vegyen rendesen összetett laptopot. Néha nagyon el vannak tájolva az emberek...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Ciao Brumi! Nem tudom mit vársz el egy laptoptól, hogy szép legyen-e vagy minsőgéi legyen, mert a kettő együtt igen borsos ahogy a sony esetében is tapasztaltad. Viszont ha inkább minőségi kell, 350k-ig azért szép számmal találsz 13" körüli üzleti noteszeket amik minőségiek, sokáig bírja az aksija és könnyűek. Ez az ultrabook ez a plázacica kategória. Egyszer használod és eldobod, maximális kinézet, minimális tartalom. Egy notesznév nem szabad beleesni a specifikáció versenybe. Ha egyszer tönkre megy benne valami akkor a gatyád is rámegy akkor mi értelme volt. Minőség kell ide, nem szépség. Úgy mondom ez, mint aki thinkpade-en nőtt fel és volt más kategóriája lapim is. Egy dologből nem szabad leadni, a minőségből. Max. csúnya lesz, de nem hagy cserben...
Jevons paradox
-
Brumi
senior tag
válasz Aprósólyom #132 üzenetére
Szia!
Ilyen specifikációkkal 350k-ért nem találtam gépet, se csúnyát se szépet. A legtöbb üzleti noti a sima HDD-vel kerül ennyibe, amit viszont én már nem akarok. Hidd el, hogy végignéztem szinte mindent, de vagy kevesebbet tudott, vagy kegyetlen drága volt. Nálam egy gép legalább 4 évig van használatban, de pl a 2004-ben vett gépem is két hónapja még ment (le lett cserélve, de semmi baja). Nem strapálom le a gépeket, net, office képszerkesztés amire használom, semmi más.
Amúgy van egy Thinkpad is itthon, tényleg szép és jó, de lassú.
Úgy tervezem, hogy nem venném meg az első szériából a gépeket, inkább tavasszal vásárolnék, amikor már vannak felhasználói tapasztalatok, visszajelzések. Én nem látom annyira borúsan az Asus-t, mint Te, volt főnököm napi munkára használta és jó volt, viszont Thinkpad-et láttam már megfeküdni. Szerintem kicsit ez az egyszer használod, és eldobod állítás, sok tesztet olvasgattam, és csak jókat írtak erről a gépről.Csak egy kérdés még: egy 128-as SSD-n mennyi a szabad hely, ha rajta van a Win7? amennyire tudom, kb 20%-ot érdemes üresen hagyni.
-
cadeyrn
aktív tag
Thinkpad T400, Linux Mint 10:
Samsung 470 64GB a rendszernek a sima winchester helyen + 160 GB a CD helyén, mert üzleti gépben oda CD-n kívül mást is lehet tenni, például ezt, vagy akkumlátort.Gyorsabban indul a Linux + wine kombó alatt a Photoshopom, mint haver szép nagy, nem SSD-s Macjén.
Mi a lassú?
-
Cyberpunk
félisten
Ha megállapodnál abban, hogy megelégszel egy HDD-s géppel. És esetleg ha később mégis SSD-re vágysz, akkor veszel egyet és belerakod. Ez a legegyszerűbb módja a dolognak. Értem én hogy jó az SSD nekem is van egy OCZ Vertex 2, boot idő javul bár a BIOS-nál úgy is eltotojázik a gép míg szépen leellenőrzi a dolgokat. Programok is gyorsabban indulnak, sőt egyes játékokban a minimum fps-t is rendesen megdobja. Bár gondolom ez utóbbi nem releváns nálad.
16GB a 32-bites, 20GB a 64-es helyigénye.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
ZooLee
senior tag
válasz mrhitoshi #108 üzenetére
"Èn pl tèged nem értelek, hogy minek használjak mást egz hónapig, ha már ez első napokban le tudom szűrni, hogy ez nem nekem való."
Nem tudom. Az évek alatt belédrögződött Windows-os megszokásokat nem tudod lerázni egy nap alatt, és más logikával próbálod meg használni a rendszert, persze, hogy nem fog tetszeni. Ellenben ha hosszabb ideig használod, rááll a kezed-szemed, és rájöhetsz arra, hogy mi minden van másképp, esetleg jobban megcsinálva. És ez persze fordítva is így van, bár nálunk elég kevés a Mac-en felnőtt ember.
Z.
-
ZooLee
senior tag
Nem vagyok Apple ellenző, mert nagyon tetszenek a cuccaik, és el is hiszem, hogy jó minőségű (meg is engedhetem magamnak), de nagy szerepet játszik abban, hogy nem veszek ilyen gépet, hogy nem igazán tudok azonosulni a rajongótábor mentalitásával.
30 felett azért már igazán támaszkodhatsz a saját véleményedre, nem kell máséval azonosulni. Elolvasni el lehet, aztán a megfelelő polcon kell kezelni, de más véleménye alapján döntést hozni nem bölcs dolog. És ez alapján ne "hidd, hogy jó minőségű", hanem tapasztald, próbáld ki. Akár egyiket, akár másikat, mert azért nagyon ár lehet futni ezeknél a kategóriájú gépknél. Tudom, hogy nem egy kategória, de amennyire szerettem az elején a netbookot, pár hónap használat után annál keseűbb volt, hogy mennyire nem jól tudom használni _én_. (Aztán van olyan kollégám, aki boldogan elvan vele azóta is!)
Z.
-
-
ZooLee
senior tag
Óriásit tud dobni a rendszer teljesítményén az SSD, szerintem mindenképpen megéri, már ha emberi keretek közt elérhető. Általában az utólagos beépítéskor sokkal többe kerül az SSD, mint ha CTO-ban veszed, tehát új vásárláskor bizony döntő tényező lehet.
Én is gondolkodom, hogy az öregedő gépembe veszek egyet, és az adatok tárolására szolgáló vinyó meg megy beépítő keretbe...Z.
-
Cyberpunk
félisten
Nem azt mondom, hogy nem ér semmit az SSD. Mint írtam nekem is van egy, és tisztában vagyok az előnyeivel. Csak arra akartam kilyukadni, hogy ha ebben kompromisszumot kötne akkor lényegesen jobb/minőségibb gépet is tudna magának venni. Igen HDD-vel.
Nekem nem lenne kérdéses a dolog, vennék egy Thinkpad-et aztán mehetne bele egy 50GB-os SSD rendszernek, tárhelynek meg a HDD az ODD helyére. Mivel CD/DVD-t nem túl sűrűn használok, de az is megoldható külső USB-s eszközzel. Ha szakad a part.Hope was the right choice, and it always will be.
-
-
-
Cyberpunk
félisten
Na igen melegedés, hát eddig ezekre az ultrabook-okra ez hatványozottan jellemző. A túlzott vékonyságnak ára is van és ez a melegedésen szépen tetten is érhető. És ez az MBA-ra is jellemző.
Nem is tudom kinek fordul meg a fejében olyan, hogy egy ilyen design gép reális alternatíva lehet egy business class gépnek.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Mr. Byu
aktív tag
Az a baj ezzel a nagy touchpaddel, hogy csak parasztvakítás annak a szemében, aki látott már OSX Lion-t működés közben. Miután hozzászoksz a különféle gesztusokhoz, teljes képernyős alkalmazásokhoz, két- és háromujjas lapozásokhoz, négyujjas pinch-hez, a"buta" Windowsos felületen korlátozva érzed magad. Persze lehet írni külső drivereket a touchpadekhez, de ezek sosem tudnak annyit, sosem integrálódnak annyira a rendszerbe, és sosem működnek olyan zökkenőmentesen, mint a Mac trackpadek az OSX-en.
Én pár nap Lion használat után annyira hozzászoktam ezekhez a kényelmi funkciókhoz, hogy az esetek nagy részében egeret egyáltalán nem használok (mert kényelmetlenebb lenne), és ha Windowsos gép elé kell ülnöm, úgy érzem magam, mintha a kőkorszakba csöppennék vissza. Persze elfogadom, hogy van, akit ez nem izgat.
Maga a gép (a Zenbook) egyébként tényleg jónak tűnik, sok év óta kb. az első notebook, ami a MacBook Pro-k / Air-ek nyomába érhet anyagminőség és dizájn terén (esetleg a Thinkpad tulajok verhetik még az asztalt ezen kijelentés ellen, de a többi gyártónak keresnivalója sincs) - csak kár, hogy az ASUS mindezt az Apple formatervének pofátlan lemásolásával érte el.
Szerintem egyébként azt kell látni, hogy akik szeretik az OSX-et, azoknak egy ilyen gép semmilyen körülmények között nem alternatíva. Ha kétszer olyan erős lenne, mint az Air, én akkor se ilyet vennék, mert egész egyszerűen a Windows nem képes olyan szinten kiaknázni a hardveres képességeket, nem nyújt olyan felhasználói élményt, mint az OSX Lion. Ezzel már akkor is tisztában voltam, amikor Macről még nem álmodhattam, ezért évek óta Ubuntut használok, ami legalább a kétujjas görgetést mindenféle külső driver nélkül rávarázsolta a legtöbb mezei laptopra, és volt az OSX Exposé-jához hasonló, meg még sok remek ablakkezelő módszer. Az OSX javára lehet még említeni a minőségi programokat tartalmazó iLife szoftvercsomagot, amit szintén jár minden Machez, de sokaknak ez sem érv, úgyhogy nem megyek bele...
Visszatérve az ASUS-hoz, derék munka. Pofátlan másolás, de abból az igényesebb fajta. Én magam biztos nem költenék ilyen rengeteg pénzt egy funkcionalitásában (az OS miatt) ennyire korlátozott rendszerre. De mindettől függetlenül félreértés ne essék, a "nem Macintosh" kategória egyik legjobb versenyzőjével van dolgunk. Mindössze "nem Macintosh" létére számomra indokolatlanul drága.
.
-
llaszlo
veterán
A legtöbb embernek a touchpad az csak valami idegesítő dolog az egér helyett. A maceknél meg egy más világ. És találkoztam már pár "azért is belekötök, mert apple emberrel" akik ezt képtelenek felfogni vagy nem is akarják. Biztos vagyok benne, hogy hiába van az asuson ez a nagy touch a használhatósága kérdéses számomra.
-
west
őstag
Na végűl nem bírtam ki és beszereztem 1-et Nagyon jó érzés ez a gépezet.
[ Szerkesztve ]
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2024 - MacBook Pro retina 16" M4 Pro / 14 magos CPU / 20 magos GPU / 24 GB RAM / 512 GB
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Alienware 15 R2, 15.6, szép állapot, vadiúj aksival 154999 Ft.
- ASUS TUF Gaming F17 FX706HC(17.3"144HZ/i5-11400H 2.7GHz- 4.5GHz/RTX 3050/32Gb DDR4/1TB SSD)1 év gari
- Msi Evo 13,4 üzleti laptop ultra book 2 hónapos 34 havi garanciaval eladó.
- Hp i7 ,6th 16GB /m2 ssd
- Dell 5570 Intel core i7 6820hq 2,7ghz 8gb ram 500gb ssd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest