Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    Tamás!

    Bocs, hogy erőltetem a "miért nem lehet a Robot telefon alkalmazás" témát, de ecccerű, hétköznapi logikával nekem nem áll össze a kép. Írok néhány példát.

    Clipper+ vágólap alkalmazás
    Imádom, nagyon megkönnyíti az Androidos életet. Símán másolok, linkelek olyan helyekről, ahonnan nélküle esélyem se lenne (pl. Play alkalmazás, vagy Youtube). Miért? Mert megjelenik minden megosztás menüben.

    TubeMate
    Sztem nem kell bemutatni. Böngészés közben szintén minden megosztás menüben szerepel. 3.rd. böngészőből nem tudok a fő kliensnek átadni egy Youtube videót, mert nem jelenik meg a megosztásoknál. A TubeMate viszont igen. Való igaz, hogy olyan tartalmaknál is, amit biztos, hogy nem tudna kezelni, de sztem ez még mindíg jobb, mint ha sehol se jelenne meg.

    A legszemléletesebbet a végére hagytam. MobileVoip
    VOIP kliens a Dellmont accountokhoz. Semmi extra nincs benne, még root jogot sem igényel. Mégis be tud épülni a híváskezelőbe, megjelenik, mint hívóalkalmazás, akár alapértelmezettnek is ki tudnám jelölni.

    Ma egy tök egyszerű dolog kifogott rajtam. Egy parancsikont szerettem volna kirakni az asztalra, ami egy adott url -lel indít egy böngészőt. Tudom, hogy erre van sok alkalmazás, de én közvetlenül a Launcherben szerettem volna. De az Apexben nem találtam erre lehetőséget (uri hozzáadása, vagy egy manuális intent "űrlap").

    Ehhez képest a Robot minden feladatot legalább ugyanúgy, ha nem jobban meg tudna oldani. Miért nem jelenhet meg, mondjuk, mint hívó alkalmazás? Jogosultság miatt? Lehetne a Robot beállítások menüjében egy jogosultságok menüpont (esetleg pár szavas magyarázattal, hogy az egyes jogosultságok mikhez kellenek), amiben a user beállíthatná, hogy mit enged a Robotnak. Vagy talán még jobb lenne, ha lennének külön letölthető segédalkalmazások a Robothoz, amik megjelennének a rendszermenükben mint egy-egy feladathoz választható, vagy alapértelmezetté tehető alkalmazások. Jelenleg nálam a Robot 2-3 parancsot futtat le (az ostoba Android helyett) ahhoz, hogy a VOIP normálisan működjön. Sokkal egyszerűbb lenne, ha a Robot kezelné a hívást és nem egy külső alkalmazás fókuszba kerülése lenne az esemény a híváshoz szükséges feltételek megteremtéséhez. Jó lenne pl. a híváskezdés előtt törölni a recent app listát, de ezt csak úgy lehetne, hogy a híváskezelőből a Robotot hívnám meg. Most nálam nincs alapértelmezett hívóalkalmazás. Minden hívás előtt meg kell adnom, hogy mivel indítom. A Robotban viszont meg tudnám határozni a feltételeket, amik alapján a különböző hívóalkalmazásokhoz irányítaná a hívást. A hívás persze csak egy példa, lehetne ugyanígy egyéb feladatköröket is említeni. Minap 10db névjegyet akartam helyi tárra menteni. Tévedsz, ha azt gondolod, hogy adott a rendszer olyan alkalmazást, amivel ezt normálisan meg tudtam volna tenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák