Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    Na, volt egy majd' egy hónapos pihi. Muszáj volt OCD-végignyomni a Hitman: Absolution-t (Ez amúgy nincs itt meg valakinek? Csináltam egy jó kis Chinatown küldetést, aztán kéne valaki, aki megcsinálja + értékeli Sztímen.), befejezni a Tales of Graces F-et - meg belekezdeni a Tales of Symphonia Chronicles-be. :))

    Már amikor akadt egy kis időm (néha az alvás rovására). Amikor nem ezek mentek, volt dolog épp elég, azt se tudtam már, hogy hol a fejem - sajna a Föld tengelymenti forgási sebessége nem tette lehetővé az érdemben történő puffogtatást. No mindegy, nagyjából re.

    Ja meg; nem tudom, lehet, hogy mondtam már, de nyáron a garázs 25 small-scale LAN-nak adott otthont. Főleg Heroes III Complete pörgött, de volt még SC: BW, Fallout: Tactics, meg Age of Wonders 2 is.
    MEG DOOM 2, YAY. Fincsi ZDoom-port, szóval még működik is a dolog. Ezen mélázva aztán eszembe is jutott, hogy Doom Builder 2-vel <3 elkezdtem csinálni hozzá egy mapot (most kb. 60%-os készültségi szinten van), aztán azon DM-eltünk.

    Amolyan tanulópénz-feeling. A témában sikerült beszerezni egy könyvrelikviát, s bár a mellékelt fejlesztőeszközök 95%-a már 10 éve is elavult volt, abból is sok érdekesség mászik a napfényes flaszterre.

    Mindenesetre durva, hogy mikre képes a Doom Engine, ha eltekintünk attól, hogy pl. egymás feletti szektorokat nem tud kezelni (biztos feltűnt már, hogy nincsenek egymás felett elhelyezkedő helyiségek) és az enemy sprite-ok végtelen magasságúak (értsd a "láthatatlan részük" a plafon vonaláig ér). Korlátok vannak bőséggel, de jópár dologra létezik kerülőút. Rugalmas a cucc, id anno nem aknázta ki maximálisan. Elég csak megnézni a határfeszegető Brutal Doom-ot - mekkora királyság már.

    No de vissza a házi mapra;

    Overview:

    Az egyik sarok:

    Egy másik sarok:

    Center (szimulált nyílt égbolttal - meg BFG-vel ;]) :

    Meg 4 csendélet, szintén editorból. Játék közben a bevilágítás jobban néz ki.

    Összességében még lesz vele munka rendesen, de pre-alpha már játszható volt a cucc, jópár órát ellődöztünk rajta. Majd szép lassan szöszölök vele - bár egy új LAN ígérete megdobná a vállalkozó kedvet.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák