Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karmaresz

    senior tag

    válasz Norby007 #60624 üzenetére

    A régi Panasonicom ugyanilyen tükör, de mivel sem a mostani, sem a nyári költözés utáni nappaliban nincs nyílászáró a tévével szembeni falon, így engem ez a tükröződés annyira nem zavar. Ha viszont nappal is rendszeresen használod, valamint nagy, déli fekvésű ablakaid vannak, akkor csak komromisszumok mellett javasolt ez a panel.
    A pentile probléma meg pixelpeepereknek gond, illetve akkor esetleg, ha a 60"-es plazmát 2 méternél közelebb nézed. Ez volt az általános nézőpont külföldi fórumokon.

    A mostani felállás és keret mellett a Pana 50GT60 és a Samsung 60F5500 között választhatok, mivel az 55ST60 már sehol sem érhető el ismereteim szerint.
    Végiggondoltam a dolgot. Nagyon jó a Pana VT/GT/ST, de én nem vagyok akkora videofil,, hogy a valamivel gyengébb fekete és kontraszt nagyon zavarjon, főleg mivel nem üzemelne egymás mellett két ilyen TV. :)
    Ezek alapján pedig valamiért úgy gondolom, hogy a nagyobb méret többet fog adni a moziélményhez, mint a Pana pozitív tulajdonságai. Megtehetném, de nem tudom magamat meggyőzni arról, hogy ésszerű beruházás lenne ezekért a tulajdonságokért a Samsung árának dupláját, tripláját kiadni egy VT szériára. Ráadásul néha bizony leülök a PS3 elé, és ott meg jól jön az alacsonyabb input lag.
    A Samsung 60F5500-zal szemben két-három dolgot hoztak még fel:
    - A méretéhez képest gyengének tűnő talp
    - Többeknél búg a táp/venti/mindkettő, de úgy láttam, ez Panasonic esetében is előjöhet.
    - Egyik amerikai fórumon a jégkorong kedvelők panaszkodtak még hirtelen és automatikus kontraszt és fényerőállításokra, de mintha ez csak a korai firmware-eket érintette volna.

    A 7 éves Panasonicomat valószínűleg bármelyik kenterbeveri és őszintén megmondom, én ennek a képével is elégedett vagyok, a LED-et viszont ősplazmásként nagyon nem kedvelem. Ez nem is annyira a HD filmek alatt nyújtott teljesítmény, hanem a hagyományos TV tartalmak miatt.

    Nekem most inkább az a gondom, hogy a jelenlegi nappaliban ormótlanul fog mutatni ez a 60"-es TV, de az új házban meg ez sem lesz igazán nagy, mivel 3,5 métert meghaladja majd valamivel a sztenderd nézési távolság. A vásárlást viszont nem nagyon merem már halogatni, mivel tartok attól, hogy a Samunak is ez az utolsó szériája. Ha jól tudom, nem jelentettek be semmi újat a CES-en, ami minimum gyanúra ad okot.

    [ Szerkesztve ]

    Once, I thought I was wrong but I was mistaken

Új hozzászólás Aktív témák