Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Dorian #40448 üzenetére

    A táblázat értéke az, mikor egy átlagosnak kinevezett szemmel látod a FullHD minden apró részletét. De nyilván egész addig látod a különbséget, amíg ahhoz is túl távol kerülsz, hogy a 720p részleteit kivehesd. És akkor erre jön még rá, hogy könnyen lehet kicsit élesebb szemed, mint a teszcsoport átlaga, illetve ott van még a HD-Ready készülékek további trükkje, hogy nem is 1280x720, hanem 1024x720-as felbontásúak, vagyis még kevesebb információt hordoznak (amit ráadásul még durvább szoftveres kép újramintázással állítanak elő, de belépő készülékről lévén szó, nyilván nem csúcsminőségben), így még messzebb kell tőlük menni, hogy ezt se vedd észre.

    Szerintem az első hsz-es táblázat jó iránymutatás az optimális élményhez.
    Viszont ha azt keresed, hogy hová lesz abszolút felesleges HD-Ready helyett FHD megjelenítőt venni, akkor a 720p-s táblázat értékeire még nem túlzás rádobni ~20%-ot. (Ha jó a szemed és rendes Blu-Ray anyag a forrás az összehasonlításkor.) Főleg, ha még a mozgóképkezelési minőséget is el akarod maszatoltatni a látásod korlátaival.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák