Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz sinick #37134 üzenetére

    A Samsung modelljeinél előfordult, hogy a nagyobb képátlójú készülékeknek jobb volt a feketeszintje, Panasonic esetében ilyenről nem tudok. De ne legyen kérdés a dolog: mindenképpen 50"-osat vegyél, hidd el, megéri! Nagyon sokan voltak már itt a topicban is, akik utólag mind belátták, hogy nem lett volna szabad megvenniük a 42"-ost és adott esetben le is cserélték 1-2 éven belül, mert belátták, hogy nem viccből írjuk/van ott az #1. HSZ-ben, hogy 2 méteres nézési távolság fölé KELL az 50". Pláne, ha sok szélesvásznú tartalmat nézel, mivel ott ugye a hasznos képtartalom ráadásul nem is egyezik a panel teljes méretével.

    A ventillátorok idővel zavaróvá válhatnak. Én sem szívesen vennék ventillátoros modellt (az 50G20-amban sincs szerencsére), mert nagyon érzékeny vagyok a minimális zajokra is és bizony van neki, más kérdés, hogy már egy halk TV-adás is elnyomja, de azért előfordulnak filmekben csöndes jelenetek, amikor lehetne hallani. Szerintem az ST60-ban sincs, ahogy az ST50-ben sem volt.

    Ahhoz a gondolathoz viszont már most szokj hozzá, hogy minőségi TV-t minőségi anyaggal kell kiszolgálnod, szóval az avi-gyűjteményed mehet a levesbe! A minimális elvárás a tömörítetlen DVD - ezt egy jó lejátszó már megfelelő minőségben fel tudja skálázni 1080p-re, ami egy átlagos natív 720p anyag minőségének fog kb. megfelelni, ha jó a DVD. Ezen túlmenően pedig HD-anyag kell - lehetőség szerint BD, vagy ez alatt remux. TV-előfizetést tekintve is érdemes minimum egy digitális SD-csomagra váltani, de erősen ajánlott a tematikus HD-csatornákra is előfizetni - pláne, ha van is köztük, ami érdekel. Na, azok megmutatják, hogy miért is jó a HDTV. Sajnos az SD-adások nem képesek erre.

    rgeorge: jól emlékszel, a Panasonic plazmái egész biztosan tudnak kontraszt-leszabályozást, ha a beérkező jelben nincs változás, csak az nem rémlik, hogy ez a bemenetkijelzés esetén is így van-e, de talán igen.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák