-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz hunspikey #36192 üzenetére
Nem szoktam természetfilmeket nézni. Két hónapja kaptam három 3D-s filmet, Rain Forest meg jegesmedvék, de csak 2-3 percnyit kukkantottam meg belőlük. Inkább megnézem tizedszer valamelyik James Bondot, Indiana Jonest, negyedszer a Haywire-t, Fast Five-ot, hatodszor valamelyik Transportert és még sorolhatnám a kedvenceimet.
A természetet élőben vagy sehogy.(#36201) liszi70
Olyan, mint a konyhában a generálszósz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz buci30 #36199 üzenetére
Ez a kérdés még viccnek is rossz.
A LED-es tévék és általában az LCD-k, állóképek megjelentésén kívül másra nem igazán alkalmasak. Arra találták ki a technológiát. Számológépekbe, kvarcórákba kiváló.
A passzív 3D felezi a felbontást, emiatt kilőve.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Loki
csendes tag
válasz DM-Fan #36179 üzenetére
Na ha a Cetelem nem szívózott volna velem, már itt lenne a szobában az 50GT50, amire kb. 3-4 hónap alatt szántam rá magam. Illetve eredetileg 50ST50-re, csak arról már lemaradtam, de a mostani áron -10% (álmomban, köszi Cetelem) már meg is lenne a tavalyi GT.
Erre most megláttam az 50ST60 gyönyörű dizájnját és baráti nyitóárát a Panashopon, és nagyon elgondolkodtam, hogy ha már ennyit vártam, összeszorított fogakkal kibírom őszig, aztán megveszem azt még jóval olcsóbban is, mint amennyit most a GT50-ért adnék. Vagy akkor meg újra a GT60-on agyalok majd, és húzom a végtelenségig? :-)
Ajjjjj, ördögi kör ez, egyébként biztosan jó fotót tettek ki az ST60-hoz? Mert nekem sokkal jobban tetszik a talpa, mint a GT60-nak. Nyilván jó lenne tudni, hogy műszaki paraméterekben, illetve főleg gyakorlati képminőségben eléri-e vajon az ST60 a GT50-et, de félek, hogy mire lesznek mérvadó tesztek, már a GT50-ről le is csúsztam. :-(
Te hogy döntenél jelen helyzetemben? :-)
-
nuke7
veterán
igaz, hogy nem nekem szól a kérdés - és nem tudom, hogy mi volt a gond a cetelemmel - de én gt50-et vennék, és nem csak azért mert nekem is az van.
az ST60 valószínűleg - és reálisan nézve a specifikációkat - nem lesz jobb a GT50-nél, sőt...https://youtube.com/user/nuke7
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem gondolnám, hogy az ST60 jobb lenne a GT50-nél, ezt szerintem már az előzetes preview-ból is leszűrhettük. Szóval szerintem ezért kár az ST60-at várni a GT50 helyett, a design meg szubjektív, de szerintem ne ez legyen az elsődleges! A GT50 kiváló készülék. Ami miatt esetleg érdemes lehet várni a ST60-ra, a talán az, hogy meglássuk, kezdtek-e valamit a sávosodással, de eleinte ott van a tény, hogy GT-árban kapnál ST-t. A GT60 design-ja is nagyon szép egyébként, de annak jövő ilyenkora fog normalizálódni az ára.
Nem egyszerű kérdés, de én valószínű ey GT50-re simán beneveznék. Teszteltem és szerintem a jelenlegi egyik legjobb TV a piacon. Nyilván nagyon jó lesz az ST60 is, de arról egyelőre még nincs tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Loki
csendes tag
Csak annyit, hogy hiába van meg az egy havi nettóm is annyi, amennyi a TV ára, mégsem ajánlotta fel nekem a rendszer a -10%-os hitelkártyaigénylős konstrukciót... :-( Most épp keresek olyan embert, akinek van Cetelem-kártyája Budapesten, és tudna nekem segíteni. Az EDigitalnál rendesek voltak, eltették nekem a GT50-et, csak már annyira rápörögtem erre a -10%-ra, hogy eredeti áron nincs kedvem elvinni. :-) Csak ne lenne olyan szép az a fránya ST60! :-)
-
nagyúr
Nem tudom, nekem továbbra is úgy tűnik, miután megszűnt az UT, hogy inkább lejjebb pozícionált lesz az ST60, mint az ST50 volt. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogja elérni az ST50 képminőségét, mert biztosan el fogja, de semmiképp nem lesz GT50 szintű. Erre több minden utal, például a távirányító ócsósítása is, meg az UT eltűnése is. Persze "szerintem" és "én úgy gondolom".
-
Loki
csendes tag
válasz DM-Fan #36207 üzenetére
Köszönöm, racionálisan én is így gondolom, szóval ha valakinek van Cetelem-kártyája, és eljönne velem itt Budapesten (konkrétan Mamut, de jó nekem máshol is) az EDigitalba, a kártyájával 278 ezerért megvennénk együtt a TV-t, én meg ott helyben leszámolnék a markába 283 ezret KP-ban, ha már ilyen "kedves" volt hozzám a Cetelem, még sokkal szívesebben is adom azt az 5 ezret egy segítőkész fórumtársnak, mint a banknak éves kártyadíj formájában.
Aztán ha esetleg sávos lesz, és nem tudják cserélni már, kénytelenek lesznek GT60-at adni helyette. :-) (Na jó, ez csak vicc, legboldogabb egy hibátlan GT50-nel lennék természetesen.)
-
BBéci
legenda
A Panashop GT60 képein a ZT60 látható, erről tegnap volt szó, itt a topikban.
Vagy az csak az ST-re vonatkozott?
Kép.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
janos666
nagyúr
válasz buci30 #36199 üzenetére
Plazma, mert 2D-re és 3D-re is jobb, ha mozgóképről beszélünk, és érdekel minket az ár/érték arány is adott méretben, amit a szoba határoz meg).
Aktív, mert a passzív elmaszatolja a képet (megfelezi a felbontást) és szétesik az illúzió, mikor mozgatod a fejed/szemed (vagy lenyeled, hogy néha széthullik a térhatás, vagy úgy ülsz ott, mint aki TV kérpenyő helyett töltött pisztolycsövet néz, és rákiáltottak, hogy: Ne mozdulj! ).
Passzívnál pozitívum: alternatíva annak, aki az átlagostól sokkal érzékenyebb a vibrálásra, vagy abszolút minimális pénzből akarja megúszni 3D-t (passzív csak LCD-nél van).
Aktívnál negatívum: vibrál (szokható, tűrhető, az átlagos embert pár film után nem zavarja), drágább a szemüveg (de ma már elég olcsó a Samsung és pár noname univerzális shutter szemcsi, és akár ajándékba is kaphatsz párat a TV-hez).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nuke7
veterán
nem fogsz találni olyat, akinek benne van ennyi nettó a cetelemes keretbe, és nem fizet valamit, vagy nem másik városban lakik... (legalábbis ezen a forumon én már körbe kérdeztem akit találtam )
dehát ha megvan a havi 300as nettó, akkor nem értem, hogy mi lehet a gond[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
janos666
nagyúr
Áruhitelt én még egy kenyérpirítóra sem mernék kérni, de mikor legutóbb 1.2M-et kértem másra, akkor pár nap alatt különösebb kérdezősködés nélkül ideadták. Megmutattam nekik, hogy átlagosan havi 20k a nettó bevételem, amiből láthatták, hogy nem esik majd nehezemre kifizetni a havi 30k törlesztőt.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
Dexar007
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #36225 üzenetére
"The panel is processing RGB correctly going well below video black (16) and well above white (235), further improving contrast ratio."
Ez a mondat keresztben kasul úgy hülyeség, ahogy van.
Az nem a panelen, hanem a megelőző képfeldolgozáson múlik, hogy kezeli a jelformátumokat, és ettől nem lesz magasabb a kontrasztarány, hogy elbánik 0-255 RGB-vel is (ami egyébként hasznos, de legtöbbeknek nem igazán érdekes)."and also offers a Judder Corrector feature"
Biztos volt, aki hiányolta, de én biztos, hogy nem, és csak félek, hogy az efféle funkciók miatt talán kicsit magasabban landol az input lag, vagy alacsonyabban a színhelyesség még akkor is, mikor nincs bekapcsolva (mert úgy kell megtervezni a szoftverfejlesztőknek a CPU használatot, hogy minden képjavítót bekapcsolva is elég legyen a hardware teljesítménye, tehát kvázi fixen fenn van neki tartva a CPU teljesítmény egy része).
Gyűlölöm a tapizós távirányítókat. Kár volt ezt átvenni a Panasonic-tól.
Úgy tűnik, hogy 50%-os APL mellett megütötték a VT50 (E, THX) kontrasztját, és alacsony APL mellett még látványosan magasabb is lehet a pillanatnyi kontraszt.
Ez így nem kényszeríti térdre a PDP világot, de ha kicsit sem állították alacsonyabbra a VT60 feketéjét, mint a VT50-é volt, akkor azt már megverte kontrasztban.Viszont alaposan szemügyre kéne majd venni, hogy zavaró-e ez a papíron igen agresszívnek tűnő kontraszt szabályozás. Ugyan úgy, vagy még jobban ugrál mindkét irányba, mint az utóbbi években minden Samsung PDP. Bár így, hogy abszolút értelemben elég sötét már a fekete és visszanyesve is elég világos a fehér, így lehet, hogy nem lesz már olyan zavaró. Nem "majdnem fekete" és "szürke", hanem "egész jó fekete" és "szép sötét fekete" közt ugrál majd, és fehérből nem is állítanám magasabbra, mint ahová visszavágja magát 50%-on, szélesvásznú filmmel pedig nagyon nehéz 50%-os APL fölé menni (a fehér képkockás jelenetváltást kivéve, de az nem gond).
Végre ~2.4-es gammát céloz a gyári alapbeállítás.
Szokás szerint bugosak a Cal-Day/Night módok.
Sebaj, azok az EU-ban általában atombiztosan le vannak tiltva."Panasonic first takes the signal to 60Hz inserting 2:3 pull-down before then converting the signal to 96Hz."
Erről még sohasem hallottam, és hihetetlen nagy ökörségnek hangzik. (Az is, ha tényleg pont ezt csinálja a Panaosnic, de ha nem ők vallották be, akkor eszembe sem jutna ilyet feltételezni, ha csak annyit látnék, hogy egyszerűen szar a 24Hz-es videók kezelése, hogy ez történik. Egyszerűen csak azt mondanám, hogy szar, de ilyen nyakatekert mesét nem szőnék össze belőle. Egy 24->60->96 konverzió sorozat iszonyatos szar eredményt adhat. Hogy fejti ezt vissza ránézésre? )
De ha igaz, akkor úgy tűnik az USA-ban is megvolt a VT50 saját "apró" bakija.
Ez alapján képminőség szempontjából is szívesen látnám itthon.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz z123456789 #36137 üzenetére
"Gondolom nem szivesen beszélnél az árakról fórumon"
"Ha nem, mert üzleti titok"Erre mégis válaszolok, mert a hallgatás itt úgy tűnhet, mint a némán helyeslő bólogatás.
Egyáltalán nem titok. Bárkinek bármikor szabad privátban (első vagy akár új) ajánlatot kérnie, és felőlem szintén bárki bármikor leírhatja azt is, hogy ő konkrétan menyit fizetett nekem (néhány rendhagyó esetet kivéve ).
Mondjuk igaz, hogy fenntartom a folyamatos árváltoztatás, pontosabban a mindenkinek személyre szóló árajánlat küldésének jogát, de körülbelüli irányárakat is azért csak nagyon mellékesen ejtek meg itt néha, mert ez szigorúan véve ellenkezik a fórum alapelveivel (szakmai fórumtémában terméket/szolgáltatás hirdetni/reklámozni).
De szerintem így is meg lehet itt találni, és el lehet érni az aláírásomra pislantva.
-> Igen, lebuktam. Csak azért szólok hozzá, hogy beszúrjam az aláírásom.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Az egyetlen, ami jó a LED-LCD-kben, az a vékony káva.
Néha nagyon jól tudnak mutatni a szobában. Így hirtelen visszagondolva az 55ES8000 is szép volt világos tapéta fölé fogatva, és a tavalyi csúcs LG is asztalon állva.
Csak ne kelljen őket bekapcsolni. Vagy legalább is süssön a nap, vagy égjen a lámpa, és lehetőleg ne mozogjon a kép. Akkor még bekapcsolva is szép lehet.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hunspikey
őstag
válasz Dexar007 #36225 üzenetére
Jól van, megnyugodtam:
"I measured what I refer to as ‘’On Screen” ANSI contrast ratio using a 4 x 4 ANSI Checkerboard pattern from the Video Forge with the Klein K-10A colorimeter right up on the screen. The average of the black squares was significantly higher at .003fL than the black measured on a full field video black, which was .001fL..."
Magyarul a valós kontrasztja nem jobb mint a VT50-é. Sőt a VT50 fekete szintje nem változik attól függően, hogy teljes fekete a kép, vagy van a kép másik felén valami. A samu megint trükközik...
Ráadásul rosszabb a kontrasztja, mint a VT50-nek és nem olyan fényes a fehérje. Én nem érzem ezt trónfosztásnak
Itt van lehetősége a Panasonicnak dobbantani, a VT60 is jobb lehet ennél, a ZT meg nem lesz kérdés!!!
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #36232 üzenetére
Hát, nagyon kíváncsi leszek rá, mit mutat élőben, mit tud egy VT50-hez képest, de ebben a "tesztben" tényleg van egy-két ordas baromság, ahogy arra janos666 is utalt. Ezt a támasztékot sem értem, hogy gondolta a Samsung, szerintem már önmagával ezzel elriasztanak pár vevőt, iszonyatosan ormótlan.
Get Moded!
-
Viktor81
senior tag
Sziasztok !
Legyetek szivesek segiteni nekem. Mely keszulek kapcsan olvashattam (igazabol, az a fontos, hogy egy GT50 tudhat-e ilyet), hogy a TV az antennabemeneten keresztul kepes megtaplalni az antennaerositot. Termeszetesen csak 5V-al, nem 9, 12-vel. Kezelesiben nem talalok semmit erre vonatkozoan.
Mas: TH-42PV80PA tipusu plazma valoban nem tartalmaz MPEG4 kepes digitalis tunert ?Koszonom elore is !
Udv.: Viktor
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #36234 üzenetére
Huhh, örülök, hogy nem én vagyok egyedül ezzel itt! Már be sem mertem írni, mert még a végén rám sütik, hogy trollkodok, de őszintén: életemben nem láttam ennyire ocsmány 60-as évek design-t egy modern TV esetében. A ZT ehhez képest egy műremek - mondjuk abszolút értékben is nagyon-nagyon szép azzal a két elegáns V-t formáló támasztékkal, mely előtt "lebeg" a képernyő. Le a kalappal Panasonic.
Abban természetesen igazatok van Jánossal, hogy a gyerek magyarázó sorai tele vannak ordenáré szakmai hibákkal, de talán a műszerét tudta kezelni és így hinni lehet a méréseinek. Mindegy, egy hónapon belül megkezdődik úgy is a Panasonic modellek össztüze és akkor jönnek majd a ténylegesen megbízható mérése/tesztek.
-
hunspikey
őstag
Szakik, segítsetek már nekem egy picit: mire jó az ethernetes HDMI? Mert arra biztos nem amire én gondoltam: szerettem volna internet hozzáférést adni a MED600-nak a TV-ből, úgy, hogy mivel a TV úgy is veszi a wifit, gondoltam adhatott volna a HDMI-n keresztül a lejátszónak is. Vagy ez nem így megy?
-
KTTech
veterán
válasz hunspikey #36241 üzenetére
Elvileg olyan eszközökön, ahol ezt beleépítették. Tehát, aminek a leírásában benne van, hogy tud switchként vagy AP-ként működni... TV-nél még nem láttam ilyet, de lehet, hogy már létezik... A MED-ben biztosan nincs ilyen.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
buci30
addikt
Ugye egy 50UT50-em van de a családba megindult a 3D vásárlás amikor meglátták és lenne egy kérdés
samsung ps51d8000 mi a vélemény magába és ha mondjuk össze hasonlítjuk a Pana 50UT50-el akkor pro-kontra?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Ezt most nem értem a Pana 50UT50-nél egyik helyen az van ,hogy 2000mhz a képfrissítés a másik oldalon meg 600 és így felváltva Most akkor mennyi is?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
hunspikey
őstag
válasz buci30 #36247 üzenetére
2000 MEGA hertz biztos nincs. Szerintem te a 2000 hz FFD-vel kevered, vagy ők keverték, nem tudom.
Mindenesetre, a valóságban az van, hogy a panel 60hz-en megy, ezen belül 2000 "hertz"-es pixel villogtatást használ az árnyalatkeveréshez és a finom mozgás megvalósításhoz.
itt olvasd ezt el:
http://paytherant.tumblr.com/post/20057368974/panasonic-2012-plasma-2500hz-ffd-explanation-attempt
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest