Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz pongi1 #16709 üzenetére

    Én HTPC párti vagyok, sokkal több mindent lehet kezdeni egy számítógéppel médialejátszás esetén is, testreszabhatóbb, sokoldalúbb mint egy médialejátszó. (Nekem van mindkettő.)

    Minél kevesebb ventit üzemeltess benne, egy izmos procihűtő menjen csak.

    Egyetlen egy dolgot nem tudtam megoldani a HTPC-vel, az a normálisan működő frekvenciaváltás. Hiába tudja elvileg az XBMC és a MPC HC is, állandóan volt valami gigszer, nem tudom, hogy hardveres vagy szoftveres. Biztos van megoldása, nekem nem jött össze. Ezért csatarendbe állítottam a Popcorn V8-at (is), az szépen megcsinálja, amíg rá nem jöttem, hogy automatikus 24 Hz-re váltás esetén a feliratok megjelenésénél elmegy a hang és a felirat is kriksz-kraksz lesz. Na fasza, várhatom a következő (rohadt lassú) firmware-megjelenést. (Az előző frissítés vót' vagy fél év, ez nem tudom mennyi lesz.) A popit (többek között) azért szereztem be, hogy a megoldatlan frekiváltásra is legyen egy készülék. Hát most van 2 médialejátszásra használt gépem és mindkettővel 60 Hz-en játszom le a 24 Hz-es filmeket. Király.

    Egyébként a már meglévő firmware megjelenése előtt majdnem használhatatlan volt a V8, annyit bosszankodtam vele, hogy sokszor voltam az idegösszeomlás és samukalapáccsal szétverés határmezsgyéjén. Most már valamivel bug-mentesebb, használjuk is, de még maradt gond bőven.

    Szóval ha a te gépeddel meg tudod oldani a frekvenciahelyes megjelenítést, a halk, 1 ventis működést és beszerzel hozzá egy rádiós egeret vagy PC-távot vagy rádiós billentyűzetet, szerintem jobban jársz, mint egy bármilyen drága médialejátszóval. Van aki szerint a médialejátszók jobb képminőséget képviselnek, én ezt a 42-es plazmán nem érzékeltem a HTPC-vel szemben. Egyedüli hátrányaként a magasabb fogyasztást tartom. De ha figyelembe vesszük a nagyságrendekkel nagyobb felhasználási területet, szerintem megéri.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák