Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mstills

    tag

    válasz haddent #12346 üzenetére

    Nem a szemem "biólógiai, fizikai képességeiről" van szó, semmi baja a szememnek. Egyszerűen volt egy állítás, miszerint 40" felett borzasztó(!) a fullHD felbontás. Azért lenne borzasztó, mert látod a pixeleket? A retina kijelzők kivételével a ma használt összes megjelenítőn látni fogod őket kisebb, nagyobb mértékben. (Tv-k, monitorok) Btw, abszolút nem (csak) a felbontáson múlik mennyire szép egy adott megjelenítő képe. Arról nem is beszélve, hogy a valós 4k tartalom 0 fele konvergál, 4k-s Tv-k pláne. De sok csatorna még mindig csak 480p-ben sugároz rengeteg műsort, tényleges fullHD adás elég ritka - még neten is.

    A mérnökök nem azt találták ki, milyen távolságból kell nézni, ez mindenkinek változó, személyes ergonómia kérdése. Azt a távolságot viszont ki lehet számolni, amelynél adott méretű tv-n már érzékeled az adott felbontást.

    Az, hogy min nagyobb élmény játszani (nagyobb ppi-s monitor vs nagyobb fizika méretű Tv) pedig teljesen szubjektív. Írtam, hogy játszok 1440p monitoron és fullHD tv-n is, tudok különbséget tenni. - de használtam retina mbp-t is, tehát tudom milyen az, amikor nem látod a pixeleket. Számomra egy nagy Tv-n sokkal élvezetesebb. hiába, a nagyobb fizika méretet nem tudja kárpótolni az egy-két élesebb textúra. Monitor előtt ülni kell, ha látni akarom multiplayerben a pálya másik végében lévő játékost. Tv-nél hátrább tudok menni, befekszem kényelmesen az ágyba és nem egy helyben görnyedek órákig. ezt nehezen tudja kárpótolni az egy-két esetlegesen szebb elem.

    Egyébként iPhone 4-től felfele nehezen látsz pixeleket, legalábbis tanulmányok szerint 300ppi-ig látja őket az emberi szem. tehát ez a "kiszúrom a pixeleket" placebo.

Új hozzászólás Aktív témák