Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kutykurutty7

    aktív tag

    válasz Jenne #10055 üzenetére

    Ezt írod a töltési ciklusokról:
    "Minden alkalommal amikor a töltőre van feldugva (jelen esetben a példánknál maradva egy borotva), az mindig egy (1) töltési ciklust jelent. Legyen ez a töltőre való feldugás az akku 20%-os töltöttségénél vagy 75%-os töltöttségénél. Mindig egy-egy töltési ciklus!"

    Amit írsz, az pont az ellenkezője annak, amivel én mindig is találkoztam a töltési ciklus meghatározásánál, ami kb. a következő:
    "Egy töltési ciklus akkor fejeződik be, amikor felhasználtál (lemerítettél) az akkumulátorkapacitás 100%-ának megfelelő mennyiséget, de nem feltétlenül egyetlen töltés alkalmával. Előfordulhat például, hogy egyik nap az akkumulátorkapacitás 75%-át használod fel, majd éjszaka teljesen újratöltöd. Ha a következő nap 25%-ot használsz fel, akkor felhasználtad összesen a 100%-ot, és a két nap használata összeadódik egyetlen töltési ciklussá."

    Azzal egyetértek, hogy valóban le lehet csökkenteni egy akkumulátor élettartamát a rossz töltési gyakorlattal. Ezek az esetek pl. ha valaki mélykisütésbe hagyja merülni az akkut, vagy sokáig rajtamarad az eszköz a töltőn (teljes feltöltődés után is), vagy ilyen rossz gyakorlat az is, ha valaki már 70-80%-os töltöttségnél újra 100%-ra tölti az eszköze akkuját.

    Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

Új hozzászólás Aktív témák