-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeoPhoto
tag
most a tv-n nincsen hang, vagy a digi kimeneten?
ha a tv-n nincs, akkor pc eseten aktivalni kell a hdmi-re hangkimenetet, persze, ha nem csak dvi-hdmi atalakitod van, mert abbol nem mind van audiora felkeszitve.
dvd jatekosnal gondolom hasonlo a helyzet, de az nincs itthon hdmi-s.
Az ARC csatlakozo az elvben arra valo, hogy ha hdmi-s erositod van, akkor annak tudja visszakuldeni ugyanazon a kabelen a jelet, a teljes neve Audio Return Chanel. Ja a masik dolog, hogy pl az enyemben nincs dts dekoder, tehat vagy ac3-at hallgatok, vagy a lejatszoprogramba allitom at sima sztereo downmixre, kulonben nincs hang.
-
greenisland1
csendes tag
Sziasztok!
https://market.android.com/details?id=philips.oneremote&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInBoaWxpcHMub25lcmVtb3RlIl0.
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Van egy Philips tv-m( 46Pfl 9705), és össze akarom kötni egy androidos telóval( galaxy s2) és egy táblapc-vel!
A telefonnal akarom a tv vezérelni a távkapcsoló helyett!
Mennyivel egyszerűbb youtube-ozni illetve netezni ha van egy teljes értékű billentyűzet!
Szóval letöltöttem a softvert az Android marketről, felraktam a legfrissebb firmware-t a tv-re.
De a telefon nem látja a tv-t. Pedig azonos routerra vannak kapcsolódva wifin!
Ha tudna valaki megoldást az jól jönne! -
52a52a
tag
válasz greenisland1 #3054 üzenetére
Youtube-nál nem tudod használni a billentyűzetet.
A Net-ezésre meg nemigen jók ezek a tv-k max a tv-s felületre írt alkalmazásokra.Youtube-os felületet pedig a nem a philips fejleszti!!!
-
K-G-za
csendes tag
" Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy ha bekapcsolja a TV-t, akkor néhol "kikockásodik" a kép néhány foltba vagy csíkba. Olyan mintha adászavar lenne, de ezt biztos a tv csinálja, mert a többin semmi gond. Ezt mindig bekapcsolás után csinálja kb. 5-10 percig utána frankó a kép. Most áramtalanítottam és mintha elmaradozna, de ki tudja. 42pfl7606 a típusa. Szoftver update megvolt. "
Sajnos az áramtalanítás nem oldotta meg a problémát. Valakinek valami ötlete?
-
ficere
aktív tag
most próbálom éppen,de látja a gép a hdmi-t,kép ellenben van rajta.ilyen van?
Machete nem ír sms-t
-
bodazo
tag
Na, ezt nem egészen értettem. De olyan lehet, hogy kép van rajta és hang nincs. Nálam is ez van, amíg nem engedélyezem a hdmi kimenetet. Ezért mondtam, hogy tedd alapértelmezetté, mert ilyenkor minden hang a hdmi megy ki és a gép hangszórója nem szól. De ha így sem megy, néz körül a hangkártya vagy a videokártya beállítások között, mert lehet, hogy valahol tiltod a hdmi-n a hangot.
-
gadosp
tag
Sziaszok!
7656-om van és pc-vel szeretném összekötni játékra.
Hogy kössem össze vele, a legjobb minőség érdekében ?
Simán a VGA-n keresztül? -
deadlift245
csendes tag
Üdv Mindenki!
Érdekelne a véleményetek,hogy 2 méter távolságból nézve Playstation 3 és HD filmek nézésére milyen LCD-t ajánlanátok 150k-ig?
Eddig nekem ez tűnt elég jónak:
Philips 42PFL4606HKöszi
-
GeoPhoto
tag
válasz deadlift245 #3070 üzenetére
Szerintem 150k-ig belefér a 40PFL5606H is - Árgép szerint -, az már EDGE ledes. Talán a Tescoban van kiállítva is (igaz drágábban) szóval meg kell nézni élőben is.
-
Mezcal
addikt
5606H Hogyan tudom fogni a mindig tv-és szabad HD adásokat, mert optikai kábelen keresztül megy a digitális inviteles műsorok, de hiába keresem, a hd-ét nem hozza be.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Mezcal
addikt
Köszi srácok, akkor sima szoba antenna elég hozzá?
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Judgement
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég hozzájutottam egy 40PFL7605H/12 típusú televízióhoz 140.000.Ftos áron.
HDMI-vel kötöm PC-re (Battlefield 3-al teszteltem és kitűnő volt a játékélmény!)Viszont az az érzésem hogy ha a gépemen játszok le mkv filmeket a képminőség mint ha nem lenne olyan jó mint mikor a beépített usbs lejátszóján indítom (már amelyiket ugye elindítja).
Filmnézéshez mindig kikapcsolom a számítógépes módot hogy a 100hz aktív legyen, de az utóbbi időben a többi "képjavító" lehetőséget sem használom, nagyrészt többet ártanak mint használnak.
Viszont ha nem videóról van szó a képminőség nagyban romlik amint kilépek a pc módból. Az asztal, a képek betűk stb mind alacsonyabb minőségben jelenik meg.Az volna a kérdésem hogy tud e valaki egy érthető lényegre törő beállítási útmutatót, sorrendet stb. adni ehhez a típushoz mert valahogy nem találok sehol az interneten (érthetőt pláne).
Vagy túl fényes vagy túl sötét de a színek valahogy nem elég teltek és a kép sem elég letisztult és éles. Pedig mikor kipróbáltam vásárláskor a kép nagyszerű volt, de itthon valahogy nem tudom beállítani. A választható "képmódok" csak összezavarnak és rontanak a dolgon...
Előre is köszönöm a segítséget! -
ficere
aktív tag
Megjelent egy új frissités a 7656-hoz,viszont nem tudom semmiképpen telepiteni,ha netes felületen akarom azt írja nincs új frissités,ha usb-ről akkor meg nem is látja a fájlt.
Machete nem ír sms-t
-
dh66e
veterán
-
dh66e
veterán
Csessze meg ez érdekes.
Nekem is most jött ki pár napja a sharphoz fw azzal most próbáltam ki és tökéletesen működik you tube alatt, mondjuk gyorsabb is lett az egész rendszer pár mp és indulnak a videók.Neki az EPG-ből való felvétel miatt ajánlottam a philipset ami nálam sajna nem működik.Majd eldönti mit akar,mi a fontosabb neki.Köszi! -
m_lacc
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 4-es szériás 32" HD Ready Samsung-ot nyúzok, szeretném lecserélni egy Philips 40PFL8664H-ra.
Kérdezném, kinek van tapasztalata vagy véleménye ezzel a TV-vel kapcsolatban? Az Ambilight már nagyon régóta piszkálja a fantáziámat, de ahogy néztem Edge LED, koax hangkimenet, 100Hz, laikusként ezek jelentenek nekem bármit. Főleg 1080p/720p tartalmak meg PS3/Xbox360 lenne rajta nyomatva, nagyritkán esténként egy kis tv-zés elalváshoz, az is Digiről. Egy valamirevaló reviewt nem találtam szerencsétlen TV-ről, Philipsekről hallottam már jót/rosszat is, nem tudom megéri-e váltani erre. Nem szeretnék pár évig TV-t venni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
ficere
aktív tag
Nektek van Nettv?
Machete nem ír sms-t
-
52a52a
tag
Ez egy 3 évvel ezelötti tipus, legelső generációs LED- a háttérvilágítás (ha 4-es végű) Mivel Sharp kijelzős elöfordulhat egy-két pixelhiba. Elég lassú egy tv, nekem a Net-tv-t sem sikerült rajta előhozni (8404).
Keress rá a 8404-es tv-kre az majdnem ugyanez csak színben tér el. -
Nubman
csendes tag
Sziasztok,
A következő kérdésben szeretném kérni a segítségeteket.
Pusztán az Ambilight funkció végett szeretnék Philips készüléket választani,azonban azt tapasztaltam,Magyarországon jóval kisseb a jelentléte a Philipsnek a többi gyártóval szemben és elég nehézkes őket szemügyre venni.A következő tipusokban gondolkozom,Philips 58PFL9956H
"21:9" képarány rendkívűl csábítónak tűnik,de még nem volt lehetőségem sehol élőben megtekinteni,illetve aggódok a smart képarány igazitásoktól,mert 16:9 arányú tartalmat is néznék rajta.D ha jól működik a feature nem bánom a szélesebb spektrumot eredetileg 16:9 aranyú tartalom esetén sem.Látta ezt valaki élőben,vagy tudja,hol lehetne ezt megtenni?
Philips 46PFL9705H 46
A 2010-es csúcs.Pénztácra barát megoldás.Hátránya,a jóval kisebb képméret(jelenlegi Bravia x3500 46'-ról váltanék és szeretnék mérteben is lépni)
52PFL9606H
Nagyon képméret.Laboratóriumi körülmények közt határozottan kimutatható javulás képminőségileg az elődhöz képest,de ami engem inkább érdeklene az a Ambilight Spectra 3 és az XL közötti ,kimutatható különbség megléte.Elvileg dupla sornyi led,gyakorlatban ez jelent valamit?A tv vásárását több évre tervzem,legalább annyra mint a mostaniét (Sony BRAVIA KDL-X3500),amivel képminőségileg nincs gondom(igazság szerint szerint ebből a szempontból a jelenlegi tvk 99% most se kéne,ingyen se helyette),kizárólag az ambilight miatt váltanék,és az esetleges 21:9 meggyőző éléménye végett.
Köszönet a segitségért előre is.
-
Seprioth
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a Philips 32PFL6636H tévével kapcsolatban.
1.Azt írjak róla hogy 400mhz de olvastam olyan véleményt róla hogy ez csak kamu 400mhz és csak 100mhz a valódi értéke.Ez igaz?
2.,Hogy ez a tévé igazi full hd mert állítólag van amire csak rá írjak hogy full hd még se tud akkora felbontást.
3.Ennek a fajta névének van valami gyári hibája? Mint pl: sokan mondják a samsung 6000 seriára hogy nem tökéletes.
4. Akinek esetleg van ilyen tv-je írhatna hogy tapasztalata szerint milyen pl:szép képe van vagy hangja milyen.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget ! Bocsi a sok kérdésért csak izgulok hogy nehogy rossz tévét válasszak
Üdv:Laci
-
GeoPhoto
tag
válasz Seprioth #3095 üzenetére
Ha tudsz angolul, akkor a Philipsnek van saját fóruma, ott leírják, hogy milyen bajok szoktak lenni az adott típussal, de általában firmware jellegűek. De ehhez most pont van egy február 1-i, tehát foglalkoznak vele
1. a 400Hz-re gondolsz, de az valóban csak 100Hz lesz. Ha jól tudom ez a első szint a LEDes 100Hz-esből, tehát csodákat nem kell várni az interpolációtól, (Nekem előző generációs TV van, inkább kikapcsoltam) A Pixel Plus az alap, utána jön a Pixel Precise majd a Pixel Perfect jelfeldolgozás.
2. Igen, ez valódi full HD
3. Lásd amit fent írtam.
4. Sajnos nem ilyen van, de az alapján amit eddig láttam a képe nem lehet rossz, de általában a hangot szokni kell mert minél vékonyabb a tévé annál kevésbé tudnak jó hangszórókat belerakni.
-
vaki
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap boldog tulaja lettem egy 32"-es Philips5605H LCD tvnek - sajna már csak bemutató darab volt a Tecsós kiárusításból, de legalább tudom hogy működik
Pillanatnyilag az alábbi gondjaim vannak:
- a logout cikk-ben linkeltek alapján próbáltam beállítani a képet, de az egyéni színhőmérsékletet valamiért nem tudtam konfigolniA másik egy eléggé szubjektív probléma: nekem bármilyen üzemmódban olyan érzésem van, hogy nagyon művi a kép. Mintha állandóan stúdióban felvett adást néznék, nem tudom ezen lehet-e valahogyan javítani.
A korábban tv-nek használt Samsung 24"-es LCD tv+monitornál ilyen gondom nem volt.
Előre is kösz a válaszokat.A felhasználóbarát felhasználó
-
GeoPhoto
tag
Nekem tecsós 40-es van 5605h Egyből frissítettem a decemberi firmware-re ahogy beüzemeltem.
A művi hatás az a 100Hz-es interpoláció eredménye, ezt kell kikapcsolni, ha nagyon zavar. Megtévesztően nem a Clear LCD 100Hz, hanem a HD Natural motion az interpoláció.
Az egyéni színhőmérsékelthez előbb beállítod hogy színek egyedi, majd az alatta lévő menüben külön állíthatod az RGB skálát. A színek különben készülékenként eltérhetnek, nem biztos, hogy ugyanaz jó, mint amint mások bemértek.
Üdv,
Geo -
52a52a
tag
Ezek közül az 52"-ost ajánlanám.
A 46"-os tavaly elötti széria.
52"-osnál ugyanúgy 3 oldalon vannak az ambilight ledek, szerintem teljesen mindegy mennyi a számuk nagyon jól világítanak.
58"-osnak nagyon széthúzott a képe. Egy 21:9-es Blu-ray filmmel is fekete csíkok vannak alul felül, ha átállítod másik képméretre akkor meg torz lesz a kép. Egyetlen előnye hogy netezni illetve tv-t nézni is tudsz rajta egyszerre. számítógépes megjelenítésnél is "csak" 1080p-t tud ami egy ilyen tv esetében nem elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest