- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én vállalkozó vagyok, csupa hasonló baráttal és ismerőssel. Mellesleg 23 belvárosi airbnb-s lakásingatlanunk van (saját alkalmazottakkal üzemeltetjük őket), szerződéses kapcsolatban állunk több vendéglátó egységgel, szóval valamivel többet tudok erről az átlagos újságolvasónál asszem.
Csak jelzésértékűen: nettó 350 ezerért már csak olyan takarítónők vannak, akik után muszáj elküldeni egy értelmes emberedet, mert esélyes, hogy képtelen normálisan ellátni a feladatát, hiába adnak neki csekklistát, valami biztos kimarad. A velünk kapcsolatban levő reggelizőhelyeken jellemzően 450-500 nettót keresnek az alkalmazottak és így is nagy a fluktuáció. A profi szakácsokból eleve kevés van, még 2000-2500 eurós fizetésért is, de ezt sem a Telexen olvasom, hanem az étteremtulajdonos barátaim mondják el. Olyan nagy a nyomor, hogy még az ilyen fizetések tudatában sincs elég ember a hasonló álláshelyek betöltésére.
Én azt látom, hogy nagyon jó a piac, rengeteg a turista, mindenkinek jól megy. Ember nincs, a szakképzett és normálisan dolgozó kb. olyan, mint a fehér holló.
"De most hallottam hogy orbánisztán bekerült a világ 5 legveszélyeztetettebb országa közé gazdasági sérülékenység tekintetében."
Hol van ez a cikk és mi az a legveszélyeztetettebb? Államadósság, külgazdasági kitettség, háborús veszély, vagy mi a szösz?
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #82852 üzenetére
Miközben napokban belefutottam a Gundel hirdetésébe, ami elvileg nem egy alja kategóriás kifőzde és nyilván olyan szinten és árakkal melózik, oda bruttó 400ezer körül kerestek szakácsot. Ez a nettó 800ezrestől hangyányit messzebb van, szóval vagy ennyire sarkítottat írunk, vagy torz a piac, vagy ipiapacsa mert nem tudhatom és ki van zárva?
Igaz itt már a "pro" kivitel beesett a műszaki követelményekhez, de annak is az alja 600ezer pénz, jelentsen is bármit a "beosztott".
Alkalomadtán utánajárok.
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #82852 üzenetére
Na, 600ezer helyett egy 448ezres adható maximumot ebből ki bírtam csikarni, de sajnos elég kevés helyen írnak bért, vagy nem tudom melyik nettő/bruttó. Cseles lehet a napi fizu is, mert 10-12 órával 15-16 nappal illik számolni és nem 20al + esetleg pótlékok. Utána jöhet az alap óradíj, ami végképp megkavarja, de:
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #82855 üzenetére
Necces szám az azért.. Pesten se kap annyit egy egyetemi végzetséggel rendelkező pár év tapasztalatú ember. Vidéken meg a felét max.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Jahno
veterán
válasz Mr.Csizmás #82855 üzenetére
Na, itren meg lenyelte a hozzászólást. Olyan meló még asszonynak is jöhet, igazából bírta az államot akkor is ha 8at kellett dolgozni. Bár nem mindenhol látok légkondit és körülményeket, de ezt a multi verseny mindenben is megszoktam Ott is akad aki kicsi pénzért melózik, vagy más 3* annyiért a semmit nem csinálja. Azért mikor engem napi 18 órásban ütnek, valakinek meg kiadok egy laptopot távmunkára és 1 hónap múlva felhív, hogy "valami jelszót kér" akkor az kicsit he. Nagyon sok ellwntétes sarka van a párhuzamos univerzumoknak.
-
törölt tag
Budapesten bruttó 400 ezerért csak olyan embert találsz, akinek meg kell mutatni, melyik részével lehet vágni a késnek, de ezekre csak az ételek előkészítését tudod rábízni (azt is csak felügyelettel) és még így is ott fog hagyni, mert találni fog egy jobban fizető munkát. Értékelem, hogy megpróbálod összeszedni az infókat, de kérlek, beszélj olyanokkal, akik ezt a gyakorlatban csinálják. Nem véletlenül mondja ám az összes vendéglátós, hogy gatya a helyzet, mert nem csak a bérigények magasak, de normálisan dolgozni képes szakképzett, gyakorlattal rendelkező ember is alig van a munkaerőpiacon. Mondom, nettó 350-ért nincs normális takarítónő sem. Ha van lehetőséged, kérdezz meg egy-két random airbnb-s vállalkozót, mennyiért takarítanak nála és mennyire elégedett a takarítás minőségével - ugyanezt fogod hallani.
Jut eszembe: a Budapesten közlekedők mostanában láthatják a BKV álláshirdetését: a buszvezetők átlagosan nettó 434 ezer forintért dolgoznak. Márkaszervizes ismerőseimnél is 400+ a szerelők nettója, a gyakorlott és jól képzettek alapemberek simán hazavisznek nettó 600-at is. Aztán csodálkozunk, hogy egy féktárcsa- és betétcserével miért kerül 300-ba az időszakos szerviz egy átlagos kocsinál.
#82860 Jahno
nem mondtam, hogy aranyélet a buszvezetés, de kétségtelen, hogy egy nem túl bonyolult betanított munkával ma 400+ nettó simán megkereshető.
Végzettségtől függ, de gyakran előfordul, hogy egy bölcsésznél kétszer-háromszor többet keres egy épkézláb szakmunkás. Aktuális adatok a szűk családon belülről:
1. Pályakezdő közgazdász átlag feletti képességekkel: nettó 400. 30 éves korában 700-800 lesz a nettója - ha addig marad.
2. Beosztott ügyvéd jeles szakvizsga eredménnyel: nettó 400. Két-három év múlva másfélszer ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #82859 üzenetére
"de kérlek, beszélj olyanokkal, akik ezt a gyakorlatban csinálják."
Ezt is mondtam, hogy utánajárok.
Én abból indultam ki, hogy a Gundelnek neve van és nem olyan emberre tartanak igényt aki azt sem tudja, hogy a konyhában van melegvíz és be kell tanulnia. De majd alkalomadtán megkérdezem. Első körben a kínálatból tudok kiindulni, de majd mindjárt megyek a szakács ismerőshöz, addig meg nyugodság van.
Többi felé ne térjünk el, buszvezető sem olyan egyszerű az esti/hétvége/egyéb munkarend miatt.
-
veterán
Párom 4 éve végzett Államigazgatási egyetemet. Előtte is polgármesteri hivatalba dolgozott vidéken ahol a diploma megléte után is 200e nettót keresett, előtte inkább hagyjuk.
2020 vége óta van fent Ő is Pesten és azóta a Pénzügyminisztériumba dolgozik ahol jelenleg keres 340e Ft-ot úgy, hogy már kapott egy emelést szeptemberben.
Szóval amint mondtam szép számok, de ahhoz magasabb pozíció kell és nem sima átlag valamint több-több év munkaviszony az adott helyen és nem 2-3 év...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
lugosi
MODERÁTOR
Egyet nem értek, ha egy takarító többet keres, mint egy pénzügyminisztériumi dolgozó, és egy buszvezető többet, mint egy ügyvéd, akkor az ügyvédek miért nem mennek el buszvezetőnek, a PM dolgozók meg takarítónak? És miért megy boldog-boldogtalan a felsőoktatásba, ha diploma nélkül jóval többet lehet keresni, mint diplomával?
A végén még kiderül, hogy a bankban is a portás keresi a legtöbbet. -
j.bravo
addikt
válasz lugosi #82862 üzenetére
Egy takarító egy random,
airbnb vállalkozónálirodaházakban vagy bárhol szolgáltatást vállaló takarítócégnél vajon rendesen, teljes bérre bejelentve dolgozik, vagy minimálbér és a többi zsebbe (vagy megvan vagy nincs meg), vagy katás kell legyen?
Komolyan, ezeket olvasva majdnem elgondolkodtam hogy dobjam a multis langyosvizet és elmenjek kicsit több pénzért takarítani - de valahogy nem biztos hogy nyugodt lennék afelől hogy ott is meglenne a felmondási idő, a betegszabi (mondjuk vagy tíz éve egy napot se voltam), vagy egyáltalán annyi szabi amennyi életkor alapján járna.
Buszt vezetni gyík lennék. Az a stressz ami náluk lehet, nagyon nem kéne. Mégiscsak felelni egy busznyi emberért a hazai közlekedési kultúrában - kihagynám.
A korábban szakács öcsém elmondása szerinti vendéglátóipari konyhai stressze és konyhai hierarchia / szemétkedés különösen nem hiányozna.Whatever.
-
törölt tag
A Gundel a vendéglátásban olyasmi, mint egy sztárügyvédnél bojtárnak lenni: örülsz hogy ott lehetsz és tanulhatsz. Van ahol az ügyvédbojtárnak több millió forintot kellett fizetnie beugróként, hogy ezt megtehesse. Tudom, nyilván nem hiszed el, pedig így van.
Sylex1, az államigazgatási sajnos ugyanolyan harmatgyenge végzettségnek számít a munkaerőpiacon, mint a tanárképző főiskola vagy a népművelői szak. A normális a fizetéshez sajnos meg kell öregedni egy-egy ilyen államigazgatási állásban.
Lugosi, ez csak a pályakezdő fizetése egy beosztott ügyvédnek. De tudja jól, hogy pár év múlva beosztott ügyvédként is sokkal jobban fog keresni, önálló ügyvédként pedig több millió forintot is havonta.Teljesen más a perspektíva.
j.bravo, ha megnézed, nem a kényelemmel érveltem. Gályázni kell érte, de ezt a pénzt simán meg lehet keresnie a bárkinek. Hogy kényelmetlen, fárasztó vagy éppen olajszagú, az teljesen más kérdés. A piac hála Istennek megfizeti ezeket a nehézségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz #31733248 #82864 üzenetére
"A piac hála Istennek megfizeti ezeket a nehézségeket."
Ha megfizetné, akkor nem lenne emberhiány.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #82864 üzenetére
Én elhiszem, mert az ügyvédet tudom, de akkor hol a többi matek, hogy mennyit keres, ha fizet?
És akkor most occsó a szakács, értem. De ott nem kéri meg az árát. Ahogy közben találtam hasonló másik helyeket, de gondolom mindegyikre lenne valami magyarázat. Bajor söröző játszik?
Az a bajom, hogy nemzetközi jogász/ügyvéd/egyéb haverjaim zsebében nem szeretek turkálni amúgy lenne itt haveri körben minden is.
-
Jahno
veterán
válasz lugosi #82862 üzenetére
Lehet nem tetszik a stílus. Olyan, mint a tanárok, hogy elhobbizik, hivatás, de valamiből élni is kell. Én sem vagyok kapható Java programozásra, pedig az tejel is. Ellenben buszvezetőt már felírtam a listára B tervnek és GLSnél is voltam próbanapon szalagmunkán. El lettem volna egy darabig, legalább nem kell gondolkozni, felelősséget vállalni, pontosan és fixre fizet, egyszerű feladatkör, örülnek, hogy pontosan be fogok járni és lesz amiben megegyezünk, csókolom, néha kell ilyen monoton lazítás is aztán végül maradtam a seggemen de ki tudja mi lesz még, nem árt tisztában lenni dolgokkal.
-
törölt tag
Észrevetted már, hogy munkaerőhiány van, annyira, hogy soha nem volt annyi betöltetlen álláshely, mint mostanában? Összeomló demográfia, fordított piramis alakú korfa és társai, érdemes az ilyen csuklóból rávágott válaszok helyett elgondolkodni rajta.
Jahno:
Saját ingatlanjaink vannak, amelyeket a cégünk üzemeltet, főállású alkalmazottakkal. A taki néni ennyit keres és még ennyiért sincs olyan, akinek a munkájával ne lenne gond.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Miért csak akkor van itt 20 komment az utolsó benézésemhez képest amikor vita van?
Nyissatok egy sört, süt a nap, nyár van, meleg van, lehet hesszelni a teraszokon erkélyeken kertekben és parkokban.
Ahogy Hofi mondta szeressük egymást gyerekek!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #82869 üzenetére
Annyira hiány van, aztán mikor valami kellene akkor megy a pislogás és nem úgy adja ki (:-
Neked is valami pártirodában adják szádba a szavakat, vagy sarki krimóban? Többit nem tudom, hogy milyen ingatlanod van és merrefelé, ki tudja, hogy mérvadó-e vagy sem. De lehet a végén még kitanulom a takarító szakmát és kész,tudom, hogy nem kell sósavat hipóval összeönteni az már fél siker? Felém egyik takarító megszegett pár hasonló szabályt, még időben újraélesztettük és többit kiheverte az intenzíven... Nem volt egyszerű.
Legkésőbb novemberben iszom olyan brigádokkal, akiket ezekről rendesen ki tudok faggatni, akkor majd érkezem. Addig továbbra sem támadnék le semmilyen ismerőst, hogy helósziaszevasz mennyit lehet felétek keresni. Majd sör mellett. De ide-oda keresve ahol ajánlat van, ott nem adja ki ennyiért a szakács/séf munkakört. Annyit azért tudok, hogy a séf az nem konyhai kisegítő és még gyakorlat sem árt, vagy ismerje fel a krumplit és a kést legalább fényképről
-
Jahno
veterán
válasz spanyoll #82870 üzenetére
Haggyámáááá, jövő héten nyit a fotós kiállítás, ezen legalább lehet rágni a gittet. Abban semmi megfejtenivaló nincs.
Most kell beáraznom a képeim és szervező ember nem érti miért szeretnék odaírni 20 millát izé 50ezer Eurót, mert az mégis csak tartósabb bevétel, mint a forint. Nekem meg tök mindegy, hogy 100 Euróért vagy 50ezerért nem veszik meg :-D
Tegnap körbejártuk a repteret, úgy néz ki, hogy alakulnak a csíkhúzós és naplementés képek. Már csak naplemente kellene. Utána jön a többi, csak megint minden kapcsolatokon múlik, ááááááá.
Mellékesen elkészült haver új videóklippje, Top Gun, magas ég, szerintem rendben van:
Családi drámák vannak felénk, közben nagy nehezen kitaláltam, hogy sötétben vakon hol a végtelen a Tokinán, szóval zajlanak dolgok, de mit írjak?
-
.mf
veterán
válasz j.bravo #82863 üzenetére
"Komolyan, ezeket olvasva majdnem elgondolkodtam hogy dobjam a multis langyosvizet és elmenjek kicsit több pénzért takarítani"
Néha én is, hogy otthagyjam a fotós vállalkozást, mert ami itthon megy, az ....
Nagy számtech kereskedő-forgalmazó cég, új boltot kéne befotózni, meg termékeket, legyek számlaképes. Adtam egy elég baráti, az ezért szokásosnál (ami eleve röhejesen kevés) valamivel alacsonyabb ajánlatot, kiszállás, egy nap helyi munka, több nap utómunka, és még hat számjegy se volt - az sok...
Nyáron külföldön fotózok egy cégnek, de annak a szűk szezonján kívül kéne más is, egy másik sportfotós cégnél láttam, hogy keresnek fotóst - alkalmi hétvégi munka, osztrák versenyeket fotózni. Nem fizetnek sokat, felszerelést is sajátot vigyek, de legalább több lábon állok, és ezzel az egy kifizető miatt 40%-os büntetőadót is elkerülöm. Mondják, hogy nagyon jók a referencia-képek, de nem tetszik nekik, hogy másik fotós cégnek is dolgozok - csak akkor szerződnek velem, ha a (sokkal többet fizető másikat) otthagyom. Jabocs, az néha hétvégén alkalmanként napi 200€ mellett majd nyilván megtanulok fotoszintetizálni, mert hát hogyan máshogyan lehet annyiból megélni.
Meg az örök klasszikus, emberek meg vannak lepődve, hogy mi kerül egy esküvőfotózáson annyiba, ők 100, max 150-et adnak érte...
És akkor az árakat szar munkával letörő feketéző kezdőket, kóklereket ne is emlegessük.
Gyász, ami itthon folyik. Nekem szerencsém, hogy a megtakarításaim mellett megtehetem, hogy csak hobbizok, és ha nem tetszik egy meló, akkor nem fogadom el, de aki ebből élne? Lassan jön az a pont, ahol azt mondom, hogy ennyiért akkor inkább nem is vállalok melókat, lelövöm a céget, és inkább máshogy töltöm el az időm.Gorgo: "Faszért kellett családot alapítanom, mennyivel egyszerűbb lenne elhúzni, Új Zélandig meg se állnék."
Én is kb már csak azért vagyok itthon, hogy találjak valakit, akivel majd új életet lehet kezdeni, akár külföldön - de hát az is tragédia, ami a 30-as lányok terén van Úgy tűnik már csak azok maradtak, akik a szőke hercegre várnak, nem hajlandóak lejjebb adni a toronymagas elvárásokból, miközben ők meg bukdácsolnak az életben - pont tegnapelőtt is utasított vissza egy ilyen, akivel pár hete ismerkedtem. Néha találkozni olyannal is, aki nincs ennyire elszállva magától, ott meg az a baj, hogy az én életvitelem és céljaim túl sok nekik, ők ennél hétköznapibbak - szerintem ezt fogom mindjárt megkapni egy másik lánytól. Jövő héten pedig már utazok is ki, úgyhogy az idei tavaszi-nyári szezon is marad termés nélkül...
Spanyoll: szerintem ez még egy egész kulturált mederben folyó, érdekes és tanulságos vita volt. Jó, a végére már kezd pár egymástorkánakesés indulni, de hát milyen kocsma(topik) az, ahol nem?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
j.bravo
addikt
válasz j.bravo #82863 üzenetére
Hát, ha a korrekt munkaszerződés, es ezzel összhangban 100% jogtiszta és adózott fizetés, felmondási idő, rendesen kiadott szabadság szimplán kényelem, akkor igen, kényelmes vagyok, sőt elkényeztetett városi ficsúr
Értem én hogy EV-ként alkalmasint többet lehet keresni, de mondjuk úgy, elég nagy kényelmetlenségnek találom, hogy ha egy (mondjuk a legfőbb) ügyfelemnek két hétig nem tudok szolgáltatni mert mondjuk én is pihennék, vagy beteg vagyok, akkor hirtelen kereshetek másik ügyfelet (értsd: munkaadót), mert mondjuk megtartja azt aki beugrott… ha van benne gerinc, akkor nem, de tényleg lehet ezen a remek piacon bízni ebben?
Ha ezek (fentebb leírt alapvető feltételek) mellett hajlandó vagy foglalkoztatni valakit, jó minőségű (heti 40 órában fullosan elvégezhető) munka esetén mondjuk nettó fél misiért, az komolyan csábító ajánlat.
Más kérdés, h lekoccolás vagy elküldés esetén hajlandó lennél-e az ajánlólevélre mondjuk facility managert írni, takker helyettKomolyra fordítva, nem tudom mennyit kapnak léthez, de azt mondjuk látom, h a munkahelyemen irodai takarítást végzők nem értik az egyébként ügyesen és kedvesen kommunikáló recepciós által számukra megfogalmazott kéréseinket, ill. általában szimplán zokon veszik őket
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
törölt tag
Ez megint egy rossz nézőpont lesz, mert a mezei munkavállaló béka perspektívájából próbálod megítélni a helyzetet. Ha őt kérdezed, akkor perszehogy überfaxa munkaerő, aki K. jól dolgozik, hozzáértő, ügyes, okos, szorgalmas és perszehogy többet érdemelne. De nem az a fontos, hogy ő hogyan mutatja be magát neked, hanem hogy a főnöke mit gondol róla. Saját bevallásuk szerint kifogástalanul dolgozó emberekkel van tele a munkaerőpiac.
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #82880 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy csak a munkaerőt fogom kérdezni (meg ha igen akkor is csak a szám érdekel). Éppen ezért a távoli időpont, mert akkor jutok magasabb beosztás környékére. Most lesem, hogy a Marina part álnéven futó terület mennyire kinőtte magát, mióta nem foglalkoztam vele. Akkoriban 88 lakásnak írtam alá az adásvételijét, az mérvadó? Sajna mást most hirtelen nem tudok felmutatni, max. megfejtem hány hektó sört ittam :-D
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Bammeg, jöttök itt a milliós fizukkal, én meg közben sárga emberkével mászkálok fel-le az utakon és mindenfelé, aztán próbálom betájolni, hogy ezek a nézőpontok merre vannak és mekkora telével. Az összes többi nem számít
Vagy ez már fotós, az itt nagyon off? Vegyétek térinformatikának, ahhoz remélem mindenki is ért:
Mindenhol csak a matek és a fizika.
-
törölt tag
A nemzetgazdasági átlagkereset meghaladja a bruttó félmillió forintot, ma már semmi különös nincs abban, ha valaki ennyit nettóban is megkap, különösen ha egy olyan szakmáról van szó, ahol erős munkaerőhiánnyal küzdenek. Tényleg érdemes a budapesti buszvezetők nettó átlagkeresetére gondolni: 434 ezer forint. Bárki simán megkeresheti. Én megértem sylex1 feleségét is, aki egy 4 éve megszerzett egyetemi végzettséggel 90 ezer forinttal kevesebbért inkább egy légkondis irodában dolgozik. Nyilván ez a kényelmesebb megoldás. Csak akkor ne csodálkozzunk, ha a munkaerőhiánnyal küzdő szakmákban fizikai munkával simán többet lehet keresni az ilyen állásoknál.
-
veterán
válasz #31733248 #82884 üzenetére
Egy ideje már szemezik a kozmetikus és ehhez hasonló szakmák elvégzésével, mert akármennyire "egyszerű és kényelmesnek" tűnik a légkondis irodába ülés nagyon nem mindenhol ugyan az tekintve, hogy a hivatalos 8-17 órai munkaidőn túli bent létet nem igazán hálálják meg max egy pár nap szabival. Plusz amikor valamit elvégez úgy ahogy a főnöke kéri és utána a kérdés az, hogy miért így lett megcsinálva egy idő után idegesítő tud lenni.
Engem kitettek volna 1 hónapon belül, én nem tűrném azt ami ott van, de azért azt nem tanácsoltam neki, hogy menjen el fizikai munkát végezni vagy buszsofőrnek Pesten.
Viszont a női szakmák közül igenis bátorítom, hogy végezzen el valamit és hagyja ott a francba, mert felesleges stressz amit folyamatosan érez csak neki lesz rossz egy idő után.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Mr.Csizmás
titán
-
veterán
Persze ezzel tisztában vagyunk, hisz jó pár ismerőse van vidéken aki ezzel foglalkozik, de azt legalább szeret(né) csinálni nem úgy, mint ezt amit most. És ez a nem mindegy, hogy hogyan mész be X idő után a munkahelyedre. Valószínűleg ilyen diplomával, ha nem jönne össze a szakmai dolog bármikor el tud helyezkedni állami cégnél.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Mercutio_
félisten
Válság idején a fodrász, kozmetikus, körmös az első amiről lemondanak az emberek, megoldják "okosban" csajok egymásnak festik a hajat, stb.
Diplomával (és esetleg ha van nyelvtudása) miért nem IT irányban képzi magát, vagy megy el idegennyelvű helpdesk-esnek?j.bravo: Irodaházi takik általában kata-s kényszervállalkozók, akik bedolgoznak 1( papíron 2-3) takarító cégnek, (de az esti műszakban dolgoznak másodállásban is emberek) a szellemi szintjüknek (és/vagy érdekérvényesítő képességüknek) megfelelő bérért. Ott az érdemi pénzt a takarító vállalkozás söpri be.
Szakember pedig azét nincs, mert a jobbak már rég elhúztak külföldre, vagy nyugdíjba mentek. Az, hogy most már akkora a hiány, hogy jól lehet keresni a szakmunkával részben ezért van.
Btw az ugye megvan, hogy az építőipari megrendelések 2/3-át az állami források adják, azaz tetemes erőforrást köt le ami emiatt nincs a piacon.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jahno
veterán
válasz Mercutio_ #82889 üzenetére
Na, nekem meg egyik havercsaj azt mondta, hogy akkor volt idejük ilyesmikhez járni és érdekes módon ott behúzott egy olyan ügyfélkört, akit nem zavart semmiféle válság vagy korlátozás vagy satöbbi. Jó ég tudja. Neki is pár hete mondtam, hogy lassan kereshetne valami kis helyet magának és csak ezzel foglakozzon.
-
Jahno
veterán
válasz Mr.Csizmás #82886 üzenetére
Fotós mókához jött már fodrász/sminkes csávó is.
-
cdl
senior tag
Matracban valaki otthon van esetleg?
Le kell cserélni a mostanit.
A derekam nagyon érzékeny rá. A viszonylag kemény matracon bírok csak aludni.
De a kínálat nem kicsi, ilyen hab, olyan rugó, stb.
Valami bevált rétegrend, technika, stb? -
Mercutio_
félisten
Válság =/= covid
Tudom rég volt már 2008-2013 időszak, de kérdezz meg olyan (adott esetben már csak volt) fodrászt, műkörmöst, kozmetikust, aki már akkoriban is praktizált.Kivételeket lehet találni, de itt trendekről beszélünk...olyan ez mint az átlag/medián jövedelem, ami akkor kerül csak a hírekbe, amikor egyszeri kifizetések (fegyverpénz, adóvissza, utólag elszámolt túlórák, stb.) megdobják és kiugró értéket lehet kimutatni
Kíváncsi leszek meddig és milyen területeken/régiókban fog működni az ár-bér spirál, mert az árak az infla és az "erős" forint miatt folyamatosan mennek felfelé, bért viszont nem minden cég fog tudni emelni, főleg a növekvő hitelkamatkörnyezet (bye-bye olcsó banki-* és még olcsóbb széchenyi hitelek) miatt amúgy is megdrágult környezben.
* úgy tippelem lesznek még szép számmal cég bedőlések ebből eredően is ott ahol minimális mardzzsal, vagy a profitot felélve működtek
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Bestbuy topicba írd be, hogy matracos szakik tanácsát kérnéd, írjon rád privátban.
Úgy emlékszem van ott 2 arc is, akik tisztességes kedvezményt tudnak adni a hivatalos bolti árakhoz képest, de most nem találom azokat a hsz-eket.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jahno
veterán
Áááá, abból ezer féle van meg igények és árfekvések is. Egyik szálláson pont ilyen jóféle matrac volt, megnéztem a nevét, majd félve bementem ide a Váci úti matracosokhoz, hogy akkor tájékozódjak is mert haveroktól már megkaptam a magamét, 600ezer alatt úgysem lesz normális, de akkor lássuk. 40ezer pénz volt, igaz a keret máig nincs összerakva, talán vasárnap nekilátok.
-
Novics
senior tag
Bár az előző kérdésemre nem nagyon ugrott a társaság, teszek még egy gyenge próbálkozást. Jövő héten bambizás? Bár nyár, meg meleg, meg stb, de most leszek Bp-en.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest