Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz ottkar #2134 üzenetére

    Viszont AF, beugróblende, garancia és a mai vázakkal kompatibilis csatlakozás nélkül nem ér annyit. Nem csak optikai teljesítménye van egy objektívnek. Még akinek meg is felel így, annak is csak akkor, ha sokkal olcsóbban kapja meg. Különben megveszi a 200 ezer fölöttit. A lényeg, hogy az M42 piacon ez még 22-ért sem számít olcsónak. Nem rossz ár, biztos meg is találja rá a vevőt de az erős túlzás, hogy "szinte ingyen van". A kategóriáján belül kell mérni, és ez nem oda tartozik, ahova a 200k+-osak.

    A Jupiter37-A, ami szintén Super Takumar koppintás és az optikai teljesítménye is olyan és 135mm-es (ezért tehát NEKEM nem kell 135mm-es M42-es, mert már van), 3900 Ft-ért már tényleg szinte ingyen volt, de a 3900 és a 22000 között azért jelentős különbség van. F/4-es 200-asból pedig Pentacon 4/200-am van, az 6900 Ft volt és az is kiváló objektív, még ha egy kicsit talán szerényebb is a rajzolata a Takumarnál, de nem sokkal, de a lényeg, hogy ezek után nehogy már azt mondjuk egy 22000-es telére, hogy szinte ingyen van. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy ennyiért még eladható, ha nem sürgős.

    A 135-ös Takumar meg 24-ért méregdrága, ennyiért csak egy balek veszi meg, vagy egy pénzes megszállott gyűjtő.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák