Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz #04441088 #41293 üzenetére

    Nem egészen van igazad, azért fizettél áfá-t és vámeljárási költséget mert Kínából, Hong Kongból érkező árukra fizetni kell.
    Az hogy van lehetőség ezt elkerülni mert nem minden kerül a látókörükbe (sikeres a becsempészés) ez nem jogalap az Állam által beszedett pénzt a kereskedőre terhelni.
    Az hogy GLS-nél összejött az áfamentes bejuttatás az mást jelent, bár ők EU-ban kapták a csomagot és nem vizsgálják a származási helyét a csomagnak, de a törvényei szabályozás rájuk is vonatkozik és figyelembe kellene venni, mert egy reptéri depóban vették át, nem pedig egy üzletnél, magánszemélynél egy településen.
    Az utóbbi időben előfordult a BG esetén hogy bizony hiába a második EU-n belüli "feladás" az EU Priority line esetén vámosok vámolják a pakkot, ott viszont van egy tariff insurance biztosítás és ha ez fizetve van, vagy ők biztosítják a szállításhoz, akkor utólag kifizetik a felmerülő + költségeket. De ők sem vállalnak garanciát arra hogy úgy küldik, hogy az Állam felé nem lesz fizetési kötelezettséged.
    Szóval értem én hogy kellemetlenül érint a dolog, de ténylegesen nincs semmi jogalapja a kérelmednek.
    De körbejárva a dolgot a Shipping Methods-nál látszik hogy a termék honnan lesz küldve a Stock in: szöveg után és Priority Line mód van, semmi utalás a EU-ra. Ha onnan jön akkor Expedited Shipping és mondjuk Ship from Germany. Szerintem azért így lehet kalkulálni hogy lehet + költséged.
    De majd kiderül hogy PayPal miként dönt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák