Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igaza van Technoman-nak, hiába gyárt valaki minőséget, ha azt nem gazdaságosan teszi, akkor az egy hatalmas buktát jelent. Ott volt a régi Philips tv gyár, amíg holland kézen volt, minél több tévét adott el, annál több lett a vesztesége, kénytelen volt eladni. Ja, és hűtőt se tud mindenki gyártani, most nézegettem azokat is.
Gilthanas Nézz utána az átalakító adatlapján. Kicsit gyanús ez az új tv eladása, én csak úgy venném át, hogy előbb letesztelném pár napig, hogy mennyire válik be saját használatra.
-
umbriel
csendes tag
Valóban, így átírva már elindult... ez volt az aviban: divx/DX50.
Amint még megfigyeltem, hogy bizonyos mkv fájlok lejátszása akadozik, illetve le is áll. Közös bennük, hogy MPEG4 Video (H264) filmek. Felbontásuk 720-as, azaz: 1280x546, ill. 1280x534. Itt mi a megoldás? Keressek más fajtát?
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
nemrég vettem egy TX-58AX800E típusú Panasonic tévét, és a UPC-től igényeltem hozzá egy CI+-os médiakártyát a régebben meglévő boxaim mellé.
A médiakártya szépen kikódolja az összes elérhető digitális csatornát, de azt tapasztaltam, hogy a tévé sokkal érzékenyebb a jel minőségére, mint a boxok, mert a boxok egy hármas osztó -7,5 dB-es ágain is problémamentesen veszik a csatornákat, a tévén viszont - ami ugyanannak az osztónak a -3,5 dB-es ágára van dugva - több csatorna is kockásodik, gyenge a jelminőség (pár adónál a 10-20% környékén mozog).
1. kérdés: ez vajon normális, vagy egyedi hiba lehet?A tévére rákötöttem egy USB-s külső HDD-t, és miután ezt leformázta magának a tévé, szépen tud rá műsorokat rögzíteni, akár előre beprogramozva is. Kár, hogy műsorrögzítés alatt az éppen felvett csatornán kívül nem lehet a többit nézni, mert ugye a kártya egyidőben csak egy csatornát tud kikódolni. (Mondjuk a tévé dupla tuneres, és ennek megfelelően 2 db CI+ foglalat is van benne, de nem akarok 2 db kártyát is igényelni a UPC-től...)
Sebaj, gondoltam, hiszen mialatt a saját tunerjéről épp rögzít a tévé egy műsort, én közben majd nézek rajta a HDMI-bemeneten keresztül rákötött boxon egy másik műsort. Csakhogy műsorrögzítés alatt időnként a tévé HDMI-bemenetére sem lehet átváltani, és nézni egy külső forrás jelét, mert ilyenkor azonnal megáll a műsor rögzítése a saját tunerről. Ezt viszont nem értem, miért van... Nem logikus. Ráadásul véletlenszerűen fordul elő, mert pl. tegnap du. sikerült felvennie egy műsort a saját tunerről, miközben a HDMI-bemenetén keresztül végig egy másik programot néztem, aztán este már azonnal megállt egy másik műsor rögzítése, amikor a tévé HDMI-bemenetére kapcsoltam a műsorrögzítés közben.
2. kérdés: ez vajon normális (és akkor miért van), vagy egyedi hiba lehet?Köszi, ha van ötletetek.
Megjegyzés: a tévé tud kétablakos PaP üzemmódot, és azt veszem észre, hogy amikor egymás mellett jelenítem meg az egyik HDMI-bemeneten érkező jelet és a tévé saját tunerjének a képét, akkor a saját tuner képe még jobban kockásodik, mint egyébként, sőt, egyes adóknál teljesen szétesik - pedig ilyet nem csinál, amikor csak a saját tuner képe van teljes képernyőn megjelenítve. Mintha a HDMI-bemenetre váltáskor a háttérben a tévé saját tunere nehezebben birkózna meg a csatornák vételével és/vagy kikódolásával. És lehet, hogy a műsorrögzítés is ezért áll meg ilyenkor. De szerintem ez nem normális...
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Gilthanas
aktív tag
Próbáltad 18 gb/sec adatátvitelre képes hdmi kábellel? (mediamarktban is kapható)
Mert a sima "High speed" nek nevezett hdmi 1.4a-es kábelek 10 gb/sec es adatátvitellel rendelkeznek, viszont kapható olyan HDMI kábel ami már 18 gb/secre is képes és ami megfelel egy displayport 1.2-es kábel adatátviteli mennyiségének tudtommal. Ez már asszem névlegesen HDMI 2.0, bár a gyakorlatban ugyanúgy hdmi 1.4a-nak nevezik. A TV-viszont tudja a hdmi 2.0 át ha jól sejtem. Viszont a MédiaBox hdmi kimenete valószínű nem hdmi 2.0-ás, de lehet egy próbát megér, mert működni, működni fog úgy is, legfeljebb az is csak 10 gb/sec-et enged át.Más: A 'TV anywhere" funkcióját próbáltad? Arra nagyon kíváncsi lennék, mert elvileg bárhol tudnám nézni a TV adást a telómról vagy ipadról, hogyha wifi környékén vagyok. Én szintén egy Panasonic Tv-t veszek csak a 55" AX630E-t
[ Szerkesztve ]
Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
Darvascapone
csendes tag
válasz csalafinta65 #1256 üzenetére
Ez Philips 47pfs7109 ez jo tv? Mert barhogy keresem a Panasonic.hu-n csak nem akarja megtalalni. Hol rontom el?
Capone
-
csalafinta65
senior tag
válasz Darvascapone #1259 üzenetére
UPC Media Card-ról volt szó, ha visszaolvasol.. Az említett honlapon éppen jó minősége miatt nem szerepel....
-
rayoliviero
veterán
válasz csalafinta65 #1260 üzenetére
Ja a Philips a jó, ami magától kikapcsol vagy gondol egyet és nem kapcsol be. Nagyon jó minőség...
-
törölt tag
válasz rayoliviero #1261 üzenetére
Mert az egy gondolkodós fajta. Nem kapkodja el.
-
kezo0
addikt
válasz csalafinta65 #1256 üzenetére
Nem értem, hogy jön ide egy Philips tévé. Ez egy Panasonic-os topik, és én egy konkrét Pana típusra vonatkozó problémáimra keresek választ, ötletet, tippeket...
-
kezo0
addikt
Köszi, a UPC-s topikban is kábelcserét javasoltak páran. Ma ki is cseréltem az osztóból a tévébe menő kábelt, és csodák csodája, sokat javult a helyzet, a tévé sokkal erősebb jelet kap.
Ám ez még mindig nem magyarázza azt a jelenséget, hogy miért esik vissza a tévé saját tunerjén a jelszint, amikor a tévé HDMI-bemenetére váltok. Ma bementem egy Panasonic üzletbe, és ott is csak hümmögtek az egyébként általam elég régóta ismert, hozzáértő szakik, amikor elmeséltem ezt nekik... Írtam a Panasonic ügyfélszolgálatnak is, állítólag meg is kapták a levelet (az üzletben is tudtak róla), és majd a magyarországi főnök fog rá személyesen válaszolni, amikor a jövő hét második felében hazaérkezik külföldről. Hát, izgatottan várom.
-
kezo0
addikt
válasz Gilthanas #1258 üzenetére
Ezt most tőlem kérded? Mert ha igen, akkor nem értem, hogy jön ide a HDMI-kábel meg a médiabox.
Nekem a UPC-s kártya + saját tuner (ami ugye koaxon kapja a jelet) kombó működésével van problémám. Ha a tévé HDMI-bemenetére váltok, úgy tűnik, erősen visszaesik a tévé tunerje által a háttérben érzékelt jel, ekkor a kártya nem tudja kikódolni az adást, és ezért megáll a külső HDD-re történő műsorrögzítés. Nem hiszem, hogy ennek bármilyen köze lenne ahhoz, hogy milyen kábelt dugok a HDMI-bemenetre, hiszen a beépített tuner vételi képességeinek nem lenne szabad attól függnie, hogy közben a tévé milyen jelet kap egy külső digitális bemenetről.
De ha már felmerült, a tévé egy 4k-felkonvertálásra is képes Onkyo házimozi-erősítőtől kapja egy 4k-kompatibilis HDMI-kábelen keresztül a jelet. Minden műsorforrás (box, bd-lejátszó, Dune HD) az erősítőre van csatlakoztatva.
(Utólagos megjegyzés: mivel ma kicseréltem a tévébe menő koax kábelt egy jobb minőségűre, és a tévé így már eleve erősebb jelet kap, mint eddig, ezért úgy tűnik, most már nem okoz problémát a műsorrögzítésben, amikor a HDMI-bemenetre váltok. Valószínűleg most is ugyanúgy visszaesik a tuneren a jelszint, de még mindig marad annyira erős a jel, hogy a kártya képes legyen kikódolni az adást, így a felvétel sem áll le. De még tesztelgetem.)
A TV Anywhere-t még pont nem próbáltam, mert egyelőre sajnos a fenti probléma megoldásával töltöttem az időm jó részét... De azt hiszem, az összes ilyen szolgáltatáshoz valamilyen regisztráció szükséges, legalábbis a MyStream-hez és az App Store-hoz is kellett, ami kissé macerás procedúra.
[ Szerkesztve ]
-
Gilthanas
aktív tag
Kicsit felreertettem akkor problemad neharagudj orulok viszont, hogy a masik megoldas segitett valamelyest.
Ha kiprobaltad majd a tv anywhere-t leirod, hogy mennyire jol mukodik? Mert mas tesztben olvastam, hogy nem tudtak beuzemelni.Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Elképzelhető, hogy az általános topicban már túl off vagyok, így a Panasonic TX-50AS600E-vel kapcsolatos kérdésem betenném ide is (helymegtakarítás céljából csak linkelném). A tévét élőben nemigen van lehetőségem tesztelni... épp ezért véleményeket szívesen várok! Az ár-minőség számomra azért meghatározhatatlan, mert a forint ingecsak sokat romlott, de a technológia meg vélhetőleg javult, így nem tudom, hogy ugyanannyi forintból jobbat lehet-e kihozni, mint amikor 3-4 éve vettem az LG-t. Nyilván nem az LG lecserélése a fő cél, sokkal inkább probléma, hogy szükség lenne egy másik tévére is, éppezért sokkal árérzékenyebb a dolog, nem tudom eladni a meglévő készüléket... Köszönöm, további kellemes vasárnapot!
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Úgyis tud felvenni a tv, ha ki van kapcsolva és előre beállítom mit vegyen fel (42ASM651E)? UPC medicard.
-
Technoman
őstag
válasz spidersoft #1272 üzenetére
Nos, az általad oly' annyira vágyott 600-as típusnál szerintem sokkal jobb vétel a 640-es család.
Az 50"-os 600-ast jelenleg valahol 190 e környékén mérik, míg a nála 2"-al kisebb TX-48AS640-esért csak 180 000 csengő bongó magyar aranyforintot kérnek. Tehát a jobb jelen állás szerint olcsóbb, mint a kevesebbet tudó típus (igen tudom, csak az a fránya 2" különbség ne lenne, de ennek megítélését rád bízom)
Egyébként a 600-as -lévén, hogy ő a 2D-s TV-k csúcsa-, nem egy rossz okos TV, szép feketéje (naná, mert VA paneles)Ha mégis érdekel a 640-es típus, íme a különbségek (természetesen a 640-es javára)
- 3D (aktív)
- 1200 Hz vs 100Hz
- pásztázó háttérfény (a 600-as csak az egyszerűbb, villogtatás elve alapján dolgozik: Backlight Scanning vs. Backlight Blinking)
- Bluetooth (Audio)
- a legfontosabb (számomra) IFC megléte (képi interpoláció)
- panel fényerőben 50 nit különbség (400 vs. 350nit)
- kontrasztnál a cég itt a "Brillant" elnevezést használja, szemben a 600-asnál használt "High Contrast-tal" szemben (bármit is jelentsen ez)
- kicsit igényesebb a hangszóró ill. a mögöttes elektronika
+ még pár okos alkalmazás (info bar, scrolling screen,A DVB-T2 tunerben nem vagyok biztos, azt hiszem a 600-asban csak a szimpla van (de ezt majd egy 600-as tulaj megerősíti/megcáfolja)
Hát ennyi
-
spidersoft
senior tag
válasz Technoman #1274 üzenetére
Először is: köszönöm a sok szempontra kitérő válaszodat!
Az általános topicban írtam, hogy nem vagyok hajthatatlan, más típus, akár más márka is jöhet
a jobb jelen állás szerint olcsóbb, mint a kevesebbet tudó típus -- jelenlegi felállás szerint kicsit olcsóbban tudok 50"AS600-ast, mint 48"AS640-est, ha csak a már bejáratott boltokat nézem, de a keretbe még a 640-es is belefér. Ez volt a két típus választása közötti egyik szempont.
Két fontos kérdés, amiben még a válaszodat kérem:
- Adják a rendes távirányítót a 640-eshez is, vagy csak az érintőpaneleset, aztán szerezzek magamnak rendeset ahonnan tudok, meg amennyiért tudok?
- Mennyire megbízható a tesztelők mérése? Egyik csapat 4000:1 körüli kontrasztot mért az AS600-nál, míg egy másik 2000:1 körülit az AS640-nél, holott azt is írják, hogy ugyanaz a VA panel van bennük. Ez volt a választás másik szempontja: duplaannyi kontrasztot írtak, amit már úgy gyanítottam, hogy nem lehet mérési hiba.A 2" nem olyan vészes (legalább ha majd ez vagy az LG feladja a harcot, akkor nagyobb ugrás lesz egy 55"-os ), de a 3d-re igazából nincs szükségem, mégha szeretem is a térhatású világot (eddig a passzív 3d monitorommal jól megvoltam, igazából el se tudom képzelni, hogy egy (IPS-hez képest amúgyis kicsit lassabb reagálású) VA a számára kényelmetlen képvillogtatással milyen sztereó szeparálást tud elérni mondjuk közeli, magas kontrasztú objektumoknál: nem marad-e áthallás az interlace-elt képkockák között, pl. a sötét éjszakában nem lesz-e három darab egy közeli világító objektumból... Ez a probléma előjön a passzív monitoromnál is, ha nem jó magasságban ülök (ennek meg ez a hibája), de elfogadom, hogy a polárszűrőktől nem is várható el nagy szögtartomány.
- 1200 Hz vs 100Hz -- ez nem tudom, hogy mi, nekem jellemzően 50i FPS-t fog kapni, esetleg akkor mást, ha valami filmet nézek. Gondolom ez az a képkocka interpolálós dolog lehet, ami az LG-nél a trúmósön.
Az LG-nél ki vannak kapcsolgatva ezek:
- dinamikus kontraszt: úsztatgatja a háttérvilágítást, amitől herótom van. A film helyett azt kezdem figyelni, hogy képváltásnál miképp áll neki elhalványodni az esti égbolt az összes csillagával, vagy hogy fényesedik ki a Hold, miután ráemelik a kamerát... eddigi összes monitoromnál is ki volt kapcsolva, natívban tudjon minél többet, ez számít.
- dinamikus szín/clearwhite/stb: ugyanaz csak pepitába
- zajcsökkentések: képélességet befolyásolják károsan részletes képnél, ugyancsak zavar
- TruMotion: kikapcs... ha bekapcsolom olyan lesz a svenkelt kép tőle, mint számítógépes játékoknál a motionblur, ami valamiért szédít. Biztos én vagyok fordítva bekötve...- kontrasztnál a cég itt a "Brillant" elnevezést használja, szemben a 600-asnál használt "High Contrast-tal" szemben (bármit is jelentsen ez) -- szerintem ez csak a kicsit kisebb képernyőből fakadhat, ha valóban ugyanaz a típusú a kijelző. Esetleg az lehet még, hogy ha ez nem edge-led, míg a másik igen, így több fény hasznosul a LED-ekből a más elhelyezkedés/más diffúzorrendszer miatt, persze ez csak találgatás.
- kicsit igényesebb a hangszóró ill. a mögöttes elektronika -- bármi elektronika kicsit igényesebb, az már nyerő (nem vagyok oda a kinyílt kondenzátorokért, hidegforrasztásokért...), a hangszórói viszont vélhetőleg nem lesznek használva... addig vékonyítgatták ezeket a tévéket, hogy a bennük lévő csík-hangszórók még híradóra is értékelhetetlenek. LG-nél is le lettek váltva No de majd meghallgatom, hátha ez már jobb, az is lehet, hogy használva lesznek.
- a legfontosabb (számomra) IFC megléte (képi interpoláció) -- ...vagy ez a truemotion Pana megfelelője? Mindegy, ha az, akkor esélyes, hogy kikapcs... persze előtte megnézem, hátha mégis úgy a jobb, különböző gyártók többé-kevésbé különböző algoritmusokat használnak, lehet, hogy nekik pont sikerült eltalálni, hogy jobb legyen számomra is vele.
+ még pár okos alkalmazás (info bar, scrolling screen, -- alapból egyáltalán nem volt feltételem, hogy okos legyen (pláne, hogy a routert estére áramtalanítom), csak az, hogy a mostanit megütő, vagy ha lehet, akkor jobb legyen a natív kontrasztja. De nem-okosból nem találtam VA paneleset
A DVB-T2 tunerben nem vagyok biztos -- egyelőre kábelünk van, az meg DVB-C, ez a T2 szerintem csak a mindighez fog kelleni, ha majd egyszer átállnak.Még egyszer köszönöm a véleményezést, ha nem vagyok túl nagyravágyó, akkor a fenti két kérdésre még szeretném kérni a válaszodat.
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Ma beszereztem egy Panasonic TX-42AS650E TV-t. A gondom az, hogy valamiért nem nagyon tud a Wifi-re csatlakozni, pedig azt írja ki, hogy Internethez csatlakozás sikeres, de mégsem tud semmilyen netes tartalmat behozni (se böngésző, se youtube), mindig kifagy a "C2E28" üzenettel. Még a szoftverfrissítést sem éri el, kifagy azzal, hogy csatlakozás megszakadt. Ugyanabban a szobában viszont működik a telón, és a laptopon is a Wifi... lehet, hogy nem elég neki a jelerősség?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv. -
ht42
senior tag
válasz umbriel #1271 üzenetére
No tegnap este nekifeküdtem a problémának. A Gyúrúkúra filmmel próbálkoztam. A 640-es tévé kapcsiból kiakadt rajta, először ugrott a kép, aztán szétesett, aztán "File nem olvasható" üzenet jött. Olvastam valahol, hogy a panáknak a DTS-es mkv-vel vannak gondjai, nosza kiszedtem a DTS hangokat, maradt egy 5.1 AC3. Hibajelenség megmaradt, tehát ez az elmélet megbukott. AC3-at lekonvertáltam mezei mp3-ra, dettó. Tehát a videostreammel van a gond. Átkonvertáltam a videót High profillal 2 menetesen ugyanazzal az átlag bitrátával (5 Mbit/sec) a hangokat - a DTS-eket is - direct stream copyval bennhagytam és - láss csodát - csont nélkül megy a lejátszás A minőség nyilván romlott valamelyest, elvileg, de aki képkockénként kimerevíti az eredeti és az átkódolt filmet, és észreveszi a különbséget, az megihat egy sört a saját költségére.
Hogy melyik kódolási beállítás okozza a problémát azt ebből az egy esetből még nem tudom megállapítani, de lehet, hogy valami nem egészen szabványos kódolási módról van szó, emlékezzetek csak az xvid esetére: a packed bitstreamet nem viszik a legelterjedtebb MTK chipsetes asztali lejátszók (némelyiken a házi firmware megoldotta). QPEL dettó. A torrent oldalakon tiltják is a pbs-t, de persze mindig vannak gyengeelméjű releaserek...
Itt is furcsa, hogy az eredeti release-ben 14 a Bframe beállítás, az átkódoltban pedig 3. De sok más paraméter is eltér, így hát nem biztos, hogy az az ok.
Ha ki akarjuk deríteni, hogy hol van a kutya elásva, akkor sok kísérletre lesz szükség. Én nemigen szoktam HD mkv-t tölteni, gyenge a netem, de sokat segítene, ha mindenki aki lejátszhatatlan filmet talál, a Mediainfo programmal megnézné, és az infó txt-t ide felrakná, persze jó lenne ugyanez lejátszható filmekről is, igy ki lehetne sakkozni melyik beállítás a bűnös.
Én egyébként a ShanaEncodert használtam, ami egy viszonylag használható frontend ffmpeg encoderhez, ha mkv-t akarunk csinálni. XVID-hez szart sem ér.[ Szerkesztve ]
-
umbriel
csendes tag
Gyanítottam, hogy a filmmel lesz gond, mert hasonló hangsávok nem okoztak gondot nálam eddig, ahogy az 1080-as filmek sem. Otthon már felírtam pár olyan filmet, ami gond nélkül ment, talán 720 is van közötte. Túl sok filmet még nem néztem a tévén, csak ami a gépemen fellelhető volt.
Felteszem akkor a MediaInfo-t én is.
Köszi az infókat -
Technoman
őstag
válasz spidersoft #1275 üzenetére
spidersoft
Bocs, kihagytam a felsorolásból a 640-esnél a 2 db távvezérlőt (egy tacsipados és egy mezei, normál)A kontrasztnál -SZERINTEM- a 2000 vs 4000-es kontrasztérték különbség helytálló.
Régen, nekem úgy magyarázták a Panasonicnál a 3D-s TV-k kontrasztértéket, hogy mindenképpen nagyobbnak kell lenni az értéknek, hisz a 640-es is aktív képzárós (azaz aktív 3D) ugye? 3D nézésénél alapból vagy 20%-al sötétebb a kép, ezt mínuszt valahogy kompenzálva nagyobb kontrasztértékeket tudó paneleket szerelnek az aktív 3D-s TV-kbe.
Ezek után érthető, hogy nem uaz a panel van a 600 ill. a 640-es TV-be, hisz a 640-es 3D-s TV, ami más panelgyártást igényel (ellentétben a passzív technológiával, ahol valami filmszerű bevonatot raknak a már kész panelra)
Egyébként a nit [link] érték is különbözik a két panelnél -ahogy azt már előzőleg írtam is neked-, tehát kontrasztértékben is kell különbségnek lennie. Viszont mindkettőben VA panel vanAzt kell megértened, hogy ha ma egy jó TV-t szeretnél venni (középkategóriát vagy annál magasabbat) akkor ha tetszik, ha nem 3D-s és alapból okos TV-t fognak neked a gyártók kínálni. E kettő megléte elengedhetetlen ezekben a kategóriákban.
Az aktív 3 D-nek sajnos vannak technikai hátrányok, ilyen az említett crosstalk, azaz az áthallás, ez ellen nem tudsz mit csinálni, max nem leszel annyira nagy 3D fan.
Interpoláció: igen, az, mint a TruMotion az LG-nél (ki/be kapcsolható)
Amiről itt írsz, az nem az LG-nél lévő helyi fényerőszabályzás (Local Dimming)? Ott vannak ilyen esetek.
kb 1 hete leírtam , hogy melyik az Edge LED-es TV a 2014/15-ös évadba, keresd meg (egyébként mindkettő hátsó megvilágításos)
De mindenekelőtt érdemes dobni egy próbát, valamelyik helyi szakkereskedésnél.
-
spidersoft
senior tag
válasz Technoman #1282 üzenetére
Régen, nekem úgy magyarázták a Panasonicnál a 3D-s TV-k kontrasztértéket, hogy mindenképpen nagyobbnak kell lenni az értéknek -- Pont ez zavaró nekem is és ezért nem értem: az AS600-ast hozzák ki a tesztek jobb kontrasztúnak. 50"AS600 vs. 48"AS640, vagy itt: 42"AS600 vs. 48"AS640 (utóbbi kettőnél nem hasonló méretűek a készülékek, de ott is a 2d jött ki jobbnak). Persze nyilván ezekből a kisebb, 2000:1 körüli kontrasztarány is már jobb a mostaninál
-
Technoman
őstag
válasz spidersoft #1283 üzenetére
Megnéztem neked az angol papíralapú general katalógust, de sajnos sehol sem írják le matematikai értékekkel a kontrasztot, helyette olyan "pontosan beazonosítható" kifejezést írnak, mint a már említett "High Contrast" (pld 600-as), vagy a "Brillant Conrast" (3D-seknél) ill. a "Supreme Contrast" (4K-soknál) na, most akkor ezzel beljebb vagyunk.
Egyébként, én csak a saját szememnek szoktam hinni (csendben megjegyzem, hogy ezeken az 1200/1600/3200 Hz-eken is jót szoktam röhögni), szerintem érdemes lenne-ahogy már említettem volt- menjél el egy szakkereskedésbe és győződjél meg róla személyesen. -
spidersoft
senior tag
válasz Technoman #1284 üzenetére
Két teszter céget leltem, mindkettő a 600-ast hozta ki jobb kontrasztosnak: függetlenül attól, hogy egymáshoz képest nagyon eltérő értékeket mértek, cégen belül a 600-as erősen jobb lett mindkettőnél. Igazából én arra gyanakszok, hogy más gyártja az egyik panelt meg más a másikat... ha egy gyártótól származnának, akkor nem lenne értelme a 48"-50" megkülönböztetésnek, lehetne mindkettő 50-es, ha más nem, akkor azért, mert azzal már tízzel nagyobbat lehet mondani (40 helyett 50).
Szerettem volna a készülékeket szemügyre venni, de ez az, ami nem megy... ehhez valami pesti üzletet kellett volna keresni (szabi, felutazás, satöbbi), ahol ki van rakva mindkettőből egy, itt a semmi háta mögött, ahol még villanyvasút sincs inkább nem is erőlködök effélével. 1200Hz-et nyilván még egy TN se tud lekövetni, de nekem valahogy gyanús, hogy még egy plazma se. (O?)LED-esek akár tudhatják is, de ott megintcsak nem lenne sok értelme.
Helyi fényerőszabályozást az LG még nem tud, csak edge-led a szentem. Szerintem azt ugyanúgy nem szeretném, mint a teljes képernyőre vonatkozó fényerőszabályozást
Ha egy 2-3.000Ft-os rúd szalámira kötelező ráírni, hogy hány gramm húsból készült, akkor egy 200.000Ft-os tévére miért nem kötelező ráírni a fontosabb tulajdonságokat, amivel egymáshoz mérhetnénk őket? Tiszta ganajság... :/
-
törölt tag
válasz spidersoft #1285 üzenetére
Tévedésben vagy mert a 2014-es LG-k direkt ledesek, úgy mint az IPS-paneles Panasonic tévék a 650-es számozásúban és az felett. És van helyi fényerő szabályozás egyes típusokban, Local Dimming-nek nevezik. Azt nem tudom, hogy azt melyik Pana tévében alkalmazzák még.
-
spidersoft
senior tag
-
törölt tag
válasz spidersoft #1287 üzenetére
Így már érthetőbb az írásod.
-
Panthera
őstag
Valaki használja a tv-t (AS640E) HDMI nélküli házimozi erősítővel (én egyelőre elvagyok a tv belső lejátszójával) ?
Minőségben van-e hallható különbség a hdmi javára a tv optikai kimenetével szemben? -
kgyuri
tag
Szerintem a "ReFrames" számmal lehet a gond:
Panasonic 42E30D MKV format issues
Nálam ezt nem játszotta le (10 másodpercenként ugrott egyet) :
General
Unique ID : 228978236344072884810133773076199021880 (0xAC439AACC5D2272FAF7224AFDA429D38)
Complete name : D:\Gyuri\Panasonic_48AS640\Mkv_bug\thehundredfootjourney.720p-trinity_sample.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 48.5 MiB
Duration : 37s 629ms
Overall bit rate : 10.8 Mbps
Encoded date : UTC 2015-01-08 18:12:07
Writing application : mkvmerge v6.5.0 ('Isn't she lovely') built on Oct 20 2013 12:50:05
Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.1Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 12 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 37s 621ms
Bit rate : 9 509 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 536 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.578
Stream size : 42.6 MiB (88%)
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Matrix coefficients : BT.709
Color range : LimitedAudio #1
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 28ms
Stream size : 2.01 MiB (4%)
Title : DD5.1 @ 448kbps
Language : Hungarian
Forced : NoAudio #2
ID : 3
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 640 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 28ms
Stream size : 2.87 MiB (6%)
Title : DD5.1 @ 640kbps
Default : No
Forced : NoText #1
ID : 4
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Title : Forced
Forced : NoText #2
ID : 5
Forced : NoText #3
ID : 6
Forced : NoMenu
00:00:00.000 : en:00:00:00.000 -
Technoman
őstag
válasz Panthera #1289 üzenetére
Kvardlipot
Én így használom. Optoval jövök ki a TV-ből és megyek be a z erőlködőbe (cca 10 éves a Yamaha-m, de nem vagyok képes/hajlandó valami HDMI-s szar erősítőre ezért lecserélni, ne legyünk már ennyire konzumrabszolgák, nem?)Íme 3 érv ami miatt akkor is az optikait választanám, ha lenne HDMI-s erősítőm:
1. Mivel a TV proc. hiányában nem dekódolja a hangot, így az nyersen megy tovább. Amit -esetembe- a Yamaha dekódol. Szerint ezért nem lehet nagy különbség a 2 forma (Optikai vs HDMI) között
2. Feleslegesen lefoglalnám a HDMI 2-est a kierősítés miatt (ugye csak ott van meg az ARC) - 1 kimenet
3. Esztétikai szempontból is, inkább a "hajszálvékony" optikait választanám, nem a vastagabb HDMI kábelt.A másik dolog, -ami szervesen nem ide tartozik- hogy nekem mindig is fenntartásaim voltak, hogy a video jelet miért visszük be egy audio egységbe (alaptörvény: Minden, ami feleslegesen a jel útjába kerül csak ront/ronthat a jelen) Vigyük csak be direktbe.
-
Technoman
őstag
válasz rayoliviero #1294 üzenetére
Melyik típusod van ?
-
Panthera
őstag
válasz Technoman #1293 üzenetére
"2. Feleslegesen lefoglalnám a HDMI 2-est a kierősítés miatt (ugye csak ott van meg az ARC) - 1 kimenet"
Ez miért baj? Vagy több HDMI-s lejátszód van?
Pont ez az ARC lényege, hogy a tv adás hangját is megkapja az erősítő. Legalábbis én így kötném össze őket.A végszót csak most vettem észre (video jelek) - ezzel egyetértek.
Másik kérdés, ha már témánál vagyunk...
Yamaha RX-V359 30k-ért jó vétel lenne?[ Szerkesztve ]
-
ht42
senior tag
válasz umbriel #1292 üzenetére
Meglep, hogy a 9 bframe-est lejátssza, nem akadozik közben?
A bframe (vagy reframe, vagy reference frame) az egyik legfontosabb beállítás H264 kódoláskor, azt adja meg, hogy az aktuális képkocka hány előző kocka segítségével számolható. Minél nagyobb, annál nagyobb sebesség szükséges. Átállítása csakis újrakódolással oldható meg sajnos. Vagy pedig célhardver...
Köszi a vizsgálatokat. -
Technoman
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz rayoliviero #1296 üzenetére
Nekem meg annak a "tavalyi" elődje
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés