- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
Szia!
Először is köszönöm a válaszodat! Egyfolytában próbálgatok és próbálgatok! Szerintem a párom idegeire fogok majd vele menni!
Egy újabb kérdés merült fel!
Adott egy FZ45 és Wide állásban, hogyha rajta van a napellenző, akkor a kép alján ez látszik, úgy mint a mellékelt képen!
Ez normális vagy aggódjak? A videó közben ez természetesen nem látszik, hiszen ott 16:9-es a kép, ez viszont 4:3-as.
Várom válaszotokat!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Dolphine #752 üzenetére
Kiderült, hogy csak bénáztam! Egy erősebb mozdulat kellett, hogy a helyére kattanjon a napellenző! Jól nézünk ki, hogyha már az alapoknál probléma van!
Újabb kérdés viszont van.
FZ45 tulajok, Nálatok van olyan menüpont, hogy elmosódás elleni védelem?
[link]Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
varsam
őstag
válasz Dolphine #753 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz a probléma.
Elmosódás elleni védelem ha jól látom csak iA módban van, szerintem azt meg kerüld. Gondolom csak annyit csinál, hogy egekbe emeli az iso-t, hogy rövidebb záridőt tudjon venni, vagy a képstabit állítja valahogy. Használd a P, A, S, M módokat.
-
gubee
tag
Sziasztok!
Mostanság szeretnék elkezdeni fotózni, és javaslatokat kérnék tőletek hogy milyen gépet vegyek. alapból az fz100-at néztem ki de végigolvasva a hozzászólásokat, lehet hogy jobban járnék egy fz38-cal. olyan 110ezer körül gondoltam ráköltani, de persze ha olcsóbban lehet jobbat kapni annak csak örülök.
Első körben nem akarok fotópályázatra készíteni képeket, de többre vágyom mint amit a telefon nyújt.Köszi a segítséget és további szép napot.
"Ha ezt előre tudom, inkább órásnak megyek" Albert Einstein
-
Dolphine
addikt
Ahogy mondani szokták minden jó, ha a vége jó!
Lesz még mit tanulnom az tuti!
Nem tervezem használni ezt az elmosódás elleni védelmet az az igazság, csak azért kérdeztem, mert nálam a menüben ilyen pont nincs!
Én is úgy gondolom, hogy P, A, S, M mód a legjobb, nem véletlen vettem ilyen gépet!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
andreijj
tag
Üdv!
Tegnap vettem meg az fz 38-at, a panánál 1+1 év garival adják (a plusz 1 év csak az alkatrészekre vonatkozik). Táska, memória, szűrők, makró lencse, 110-be lesz kb a végére.
Nem sok tapasztalatom van az új gépről (de elég sokat utána olvastam), igencsak jóra sikeredett. Az fz 45 jöhet még szóba, az most a panánál 80k. Majd a tapasztaltabb kollégák segítenek, addig egy kis olvasgatni való:
Fz38 vs Fz45
Fz38 vs Fz100
Fz45 vs Fz100 -
gubee
tag
Vélemény ezekről:[Fujifilm FinePix S2950]
Fuji FinePix S2500HD
fz38 tényleg annyival jobb mint amennyivel drágább?
Látom a különbségeket, de nem tudom mennyire van rá szükségem. a max záridő lehet hogy hiányozni fog, de nem hiszem hogy maholnap ismét sarki fényt mennék fotózni...Továbbra is várok javaslatokat!
Köszi!
-
gubee
tag
Ez Lehet segít az összehasonlításban
-
andreijj
tag
válasz benvolio #760 üzenetére
Milyen mem karit veszek a "vizes boltban" az fz38-amba? 8G-16G érdekel! Kösz kösz kösz kösz
-
benvolio
őstag
válasz andreijj #761 üzenetére
Igazából szerintem mindegy, nekem van többféle márkájú még egyikkel se volt bajom. Választani előnyösebb az élettartam garanciást vagy a 10éves garanciást a biztonság kedvéért. Itt többen használjuk a Sandisk Ultra II-t, de a "vízesből", nekem szimpatikus az Adata és a Transcend Class6-os kártyái is.
-
jannuss
tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek eladó jó állapotú FZ2, FZ20 vagy FZ8 eladó? Üdv!
-
rumos14
nagyúr
az FZ100 egy nagyon jó videókamera meg sorozatlövő, de amúgy fényképezőnek nem az igazi
FZ38 a kategória egyik legjobbja, erősen ajánlott gép. ami megfontolandó, hogy van-e szükséged ekkora zoom átfogásra, mert ha nem, akadnak egy hangyányit jobb képminőséget adó, de akár lényegesen kisebb gépek is. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni! Adott egy FZ45. Van benne egy 16GB Kingston SDHC Class 10 kártya. Minden rendben ment, azonban az egyik nap, nem engedett videót rögzíteni a kártyára. Mikor felvételt akartam készíteni, azt írta ki, hogy tegyen be újra a memóriakártyát. Ráadásul semmire sem reagált, csak úgy, hogyha kikapcsoltam. Az addig elkészített videókat sem látta a fényképező! Fényképet engedett készíteni. A kártya kb. félig volt csak tele!
Mikor számítógép közelébe kerültem, az összes képet rámásoltam a gépre, majd a fényképező segítségével formáztam a kártyát. Visszamásoltam a képeket, illetve egy videót. Utána kb. annyira töltöttem meg a memóriakártyát, hogy 3GB hely maradjon és minden gond nélkül készült a felvétel. Viszont a visszamásolt videót nem látta, sőt némelyik képnél sem jelent meg előnézeti kép és törölni sem engedte. Most a géppel van baj, vagy a memóriakártyával?
Mikor a Panasonic saját programjával másoltam át a képeket és az újonnan készített videókat, akkor a képeknél nem volt semmi gond, viszont a visszamásolt videót ez sem látta. Arra is gondoltam, hogy a videó áll egy rejtett fileből is amit nem másoltam vissza ezért nem láthatta. De a képeknél akkor mi más? Ott miért szelektál?
Azóta egyfolytában fényképezek és videózom vele, de eddig semmi gondja!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
erdoke
titán
FZ45 720p-s videójáról mi a véleményetek? Vagy ha fontos a videó is, akkor inkább egy TZ8?
A legjobb aláírás a héten
-
_stick_
őstag
-
erdoke
titán
válasz pusi1981 #769 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek! Egyeztettem az asszonnyal, és megvétózta a méretet, úgyhogy kompaktabb gépezetet kellett vennem. A videó és a sorozatlövés pedig kiemelt szerepet kapott, úgyhogy bevállaltuk a CMOS-t a CCD-vel szemben, úgyse nézzük a képeket 1920x1200-nál nagyobb felbontáson, és A3-as nyomatot sem tervezünk.
-
erdoke
titán
Azt hittem, kitaláljátok az igény pontosításából, hogy végül mit vettem. Az FZ-nél kisebb széria valóban a TZ, és a CCD => CMOS váltás a TZ10 => TZ20 vonalon ment végbe.
Tisztában vagyok a képminőség romlásával, de nem hiszem, hogy nagyon zavarna minket (kocafotósokat) az eddigi LX1 mellett. Viszont a videója és a sorozat felvétele sokkal jobb, mint az eddigieknek. Valahogy úgy voltunk vele, hogy még mindig sokkal jobb képeket csinál, mint egy hasonló méretű videókamera...A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Azt már látom, hogy gyengébb az LX1-nél is. Igazából nagyon nem zavar, még mindig sokkal jobb, mint amit a hasonló árú videokamerák csinálnak. Sajnos a TZ7-TZ8 egyrészt csak 720p, másrészt még az is alacsony bitrátás, harmadrészt pedig erősebb fényben függőlegesen csíkozódik a videó. Egyelőre ez lesz.
-
rumos14
nagyúr
nemtom mennyi a bitrate, de avchd kódolás és 720-as felbontás mellett biztos elég. no mindegy, döntöttél, a saját szempontjaid alapján. de hogy botrányosan szarok a TZ20 álókképei, az biztos. és nem arról van szó, hogy csak 14 mpixelen szarok, lekicsinyítve is azok. Canon SX220 is CMOS, Full HD, de a képminősége 100x jobb.
-
pigsty
aktív tag
válasz benvolio #762 üzenetére
én végül vettem egy Kingston 8 GB 6 classt, 4100ft ért, remélem kezdetnek jó lesz, még RAWból is bőven fér rá. gondolom azzal sem jártam rosszul, ugye? nem akartam sandicket venni,mert kell pénz még a fóliára, a kijelzőre, meg egy biztonságos tagyó, ami védi.
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
pigsty
aktív tag
válasz benvolio #778 üzenetére
ja igen, korábban kérdeztem, Panakra van e olyan hackelő vagy milyen program, mint a Canonokra, és ami még jobban érdekel, per pillanat FZ38-hoz melyik a legjobb RAW olvasó?
Silkypix? Abból elég a 2009-es kiadású 3-as verzió?
a 4-es verzióhoz fel lehet használni a lemezen adottnak a licensét? (Bár kód nincs benne)
azért is kérdeztem, mert olvastam korábban, a Panaknak jelentős hordótorzítása van, ha 1 méterről fotózol pl falat, épületet, vagy ez lx sorozatnál volt inkább? És a zajszűrés miatt kérdeztem; ha a zajszűrést a gép menüjében -1 vagy -2 re állítom, akkor nincs szűrés (rawra fotózáskor, de jpgnél mindig szűr)? elnézést, ez a kérdés-kör nem volt teljesen egyértelmű.+mindegy milyen fóliát veszek rá? Ugye 2,7-es méret kell?
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
erdoke
titán
TZ10-ig AVCHD Lite kódolást tudnak, TZ20 már 17 Mbps AVCHD-t (H.264-et).
Minőség megítélése attól függ, milyen elvárásaid vannak, és mihez hasonlítod. FZ45-höz képest siralmas, FZ100-hoz képest annyira nem is rossz.
Egyébként a legtöbb tesztben a célcsoport számára átlagosnak minősítik az állóképet, ami persze szintén nem túl jó egy 2011-es, 100e Ft-os Panasonic modelltől, de az érzékelő fajtája, mérete és felbontása gyakorlatilag eldöntötte a kérdést. Ha találtak volna egy 12 MP körüli, nagyobb méretű érzékelőt ugyanilyen sebességgel, bizonyára azt teszik bele. A Canon felvásárolhatta az összeset.[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Van egy FZ28-as gépem, és elszakadt az optikánál egy szalagkábel ami a focushoz megy! Ki és hol tud nekem segíteni ennek a cserélésben? Vagy tudok ilyet venni valahol?
Köszi!
-
pusi1981
aktív tag
Az AVCHD kódolás elég jónak mondható? Nem nagyon értek hozzá...
-
vendingo
veterán
Van egy pana FZ45-öm, és tegnap szerettem volna vele panoráma képet készíteni, de nem bírtam rájönni, hogy hogyan is kéne. Csak egy panoráma segéd funkciót találtam benne, de azzal nem mentem sok mindenre. Valakinek valami tipp?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Bocsánat, tudom, hogy nem ide tartozik, de sajnos a TZ topic eléggé kihalt. Szóval szeretnék venni egy fényképezőt és a Pana TZ7-re esett a választásom. Használtan venném és szeretném megkérdezni, hogy mire kell odafigyelnem a vásárlásnál? Illetve van-e valamilyen szervizmenü szerűsége a Panáknak amiben az expo számot meg lehet tudni?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
-
andreijj
tag
Üdv!
Szeretnék polár szűrőt, és uv szűrőt (a lencse védelmében). Találtam 46mm-eseket, ezek elvileg bármi féle konverter nélkül felmennek igaz?
46mm UV szűrő
46mm polár szűrő
1-2 hónapon belül vennék raynox dcr 250 makro előtétlencsét, amihez pedig valamilyen konverter kell ha jól tudom. De milyen konverter???
Nem akarok szívni, úgyh előbb a konvertert kéne megvenni amihez jó lesz a dcr 250, és ehez a konverterhez kell keresni uv és polár szűrőt? Jól gondolom?
Vagy mi a járható út az én esetemben?Köszi, andris
-
róbert gida
tag
válasz andreijj #792 üzenetére
Az uv szűrőt azt fel lehet tekerni közvetlenül az objektív végére mert az is 46mm ,de a tele vagy a makró előtéthez kell egy gyűrű ami a 46-ból 52 m -ert csinál.Ezt csak a vázra tudod feltekerni mivel a gyűrűn belül az objektív szabadon kell mozogjon .Pl ilyen [link] ha nem akarsz eredetit venni ez is jó lehet ha a gépeddel kompatibilis.
Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
andreijj
tag
válasz róbert gida #793 üzenetére
Ó értem már
akkor ha veszek egy ilyet, arra már megy is a raynox dcr 250 igaz?
Köszi az eddig infót is! -
pusi1981
aktív tag
Fz45 tulaj vagyok ezeket a csíkozódásokat hogyan lehet kikerülni videónál?
[erős fénynél tapasztalható csíkok] -
Dolphine
addikt
Nekem is ilyen gépem van és van hozzá ND szűrő is. Nagy csodát ne várj, nem történik. Még hatásos valamennyire egy Polárszűrő is, de mindkettő csak csökkenti ezt a jelenséget. Talán úgy a leghatásosabb, hogyha ND szűrő vagy Polárszűrő + napellenző! Próbálgatni kell.
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
róbert gida
tag
Nemrég sikerült kölcsönkapnom a gépemhez (FZ28) egy hozzá való tele előtétet .Hát hogy is mondjam többet vártam tőle ,még jó,hogy nem vettem .Amire én szerettem volna használni arra kevés volt (madárfotózás).Ha a menüben beállítottam a telét akkor az objektív csak addig mozoghat ameddig az a látómezőt teljességében mutatja. Így ilyenkor ha netán mégis akarsz egy közelit csinálni nem fog menni.Ha nem állítod be a menüben a telét akkor természetesen az objektív teljes terjedelemben fog mozogni de a közeli képeknél egyre inkább egy körbe szűkült képet kapsz.Persze ez így jó hiszen így kell viselkednie.Csak nekem macera volt állandóan le és feltenni.Az az igazság ,hogy nem vagyok profi fotós de amire én szeretném használni ahhoz komolyabb gép kellene és legfőképp több pénz hozzá .Csináltam pár olyan képet amit ugyanolyan távolságról fotóztam a telével és anélkül és minimális a különbség.
Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
Dolphine
addikt
Az 1 hónapos FZ45 vakuja megadta magát!
Fura, hogy az elkészült képnél a gép azt írja, hogy használt, holott nem villant. Irány a szerviz! Nem bírta sokáig!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
emre33
addikt
Vettem egy Panasonic Lumix DMC-FZ100 gépet SanDisk SDHC kártya 16GB Extreme Pro kártyával.
Pixinfo.hu szerint az 5kép/sec sorozatfelvétel 30 kép után lassul be.
Nálam ez 18-19 kép után bekövetkezik.Kártya ami vettem szerintem nem lassú.
Mi lehet a gond? Nem szereti ez az SD kártyát?Kössz
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs