Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy "ahoysnot23" nevű egyén árul egyet itt a ph-n, ha minden igaz. (lehet hírdetést nem adott fel, de ajánlotta megvételre).
Én pár helyen még láttam újan, de horrorisztikus áron. Pl globalpc.hu-n. Decemberben tudnék még hozni Neked jó áron, de az gondolom túl messze van.[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
senior tag
Videoban nincs 15perces korlát
Esetleg nagyobb képérzékelő (1/1,8" vs 1/2,33"),
F2,8-3,7, igaz kisebb a zoom is...(Fz50nél)
Külső vakupacsker...nem mintha használnám..
Amúgy passz.. kivi vagyok én is.. kiváncsi vagyok ki mit mond..
Mondjuk ez igazándiból úgy lenne megválaszolható, ha lenne mind a két gépem..
Használva derülnek ki a turpisságok.. igaz, egy jó géphez kell hozzáértő is.. hiába van nálam Fz50.. sokszor kritikán aluli képeket sikerül csak csinálnom... igaz, sok jó kép is készül(t) vele... -
Mortel
senior tag
Köszönöm mindenki segítségét!
Bár, ahogy nézegettem a tesztfotókat, talán nem is éri meg az FZ28-cat lecserélni egy FZ50-re...
A G1 videót nem tud, csak a GH1?
M
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Mortel
senior tag
-
KTTech
veterán
Itt még ugyan nem sokan ismerik, de van egy évek óta megszervezett Panasonic fotós találkozó (természetesen nem csak Pana gépek tulajdonosainak, de amikor elindult még nekem is FZ10-em volt )
Szóval ismét szerveződni kezdett a szokásos Panasonic találkozó, melynek tavaszi verziója idén sajnos elmaradt.
A lecsófőzés szeptember 25-26-án lesz, természetesen Székesfehérváron, szóval az időpont és a helyszín már adott, kb. 500 csapatot várnak, az egyik a Panasonicos lesz A szállást és a programunkat a régi szervezőnk (indexen fhantom néven ír) intézi majd, de erről később lesz bővebb információ (árak és egyebek).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Mortel
senior tag
Nem értem, miért ilyen drága...
Akkor inkább egy A200 váz és egy 18-250 SAL obi, és még mindig csak súroltuk a 250e Ft.-ot...
Persze, nem szeretnék vitát indítani a bridzs vs. dslr kategóriában!
M
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
azért az a 14-140-es obi tényleg elég bravúros, folyamatos és csendes AF videófelvételnél, ez abszolút egyedülálló a cserélhető objektíves gépeknél. és a rekeszértéket is 1/6 fényértékenként tudja szabályozni. vagy vmi ilyesmi. majd vki kijavít szóval kellett azért vakarni a buksit ott a Pana központban hogy összehozzák.
-
törölt tag
Azt hiszem, eljött az idő rá, hogy picit fejlesszem az FZ8-at. A legfontosabb szempont a költséghatékonyság.
Egy nagylátó előtétlencsét mennyibe lehet hozzá szerezni? Esetleg akinek van használtba egy eladó, tehet nyugodtan ajánlatot
Illetve szerintetek makró előtétlencsének a gyári megoldás elég lehet, vagy valami keményebbet kéne bevállalni, pl DCR-250?
Polár szűrőt lehet-é tenni rá?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jézus, most néztem meg, hogy egy nagylátó konverter több mint 50 rugó újonnan ehhez a géphez, többe kerül mint az egész gép
-
-
törölt tag
Köszönöm, eszembe se jutott, hogy a Raynox-nál keresgéljek nagylátót is! Az előttem szóló kérdése engem is érdekelne
philoxenia eladogatásos és vételáron bukós cserékbe most nem szívesen megyek, elég szűkös a költségvetés, és macerás a keresgélés most Inkább csak ha lehet, kis pénzeken fejlesztenék.
-
törölt tag
Kerestem, itt a raynox oldalán ki lehet választani a fényképező típusát, majd arra felhozza a kompatibilis termékeket: [link] Egész tűrhető a választék.
Az én eseteben nem volt FZ8 választás, ezért az FZ7-et néztem (de van FZ18 és FZ28 is pl). Az FZ8-ra az adaper után elvileg 55mm-es menettel rendelkező cuccokat lehet feltekerni...
-
törölt tag
Közben lemértem fém mérőszalaggal az adaptert amit a géphez kaptam. A gyári adatok szerint 55mm-es. A teljes átmérője kicsivel több mint 55mm, a menet átmérője belülről mérve kb 51-52mm között van. Az azt jelenti hogy a Raynox 52mm-es menettel ellátott nagylátó előtétlencséi feltekerhetők rá? Tutira kell mennem, nem kéne beégni A 0.7x lencse már komolyan látható eredményt adhat vajon az eredeti látószöghöz képest?
-
Mortel
senior tag
válasz #31757056 #322 üzenetére
Nos, szerinem az FZ18, és 28 adaptertubusa pontosan 55,8 mm, errőll alakít a DMV-LA2 55mm-re, amire minden 55mm-es kiegészítő rakható...
De, szerintem nem oda kellene a Raynox makrókat tenni, hanem közvetlenül /snap on, mivel ilyet is tartalmaz a csomag/ a 46mm-es obira rakni.
Én ebay-on kb. 3000ft.-ért rendeltem anno utángyártott gyűrűt, itthon kb 7000ft lenne.
Vagy, érdemesebb rendelni "filléres" (1-2ezer ft-os) 46mm-es 10-es, vagy 8-as close-up makrót, aminek ki tudja milyen a minősége...
Szerintetek?
M
-
Mortel
senior tag
-
törölt tag
Megnéztem az FZ7 tesztjét, pontosan ugynakkora az adapter mint az FZ8-on, ugyanúőgy is néz ki. A lejjebb linkelt link-ben pedig szerepel a kompatibilitási listán a raynox termékei között az FZ7... Jó lenne kipróbálni...
Köszi a linket, megnézem, az index-en kicsit pörög a topik
-
törölt tag
válasz philoxenia #326 üzenetére
Köszönöm! Remélem elegendő volt az angol tudásom hozzá, hogy ne értsem félre, mert még érettségim sincsen...
Ez totál gáz amit a webfordítás kinyom, de azért köszi tényleg. Megyek regisztrálok az index-re, ott tutira kenik vágják a témát!
[ Szerkesztve ]
-
Mortel
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Szajkó
csendes tag
Sziasztok, még kezdő vagyok itt,
Kis segítséget szeretnék kérni
Nem tud valaki FZ 28-hoz lencseadaptert: DMW-LA3
és egy telekonverziós előtétlencsét: DMW-LT55
Makró is érdekelne: DMW-LC55A Panasonic-nál kicsit húzós ára van!
-
sincirobi
csendes tag
Vásároltam egy HAMA polár szűrőt az FZ18-hoz. Érdemesebb lett volna beruházni valami drágábbra, vagy a célnak ez is megfelel?
-
-
Mortel, Cayman:
A DCR-250 univerzálisan illeszkedik több menetátmérőjű lencsevégre. Egy univerzális tartóban van benne, rugók tolják szét a rögzítő nyelveket.[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
benvolio
őstag
Kérdésem lenne: Pana FZ28. Ha össze van kötve USB-vel a számítógéppel nem tudom törölni a képeket. Át lehet valamit állítani, hogy a számítógéppel töröljem a képeket a fényképezőről? Elég sok kép van rajta és magával a fényképezővel kijelölgetni majd törölni hosszú idő és kényelmetlen. Vennem kéne kártyaolvasót és azzal kéne?
-
benvolio
őstag
válasz #31757056 #341 üzenetére
Én a gépen szoktam hagyni jobb képeket, mert ha ismerőshöz utazunk ezen megtudom neki mutatni amit akarok, ezért nem formázom. Sok gyors sorozatot szoktam csinálni és pl. 1000 képből meghagyok rajta 100-at. Külön pendrive-ra átmásolgatni az ilyen képeket meg felesleges lenne ha a kártyán is hagyhatom.
-
benvolio
őstag
válasz andrasferenc #344 üzenetére
Köszi, de nekem ez felesleges lenne, a gépem bőven megteszi.
-
törölt tag
Mostanában nagyon rákaptam a RAW-ra. Jól ráfáztam, mert bővíthetem az adattárolóimat, illetve eléggé időigényes a feldolgozásuk mert egyesével kell, de a minőség mindenért kárpótol...
-
vadkörte
addikt
válasz #31757056 #346 üzenetére
Ne görbüljön sírásra a szád széle... Erről szól a RAW. Mióta DSLR-em van ezzel "szívok" én is.
Először érzékeny búcsút vettem a régi bejáródott 80GB-os Maxtor-tól. Felváltotta egy 200GB-os WD. Nemrég - miután már nemcsak a saját D70-emet, hanem a cég D90-ét is használom, ment a PC-m is vándorútra.
Életem első stúdiófotózásának szösszenenyi ~120 tömörített 12MP-es NEF-je ~1,5GB-ot az átfordított TIFF-ek 3,5GB-ot nyeltek el. A képenkétni "előhívás" majd 2 hetemet vitte el, és még nincsenek retusálva.
Egyszerűen kevés lett a P4 2,4GHz-e az 1,5GB RAM-mal. Most 4 mag szórja az igét 3GHz-en 4GB RAM-mal megtámogatva. Az árát ne kérdezd, sok volt... :S
Az "öregen" (6 éves volt) egy kép ~ 2-5 min alatt készült el, + sec mentés/betöltés, mivel 1x-e 10-15 képet szoktam betölteni, kb. 5 percig töltődtek. Így jó esetben kb. 25-30 min, volt egy adagni kép. Most az 1/4-e.Szóval, örülj neki, hogy csak a tárhelyed fogyott el...
Üdv. V. Körte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest