- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
addikt
válasz Scholes9 #3552 üzenetére
Milyen steppinges a proc? És 3,4-en mennyire stabil? A különbséget pl. az Everest tesztekben láthatod. (Bár ezektől a teszteredményektől én spec. nem tudok tűzbe jönni!) Egy konkrétabb különbség tuning vs. no tuning esetén: nálam pl. tuninggal film tömörítés Xviddel 15%-al rövidebb ideig tartott, mint tuning nélkül. (Ugyanarról a filmről van szó.) Persze az sem árt, ha a proc. tempóját bírják a ramok is, azaz szinkronban tudod őket hajtani.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
robyeger
addikt
Szorzózár Upgrade: habár az Asus a Core2 procit támogató lapjai BIOS-ból kivette a Speedstep tulajdonságnál választható ''minimum speed'' opciót, de sikerült egy Asus P5K Deluxe (rev. 1.00G) - BIOS ver. 0202 deszkában windows alatt fixen visszavenni a PentiumD ''C1''steppinges processzorom szorzóját az EIST által meghatározott 12-es minimumra a AI Suite V1.02.02 (AI Booster) program segítségével. [link] Feltételezem más alaplapoknál is működhet a dolog, csak próbálkozni kell, akinek adott az #1hsz.-ben felsorolt proccesszorok egyike, megjegyzés: kimaradt a felsorolásból a ''D0'' steppinges 6x1 processzorok, azoknak 12-es a minimum szorzója.
A BIOSban ilyenkor lehet, hogy ha be akarunk lépni a ''CPU Configuration'' menübe ki fog fagyni, hiszen olyat állítottunk be, ami ismeretlen a bios kezelőfelülete számára, ez alatt nem kell bántani, hiszen nem is szükséges.
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Netburst processzorok végső ereje, ezt a címet is lehetne adni ennek a hsz.-nek, íme: [link], és én már megvettem a E6600 Core2 procimat, ha ezt tudom, hogy megoldható, szükségtelen lett volna még
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Qkackca
őstag
Nem tud vki mondani nekem egy ügyes embert Szolnok vagy Debrecen körül aki tudna nekem vdrop, vcore vagy vmem modot csinálni vagy akár pencil mod is jó lenne p4p800-e dlx laphoz?
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
BB3nce
tag
Hello
Nem tudja valaki, hogy mért van az, hogy ha az 2.8ghz-celeronomon az fsb-t kicsit feljebb állítom, akkor nem akar elindulni a gép? tölt tölt és egyszercsak egy kurzor villog és semmire nem reagál.
thx
Bence
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Agp/pci frekvenciát fixre lehet állítani???
Mert ha nem állítottad fixre (vagy nem is állítható) akkor ez is okozhatja az instabilitást.
Bár a ramodat még mindíg nem tudom, hogy milyen és most milyen órajelen ketyeg, valószínűleg nem az lesz a hiba forrása...
Procinak lehet feszt adni, mert akkor egy minimálisat emelhetsz, hátha az megoldja a dolgot...“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
7Heads Drago
veterán
Hi
Attól javulhatott a gépem késleltetése hogy kb 25C fokkal javult a procim hűtési teljesítménye?
Zalman7000B vs. Asus Silent Knight?
Pedig más nem történt csak hütőtt cseréltem.
Én nem igazán értem.......
A D805 prockonak 120ns javult fel a késleltetése 116ns környékére.
A szórása 1ns belül van uj mérés esetén.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Myx
csendes tag
Sziasztok!
Nem azt szeretném kérdezni, hogy meddig, hanem, hogy egyáltalán jól húzható-e (kb. 4 GHz-ig) egy Intel P4 3.0GHz/533/512 (vagy 1 M) s478-as proci, MSI MS-6580-as alaplappal, Cooler Master Hyper TX hűtővel és Codegen display 300W-os táppal. -
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz 7Heads Drago #3564 üzenetére
Hát az a 25 fok elég érdekes....
Mennyi volt előtte a procid hőfoka, mondjuk terhelve????
Egyébként ez az eltérés nagyon kevés, tehát szerintem nem jelent semmit.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
7Heads Drago
veterán
Terhelve 65-66 fok (zalman7000b), alapon 39 fok. A venti terhelve már 2600 rpm-en ment.
Mig az Asus Silent Knight alapon 29 fok, terhelve 41 fok. A venti terhelve is csak kb 1900 rpm volt.
Winrarral terheltem mind két magot kb 98%-ra.
Azóta egy párszor már ujra is inditottam és kb ugyanaz a késleltetése....
[Szerkesztve]Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
mycso
veterán
válasz 7Heads Drago #3569 üzenetére
Hmmm, az a 29 fok kissé gyanús...
Nekem vízzel nem ment le 30 alá.
Mondjuk az a terhelt 65-66 fok már kritikusnak mondható ennél a procinál, bár ha a hőmérséklet rovására is írjuk fel a teljesítményjavulást, akkor is elenyésző a különbség.
Ja figyi már most gondolkozom, te nem az everest ram test/késleltetés tesztjéről beszélsz???? --> annak inkább a ramhoz van köze...“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Pocok18
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy 2,8GHz-s P4 Northwood. D1 steppinges.
Alapvetően 1,525V nála a gyári.
Meddig húzható egy ilyen proci és maximum mekkora feszültség engedhető meg hozzá?
A táp egy 400W-os Coolink (az a 2 ventis), az alaplap Abit IC7-G és 2*512MB memóra van mellette DC-ben. -
7Heads Drago
veterán
Everestről van szó. (de lehetséges hogy a proci környezetétt is jobban hűti ez a hűtő mint a másik)
Szerintem ezek az uj lapok már ha nem használja a procit a gép akkor csökkenti a feszt. rajta. Vagy ez csak a Core2-nél van?
Van hődiódám rá fogok mérni kivülről.... ha lesz időm is.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Pocok18
csendes tag
válasz ace_ventura #3575 üzenetére
Akkor peched volt, nekem most 235-ön megy.
Bár MemTest szerint a memória már hibázik
De az egy másik topic -
TESCO-Zsömle
félisten
Jó napot mindenkinek!
Előre is elnézést, hogy nem olvastam el a topicot, de mivel tuningot csak a későbbiekre terveztem, (mikor már ninja lessz a proccon Xilencer helyett) most csak általános tanácskérésért jöttem ide.
Az alaplapom egy m-ATX formátumú ASUS P5B-VM integrált mindennel, ami ugye nem éppen tuninglap. Írták is róla, hogy magfeszültséget nem lehet állítani, ami igencsak kellemetlen, ha az embernek ilyen szándékai vannak.
Ebben ketyeg egy régimotoros D930-as.
Namármost! Én tegnap belenézegettem a BIOS-ba, és láttam/tapasztaltám pár érdekes dolgot! Először a processzor info-t néztem meg, ahol a ratio-ról (ez gondolom a régen Multipler-nek is hívott szórzó, mivel 15, és a Busz 200MHz-nek írta innen 15*200=3000MHz) azt írta Unlocked, és szabadon állítható (lett volna) 15-12-es tartományban.
Na gondoltam ez nekem nagyon jó lessz! Aztán tovább mentem. Busz-t is lehetett (volna) állítani 1MHz-es léptékkel.
És láss csodát, állítható a megfeszültség.
DE!!!
Észleltem én egy kis problémát! Mikor a magfeszültségre kattintottam (entereztem) mint az összes esetben előugrott egy menü, benne az összes válsztási lehetőséggel (jelen esetben egy rahedli lehetséges feszültségérték) Ez így rendjén is van.
Ám amikor ezt a SZORZÓ-nál illetve a BUSZ-nál próbáltam ''megismételni'' egyszerűen nem történt semmi! Nem jött elő menü, minek köszönhetően mégse tudom ezeket állítani.
Az a vicc az egészben, hogy lényegében csak azt az értéket tudom változtatni, amit állítólag ennél a lapnál nem lehet.
Szeretnék érdeklődi, hogy van-e megoldás a problémámra (és nem elsősorban lapcserére gondolok, mivel m-ATX méretben kevés a jó alternatíva)??
Válaszokat előre is köszönöm!Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mycso
veterán
válasz 7Heads Drago #3574 üzenetére
A d805-öd nem csinál ilyet, sőt mint ismeretes eléggé melegedő/energia zabáló procik ezek.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
mycso
veterán
válasz TESCO-Zsömle #3580 üzenetére
Hát esetleg a lap topicjában több szerencsével járnál...
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
F.B.I.
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítség kellenne: melyik tipusú 3,0 Ghz-es P4-es pentiumot vegyem, ami aránylag jól húzható még a gyári hűtőjével ( majd később zalmi ) és nem fűt, mint egy kazán ?
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
[Szerkesztve]Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
mob_zzz
aktív tag
Ha már így benne vagytok a steppingekben, N0-ról mit lehet tudni? (minden téren
-
Eagle16
addikt
Hali!
Everetben néztem, nekem G1-et ír ki.Ennek lehet hinni, vagy inkább CPU-Z?
és ha G1-es akkor az jó, és miért? (mert nekem fogalmam sincs róla...)
Elég egy rövid válasz is
[Szerkesztve]₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
robyeger
addikt
-
ProdyG
őstag
hello, van egy 3.0ghz-s prescott procim, fesz emelés nélkül húztam fel 3,75ghz-re (fsb 200 -> 250). megy is már hónapok óta teljesen stabilan.
everestben amikor tesztelem a rendszer-stabilitástesztben, akkor a cpu usage 100%-on van értelemszerűen, de van ott egy olyan is h ''cpu throttling'' és ez szintén 100%-on van egy idő után. az elején még 0-án de aztán átáll 100-ra és úgy is marad. csak azt szeretném kérdezni, hogy ez mit jelent? -
Superman
nagyúr
Sok dolog lehet, csak kettőt emelnék ki: túlmelegedés, de ez nem valószínű, mert nem emeltél feszültséget. A másik a hibázás. Ezek miatt, vagy ezek kombinációja miatt ''fékez'' be a prockó idézőjelben. Emelj egy kis feszt és meglátod mi lesz, persze legyen jó a hűtésed, mert a prescottok eléggé melegszenek.
-
Qkackca
őstag
Fesz emelés nélkül, réz zalmival kicsit nagyon sok az a 68 fok...nekem max 50 de sokszor még annyi sincs.
Biztos hogy jól van az a hűtő feltéve? Paszta is jól van rajta?
Csak az everest szerint ilyen meleg vagy kézzel (hőmérővel nézve) is meleg?
A feszültséget meg emeld 1 lépés közzel, ha ezután se lesz stabil akkor így tovább.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
ProdyG
őstag
-
mycso
veterán
No most énis kérdeznék egyet.
(valakinek nemrég volt ilyen gondja, és asszem sikerült is megoldania csak nem találom)
Tehát adott egy alaplap: Asus p5ld2-se/c a legújabb biossal 1003 [link] és adott egy processzor: CeleronD 336 [link] és a kettőből együtt adott egy hiba: bekapcsolásnál semmi nem történik,(bekapcsol, ventik, winyó, stb mennek, csak semmi képet nem ad mintha nem is bootolna) majd 6-7 mp után újraindul a gép és csak ekkor ''lesz kép'' (azaz itt már bootol rendesen) majd megáll egy ilyen szöveggel: ''Intel CPU UCode loading error'' Press f1 bla-bla és ezzel tovább enged és működik tökéletesen--> ez mondjuk olyan mintha a biosom nem ismerné ezt a procit (kicsit vicces mondjuk).
Majd még próbálkozok régebbi biossal, hátha...
Szal a kérdésem az lenne, hogy aki tudja erre a megoldást az ne féljen leírni.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
magi20
senior tag
sziasztok,lenne egy kérdésem nem vagyok láma de nem értem igazán...
adott
p4 3ghz 2mb 630
asus p5pe-vm
cpu-z szerint a proci a 12x-en illetve a 15x-en tehát ezeken a szorzókon változtatja magát....
biosban 12x200-on megy...ez miért van.????Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért