- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
trev
csendes tag
Sziasztok.Vki segítsen.
felhuztam a procit 45 fokig felment aztán lefaygott és most hiába kapcsoltam ki amikor újra elindítottam enm ad képet.Vki segítsen hiába indítom az INSERT gomb lenyomásával nem ad képet. Az elemet megtaláltam hol van de nem tudom kivenni aztán meg e mert enm értek a kivételéhez.Vki segítsen :'( -
-
Eagle16
addikt
Nos úgy néz ki hogy a 937-es FSB már sok volt, mivel Lost Planet alatt kilépegetett mindig...így most visszavettem 868-ra, 1:1-be megy a Ramokkal. Most így a ram 433Mhz-en megy.Ez így hosszútávon sem árt meg neki ugye? Mert nem valami extrém OC, csak plussz 33MHz, voltban sem adtam neki többet, alapon megy.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
-
veterán
hi all!
megmondaná valaki, hogy mekkora az alapfesz egy ilyen P4 541 90nm LGA775 G1 procinak? Mert egy DFI lapba van benne, és az állítólag alapból a memónak és a procinak is emelt feszt ad.
Köszi -
Hobli1988
aktív tag
Üdv all!Tudna nekem valaki mondani a 630as p4 tuning eredményeiről,mire képessek?
Eladó egy APC Back-UPS CS 350 szünetmentesitő táp,szinte új!7k
-
trev
csendes tag
Vki segítsen pls.Amikor elkezdem tuningolni a procit és fentbb húzom mint az alapérték majd utánna lefuttatok egy memtest-et akokr egy bizonyos %-aléknál lefagy.DE alapértéken nem.VAlaki tud erre vaalmi okosat mondani?
-
Mz/ts250@300
tag
Nem birja a memód az iramot,ha az fsb-t huzud növekszik a memoria orajele is.
Vedd lejebb az alap memoria mhz-t
Ui:a memoriával vigyáz a tuning téren mert az hamar bedobja a pacskertA világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
trev
csendes tag
válasz Mz/ts250@300 #3863 üzenetére
Az alap memória órajelet hogy lehet lentebb venni? DE aikor kissebb lesz a teljesítménye a ramnak de helyette jobban lehet húzni a prockót?
-
Mz/ts250@300
tag
A biosban tudod viszaosztani a ramott(ha tudod,) ,hogy lépést tudjon tartani a procival.
Ha jól csinálod nem lesz kisebb a ram teljesitménye.
Mint montam az proci fsb emelésével emelkedik a ram sebesége is,Ha mondjuk van egy 200fsb(efektive 800fsb 3ghz p4)és hozzá egy ddr 200mhz(400) ramod akkor a rencered 1.:1ben jár ám ha te emelni ekarod a proci frekvenciáját mondjuk 20fsb vel ,akkor a procid jár
3,3gz(220x15) a memod pedig (220x2)440mhz,de mondjuk a procid még töbett is birna ,de a ddr ramok nagy része már itt kifekszik ekkor kell viszaosztani ,hogy alapból alacsonyabb orajelen induljon,és igy kihozni a maximumot minndkettö hardverből.
Ennek csak az a lényege,hogy a memoriát nem tudod anyira huzni mint a procit,ezért kell viszaosztani ha nem birja a tempot .
Igy nagyban ennyi de a topik elején részletes leirást,összefoglalást kapsz mindenről ,érdemes tanulmányozni
[Szerkesztve]A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Opa
tag
Sziasztok!
Egy Asrock GE PRO-M2 alaplapom van,
[link]
és szeretnék belerakni minél nagyobb procit.
Az alaplap 533fsb-t támogat, tehát elvileg a 3,06Ghz-es Northwood a legnagyobb, amit belerakhatok!
Vagy bele lehet rakni 800fsb-s procit is, amit csak 533-on járatok? Vagy ezt esetleg szorzózár miatt nem érdemes (kisebb procisebesség)?
Szóval szeretnék minél többet kihozni az alaplapból, már ha találok boltban még hozzá procit.
A válaszokat előre is köszönöm ! -
Mz/ts250@300
tag
Hát szerintem ilyen procit(533fsb3,06ghz)
már nem igazán tálálsz,(föleg boltban)vagy ha igen elég borsos áron.
Van nekem egy 3,2 (d1 steping)ghz nortwoodom (amit most is használok)
A másik gépem egy 2,4(c1steping) ghz533 fsb-s norti egy asus alaplappal ami csak 533fsb-t kezel.
Ez az asus lap nem inditja el a 3,2 ghz nortwodott 533 fsb-vel.
De lehett ,hogy csak az ujfajta stepping végett(ezek a procik3,2-3,4ghz már a prescotos idökben jöttek ki)
De ha találsz is igy mondjuk egy 800fsb-s2,8 ghz c1 stepinges procitt ,és a lapod tudja hajtani 533fsb-n
a 2,8ghz-es procid csak 1,86ghz fogg járni(133x14)
Szerintem keresd meg a legnagyobb 533fsb-s procitt,itt a ph-n 2,4-2,6ghz szoktak lenni ,nem vészes áron.A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
strboy
csendes tag
Hy mindenki!! Légyszi HEEELP ME valaki!
Egy tuning szaki biztos tudna segíteni. Nem nyúltam a biosba, egy hete a gépem rendszerbusza egyszecsak szó nélkül felment 800ról 1140mhz-re és így a procim ''elvileg'' felment 4.27Ghz-ig , a hűtőm veszettül ment, majd' kiugrott a gépből. Hozzáteszem ugrált pár mhz-t fel és le folyamatosan. Pár napig így járattam mivel a biosba nem lehetett lentebbhúzni semmit, minden szürke AUTO volt. Aztán pár nap múlva meg visszaállt minden, viszont azóta rohadtul be van lassulva a gép. Ez gondolom nem egészséges. Mit tegyek szerintetek?? szerviz kizárva
A gépem DELL, Intel Prescott 3.0Ghz HT, i915chipset, 2x256MB DDR2 533 RAM.
Teszteredmények:
wcpuid: [link]
cpu teszt: [link]
most ilyenre állt vissza: [link]
Minden hsz-t szivesen veszek. THX!!! -
HunBeowulf
csendes tag
Üdv! Egy kis segítséget kérnék! Van egy Intel Prescott 3.0GHz processzorom. Ezt a kis gyöngyszemet húzom. Egészen 3.45GHzig bírja, de azt a 3.6GHz-et már nem. Bekapcsolom a gépet, megy egy-két percet aztán egy kékhalál a 3.6-nál. Gondolom már volt ilyennel dolgotok, kérlek segítsetek, mert 3.6ra szükségem lenne a videókártyám miatt! Előre is köszönöm!!
HunBeowulfOel ngati kameie - I see you
-
misx
senior tag
válasz HunBeowulf #3870 üzenetére
Nekem bírja simán a 3.75-öt. Többet is bírna, de akkor megint 400 fölé menne a memória.
Remélem a RAM Mhz-et visszavetted, mert amúgy a memóriák korlátozhatnak!!!
Nekem 320-ra van vissza véve, így a 3.75-tel pont visszakaptam a 400-at.
Amúgy P4 vagy Celeron?
Sztem az a +150 Mhz már nem nyom olyan sokat a VGA-nak, attól függ milyen.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ANT
addikt
válasz HunBeowulf #3870 üzenetére
Szvsz az alaplapod lesz a gyenge láncszem. ASRock nem éppen a legjobb tuninghoz. (Feltéve, h az adatlapodon lévő konfigról van szó.)
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
mycso
veterán
Tehát: magától a gép nem fog ''tuningolni''.
Valószínűleg Te állítottál el valamit, ha mégsem akkor esetleg valami bios bug (bár ezt érdekesnek találnám).
A freki amit írtál a procira, már komolyabb hozzáértést kíván (ram, osztók, feszek, stb...) nem hinném, hogy a bios magától véletlenül pont beállított mindent optimálisra
Esetleg olvasgass a géped/lapod után, hogy milyen hibái szoktak lenni általánosságban....
a hűtőm veszettül ment, majd' kiugrott a gépből
Hát ezt meg abszolult nemtom értelmezni.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
HunBeowulf
csendes tag
Üdv! Megoldódott a procituningolós problémám. Nem volt semmi baj a memóriákkal, se semmivel. Egyszerűen a Vistának nem tetszett. É mióta visszavettem alapra (3.0GHz) azóta még a Pista is gyorsabb... Nah üdv Néktek!
HunBeowulfOel ngati kameie - I see you
-
ANT
addikt
válasz HunBeowulf #3877 üzenetére
Ja, így könnyű! Ha abbafejezed a tuningot, azzal minden probléma megoldódik!
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
strboy
csendes tag
Mondom nem húztam a gépet, eszembe se volt, nekem bőven elég az alap konfig. Szerintem az alaplap szívózik mert érdekes módon az integrált Intel Extreme Graphics 128-as vga némelyik oprendszerrel (pl. xp pro) nem támogatja a dx9-et. nemtom mért, legújabb driverek fentvannak.
Ja és egy fejlemény ha jelent vmit. Próbáltam kikapcsolni a HT-t a biosban, ki is engedi ''elvileg'' de mentés után visszakapcsolja. Amikor vettem a gépet még simán ki lehetett kapcsolni. Úgy látom a dell próbál egy kis AI-t is velevinni a gépeibe
Mégmielőtt vki felvetné, a bios legújabb rajta és alapból ezzel vettem.
A hűtőt így értettem: Olyan procihűtőm van amit az alaplap vezérel a hőmérséklet/teljesítmény alapján. alapból alig van hangja, ha indítok pl. játékot, akkor egyre hangosabb (gyorsabban pörgeti a ventit). Amikor felugrott a fsb, akkor már gépindításkor olyan hangos volt mint azelőtt soha, és beremegett az egész gép, a ventiről a gép hátuljához vezetett csőn meg ontotta a forró levegőt. (képzelj el egy mosógépet amikor centriz kb arra tudnám hasonlítani )
Egyébként utánaolvastam az alaplapomnak. Rosszhír! A dell beismerte, hogy a legyártott limitált alaplapjainak harmada hibás kondikat tartalmaz. Jóhír(): ha ez lenne a gond akkor be se kapcsolna.
Alaplapot nem tok cserélni mert szinte lehetetlen vállalkozás, 5 db panelból áll, direkt ebbe a házba való. A gép dell fekvőházas limitált kiadás!!
Egyébként visszaállt az fsb, de azóta elég vontatottan megy a gép. -
misx
senior tag
Jó lenne, csak amikor bővítettem a gépet, inkább vettem + 2 modult, mint dobjak kettőt. A régiek meg szintén nem tuningolós darabok.
Viszont ezt a tuningot négy (!!!) modullal tudom. Egyébként azt hallottam, 250-es FSB felett már nemigen stabil ez a P4. Azért lepődtem meg a srác extrém tuningján.
[Szerkesztve] -
veterán
hi all!
Van valakinek húzott P4 541-el és Vistával tapasztalata?
Nekem azt csinálja, ha meghúzom a procit 3,2ről 3,85Ghz-re a bios emulátor mindig meghal, és csak 2 indításra indul el. De akkor mindig. A 4Ghz-re húzom, akkor csak kb 5. indulásra indul el. Viszon tutánna minden megy stabilan. Vagy ez csak a látszat, és ezek már a stabiltalalnság első jelei? -
Rabbitf_24
addikt
Bocsesz, hogy ide irok, de a másik topic halott
3.5GHz-nél tartok egy 3.2es celeron d350 húzásánál.
Az normális, hogy a proci fesze ugrál 1.328-1.360V között? -
mycso
veterán
válasz Rabbitf_24 #3886 üzenetére
Igen, normálisnak mondható.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
veterán
na akkor megpróbálom értelmesebben.
A vista betöltődése elött elindul valami bios emulátor. Ilyenek a mostani vista crackok.
Elindulással meg annyi, hogy a bios emulátor, megáll egy ponton ahol nem hajlandó tovább menni, majd reset, és akkor már nincs gond. Legalábbis a 3,85Ghz-es frekin. 4Ghz-en már többszöri reset után indul csak el
Így remlem már érthetőbb. -
CSZSG
csendes tag
Helló!
Szerintetek egy
p4 3Gh 512 800
Spec Number:SL6WU
Stepping: D1
proci meddig húzható?
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
Eagle16
addikt
Hello
''Mielőtt rátérnénk a tuning mikéntjére, olvassátok ezt el:
Kérjük mellőzzétek az olyan kérdéseket, hogy: ''ilyen meg olyan proci meddig húzható?'', Minden rendszer egyedi, senki sem tudja, hogy meddig lehet az adott esetben húzni. ''Nem vagyunk jósok''. Ki kell próbálni mit megy bír egy adott konfiguráció. Archív témában lehet szemezgetni milyen eredmények születtek.''
1. HSZ₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
mycso
veterán
Ja értem, hogy ez a vistához valami sz@rság.
Hát akkor valószínűleg ez a progi okozza ezt a jelenséget.
Illetve, ha winbe bent vagy, akkor futtathatnál valamiféle stabilitás tesztet, vagy valami gépigényesebb játékot --> ha nem fagy/hibázik/indul újra/stb.. akkor stabil és tényleg csak ez az emulátor okozza a hibát.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
veterán
Igen, egyenlőre ez az egy módja van a vista crack-elésére.
A stab teszt már bennem is megfordult, de még nem volt rá lehetőségem. De pl C&C3-at nyomtam, és 4 órán át simán ment. Nemtudom, hogy az a gépigényesebb játékok közé tartozik-e?
Aham, bocs, azt nem figyeltem, hogy az más fajta proc.
Különben egy Prescott-os proc mennyit fogyaszt kb? mert csak hődisszipációs értéket találtam wattban.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások