- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mz/ts250@300
tag
Miért lenne baj,sőt
Nekem is i865chipsetes alaplapom van ,az 533fsb-s prociknál rendre bekapcsola magátol a pat-ot,de 800fsb-s nél már nem.
Gondolom ez alaplap gyártotól függ,de hivatalosan a 865-ös ben nincs pat ,ennyi a különbség csak a 875-től(jól mondom?)A prescott nekem nagyon ellenszenves a nagy hötermelése,fogyasztása végett.(bár mivel ez eo lehett én is ezt álitanám harcba,csak mivel nekem meggy a gép 24/16-ot sokat jelent az a -20-25wat)
Persze ma már jol jöhet az sse3 1mb L2 stb
Viszont a Ht az érezhetöen jobb a prescotban .A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Khelben
nagyúr
válasz Mz/ts250@300 #4103 üzenetére
oké, köszi.
egyelőre az alaplapcserére nem tudom magam rábeszélni, nem akarom annyira szétkapni a gépet. tényleg annyival jobb az ic-7 mint a p4p800x? -
Mz/ts250@300
tag
-
Khelben
nagyúr
válasz Mz/ts250@300 #4106 üzenetére
még egyiket se, egyelőre beleraktam a celeron helyett a northwoodot, mert a prescott majd jövő héten ér el hozzám. aztán szerintem belegyűröm azt is és megnézem sandrával, melyik mit tud meg mennyire húzható/melegíthető. a northwoodos egyelőre szépen megy 3.0@3,3-on és 24 fokos, hűtőventi szinte áll. Terhelve se bírtam 33 fok fölé zavarni.
Viszont van elfekvőben egy aerocool ht101-es hőcsöves hűtőm, azt még lehet hogy ráapplikálom a mostani coolink helyett. -
Mz/ts250@300
tag
válasz Khelben #4107 üzenetére
IttVan egy összehasonlitő teszt egy 3,2gh-z nortwi illetve prescott-rol ,
A fogyasztás a te prociddal lényegesen alacsonyabb lesz mivel ezek az elsö szériás darabok.
A prescott (ha csak a procin mulik)meggy töbett is ,nekem 500fsb-vel szakitott egy g1-es fesz nélkül.
Viszont a jobb hütő nem árt májd rá.[ Szerkesztve ]
A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Khelben
nagyúr
válasz Mz/ts250@300 #4108 üzenetére
hát, érdekes mindenképpen.
kérdés, megéri-e a többlet fok meg fogyasztás azt a pár előnyt, mert azért sokkal nem gyorsabb a northwoodnál. bár ha az e0 stepping tényleg kevesebbet fogyaszt meg kevésbé melegszik, akkor végülis jobb a prescott. -
Mz/ts250@300
tag
válasz Khelben #4109 üzenetére
Alaporajelen a legtöbb tesztbe nem is gyorsabb viszont tuningba életre kell.
Az intel ezt a procit 4-5ghz-es orajelle szánta azért növelte meg a futoszalagokat ,csak nem jött be nekik a nagy fogyasztás és melegedés végett.Ha az intel a northwoodot fejlesztetti tovább(90nm-sse3-1mb L2 stb)akkor méltó ellenfelei lettek volna az athlon prociknak
[ Szerkesztve ]
A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
mycso
veterán
-
Mz/ts250@300
tag
"Alapórajelen lassabb a 2.8-as Prescott, mint 2.6 GHz-en működő Northwood magos "társa". Fizikailag ott van a nagyobb cache, az SSE3 utasításkészlet, de (egyelőre) ez nem sokat segít a Prescottnak. A tesztek 90%-ában alapórajeleket tekintve a 2.8-as Prescott lassabbnak bizonyult egy 2.6-os Northwoodnál"
Ezt egy 2-3éves cikkből idéztem,tény ,hogy az azóta elterjetek az ss3-ra optimalizált programok .
Do-Eo stepping összehasonlitás
Végűlis én meg voltam (vagyok)elégedve mindkét proccal .
Csak idegesitett ,hogy ha játszok tutul a venti mert a procc70fokos.Én szeretem ha hüvős a proci egy kicsit
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz Mz/ts250@300 #4115 üzenetére
Nekem is volt mindegyikből, én saját tapasztalatai alapján (net, game, videó tömörítés, tömörítgetés, ...) azt tudom mondani, hogy a prescottot gyorsabbnak találtam.
Tuningban szintén a prescott volt a jobb.
Hőfok: G1 E0 prescottal semmi baj, én még 4GHz-re húzva sem találkoztam 70 fokkal pedig egy gagyi coolerem volt (cm aero4 lite).
Viszont ez már a 3.2-esre nem igaz, abból is egy E0-ásom volt de a "keményebbik" 103w.
Na ez már melegedett, viszont ezzel sem sikerült elérnem a 70fokot (persze alapórajelen.)Eddig volt 2.8@3.8GHz-as prescottom (asszem D1) (533FSB) mondjuk ez alapórajelen elég gyengécske volt.
Volt 3 gigás prescottom E0@4.1GHz és C0@4GHz steppinges, 3.2@4GHz-es E0 és egy 2.8@3.2GHz-as nw D1 -- itt be is fejeztem a northwooddal való foglalkozást. (előtte nekem is csak netes tesztekből volt ismerős az NW és az, hogy tényként kezelték gyorsabb a prescottnál illetve jóval hűvösebb).mod.: ja még mielőtt valaki megkérdezné a fent említett procik mindegyikénél ugyanazt a tápot, lapot, ramot, coolert használtam.
Ja és még egy dolog: mindenki jön itt, a szeretem a hűvös procit dumával.
Igazából ezek a p4-ek prescottok 74-5 fokig mehetnek (ott kezd throttingolni), tehát hogy innentől kezdve 22, 35, 40 vagy 67 fokon megy tök mind1Saját tapasztalat: NW általában valami spéci széria kell belőle, ha igazán tuningolgatni akarsz, bár 2.8G nw vs 3G prescott viszonyítási alapom volt egyértelműen gyorsabbnak találtam a prescottot. Harmadik dolog a melegedés, valóban valamivel hűvösebb volt a norti, de nem kell itt 10-15 fokokra gondolni. Az E0 3 gigásomtól, talán pár fokkal volt hűvösebb a 2.8-as nw.
Fogyasztás....nc (akinek ez számít vegyen valami full integrált notit)röviden ennyi
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Mz/ts250@300
tag
Én a tuningról már lemontam csak alapon hajtok mindent
Mint irtam alapon 20- wattal kevesebett fogyaszt a notwhwood-om (kb +1 vinyó),terhelten 10w(egy g1 es hez viszonyitva)
A gyári hütőwel 65-68 folyamatos nyuzás után melegbe 70-72 fokott is elérte tutuló ventilátor mellett, a nortwoodom eddig max 55fok volt ez pont 15 fok különbség.(matx es ház nuku szelözés és +venti)
Tuningba egyértelmű.hogy a prescott a jobb ez nem is kérdéses.
A konvertálás tömöritgetésbe is jobbegy picitt
A net használata során nem vettem észre különbségekett,de az általam használt játékoknál a nortwi gyorsabb volt (fry car,c.o.d.2,NfsM stb)Visszont azt hozzá kell tenem,hogy a northwoodom 3,2-es a prescott pedig 3ghz-s volt(bár az a 200mhz nem sokmindent jelent)
1:1 be cseréltem el egy srácal itt a ph-nÉn közbe játékra is használom a gépett,igyhátt a full integrált noti kiesett .
Lecserélni nem volt(nincs) kp ugyhogy maradt ez.
A szusz már ugyis kifogyóban van mindegyikből.Azonban amit nagyon szeret(ett) mind a két proceszor az a dual memoria kezelés.
-
Khelben
nagyúr
Na, végeztem a nagy gépösszerakással.
(ha valaki nem emlékezne: asus p4p800x vs abit ic7 és p4 3.0 northwood ht d0 vs p4 3.0 prescott e0)Először is az abit lap hibás volt, a biosában valami elszállt, nem lehet menteni a beállításokat, azonnal lefagy, amikor a mentésre megyek. úgyhogy maradt az asus lap.
A procik közül azt kell hogy mondjam, hogy alapórajelen és húzva is a northwood a gyorsabb és ráadásul 10 fokkal hidegebb a prescottnál (40 vs 50 fok teljes terhelésen) meg pár wattal kevesebbet fogyaszt (3,3-on 90 ws 94W)
Ami viszont nem hagy nyugodni az a vga kártya (asus ax1650pro). Amint a procit 3,3 Ghz fölé húzom, a vga 3d-ben elkezd hibázni. Mindkét procival egyformán. Ez mi a rák?
-
GoldRiot
csendes tag
válasz Khelben #4118 üzenetére
Szia!
Nekem hasonló promlémáim voltak, amikor huztam a procit. Olyan 225-ös FSB-től hibázott. (#4068)
Nemtudom, h az FSBRAM arány mennyin van neked, mert nekem ezt akkor csinálta amikor 1:1-be ment. Miután 5:4-re állítottam jó lett. Igazábol vmi összefüggés lehet a ramokkal.Egy próbát megér.
Üdv..
-
Mz/ts250@300
tag
válasz Khelben #4119 üzenetére
Hát ha lefixaltad az agp/pci frekitt akkor nekem sincs tipem, mi lehett.
A másik Vgá-val is szemetel?
Nem lehet,hogy a a tuninghoz már gyenge a táp és nem tudd anyi kraftott adni a vgá-nak?
Vagy lehett a bios nem menti a beálitásokat ,hiába 66/33-ra van állitva.Az alaplapra viszont van egy tipem ,annó nekem egy abit is 7-es is ugyaneszt csinálta beálitottam a bios-t mentettem majd lefagyott ha kinyomtam nem,de ha Alt+ctrl+Delete-vel inditottam ujra a gépett a bios elmentette a beálitott értékekett.
-
Khelben
nagyúr
válasz Mz/ts250@300 #4121 üzenetére
Az alaplap közben megoldódott, nem bírja a prescott procit, northwooddal simán megy... A vga-val nem jutottam előre, minden javaslatot kipróbáltam de semmi. Asszem megy vissza az előző tulajnak
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
A lapot eladom, úgyhogy majd az új tulaj frissít rajta )
Próbáltam másik vga-val, azzal jó. Alapon se tökéletes, de olyankor hibázik mondjuk negyedóránként egy aprót, húzva meg a húzástól függően egyre nagyobb hibák lesznek. És nem melegedés, mert tettem mellé 3 ventit, akkor is ugyanazt csinálta, meg northwood és prescott procival is ugyanazt csinálta.
Amúgy már tárgytalan, mert visszaküldtem az eladónak, maradt a 9550-es radeon... Mindenesetre tanulságos volt, pl ha boltban vettem volna, milyen indokkal viszem vissza? -
Zolexx
aktív tag
Hello! Van nekem egy intel celeron d 352/3200mhz-s procim és 2x512mb/667mhz-s ramom 4-4-4-12 mennek most elvileg.- kicsit meg szeretném huzni a procit. hogy kezdjek hozzá? ill kb mennyit feszt lehet ennek annak adni??
Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
Khelben
nagyúr
válasz Khelben #4125 üzenetére
M E G O L D O T T A M ! ! !
Szóval, annak volt igaza, aki a memóriákra gyanakodott. Az a szívás, hogy visszaraktam a régi radeon 9550es kártyámat és elkezdett azzal is hibázni.
A következő a fő gond: az alaplapom hülye és hiába fixálom le 400 mhz-ben a ram frekit, emeli tovább az fsb-vel, 3,6on 240 (480)-on mennek a ramok. Viszont ha berakok a 2x1gb kingston mellé 2x256mb samsungot, akkor a ram csak 160 (320) mhz-en megy, minden fsb beállításnál. viszont a proci megy ugye 3,6-on. És láss csodát, a vga hibák elmúltak.
És hogy nagyon megszívassam magam: kb 1 órával azelőtt, hogy minderre rájöttem, visszaküldtem a srácnak az x1650est Áááá, nem nézett hülyének, mikor hívtam, hogy ha megkapta, rögtön küldje is visszaÚgyhogy most várom, hogy visszaérjen a kártya és kipróbálhassam azzal is az új felállást.
-
mycso
veterán
Hát neked is a kolléga által beírt 1. hsz elolvasását javasolnám
Igazából a biosban elő kell hozzni a tuning menüt, majd az FSB-t emelni.....
"Ctrl+F1" -el lehet előhívni a tuning finombeállításaihoz szükséges menüt.PCI-e, pci frekit fixre rakni, ram időzítéseit megfelelően beállítani illetve a ram frekit megfelelőre beállítani, ha a proci vagy ram miatt fagyna nem indulna, stb. akkor a megfelelőnek adható minimális többlet feszültség....
-
Qkackca
őstag
válasz Khelben #4127 üzenetére
Amikor beállítod a 400-at akkor végülis nem a ramfrekit állítod az asusnál hanem a cpu : dram arányt! Szóval nem úgy megy h fogod a procit felhúzod x-re a ram meg marad 400-on, hanem amikor 400-at állítasz akkor 1:1 lesz az arány pl 240-es fsb-nél 240-on fog menni a ram (effektív 480, ehhez kell jó ram), ha 320-at állítasz akkor 5:4 lesz a cpu : dram arány pl 250-es fsbnél pont 200-on megy a ram (vagyis effektív 400).
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Nemrég írtam ide hogy egyáltalán nem lehet tuningolni a CPU-mat!(3.6Ghz P4 Cedar Mill)
Ma ismét nekiugrottam a dolognak de megint sikertelenül!
Adtam neki az alap fesz helyett 1.3V-ot és 220FSB-t (alap 200) de már itt nem volt hajlandó elindulni!
Jelenleg 215ön fut 10 perce!
Nem tudom elhinni hogy ennyi lenne a max tuning?
-
GoldRiot
csendes tag
-
pityeszka
őstag
Nah,ezt ki tudtam belőle sajtolni eddig!!
kep1
kep2Nem tudom huzom-e tovább,nem akarom széthajtani!!Vga-t sztem tuti kihajtja így.A ramokkal nem vagyok kibékülve,mert nem mennek dc-ben Nem baj,ugy néz ki benevezek 2G Geil KIT-re hátha A hőm-ről annyi,hogy alapon olyan 39-40°C,20°C szobahőmérsékletnél.Terhelve max 54°C
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
pityeszka
őstag
Természetesen alapfesszel megy.De a mem-sávszél az hiányzik nagyon.
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
FoolProof
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis pluszt előcsalni a gépemből és szeretném a segítségeteket kérni
Leírom a konfigom és azt hogy mit értem el eddig...
Intel P4 531 3Ghz 1MB
Msi 945P-Neo2
2*512 MB Kingmax DDR2 667Mhz
X1950Pro 512MB
Jelenleg 11%-os túlhajtást értem el ... de ezt se úgy ahogy szeretném
Az MSI laphoz kapott programot használtam ami 11% ot enged max sajnos
Tehát most CPU : 222-es FSB mellett 3330Mhz de ezt is csak úgy tudtam elérni h a ramokat eggyel visszavettem 533-ra és a húzással lett 592 asszem valamint lejjebb vettem időzítéseket 4-4-4-12 re
Feszhez mondhatni nem nyúltam +37,5mV nemtom ennyinek van-e értelme?...
A gondom az hogy stresszeléssel nincs gond bármit tökéletesen bármeddig elfuttat... melegedéssel sincs gond....teljesítmény is javult... viszont pár játékban pl DIRT hirtelen belassulást tapasztalok ami nem lagg de nagyon idegesítő 5mp-enként, ami alapórajelen nincs...
Tehát szerintetek mi lehet a lassulás oka? (Mennyi +feszt adhatok neki biztonsággal?)
Vagy ha van valami ötleteket hogy hogyan lehetne 11%-nál jobban túlhúzni szívesen okulok -
mycso
veterán
válasz FoolProof #4142 üzenetére
Biosban huzogasd, ne programokkal.
Az FSB-t emeld és közben figyelj a ramra is.
Feszt majd akkor emelj amikor már nem indul/fagy/újraindul/stb...Elsőkörben a minimálisan legkevesebb adható feszt add, majd ha nem jó akkor megint 1 egységet...
-
FoolProof
csendes tag
Biosból sajnos még annyit se enged mint a progival ... belőttem FSB-t 215, indulásnál fogja magát hirtelen leáll bekapcs pill kis szünet leáll majd elindul és visszaállítja az eredeti értékre
210 ig még engedi ... 222 ig meg a CoreCenterrel lazán elhúzom
Valakinek ötlet? -
FoolProof
csendes tag
hmm azt a fixedes miacsoda dolgot elmagyarázná nekem valaki?? sztem az lesz a ludas csak biosban sehol nem találtam ilyesmit
Mégis mit keressek?[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
Nos úgy látszik, az új alaplapomban jobban érzi magát az öreg prescottom.
Az előző lapban nem volt hajlandó 3.4Ghz fölött menni, megbolondult tőle a windows.[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Qkackca
őstag
Olyankor mivan, amikor megy a win, csak a winamp szól és random csontrafagy a rendszer? Ram, táp vagy hdd?
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
mycso
veterán
válasz Qkackca #4148 üzenetére
Kb így sorban ahogy írtad
Illetve még a proci is lehetséges sőt driver összeakadás is tud ilyesmit okozni....
Lefagy vagy újraindul????
Ramnál általában kékhalál vagy újraindulás.Nálam a hibázó (túlhúzott) proci csinált hasonlót, csak azzal a különbséggel, hogy 2-3mp után ment tovább minden, majd ismét fagyi...
A lényeg, tesztelgess le mindent egyenként...
-
Qkackca
őstag
Oh, remek
Lefagyott. Néha előfordul, h megáll a vinyó, aztán pár másodperc múlva tovább megy, de az egyik vinyómmal lett egy kis bibi. Aztán a múltkor már mindegyik vinyóm fagyott, miután beraktam egy nagyobb vga-t, sztem már lehet kevés volt a táp. Aztán játszottam, kevés volt a 2x512, beraktam mellé még 2x512-t és most visszaraktam a kisebb vga-t.
Szóval kisebb vga, 4x512 ram meg a vinyók és ma gépindítás után kb 2 perccel csontramegdermett. A múlthéten volt mondjuk egy kis újraindulás is. Most ráküldtem 2 memtestet a win alatt és az egyik jelzett 1 hibát...
Kb ahogy tippeltem lehet sorba mindhárommal van vmi, de kékhalál nincs, a proci is jó, driver gond nem hiszem h lenne, nem frissítettem/változtattam semmit.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest