- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
apro
senior tag
hali
mértem egy kicsit a CrystalMark09-el
ime az eredmények,:225919,-19715-23321-14010-8195-13582-10740-36356. de fogalmam nincs ez mitjelent, vagy megfelelő-e? ja az FSB320,aram975mhz cpu 2240mhz,2:3 arányRam
aki ismeri a progit kérem irjon hogy,jók, e az eredmányekvagy mi mit jelemt
köszi -
RealJackal
csendes tag
válasz ace_ventura #3247 üzenetére
En a G1 es steppinges Prescottomat 18 K ert vettem ujonan a PcLandtol, persze ez nem jelent semmit (vagyis nem azt mondom hogy az egesz sorozat G1 es, de azert van ra sansz, a boltban erdeklodhetsz). Ami lenyeges, ez nem dobozos proci, hanem ''OEM'' , ugy hogy meg tudod nezetni veluk egyenkent az osszeset, ha hajlanak erre. Lenyeg: a G1 nekem egy gagyi 2-3K s Glacial Tech hutovel siman ment alapfeszen 4.1 el, csak a memoriaim nyavajogtak az FSB emeles miatt. Ergo, meg kozel sem aknaztam ki a tuningpotencialt belole, de ennek az az oka, hogy semmilyen olyan alkalmazast nem futtattam, amihez szukseg lett volna erre.
Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé!
-
ace_ventura
tag
válasz RealJackal #3252 üzenetére
OK, köszi, de akkor még egy fontos kérdés:
Ez a G1 stepping-es 3 GHz-es Prescott (SL8JZ) [link] milyen hőmérsékleten üzemel nálad terheletlen és 100% terhelt állapotban?
Alap és/vagy tuningolt órajeleken és alapfeszen érdekelne. -
senior tag
Eheh .. van itt vki aki azt mondja, hogy a 3000+ os 754-es Sempron széné alázza a 3200+ os bartont meg a 3,4 -es P4-et is Kinek mi a véleménye? [link]
(csak ne a videókarihoz írjátok a vélemélnyt az eladónak mrá így si elege van, köszi!) -
mycso
veterán
válasz Lord Dragon #3254 üzenetére
A bartonokkal nemtom mi a helyzet /bár emlékeim szerint elég izmos kis jószágok/, de a másik kérdést már nagyonrégen kiveséztük, ebben a topicban: [link] ahol egyébként chokeee is jelen volt, tehát nemértem miért beszél hülyeségeket.
A lényeg: itt [link] és itt: [link]
Magyarán sempron ~2.5GHz = p4 3.2/800/1m (tesztprogikban) lásd első link, illetve egy jól meghúzott celeronD-vel is hasonló eredmény érhető el, lásd második link.(celD 2.26@3.73)“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
senior tag
Kösz a választ! Amúgy nekem alapórajelen (3,4Ghz) SuperPI: 39,968 1M-en.
Picikét húzok feszemelés nélkül (3,8 Ghz-re attól mgé egy fokkal se melegszik jobban meg atomstabil de igazából nem látom értelmét hoyg húzzam csak próba szinten) úgy meg: 36.500 lett 1M-en. Na üdv mindenkinek.
Ui: (nekem nem küldöd el azt a privit amit chokeee-nak is ) -
ace_ventura
tag
válasz robyeger #3250 üzenetére
Köszi, megvan a proci, és alapfeszen (1.3875V) 255 FSB-vel 4,5 órán át is bírta a Prime95-öt [link], szóval a teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve.
Viszont a hőmérsékletével már nem annyira, mert 3.83 GHz-en 100%-on terhelve 72-74 fokos volt (ezt már orvosoltam, lásd alább), ami az előző 2.8 GHz-es Northwood-omhoz képest kb. 10 fokkal több, pedig a G1-ről azt olvasni, hogy a régebbi Prescott-okhoz képest kevésbé melegszik. Szétkaptam az egész gépet, újra pasztáztam a procit, és a házban az elülső Antec TriCool venti fordulatszámát felvettem közepesre, így már az 1 GHz-el lassabban üzemelő Northwood hőmérsékletét hozza terhelve. [link]
Sajnos azonban terheletlenül még mindig 54 Celsius fokos. Ez vajon miért nem ment le szintén?
Kiegészítő info: a procin a konfigomban olvasható 5 hőcsöves Thermalright XP-120 hűtő van, amin egy Papst 4412 FGL csücsül, tehát nem gyári hűtéssel próbálom a tuningot.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz Lord Dragon #3256 üzenetére
Nagyjából ugyanezt küldtem, mint amit ide is leírtam.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
válasz ace_ventura #3257 üzenetére
Sg fórumra nem te írtál véletlenül???
Ugyanez a proci/probléma???
Ott válaszoltam, de itt is ugyanazt tudom elmondani: a hűtő felrakásával van a baj vagy a hővezető paszta minőségével/mennyiségével.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mhif
senior tag
Sziasztok,
P4 vonulaton (478-775) elképzelhető passzív hűtéses asztali megoldás (max 2 házventi...)? Gondolok itt procira és hűtőre is. Órajel mind1, csak netezésre kellene.
üdv, mhif -
senior tag
-
barnam_
nagyúr
Hali!
Tegnap vettem egy 3Ghz-es C0 steppinges P4 Prescott S478 procit.
Ma beraktam a gépbe, újrapasztáztam (fehér hűtőpaszta), egy vékony réteget tettem a procihűtő aljára. Gyári hűtőt használok. Az a gondom, hogy tuning nélkül is kék haláloz prime95 és orthos alatt. TDU meg fagy néha. Everest szerint ~ 52 fokig megy fel terhelt állapotban, de szerintem félremér, mert idle meg 35 fok körül van.
3DMark 05 viszont végigment hiba nélkül.
Valami ötlet? Mi lehet a gond? -
mycso
veterán
válasz barnam_ #3262 üzenetére
Biosfrissítés, ramok letesztelése...
Esetleg a procihűtő bordáját is megtapizhatnád, hogy mennyire meleg/forró/hideg...
Ha a TDU-val arra a félig megírt autós játékra gondoltál akkor semmi gond. --> nálam nem fagyott, csak mindíg újraindult úgy random 5-10-30 perc játék után /tehát ez nembizti, hogy a géped miatt van/
[Szerkesztve]“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
apro
senior tag
hali
had kérdezzem már meg töletek! a Core2Due E6300-as procinál is ugyan úgy kel a Prime 95-self tesz tet duplán elinditami a 100%-os terheléshez?
a másik ez a proci (2310mhz -én 330fsb. )csak az everesztel mérhatö a höfok és igy azt irja 58C Alapon is 53C szerintetek ez valos, vagy valami méssal kéne nézni a höfokot teljes terhelésnél
elöre is köszi a válaszokat
hali -
mycso
veterán
Prime-hoz nem értek, mert nem szoktam használni, de ha elindítasz egyszerre 2db super pi, mondjuk 8m tesztet (külön könyvtárból) és végig várod, közben nézheted a proci hőfokát, mert ez leterheli 100-ra.
Nekem is alapon (gyári cooler) 53-55 körül van, viszont terhelve fekúszik 60-65 felé is. /bár nekem minimumon megy a cooler ~800rpm/“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
apro
senior tag
hsli
éertem amit irtál. köszönöm is, de mivel tudom mérni a höfokot,? mert a SpeedFan nem méri a procit, csak az everestel tudom mérni és az teljes terhalésnél nem mutat többetmint 59C- alapon 53C,
nincs más progi ami ennek aprocinak a hőfokát méri?,
elinditottam azt a két progit mér is de nem hőfokot. a másik hogy ez a progi igy hogy az everest is elvan inditva meg a netis megy,és a2super PI-is igy nem mér valos értéket, vagy csak ez erre jó,hogy 100%-ig terhelje a procit?
az eredmények ezek, 49.656 PI Volume.amásik 14..562..
hali -
barnam_
nagyúr
Biosból a legfrissebb van rajta.
Tegnap visszavettem a ramokat 160 Mhz-re, és így 50 percet ment az Orthos hibátlanul, utána leállítottam.
A borda olyan közepes hőmérsékletű, nem tűnik forrónak.
Eddig úgy tűnik, hogy teljesen stabil, de azért fura, hogy a ddr400-as ramok nem hajlandóak 200 mhz-en menni. Majd megpróbálom 2.7v-on.
köszi a segítséget. -
laceeek
aktív tag
mien hütéssel lehet elérni 8ghz-t egy p4-el?
mert ezt má megteték nem egyszer -
Mz/ts250@300
tag
Hali
Van egy g1 es 478-as 3ghz prescotom,milyen tuning alaplapott ajánlotok hozzá ,mert a jelenlegi sajnos elég anti tuning lap.A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Wajk
addikt
3.4-es Prescotthoz milyen hűtőt ajánlotok ami bírna ha 4Ghz-en is nyüstölöm?
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
mycso
veterán
-
ace_ventura
tag
válasz Mz/ts250@300 #3276 üzenetére
Pontosan ilyen 3 GHz-es procim van, és 3.8 GHz-en fut egy Abit IS7 lapban, de ha olcsón hozzájutsz egy IC7-hez, akkor az is jó, viszont az IC7 MAX3 már nem éri meg az árát.
Szóval olyan alaplapokat keress, amik az Intel 865PE vagy a 875 chip-készletére épültek. Lehet Abit, Asus vagy Gigabyte is. -
ANT
addikt
válasz ace_ventura #3284 üzenetére
A Ninja Rev.B csak 640 gramm. (Sőt, ventivel együtt sincs 800!)
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
intelfan
aktív tag
Sziasztok
Valószínüleg nem ide tartozik de ti tunningőrültek tuti tudjátok mi a szitu a kérdésemmel
Adott egy P5B Deluxe Wi-fi lap, egy D930 intel rajta egy coolermaster hyper TX hűtővel (biosban engedélyezve van az alaplapi szabályozás) és 3om házhűtő venti amiből kettő vezérlőre van kötve, egy az alaplapra (szintén engedélyezve van a venti szabályzás)
a gondom hogy szerintem a lap felűlmér...
proci: 44 idle
gpu:45 idle
a lap pedig, szerinte csupán 28 fokos (everest ultimate 3.0xxxx)
felraktam a speedfant (4.14 és 4.24) nagy reményekkel hogy végre mérek valami normálisat...
jah majdnem kihagytam..az elöző lap: gigabyte DQ6 ..szerinte ez a hőfok:
proci: 33 idle
gpu: 41 idle
önmagára meg adott egy laza 30 fokot
szóval speedfan...felrakom..indítom...erre nézem...2ö darab hőfok van...1 HDD (29) meg egy Temp01 (28) -gondolom ez a lap maga...semmi proci vagy vga vagy házhűtő vagy ilyesmi
ami még meglepett hogy a TEMP01 venti fordulatszám 18750 ....szóval szerinte nekem egy hurrikán jellegű szélvihar van a házamban
tök jó lenne tudni mostmár végre mégis mennyi az annyi mert nem hagy nyugodni a dolog....
előre is köszi az építő jellegű hozzászóllásokat
[Szerkesztve]az összes magyar ISP tehet egy szivességet...
-
-
intelfan
aktív tag
Hát...még érdekesebb dologra akadtam időközben
leszedtem a legeslegeslegesleges legújabb speedfant...felrak, indít...csodálkozik...megrémül...szívrohamot kap...
dr googlét segítségűl hívja-hiába...ismerősök megnyutatják...Ph-ra leír
kb ez volt a sorrent
mosmtár megtalálta a proci hőt fordulatszámokat és az alaplap szenzorát is...
viszont egy valami kicsit kiemelkedett a számok közül...
AUX: 127 celsiusfok ...na itt dobtam egy hátast mert nálam az aux az a tápegységet jelenti
google szerint depressziós lehetek mert ez nem baj hogy van ilyen és ekkora, haverok szerint szintén...
szerintetek ez mi?
Asus probe 2-ről meg az AI Suiteről meg annyit hogy a következő wininstalnál ők már a halállistán szerepelnek ...eszméletlenűl használhatatlanok...legalábbis nekem a giga programja után...
Gigabyte 8/10
Asus 3/10
ezen programok alapjánaz összes magyar ISP tehet egy szivességet...
-
Wajk
addikt
Egy 3.4-es, G1-es procim van amit szeretnék erősen tuningolni, ehhez a jelenlegi hűtőm nem megfelelő.
a Coolink Bat-ról elég jókat hallottam, bírná a munkát?iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Qkackca
őstag
válasz intelfan #3289 üzenetére
Próbálkozz még újabb everesttel pl 3.50.xxxx vagy újabb betaval 3.80.xxxx [link]
Az Asus PC Probe nekem működik rendesen 2.valahanyasverzió és az everesttel sem kuszálódik össze.
Wajk: sztem igen
[Szerkesztve]http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
mycso
veterán
válasz intelfan #3289 üzenetére
Valószínű a progik rosszul ismerik fel a szenzort, aztán írkálnak hülyeségeket.
Az Asus pcprobe 2-vel nemtom mi a bajod???????
(belelépsz, oldalt kirakja ablakokba a voltok/ventik/hőfokok) --> tehát ennél egyszerűbb már nem is lehetne.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
intelfan
aktív tag
válasz Qkackca #3292 üzenetére
semmi gond nem merült fel a lapcserénél...zalman paszta van rajta (nem ezüst) ami a videókari zalman AlCu700jához járt
bios most nem tudom melyik a legfrisebb..én jan végén feb elején cseréltem el..akkor a legújabb volt rajta
PC Probe 2 vel az a bajom hogy minden beállítás után dobni kell egy restratot
bezzeg a giga tunning center..hmmhmm....itt még javúlhatna az asus kicsit
everesttel nem tudom mennyire éri meg megpróbálni az újabbat..mert igazából minden hőfokmérő ami be tudta azonosítani a sensort kb ugyanazt mérte minimális szórással...
abba már nagyjából belenyugodtam hogy fölémér a lap...csak az a bajom hogy nem tudom mennyivel, mivel digi mérőm nincs és sztem ismerősi körben sem mászkál senki lézeres hőmérővel
szóval ha valakinek van P5B Deluxe Wifi lapja D930 as procival és dobna nekem pár hőértéket azt megköszönném
az összes magyar ISP tehet egy szivességet...
-
Qkackca
őstag
válasz intelfan #3295 üzenetére
A PC Probe állítása után restartot?? Win restart? Akkor ott vmi más gond lehet sztem, nekem vígan megy és egyszerű, pont azt írja ki amit kell, mondjuk a szórását nem tudom de egész korrekt értékeket mutat kézzel ellenőrízve.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
apro
senior tag
válasz intelfan #3295 üzenetére
hali
nekem ASUS P5B-E Plus (965) lapom duall2Core 63000-as procim-2311mhz-230fsb-vel 990mhzRAM(geel 800-as) ram duallba 2x512 ( 24%-os Túlhajtés)
pc probe II mérései Vcore 1,38V, CPU- 34C( húzva), MB 39C, CPU fan 1259rpm
ha tudod valamre értelmezni, nekem az Everest 3.0- és is ugyan ezeket méri
a MetaBench 0,91-esel mért eredmény= 11584
hali
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
gyári a procival együtt volt (dobozos) azt hiszem sima mezei intel hütö, (nem egy nagyszám, mert 100% -os terhelésnél enyi tuning mellet a proci höfoka felkúszik 66C-re)
most akarom lecserélni egy jobb ra most nézegetek de aszthiszem zelman CNPS5900-áslesz, mert a videógarin isZelman van és jól mük.és föleg hogy CSENDES és JÓL HÜTSÖN
ja igen valaki ismeri ezt a falyta hűtőt. NORTQ 3316.
hali
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Kolléga!
Kérlek segíts! tegnap elfüstölt az Asus P5P800 SE AGP-s alaplapom. átálltam PCI-E-re. vettem videokártyát, alaplapot. Alaplapot csak egy Asus P5LD2 SE-t.
Amihez segítség kellene, egy kis overclock, mert egyelőre a 865-ös chipsetes Asusban is elértem azt az eredményt, amit itt:
1. A lap folyton azt mondja, hogy túlfeszelem a processzort, (már 1.4Voltnál pirosban van a biosban), így megesik, hogy kikapcsol spontán Win alatt. ha meg hozzáérek a ház oldalához, újraindul. Ez mi az ....csodája???? Szóval ki lehet ezta túlfeszelési védelmet, vagy mi a csodát kapcsolni? Most csak 245-ös FSB-n megy a proci (PentiumD 945), így 4172MHZ az eredmény, ami elég kevés, tudván mások mit hoztak ki ebbőla pockóból.
De nem ismerem a beállításokat (egyáltalán a PCI_E-es lap beállításait), így kéne egy kis segítség.
2. Ami kéne, az az, hogy mit mire állítsak.A memória sem egy az egyben megy, hanem 4.5-re osztva. Most 606MHZ-en.
3. meleg a prockó. alapból 51 fok. Úgy, hogy a tápegységet is kivettem a házból. A másik lapban 28 fok volt. lehet eza radikális változás az alaplaptól? Már arra is gondoltam, hogy a hűtőt rosszul tettem rá, de nem tehettem, nem akadt meg semmiben (Zalman 7700-cu réz).
Ha gondolod, leírom a beállításokat a bisoban. A ramjaim 667-es Kingmaxok, 2GB.
Köszi.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik