Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
atirag
őstag
Köszönöm. Márkában van valami különbség ? Vagy ebben a kategóriában teljesen mindegy?
Egy LINKSYS LGS105-EU néztem most esetleg.Borisz76: Köszi nézegetem.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Borisz76
veterán
válasz atirag #44653 üzenetére
Nekem 2 db is van itthon használatban.....
TP-Link TL-SG1005D
TP-Link TL-SG108EHirtelen azt sem tudom, hogy hol vannak fizikailag...
Megvettem , beüzemeltem ( Bedugtam a konnektorba és beledugtam a kábeleket ) és el is felejtkeztem róluk....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sajog159
aktív tag
válasz MasterMark #44641 üzenetére
Szia!
Megcsináltam minkét gépen a javasolt Fix IP-ket. Filekezelők (mindkét gépen) látják is a megosztott könyvtárakat. Jelszó ki van kapcsolva DE , ha ráklikkelek bármely gépen egy tetszőleges mappára ezt írja ki:
Itt megáll a tudásom (pontosabban a nem-tudásom) Ki a hálózat rendszergazdája? Miféle engedély?
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz MaCS_70 #44606 üzenetére
Egyébként miért tilos a villamoshálózat védőföldelésére kötni?
Valahol pont egy ilyet olvastam, amiben mintha ezt írták:
"Ha nem fémházas router (amit külön le lehetne földelni), akkor szerezz be STP-/FTP-kompatibilis fali aljzatot (jobban felszerelt villamossági boltban kapható - a Legrand, Phoenix Contact, Schneider Electric gyárt ilyesmi szerelvényeket), aminek az egyik részébe bekötöd a kábel árnyékolását, és a villamos hálózat földelését, az aljzatot meg összekötöd a routerrel egy patchkábel segítségével." -
sajog159
aktív tag
válasz MasterMark #44658 üzenetére
Erre gondolsz?
Az NTFS jog megadását nem látom...
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Nem tudom hogy jó helyen vagyok,de a problémám a következő.
Adott egy digi router az egyik szobában,de a másikban már alig van jel (olyan két "pálcika") és a notim és az okos tv-m folyton megszakad a net.
Ha beraknék egy repeater-t a másik szobába,tudnám orvosolni ezt a problémát?Ha igen milyet ajánlotok?
Viszont annyival trükkösebb a helyzet hogy panelház, és a másik szobában látszik 2-3 wifi szomszédoktól. amin viszont fullos a térerő.[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz MasterMark #44663 üzenetére
Akkor törődjek bele,hogy a szomszéd wifije(i) fullosak és ne netezzek a másik szobában?
-
ToBeY
nagyúr
válasz MasterMark #44665 üzenetére
Sajnos a kábelezés nem opció,nem szeretném szétfurkálni a lakást és azt,hogy vezetékek legyenek mindenfelé.
-
ToBeY
nagyúr
válasz Hosssszu #44667 üzenetére
Két "pálcika" még van a wifi-ből,szóval nem teljesen rosz,de a nagyszobában bejön még 2-3 másik wifi is a szomszédból, amin fullos térerő - gondolom ez bezavar és ezért dobja el a jelet a tv és a notim.(vagy passz)
Abban a szobában ahol a router is van,full jó térerő 144Mbps
[ Szerkesztve ]
-
Pyro05
tag
Sziasztok!
A régi WR1043 v2 routerem megérett a cserére. Van egy új Archer C5-öm, de sehogy sem tudom beizzítani. A régi router azonnal kap IP-t a modemtől (Inviteles Alcatel), de az új C5, csak annyit ír, hogy "Disconnect", valamint "Please check the line quality with your Internet service provider.".
Minden beállítás megegyezőnek tűnik a két routeren. Mi lehet a probléma?
Köszi a segítséget!
War. War never changes.
-
Pyro05
tag
Próbáltam már mindent. Clone, nem clone, be is írtam, de semmi.
nem értek hozzá, de a log ennyit ír:
14 2018-12-07 13:12:59 DHCPC Notice Recv no OFFER, DHCP Service unavailable
15 2018-12-07 13:12:56 DHCPC Notice Send DISCOVER with request ip 0.0.0.0 and unicast flag 1
16 2018-12-07 13:12:53 DHCPC Notice Send DISCOVER with request ip 0.0.0.0 and unicast flag 1War. War never changes.
-
Pyro05
tag
válasz MasterMark #44675 üzenetére
A szolgáltató topikjában másnak is van C5. De két szolgáltató is van itthon, ki fogom próbálni a másik szolgáltató modemén is.
(#44676) woodworm:
Áramtalanítottam, rebootoltam már össze-vissza. Beálltás előtt, után, mindenhogy.
Klónoztam a PC MAC-jét, amiről vagyok most, és a régi router MAC-jét is megadtam. Nem értem teljesen a folyamatot, de mindenfélét kipróbáltam már. Annyit ír, hogy "WAN Disconnected".Megnéztem a modem klienslistáját és ott vagy nincs benne, vagy mikor sikerült, hogy ott mutassa, akkor Inaktív státuszban volt.
[ Szerkesztve ]
War. War never changes.
-
sajog159
aktív tag
válasz MasterMark #44663 üzenetére
Hát ez sehogy se megy. Szokásos hibaüzenet #44660 megjelenik most is Elvileg mindent úgy csináltam, ahogy írtál.
Csak megemlítem, a MINIX PC wifi-n kapcsolódik internethez és ez akkor sem szakad meg a NET akkor sem, ha átírom AZ IP Fix-re. Szemben ezzel az asztali PC IP fix-nél nem érhető el a Digi NET. Ennek nincs semmi köze az egészhez
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz assemble #44659 üzenetére
Az a gond, hogy ha az STP-kábelt az elektromos hálózati földelésre kötöd, és mondjuk letestel a mosógép, akkor a 230 voltos feszültség a kisebb ellenállás útját követve szépen megjelenik a számítógéphálózatod árnyékolásán, ami pedig nagyon nem erre van felkészítve. Érintésvédelmi és tűzveszélyességi kockázat.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Pyro05
tag
válasz Pyro05 #44677 üzenetére
Kipróbáltam, hogy egy másik kábellel közvetlenül rádugtam a modemre és így rendesen kapott IP-t, van net, minden rendben. Ha viszont a másik kábelt használom, ami nálunk van, azzal nem kap. A másik routernek viszont megfelel az a kábel...
[ Szerkesztve ]
War. War never changes.
-
mezis
félisten
válasz Pyro05 #44680 üzenetére
UTP kábel csatlakozó dugó és aljzat. Kettőn áll a vásár. Volt már olyan esetem, hogy ugyanannak a kábelnek a két végét felcserélve stabillá vált az Ethernet kapcsolat, ami előtte csak akkor működött (úgy, ahogy), ha kézzel tartottam benyomva a kábelt. (PC-ben SATA kábellel is jártam már így.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Obyboy
addikt
Üdv. Problémám az alábbi:
Egy ASUS routerre csatlakoztattam egy vinyót így a rajta lévő adatokat minden a hálózaton lévő eszközről el tudom érni. Az asztali gépről (Win10Pro) mint hálózati meghajtó (számítógép) láttam a vinyót és tudtam kezelni a rajta lévő adatokat. Az asztali gépet lecseréltem egy notebookra (Win10Pro) és ezen már nem látom hálózati meghajtóként a vinyót csak mint hálózati médiaezköz látja a rendszer (wifin és kábelen egyaránt). A hlózaton van egy miniPC (Win10Pro) ezen változatlanul hálózati meghajtóként látom a vinyót így szerintem a notin kellene állítanom valamit. Hálózati felderítés be van kapcsolva de nem találja a vinyót. A miniPC-t is csak médiaeszközként látja a noti,de a miniPC hálózati eszközként látja a notit."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Obyboy
addikt
-
lantoszoli93
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Telekom 500mb-os internetcsomagnál most 400 körüli sebességet mértem számítógépen. Ez rendben is van, de a wifi a laptopra csak 50mb-ot "ad". Érdeklődnék, hogy ezt valahol át tudom-e állítani, hogy onnan is nagyobb internetet érjek el wifin? Köszönöm
-
mezis
félisten
-
Pyro05
tag
válasz Pyro05 #44680 üzenetére
Egyszerűen kész. A mi lakásunkban lévő kábelig 2 switchen át vezet az út. Kipróbáltam az első switch előtt, az aktuálisan is használt kábelen. Ott kap IP-t. A második switch előtt, az aktuálisan használt kábelen szintén kap. A mi kábelünk végén, ahol a régi router kap, ott az új nem. Bekötöttem a régi router után és ott is rendben kap.
Nem tudom mit tegyek most, mert ezt a kábelt nem tudom kicserélni semmilyen módon sem.
War. War never changes.
-
Pyro05
tag
válasz #19482368 #44688 üzenetére
Nincsen. Valószínűleg a másodig switch és a régi routerünk közötti kábellel van gond, amit a régi még elvisel, az új már szól, hogy nyalóka. Végül is azért is akartuk kicserélni a régi routert mert gondok voltak a kapcsolattal. Így lehet, hogy nem is a router, hanem a kábel a hibás.
Sikerült közben beszélnem a hálózat kiépítőjével és áthúzunk egy alternatív útvonalon közvetlenül egy-egy kábelt a két szolgáltató modemjétől. Így közvetlenül nálunk át lehet majd állni, és nem lesznek extra hibalehetőségek útközben.
War. War never changes.
-
Topikgazda
válasz Pyro05 #44687 üzenetére
Nagyon gyakran nem a kábel a hibás, hanem a csatlakozó. Rá kéne mérni teszterrel (amint Tjsz írta) a kábel folytonosságára, és ha valamelyik érpárnál hibát jelent, akkor el lehet szórakozni a végén a csatlakozókkal, illetve a cseréjükkel.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
powerray
tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni olyan programot windowsra, ami az otthoni összes gép hálózati forgalmát tudnám monitorozni az egyik PC-ről?
-
törölt tag
válasz powerray #44697 üzenetére
Ilyen program nem létezik windowsra, ami a minden eszköz adatforgalmát monitorozza. Hacsak, nem minden forgalom az adott monitorozó gépen keresztül nem megy. Ilyen hálózati eszközök viszont vannak. Ami lakossági szinten is könnyű kezelést tud biztosítani. Ilyen eszközök pl a UBNT eszközök, az edge routerek, amik időszakosan megtartják az aktuális forgalmat, az intelligens DPI segítségével, ugyanakkor az inteface-ek forgalmát rögzítik, a következő újraindításig. Ha rögzíteni is akarod, akár napi szinten, eszközönként, akkor ugyan úgy az UBNT termékek között a Unifi termékcsalád ami ezt biztosítani tudja.
Továbbá tudomásom szerint a synology termékek is, és a zyxel hálózati eszközök. -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Olyan problémám van, hogy kb 1 másodpercenként a normál menetben 10-es pingem felugrik 250 környékére az asztali gépemen.Már 2 hete üzembe helyeztem egy új switchet, és bár a sávszélességgel semmi gond nincs (500Mbps gyönyörűen átmegy), ez a ping kérdés most h elkezdtem játszani, elég idegesítő.
A hálózat úgy néz ki, hogy UPC connect box (nappali) -> Dlink DGS 1008D switch (padlás) -> szobák (itt van az asztali gép)
Egy laptoppal teszteltem, ha közvetlenül a connect boxra van kötve, akkor nincs ez a jelenség.
Ugyanez a laptop a szobai ethernet kiállásra kötve ugyanazt a lag spike-ot produkálja mint az asztali gép.Valószínűleg a switch-csel van gond? Lehet h a padláson lévő hideg okoz problémát? (a szigetelés nem a tető alatt, hanem a födémben van).
Ha jól látom, ezen a switchen semmi beállítási lehetőség nincsAz is lehet h a kábelekkel van probléma?
[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest