- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Ez van ráírva:
ABBNK UTP Flame ret. IEC 60332-1 75(egy fok jel van) 4x2/0.5 ISO/IEC 11801 / EN 50173 CATEGORY 5 3P-VERIFIED, ABB P/N 790831 PROD.NO 848312/5- M:89766
Ha ez mond valamit...
-
szeva000
addikt
Na valami segítőkész emberke kellene,ide is beírom azért,hátha hamarabb jön valaki
Nyomtam egy 30m-es UTP-t,megnéztem kábelvizsgálóval,tökéletes volt.Beraktam a routerbe és baszott menni a net.Levágtam a 2végéből 2-2métert,dugó rá és azok mennek.
aztán megnyomtam a 25métert és sehol net.
kábelek végignézve,szakadás,zárlat nincs.
Szerinted mi a qrva mamájáértt nem megy a hosszú kábel??25m nem is sok -
dene89
tag
hali!
az a kérésem lenne h ilyenko mi van:megszakad a helyi hálózatom és azt írja ki h a gép nem osztott ki neki címet vagy vmi ilyesmit ír...ezután a net is elmegyez azóta megy így mióta új a gépem,hozzáteszem a héókártya az integrált,lehet h vele van a baj?Mert akkor veszek normális kártyát.köszi -
szeva000
addikt
-
amdni
aktív tag
Heló!
Két káz között akarok hálózatot kialakítani, a tanácsotokat kérném hogyan járnék a legjobban.
Ha kábellel akarnám, kb. 60 m lenne függőben a kábelből, össz hossz 80 m. Azt olvastam hogy függő kábel esetében max 10 m jöhet szóba.
Wireless routerrel légvonalba ezt a távolságot át lehetne hidalni úgy hogy nem vennék hozzá külön antennát hanem a gyári kis antenna maradna rajta? Néhány fal is lenne természetesen a két gép között.
Avagy olvastam hogy koax kábellel akár több száz méter is megoldható még függő kábel esetében is, de létezik olyan átalakító amivel össze lehet kötni egy routerrel és pc-vel?Fontos lenne, előre is köszi a segítséget!
-
mezis
félisten
Ha a közben lévő helyiségek nincsenek a felügyeleted alatt, akkor nagyon kockázatos, bármikor bekerülhet teljesen leárnyékoló valami. (Azonkívűl ott embereket teríthetsz be 2.5 GHz-el.)
Nézd meg jobban a környék nagyobb sík felületeit (házfalait), ha azokra ferdén rá tudsz sugározni, esetleg akkor számíthatsz jelentős jelvisszaverődésre.Két káz között akarok hálózatot kialakítani, a tanácsotokat kérném hogyan járnék a legjobban.
Ha kábellel akarnám, kb. 60 m lenne függőben a kábelből, össz hossz 80 m. Azt olvastam hogy függő kábel esetében max 10 m jöhet szóba.
Wireless routerrel légvonalba ezt a távolságot át lehetne hidalni úgy hogy nem vennék hozzá külön antennát hanem a gyári kis antenna maradna rajta? Néhány fal is lenne természetesen a két gép között.mezis
-
MakkeR^
tag
Üdv. Segítségre lenne szükségem. Van egy D-Link 380T modemem, ami szépen be van állítva (internetkapcsolat felhasználónév jelszó stb). Ez annyit tesz, hogy WinXP telepítés után csak telepítem a hálókártyát indítom az IE-t vagy a FF-t és máris megy a net 24/7 és semmit nem kell tenni, soha nincs vele gond.
Viszont Vistában egyszerűen nem tudom működésre bírni az internetet. Nem hogy telepítés után nem működik "magától" de még hosszas beállítás próbálgatás után sem sikerül elindítani. Próbáltam már mindent, kapcsolat létrehozása, buherelása minden elképzelhető kombinációban, modemből adatok kitörlése stb stb... De semmi...
-
joey04
titán
szereztem crosslink kábelt azzal kötöttem össze a 2 gépet de nem megy.az én gépem amiben 2 hálókártya van felismeri mind a kettőt de a másodikhoz azt írja egy hálózati kábel nincs bedugva. a másik gép is felismeri azt az egy kártyát ami benne van de az is azt írja ki hogy egy hálózati kábel nincs bedugva. a varázslót ha elindítom tögtön megakad a 2. hálókártyánál közli hogy nincs a hálózatban és hagyja-e figyelmen kívűl. ha azt mondom igen végigmegy és nem történik semmi ha azt mondom nem akkor el se engedi indulni. lényegében teljesen mind1 hogy össze van-e kötve a 2 gép mindig ugyanaz történik vagyis szerintem nem is látják egymást. mit tegyek?
-
ssolitude
őstag
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
-
sziada5925
aktív tag
válasz MakkeR^ #3565 üzenetére
Szia!
Routered nincsen? Én úgy tudom, hogy ha sima modemem van akkor 'telepíteni' kell a netet, vagyis a windowson belül kell beállítani. És amit Te írsz, hogy telepítés után egyből van neted azt meg tudomásom szerint egy router beállítása után lehetséges. Nekem D-Link DSL 360T modemem és D-Link routerem van, Vistán nincs vele gondom. Azt jelzi a Vista, hogy a kábel nincs csatlakoztatva?Üdv: Ádám
-
MakkeR^
tag
válasz sziada5925 #3572 üzenetére
Helló. Nincs routerem, a modem menüjében állítottam be ezeket és így tökéletes a dolog XP-n, nem csináltam kapcsolatot stb. csak simán működik, hálózati helyekbe is csak a helyi kapcsolat ikon van... Vistát pedig ha felteszem sehogy nem tudom megoldani, hogy működjön a net, a hálókártya látszólag telepítve van, hibát sem jelez semmi, mégse működik. Próbáltam kapcsolatot létrehozni is de nem csatlakozik "Hiba 815 a távoli számítógép nem válaszol..." Tűzfal nincs, de a beépített is ki van kapcsolva (tudom, 2 helyen kell h teljesen deaktiválódjon bár sztem ettől még működne)... a hálózati beállítások is teljesen ugyanazok mint xp-ben... mégse működik
-
MakkeR^
tag
Igen, először csak a modemben voltak beállítva a dolgok, nem működött, utána próbáltam úgy is, hogy bennehagytam a beállításokat és mellé csináltam kapcsolatot, úgy sem volt jó, végül modemből mindent kitöröltem és csak vistában új kapcsolat stb (rebootok is megvoltak)... úgy se működött
-
zvaragabor
senior tag
Üdv.
Van egy kábelmodem, egy asztali gép, ami kapja a netet, és van egy laptop. Laptopot összekötöm a PC-vel, akkor elvileg laptop kap majd netet, vagy kell valamit állítani pl a PC tűzfalán(Comodo)? Vagy elvileg a tűzfal jelez hogy új hálózat érhető el? A laptop még nincs itt, úgyhogy nem tudom kipróbálni, ezért kérdezem előre.I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
shev7
veterán
válasz zvaragabor #3577 üzenetére
termeszetesen kell allitani, ajanlom az elso hozzaszolast a topicban
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Butthead
csendes tag
Üdv, all!
Routerrel van megosztva itthon a net, és a következő gondjaim vannak:
1. Az emule alacsony ID-vel csatlakozik, holott beállítottam a port forwardingot a megfelelő portokra. "Your 4662 port is not reachable. Please review your network config." <- ezt írja. Próbáltam más portokkal is, úgy se jó. Router nélkül, mikor közvetlenül az adsl modemre csatlakozik a gépem, akkor magas ID-m van. Már többször is reseteltem a routert, és újra beállítottam mindent, de nem segített.
2. A Skype nem mindig tud csatlakozni, van, hogy újra kell indítani a gépet, és még akkor se biztos, hogy csatlakozik, de ha csatlakozik, akkor se működik tökéletesen, a minap is hiába írtam üzenetet, nem kapta meg az illető, pedig mindketten online voltunk.
3. Az ie-ben néha 1 napnyi kapcsolat után elmegy a net, a "lap nem jeleníthatő meg" üzenettel. Ilyenkor csak a gép újraindítása segít, pedig a kapcsolat él, az Azureus pl. működik...
Egyébként Kerio tűzfalam van, de ennek nem hiszem, hogy sok köze lenne a problémához, mivel közvetlen, router nélküli kapcsolat esetén nincs semmi gond.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja? Az alacsony ID zavar a legjobban. -
rdi
veterán
-
Butthead
csendes tag
Tuti, a 4662-es TCP és a 4672-es UDP portra, de próbáltam már 50 000 fölötti portokkal is.
Nem fix ip-s a gépem, dinamikus.
A Kerio akkor is megy, amikor router nélkül kapcsolódok a netre, akkor pedig magas id-m van... De lehet, hogy kipróbálom úgy, hogy letiltom az emule indításának az idejére. -
bandus
veterán
sziasztok!
van nekem itthon 3 gép, és egy csodás speedtouch akármi szarság, amiről a net, telefon és tv megy... két gép kábelen kapja a netet, a laptopom pedig wifin. az az egyetlen gond, hogy ennek a hülyeségnek sehogyan sem tudom elérni a menüjét. mikor bepötyögöm az ip-jét, kéri a nevet és a jelszót, de elfogadni már nem hajlandó. eddig legalább az egyik pc-ről be tudtm lépni, de mióta új windows került rá, már onnan sem enged be a rúter..
van valakinek valami ötlete?"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
gardener
senior tag
Havernak van egy olyan gondja,hogy:
Adsl internet inviteles.
2 gép van egy smc routerre kötve.
Majd másfél évig hibátlanul működött.jelenség:
Amint rádugja a routerre apukája gépét is, belassul az internetaz Ő gépén,majd behal.
Viszont apukája gépe nem lassul be. (Azon vírus,trójai ellenőrizve dumeter szerint nincs ki-be menő akaratlan forgalom.)
Kipróbáltuk azt is,hogy apukája gép helyett egy multimédiás eszközt dugtunk a routerre 2.nak. Akkor is belassította haver gépét.
5let? Megoldás? Tapasztalt már ilyet valaki? Mi lehet?
[ Szerkesztve ]
-
zvaragabor
senior tag
Nem nagyon jött össze. Első körben azt nem tudom, hogy melyik gép gép tcp/ip protokollját állítsam be automatára.
Úgy van a dolog, hogy: A PC kábelmodemes netet kap, nincs rúter. A kábel egy PCI kártyába megy. Az alaplapi hálókariba van bedugva a kábel, aminek a másik vége a laptopba megy.
A PC alaplapi karija az alábbi tcp/ip beállítással:
IP: 192.168.0.1
alhálózati maszk: 255.255.255.0
alapért. átj.:nincs megadva
DNS auto-n van, auto metrika kipipálva
Internetkapcsolat megosztása engedélyezve.A laptopnál a tcp/ip-n belül minden auto. Viszont hiába állítom be a fájl/nyomtatómegosztást, nem jelzi, hogy meg van osztva.
Munkacsoport mindkettőnél OTTHON
A helyi kapcsolat ikon mind a kettőnél azt jelzi, hogy nincs bedugva a kábel. Pedig be van.
PC tűzfalában elvileg engedélyezve van a hálózat.
Laptopon csak xp firewall van.I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
mario1111
csendes tag
Üdv! Megosztott netünk van a szomszéddal. 512-es, vezeték nélküli, switch-el van megosztva.
Asszem tplink-el. Eddig minden jó volt és most is az azzal a kivétellel,h a P2P progik(utorrent,azureus) max letöltése 18 kbájtban maximalizálódik. Amúgy minden amit nem ezekkel töltök jön 60 kbájtal. Szerintem szomszédom állította be valahogy ,h ne tudjak maxal torrentezni. Tudtok valamit,h hogy lehet konfigurálni a switchet? Valami ip kell hozzá ugye? De nem tom mi.Üdv: Márió
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek!
Adott egy asztali gép, egy nootebook és egy router. A net tökéletesen megy az asztalival. De notebookkal valamiért nem. Windows indulás után egy kis ideig próbálkozik az IP-vel, aztán feladja, és kiírja, hogy korlátozott vagy nincs hálózat.
Van egy twisted kábelem, hogy majd direkbe összekötöm a notebookao és az asztalit. De az sem megy, ott is csak próbálkozik, de eredménytelenül.
Valami ötlet?"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
Lortech
addikt
válasz gardener #3590 üzenetére
Nem volt időm még eleget tesztelni, de az jött le, hogy az a kliens zavartalanul, normális sebességgel működik tovább, amelyik hosszabb kábelen lóg. A rövidebben kapcsolódó meg belassul, és használhatatlan lesz. Kihúzom a hosszabb kábelt, és abban a pillanatban újra teljes sebesség a rövidebben. Most lesz egy kis időm az ünnepek miatt, tesztelgetem majd, mert felhúzott már néhányszor.
Thank you to god for making me an atheist
-
mezis
félisten
válasz zvaragabor #3588 üzenetére
Ha a link LED-ek sem jeleznek kapcsolatot, akkor még a kábel is gyanús, ami ugye kereszkötésű ? (Cross link)
A helyi kapcsolat ikon mind a kettőnél azt jelzi, hogy nincs bedugva a kábel. Pedig be van.
mezis
-
zvaragabor
senior tag
A link ledek mind a modemen, mind a pci kártya hátulján villognak. Az asztalin van net rendesen, azzal nincs is gond, csak a laptoppal nem tom összehozni az asztalit, hogy lássák egymást. Ez lenne a fő cél, hogy legyen LAN, és ICS.
Hát hogy a kábel a crosslink-e, azt nem tudom, nem vagyok annyira benne a dologban, de gyanítom igen.
A modem<--->PCI kártya között ilyesmi kábel van, az alaplapi kártya<--->laptop között ilyesmi.
I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
rdi
veterán
Közben utána néztem a csodának és látom, hogy bizonyos beállításokat admin nélkül is el lehet érni benne.
Esetled admin és jelszó nélkül?
A szolgáltatód nyilván nem hajlandó elárulniegyébként az általad indított topikban ezt olvastam:
3play/3play
Momd ez neked valamit?
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
mezis
félisten
válasz zvaragabor #3588 üzenetére
Én a laptopra is fix IP-t osztanék: 192.168.0.2, maszk:255.255.255.0, átjáró:192.168.0.1
Ha a kábeled csatlakozója átlátszó, akkor egymás mellé téve ránézésre is megállapítható a vezetékek bekötési sorrendje. Vannak eszközök (router, switch), melyek elektronikája használható mindkét fajta kábellel. A PC-PC kapcsolatra a keresztkötésű kábel a biztos nyerő (amit egy vezetéken az egyik PC ad, azt a másiknál a fogadó oldalra kell érkezzen).
Úgy van a dolog, hogy: A PC kábelmodemes netet kap, nincs rúter. A kábel egy PCI kártyába megy. Az alaplapi hálókariba van bedugva a kábel, aminek a másik vége a laptopba megy.
A PC alaplapi karija az alábbi tcp/ip beállítással:
IP: 192.168.0.1
alhálózati maszk: 255.255.255.0
alapért. átj.:nincs megadva
DNS auto-n van, auto metrika kipipálva
Internetkapcsolat megosztása engedélyezve.mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./p3824
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest