- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vatomi
aktív tag
Sziasztok! Helyi hálózaton szeretnék másolni egy gép két meghajtója között de mindezt egy másik gépről indítva pl. Total Commanderrel. Meg is van osztva az első gép minden meghajtója, megy is a másolás csak lassan. Gondolom átmegy minden adat a második gépen és úgy kerül át az első másik meghajtójára, holott valójában nekem erre nincs szükségem. Ha érti valaki, mit szeretnék és tud, segíthetne...
[ Szerkesztve ]
-
Primőr
aktív tag
Nagy nehezen sikerült megoldani a winportalos segítséggel, de eygben fix ip címeket is be kellett állítanom, és be is kellett jelentkeznem a vendégfiókba, majd újra ki a Rendszergazda fiókba, plusz még a megosztási szabályoakt is módosítani kellett...
A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
potyka79
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket kérném win2003 rc2 alatt szeretnék ftp elérést beállítan ugy hogy minden felhasználónak külön könyvtárja legyen.A könyvtárakat csak az érhetné el akinek vanhozzá jogosultsága .És az a felhasználók neláthassák egymás partícióját.
Az ftp-t beállítottam tudok le illetve feltölteni rá de így mindenki ugyanazt a könyvtárt használja .
Köszönettel:potyka -
olbeteam
tag
Szevasztok!
Otthoni használatra szeretnék venni egy wifi routert, 2-3 gép lenne rákötve, ebből 2 wifin. Milyen típust ajánlotok nekem, teljesen ismeretlen nekem a wifi téma!
Ha lehet az ára maradjon 10K alatt vagy körül!Köszönöm!
I can resist everything but temptation.
-
Mewryck
tag
Áhoj!
Adott egy chello-s internet(chello minimum azthiszem),egy modem amit adtak hozzá és egy tp-link router(tl-r460-as).Még sose csináltam netmegosztást,csak probálkozok,eddignemsok sikerrel.Valaki eltudná mondani mit hogy kell csinálni?
[ Szerkesztve ]
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Adott 2 gép, ezen Vista Ultimate x64 a másik pedig egy XP-s.
valaki le tudná írni(vagy akár egy linket adni) hogyan tudnám beállítani hogy lássák egymást, mert egyikkel se látni a másikat. egy Dana router van a két gép és a modem között régebben már ment a hálózat de akkor a másik gép volt nálam ott pedig egy P1 98-al -
Mewryck
tag
probáltam az alapján is és nemsikerült...
van hozzá angol nyelvű user guide,de az alapján se megy
ipconfig/all-al lekértem az ip-t dns-eket meg ilyenekt,azokat az adatokat irtam be,meg akapott felhasználo nevet meg jelszot és neműködik sehogyse...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Henryk
aktív tag
Na sikerült utánanéznem.. kell ugye hozzá a KB922120 az XP-s gépre hogy tudjon válaszolni a Vistának ez az LLTD vagy mia.. oké.. microsoftról nem tudom leszedni merthát sajnos szoftverhamisítás áldozata vagyok, megtalálam más linken de ammeg nemmegy fel mert nem magyar nyelvű.. neten találtam viszont egy rakás fake linket a magyarra de semmi használhatót amicrosofton kívül... ha valakitmegkérek tudna mutatni egy linket ahonnal a magyar verzió leszedhető?
KB922120-v5-x86-HUN.exe lenne a neve a microsoft szerint amivel mennie kéne
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Üdv.!
Értem én, csak az a helyzet, hogy a másolást szoftverrel tudod végeztetni, az meg úgy működik, hogy betelepszik a RAM-ba, lefoglal helyet a puffereknek és adat egyik HDD-ről pufferbe, puffer tartalma a másik HDD-re ki.
A szoftverek már csak ilyenek.Sziasztok! Helyi hálózaton szeretnék másolni egy gép két meghajtója között de mindezt egy másik gépről indítva pl. Total Commanderrel. Meg is van osztva az első gép minden meghajtója, megy is a másolás csak lassan. Gondolom átmegy minden adat a második gépen és úgy kerül át az első másik meghajtójára, holott valójában nekem erre nincs szükségem. Ha érti valaki, mit szeretnék és tud, segíthetne...
mezis
-
X Factor
addikt
Szaisztok itthon asztali gépen vista van, laptopon xp, megoszottam mind2őn egy egy meghajtót, pc-ről látom is a laptopot, viszont fordított esetben ha az asztali géphez akarok hozzáférni, akkor felhasz nevet és jelszót kér, itt beütöttem azt amit a pc- n indításnál használok, de nem segített Milyen felhasz nevet és jelszót kell használni?
Make things work
-
Smoothy
tag
Helo olyan kérdésem lenne, hogy hogyan vagy milyen progival lehet azt megcsinálmi hogy lássam a megosztásom egy másik sz gépen, nem helyi hálózat hanem 2 külön álló gép, egyik router mögött másik közvetlen modemes kapcsolattal! Total C-vel esetleg, minden ötlete szivesen fogadok! Köszönöm!
-
veterán
Halee!
Azt hiszem segítség kellene.
Adott egy szgép amit csatlakoztatunk egy routeren (SMC) keresztül nethez.
A másik három szgép ami ugyanazzal a routerrel csatlakozik, az tökéletesen működik, internet fel és le is nagyon cool.
Ez a negyedik gép ez viszont olyan, h csatlakozik a nethez, bejön minden weboldal, letölteni is lehet, DE felfelé nem működik a csatlakozás. Tehát: MSN nem működik, Skype nem működik, olyan játékprogramok amik nethez csatlakozva játszódnának (PKR, Draculaholdem), nem működnek.
Tűzfalat lekapcsoltam, kétszer lett XP ujrarakva, és a második az ugyanolyan mind ami a másik három gépen is fut. (Professional Extended Edition.)
Hálózatban is látja a többi gépet.
Most iylenkor mi van?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
gardener
senior tag
válasz Thunderzolee #4220 üzenetére
Nincs routerben tiltva port annak a gépnek az ip címére?
-
veterán
válasz gardener #4221 üzenetére
Hát ha alapértelmezésben tiltva van akkor lehet, de a többi gépet mikor egyenként ugyebár az idők folyamán rákötögettük, szóval akkor sem kellett semmit a router menüjén belül állítgatni, szóval ezért nem értem.
Szóval miért lenne tiltva. Ez nem logikus. Három esetben engedélyezett, a negyedik meg nem?
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
gardener
senior tag
válasz Thunderzolee #4222 üzenetére
Csak gondoltam bennemaradt valami régi állítgatás nyoma.
Esetleg egy reset a routeren? Próbát megér. -
Smoothy
tag
Helo olyan kérdésem lenne, hogy hogyan vagy milyen progival lehet azt megcsinálmi hogy lássam a megosztásom egy másik sz gépen, nem helyi hálózat hanem 2 külön álló gép, egyik router mögött másik közvetlen modemes kapcsolattal! Total C-vel esetleg, minden ötlete szivesen fogadok! Köszönöm!
-
lúzer
veterán
-
pigsty
aktív tag
bizonyára egyszerű kérdés...
Netgear WPN824 + WPN111(usb) WinXpEgyik gépről a másikra az adatmásolás wirelessen keresztül miért csak 1100kb/s?
A wireless és az USB szabványa is bírna nagyobb sebességet, ráadásul a Netgear programja nagyon jó jel minőséget ír ki, power, ilyesmik nincsenek lekorlátozva.[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
veterán
Na wazz, olyanokat tudtok kérdezni.. DMZ.... pppppfffffffff
Na most rákerestem erre a DMZ-re... Hát igen, legalább megértettem mi is ez. De hogy DMZben működik-e.... Hát mittudom én .. nem világos minek kellene működnie?
Nos, időközben kiderült, h valószínűleg az utp kábel lesz a hibás, mert ez crossover bekötésű.
Viszont ide nem az kellene, hanem patch.
Mert akitől kölcsön kaptuk az kizárólag lanpartin szokta hazsnálni az ominózus kábelt. Szóval ugyan fogalmam sincs róla hogy crossover kábel okozhatja-e ezt a fajta hibajelenséget, de ha igen akkor biztosan az lesz.
Ha nem akkor marad a router reset, bár ugy emlékszem amikor megvettem reset után lett konfigurálva, tehát nem lett iylesmi beleállítva, h 3 porton engedélyezze a netet teljesen, de ha már négy gépet kötünk rá akkor ott tiltsa le azokat a szolgáltatásokat amivel az MSN, Skype csatlakozik a nethez.És természetesen kipróbáltuk úgy is, h felcserélgettem a portokba dugott kábeleket, de a többi gép nem okozta ezt a hibajelenséget.
-
gardener
senior tag
válasz Thunderzolee #4228 üzenetére
"És természetesen kipróbáltuk úgy is, h felcserélgettem a portokba dugott kábeleket, de a többi gép nem okozta ezt a hibajelenséget."
akkor kábel kizárva nem?
-
veterán
válasz gardener #4229 üzenetére
ööööööööööö...nem.
Úgy értem, átdugtam az egyes, a kettes, hármas, négyes portba is, de ott is ugyanezt a hibajalenséget produkálta. Tehát például nem a router kettes kimenetén jleentkezik csak ez a gond, hanem az összesen, de csak akkor, ha azt a bizonyos gépet dugom rá.
A többi gép akármelyik portba van dugva, tökéletesen műlködik.Holnap egyébként az lesz az első dolgom, h a hibásnak vélt kábellel összekötöm az egyik másik gépet, ha akkor előjön a hiba az addig jól működő gépen akkor a kábel a rossz.
Ha nem jelentkezik a hiba akkor annál a gépnél lesz a gond amin a hiba fennált eddig is. Esetleg még kihozom a router emllé és összekötöm úgy is, h az egyik eddgi jól működő géphez menő kábellel kötöm össze, és meglátom akkor mi lesz.Ha kiderül, h a gépnél nem jó valami akkor max hálókártya csere, bár ezen már túl vagyunk.. Majd holnap kiderül.
-
gardener
senior tag
válasz Thunderzolee #4230 üzenetére
Nah van valami?
-
rdi
veterán
-
veterán
válasz gardener #4231 üzenetére
Hát az lett, h fogalmam sincs mi volt a baja.
Ma meg működött.Reggel kihoztam hozzám, összekötöttem, minden jól ment.
Na mondom akkor a kábelcsere.Visszavittem a helyére, elmentem kábelért.
Nálunk csak egy helyen árulnak 5 méternél hosszabbat (méretre vágva, ha kell), szóval nem kaptam, mert épp nincs csatlakozója a boltosnak, holnapra szerzett volna, DE
hazamegyek, addigra uncsitesóm is hazaért, ő meg összedugta, és bekapcsolta, és neki meg működött. Szóval egyikőnk sem tudja mi lehetett a baj, most is működik, érdemes lenne valamilyen hálózati log filet átfutni (ha van iylen), bár ez ilyen tipikus (windows) szgépes hiba, ami egyszer fennáll, egyszer meg megszűnik, és minden oké....Mik vannak..
-
veterán
-
gardener
senior tag
válasz Thunderzolee #4234 üzenetére
uncsitesód gondolom kanalakat hajlítgatja rendesen
-
chicken
senior tag
Sziasztok,
egy ismerősöm upgradelte a T-online-os adsl előfizetését T-home-TV-s kombóra, amihez a T-online (vagy most már ők is T-com) kihozott és bekonfolt egy Speedouch 780 típusú gatewayt.A probléma ottan van, hogy az egyik távolabbi asztali gépben nincs wireless kártya, ez a gép még mindig a régi Linksys WRT55GC routeren lóg (amiben már nincs net, ugye).
Szeretném Access Pointként használni a WRT54GC-t - állítólag képes is rá.
A Speedtouch látta a Linksyst: bekapcsoltam rá a WDS-t, kikapcsoltam a tűzfalat, ezek után próbáltam a Linksys Operating Mode (Advanced Routing) menüjében Router módba tenni őt, a default Gatewayt beállítottam 192.168.1.254-nek, a DHCP-t természetesen kikapcsoltam, és a wireless securityt is, mégsem tudok sehogysem átpingelni a Linksysen lógó PC-ről a Speedtouchra, sem a Speedtouch által kiszolgált laptopról a Linksysre. (A Linksys fix IP-je most .200, a PC-jé .201, a laptopé meg valami DHCP-s, talán .65.)
Itt elakadtam, pedig a T-Comos szerelőember állítólag azt mondta nekik, hogy ez egy informatikusnak pofonegyszerű.
Kell valami 3d party szoftver az átjárókra ahhoz, hogy ez menjen?
Vagy csak elmulasztottam beállítani valamit a Linksysen...Köszi az ötleteket, ha vannak.
[ Szerkesztve ]
mens sana in campari soda
-
kem
addikt
válasz Smoothy #4224 üzenetére
HAMACHI!!!!!!!!!!!!
HÁNYSZOR KELL MÉG LEÍRNOM?!?!?!?!Ha csak net van a 2 gép közt, akkor Hamachi imitál helyi hálózatot egy porton keresztül.
Bejelentkezel a programba a felhasználóneveddel, és létrehozol egy hálózatot.
Erre a hálózatra a másik gépen a másik Hamachival rá tudsz keresni, és máris kész a LAN....de nemis értem minek magyarázok, úgys megkérdezed 2 óra mulva valamelyik topicban, hogy hogyan kell 2 gép közt megosztási mappát láthatóvá tenni ha nincs köztük helyi hálózati kapcsolat...
Köszi!
-
pigatt
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Az lenne a próblámám, hogy van egy 1 megás kábel netünk amit négyen használunk egy asus rx3041 routerrel osztva. És a ha helyi hálón játszunk akkor is laggol a game, valamint a hamachi is alacsony sebesség miatt használhatatlan (a lefelé mutató kék nyíl). Viszont neten meg tökéletesen tudok játszani lag mentesen! Ez miért van így?
i9 / 4080 / 32"
-
dudi
senior tag
hello!
nem hiszem, hogy pont ebbe a totyikba illik, de azért felteszem a kérdésem:
miért van az, hogy router mögül nem érem el a modemem admin felületét?
linksys wrt54gl, 192.168.1.x címtartomány, netmask 255.255.255.0
dlink 380t, 192.168.2.1 cím, netmask 255.255.128.0Nem így kéne lennie, hogy beengedjen a router mögül?
Lehet, hogy teljesen el vagyok tájolva...Sounds like your fix is worse than your problem...
-
chicken
senior tag
Valószínűleg azért kérdez rá folyton, mert ahogy megfogalmazzuk, nem ad elég világos útmutatást számára, hogy mit kell csinálni.
"Bejelentkezel a programba a felhasználóneveddel, és létrehozol egy hálózatot.
Erre a hálózatra a másik gépen a másik Hamachival rá tudsz keresni, és máris kész a LAN."Ezt inkább ki kéne fejtsed, hogy: hogy tölti le, mire kell kattintani, hogy kell feltelepíteni a programot. Aztán hogy kell "rákeresni". Én se tudnám ez alapján, mit csináljak. Szóval ilyenkor szájbarágósabban kell leírni, mert általános tanács = nem segítség. Segítség = nyomd meg a zöld gombot.
mens sana in campari soda
-
rdi
veterán
válasz chicken #4237 üzenetére
Remélem jól értem. A Speedtouch-hoz nem nyúltál, csak a linksyst akarod átállítani AP üzemmódba, amire kábellel csatlakozol.
Ehhez csak a linksysen kell átálítanod az üzemmódot.Természetesen a linksysnek nem kell dhcp -ét szolgáltatnia, hiszen azt ad a speedtouch, ha router üzemmódban működik. De akkor a spedtouch-odnak kell csatlakoznia a WAN-ra. Van neki saját pppoe - ja
"The SpeedTouch™’s embedded PPP dial-in client allows you to establish an Internet
connection for computers residing on your local network, using only one computer
of the network to control the client."[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
n_stolz
tag
Sziasztok!
Otthoni ADSL-emet szeretném leosztani 3gép számára.
van egy sima modemem
1gép vezetékesen csatlakozna,
2gép vezeték nélkül -ebből az egyik notebook, a másik egy asztali gép(ami egy szinttel lejjebb van)-
Milyen megoldást tudtok ajánlani?kösz előre is n_stolz
n_stolz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest