- Egérpad topik
- Apple asztali gépek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv. !
Nem minden UTP kábel alkalmas a 100 MBitre. Talán valami CAT3, CAT5 kódok a használatosak.
Próbáld meg a PC-n fix-re állítani a sebességet - az elektronikák néha kissé "összeférhetetlenek"Amikor a routert vettem, mondtam az eladónak (MediaMarkt), hogy az lenne a lényeg, hogy LAN-on elég erős jelet adjon, mert ami előtte volt (Dlink DIR-100) csak 10 teljes módban tudott engem ellátni nettel (5,5m kábel). Azt mondta ez az ASUS erősebb. Lecsekkoltam a leírását, valóban dobálóznak 1xx%-okkal, de ugyebár nem szabad mindig hinni a reklámszövegnek. Így is belefájt 13k-ba.
Sikeresen beállítottam, mindenkinek van net, van belső hálózat és pont ez az a pont ahol lényeges lenne a 100 teljes mód. De nem bírja. Ilyen hosszú lenne az az 5 és fél méteres kábel? A behúzásnál nem tört meg.mezis
-
mied
csendes tag
válasz medium84 #4346 üzenetére
Csatlakozom a kérdéshez! Routervásárlás előtt állok, a D-Link DI-524 és a US Robotics MAXg tűnik jónak ebben az árkategóriában. Szeretném, ha printert (scannerrel) is kezelné, de a D-Linkről már olvastam egy vásárlói hozzálóást, hogy a scannerfunkciót egyáltalán nem, és a printert is csak részlegesen kezeli.
Van valakinek tapasztalata ezekkel? Vagy ezért az árért a normális printerkezelés nem is várható el?
EIK!
mied -
VIBO
őstag
hello!
adott egy smcwbr14-g2 router, egy upc, meg 3 szgép.
az a szitu hogy modemből routerbe megy a cucc,routerből egyik gépbe. de nem megy a net igy.nem is világit a ppoe/dsl led.hmmm..
miért van ez.
most probálkozom egy switchel. ott már a gépbe van net de a másik kettőőben nincs.
áááhogy kell ezt megoldani?
köfi
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
bmdookie
csendes tag
Helló. Már órák óta fórumokat olvasgatok hogyan is lehetne megoldani. Fontos hogy SWITCH-el kéne megoldani. (úgyhogy kérlek ne routerozzatok vagy ilyesmi, ha nem megoldható akkor meg mondjátok azt.) próbáltam olyat hogy switch 1ső portjába adsl, többibe gépek, meghívni az A gépről a pppoe-t és műkszik is, de a B gép nem kap netet. próbáltam olyat hogy A ról felcsatizni és B tcp/ip jét felülírtam a Pppoe adataival (gateway, dns) így se, kezdek kifogyni az ötletekből, tudnátok segíteni? Kösszi
-
rdi
veterán
válasz bmdookie #4356 üzenetére
Sima adsl kapcsolatnál egy switchnek mennie kell. más kérdés, hogy a szolgáltatód is látja majd.
"A meglévő switchet rádugod a modem ethernetportjára és külön külön kapcsolódsz a gépekkel, persze ez csak akkor működik, ha ugyanazzal a felhasználónévvel egyidejűleg többször bejelentkezhetsz, helyi hálód nem lesz".
Fej! Tor! Potroh!
-
r3pl4y
aktív tag
Ha jól értem akkor te azt szeretnéd h switch-en keresztül osztódjon a net...ez pedig másképp nem lehetséges csak 2 lan kártya használata melett mivel ugye egy felh névvel csak 1x csatlakozhatsz ergo csak egy géppel tudod használni az adott felh nevet ezért! a következőt kell tenned beteszel még egy lan kártyát és azzal állítassz be magadnak pppoe-t ezután belemész a hálózati kapcsolatokba és rákattintassz jobb egérrel arra a Hálókapcsolatra amelyel a netet nyomod...itt asszem tulajdonságok és itt lennie kell egy olyannak h internet megosztása...itt ezt bepipálod...aztán a másik hálókártyát dugod a switch-be és igy már elvileg mindenkinek lesz nete...lehet h vannak még beállítások amiket el kell végezni de ezekre rá jössz te is...én már nem emléxek rá mert rég csináltam switch-el akármit is...de mért nem váltassz routerre? az lenne a leg1xerübb...
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
bmdookie
csendes tag
úgy kezdtem hogy ne tanácsoljatok mást, mert a többi megoldást én is ismerem. a történet lényege hogy szerváltam egy nagyobb switchet 16-osat és ezt a 8 portosat most eladnám. és kiváncsi voltam hogy megoldható vele egy adsl megosztás, ezért kértem hogy ha nem akkor ne mondjatok mást mert azokat én is ismerem / használom apropó, nem érdekel valakit egy eladó planet 8 slotos switch, még garis
-
adamAT
csendes tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hoyg hogy tudnám itthon a laptopomat és az asztali gépemet összekötni egyetlen crossover kábellel? a lényeg az lenne, hogy át tudjam másolni az asztali gépről a dolgaimat. rengeteget próbálkoztam, de sehogy sem sikerül amúgy az asztalin XP van, a laptopn meg vista. a vista viszont úgy csinál, mintha nem nagyon akarná felismerni a kábeles dolgokat, csak a wi-fit. írjátok le, légyszi, az egész folyamatot, mert már nagyon nem értem az egészet és nagyon fontos lenne.
előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
Pontosan mit jelez a laptop meg a pc amikor bedugod a Fordított (Crossover) kábelet?
Arra akarok kilyukadni h felfoghja h bedugtad a kábelt?Ha igen akkor sztem a leg1szeerübb ha mind a 2 gépbe belemész a hálózatokhoz jobb egérrel a kapcsolatra és mindent autómatikusra állítassz...
vagy mehet statikusan is a következő paraméterekkel...PC:
----Ip: 192.168.0.1
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1Laptop:
----------Ip: 192.168.0.2
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1Ezután esetleg futtatod az hálózati beállítás varázslót itt kiválasztod ami neked kell...ezután már csak meg kell osztanod a cuccost...pl totalcmd-be rákatt a meghajtóra jobb egérrel és megosztás - biztonság...itt tudod megosztani...
elvileg "nagy" vonalakba ennyi lenne..."Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
adamAT
csendes tag
hmm... asszem, a laptop fel sem ismeri a kábelt, de legalábbis sehol nem találok vezetékes kapcsolatot... még olyan helyet sem, ahová be tudám írni a címeket, amiket megadtál...:S lehet, hoyg megpróbálom a LAN driverjét frissíteni...
megoldottam... le volt tiltva a laptop LAN kártyája... most olyan butának érzem magam...
[ Szerkesztve ]
-
adamAT
csendes tag
na, mostmár elvileg jó a hálózat, a baj csupán annyi, hoyg nem látja egymást a két gép... mi lehet a baj?
-
adamAT
csendes tag
bocs, hogy ennyit írok, de a vista a laptopon azt írja ki, hogy "A "helyi kapcsolat" hálózati adapter nem rednelkezik érvényes IP-konfigurációval." Pedig azokat a címeket írtam be, amiket te mondtál.
-
zvaragabor
senior tag
Üdv. Volna egy kérdésem. Van egy laptop XP SP2-vel. Ethernet vezérlő nincs telepítve, gondolom emiatt nem tudok vele csatlakozni a netre (kábeles). Alaplap típusa fucsicu-szimensz AMILO Pa 1538/39. EZEN az oldalon található LAN drivert már telepítettem, nem tudom, hogy kell-e még más is. Amikor bedugom a kábelt, akkor a kis hálózati ikon azt mutatja, hogy próbál címet lekérdezni, de nem sikerül, és a sárga háromszög jön. Tehát ha kell más driver, akkor kérlem valaki linkeljen egyet. Illetve ha nem kell, akkor mit kellene beállítanom.
I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
rdi
veterán
-
rdi
veterán
válasz zvaragabor #4372 üzenetére
akkor két dolgot tehetsz.
1) megnézed a router előtti időkből a mac címet és a routerre beállítod.
2) beregisztráltatod a router mac címét mint egy új szg-ét a szolgáltatódnál.Fej! Tor! Potroh!
-
shev7
veterán
válasz zvaragabor #4374 üzenetére
de ha jol sejtem eddig masik gepbe volt dugva a net. Be kell resisztralni a szolgaltatonal az uj gep maccimet.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
zvaragabor
senior tag
Igen, az asztali gép volt net alatt. Ezt értem mostmár. Csak annyira nem fontos, hogy beregisztráljam, mert csak 1-2 napig lesz még itt a laptop, aztán viszi haza, vagy pestre. Én csak felkészítettem használatra.
Amúgy beregisztrálni mennyit tesz? Szolgáltatót felhívom és mondom nekik, hogy itt a MAC cím, regisztráljátok?
[ Szerkesztve ]
I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
rdi
veterán
válasz zvaragabor #4374 üzenetére
vazeee hát megint nem tudok olvasni
igen, hiszen néha cserélni is szoktuk a gépet ... de akkor az asztalin nem lesz...
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
zvaragabor
senior tag
-
Lortech
addikt
válasz zvaragabor #4378 üzenetére
Miért, hány előfizetésért fizetsz? Nem egyért?
Thank you to god for making me an atheist
-
rdi
veterán
-
shev7
veterán
válasz zvaragabor #4382 üzenetére
de ott csak a router egyetlen (WAN) mac cimet latja a szolgaltato, ott sem kell 4 cimet beregisztralni, hogy mindegyik gepen legyen net.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
rdi
veterán
válasz zvaragabor #4384 üzenetére
na jó, ezen kívül linuxos szervergép s megfelelő a netosztáshoz modjuk egy AMD 586 -os procival meg floppylinux - val :
Fej! Tor! Potroh!
-
Relevance007
csendes tag
Egyvalamit nem értek: több helyről is arra hivatkoznak, hogy a MAC-cím a probléma. De a kábelmodem egy különálló hálózati eszköz, különálló MAC-címmel. Most ha UTP-vel összeközötm a gépet a kábelmodemmel, akkor a kábelmodem kifelé akkor is a saját MAC-címét fogja mutatni, ami ugyanaz akkor is, ha UTP-vel kötöm össze a géppel, meg ha USB-vel kötöm össze, De javítsatok ki, hogy ha tévedek.
-
shev7
veterán
válasz Relevance007 #4387 üzenetére
ha utpvel kotod ossze, akkor a kabelmodem kifele a sajat es az halokartya mac cimet fogja "mutatni". Ha usb-n kotod ossze, akkor a sajat es az "usb-s halokartya" mac cimet fogja "mutatni".
-
kocsog
csendes tag
Szevasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott két albérlet, egymás felett (tömbházban), adott két switch (4 és 8 portos), két router (4 portos), és több millió méternyi kábel Mindkettőbe be van vezetve a net külön-külön. Azt hogyan lehet megoldani, hogy LAN-on mindenki lásson mindenkit, de a netet külön külön használjuk. Fent laknak 4-en, lent 4en. Probáltuk már sok-sok variácóval, de egyik sem volt tökéletes. -
Jag
senior tag
Ha egy hálózati szegmensbe vagytok, akkor elviekben látnotok kéne egymást.
Én a következő képen próbálnám meg:
1 router:
192.168.2.1
A hozzá tartozó gépek:
192.168.2.3 -20
átjáró, dns, wins: 192.168.2.12 router:
192.168.2.2
A hozzá tartozó gépek:
192.168.2.21 -x
átjáró, dns, wins: 192.168.2.2Routereket kösd össze egy switchel és elviekben kész.
-
Jag
senior tag
Jahh, mivel 4 portja van a routernek, ebből egy elmegy a switchbe, így egy gépet a switchbe kell majd kötni, de az mindegy.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Ismerősöméknek gondja van az otthoni netükkel.
Routerrel van megosztva a net 3 gépre.
Az egyik laptop állíndóan kiír valami olyat, hogy nem szabad neki a neten lennie:S
De van amikor a másik laptop nem megy, csak az nem ír semmit.Router csere se oldotta meg a probléát.
Sose láttam még ilyet.
Egy MSI pici notebook az amivel a legtöbb gond van.
Máshol simán megy a laptop, szal nem avval van a baj.Mi lehet a gond?
Később ki tudom jobban fejteni a dolgokat, nemsokára megyek megnézem mit is ír poontosan a gép.Köszi!
-
kocsog
csendes tag
Tud valaki segíteni abban, hogy mivel, milyen módon tudnám megcsinálni azt, hogy az otthon hálózaton az internetet korlátuzzam minden egyes gépen. Van 4 gép a lakásban, de valahogy meg kéne oldani, hogy minden gépen a sávszél negyedét lehessen használni, hogy ne vegye el az egyik gép a többitől az teljes sebességet. Van a netlimiter, de azzal az a probléma, hogy azt akárki át tudja állítani. Ha lenne olyan megoldás, ami segítségével transzparens módon fut a háttérben, vagyis egy átlag felhasználó nem látja hogy megy a háttérben, akkor az jó lenne. Vagy olyan program, ami fut a háttérben, de átállítani csak jelszóval lehet.
Olyan ötleteket várok, amit egy falusi felhasználó meg tud oldani, és nem kerül pénzbe
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Ha a T-Com-os adsl-előfizetésemet szolgáltatóváltással szeretném megszüntetni, akkor a meglévő modemet, amit a T-Com-osok szereltek fel, azt eljönnek és leszerelik, valamint új modemet kell megvennem az új szolgáltatótól vagy egyéni úton?
Előre is köszi!
-
félisten
Hali Mindenki!
a településünkön microhullámú internet hozzáférés van. a szolgáltaó mindenkinek azonos típusú wlan-kártyát adott. az összes kártya csak az IP címében különbözik a másiktól, tehát az alh. maszk, átjáró, dns1, dns2 mindenkinél ugyanaz.
ja, és nyílt hálózat, nem használ adattitkosítást, stb.már 5. játék is ugyanazt produkálja.
létrehozok a játékba szervert, bárki a világ bármely pontjáról be tud szállni a játékba.
CSAK A HELYBELIEK NEM!látjuk egymás szerverét, csak nem tudunk kapcsolódni hozzá.
pingelni sem lehet a másik gépét.
Most akkor?
Várom az ötleteket.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Jag
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #4397 üzenetére
Mindegy, ki csinálja a szervert? Nincs tűzfal?
-
félisten
igen, mindegy,hogy ki csinálja a szervert, tűzfallal meg anélkül is ugyanaz a végeredmény.
ja és bocsesz mindenkitől, de jelen pillanatban a szolgáltató nem használ pl PPPOE szervert.
Tehát az érdekelne hogy ennek ellenére megoldható-e hogy egymás közt tudjunk játszani.
Elnézést mégesgyszer, de félreérthetően kérdezetm...
Fire
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egérpad topik
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Apple asztali gépek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- További aktív témák...
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest