Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 0xmilan

    addikt

    Adott egy TL-WR740N router, ehhez kapcsolódik egy PC (XP) kábellel illetve egy laptop (Win7) wifin keresztül.
    A PC-n teljesen jól működik minden, de a laptop hajlamos eldobálni a netet látszólag minden ok nélkül.
    Nem is dob semmi üzenetet, csak abból derül ki a hiba, hogy nem tölti be az adott oldalt, ezután nem sokkal az "Internetelérés" átváltozik "Nincs internetkapcsolat"-ra, de ezen kívül minden OK, csatlakozva marad. Ha lekapcsolódok a WiFIről, majd vissza akkor újra működik minden ált. 5-15 percig vagy tovább, épp amilyen kedve van, aztán megint eldobja és kezdődik minden elölről. :W
    Ha böngészőben megvárom amíg kidobja a hibaüzit hosszas töltögetés után, akkor azt kapom:
    Hiba: 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Nem sikerült feloldani a szerver DNS-címét.

    Ez még a jobbik eset, a másik, hogy pl. alvó módból ébresztve a laptop sehogy se akar csatlakozni. Ilyenkor "Azonosítás... (SSID)" vagy rögtön "Nem azonosított hálózat" és alatta meg "Nincs hálózati hozzáférés" szöveget kapok, esetleg az SSID neve mellett "Korlátoztt hozzáférés".
    Ezt általában megoldja, ha újraindítom a routert, de pl. a laptop újraindítása nem használ. Ha lefuttatom a Hibaelhárítást, akkor többnyire nem talál semmit és nem tudja megoldani, de egyszer elmesélte, hogy a "DNS kiszolgáló nem található".

    Ezekből kiindulva azt a megoldást találtam, hogy a Google publikus DNS-ét kéne beállítani, de nem tudom pontosan hogy hogyan, ill. hogy biztos ez a jó megoldás.
    Ezt követve beállítottam a laptopon a vezeték nélküli hálózat beállításainál, hogy a 8.8.8.8-at, és a 8.8.4.4-et használja DNS-kiszolgálócímnek IPv4-hez és 2001:4860:4860::8888-t meg 2001:4860:4860::8844-et IPv6-hoz. Ugyanezt megcsináltam a PC-n csak a helyi hálózat beállításainál, mert ott a vezeték nélkülit nem is látta, vagy már nem tudom pontosan és csak IPv4-hez mert v6-ot nem is mutatott.
    A lényeg, hogy ez se segített mert így is eldobálja a netet, szóval most visszaraktam mindenhol automatikus DNS cím kérésre.

    A hsz. írása közben találtam a router böngészős interface-én a DHCP Settings-nél Primary- meg Secondary DNS beállításokat. Lehet, hogy itt kellett volna megadni neki a 8.8.8.8- at meg a 8.8.4.4.-et? A jelenlegi DDNS szolgáltató elvileg a www.dyndns.org.

    Valaki leírná step-by-step hol állítsak be fix. IP-t, DNS-t, gateway-t vagy akármit?

Új hozzászólás Aktív témák