Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz Sixty21 #21502 üzenetére
Ez majdnem jó, a lan opció alatt nézd meg, h a dhcp meg lan ip cím beállítások mik. Amit linkeltél, az csak egy klienslista, de nem derülnek ki belőle a pontos címek.
Szerk: most nézem, a router címe a címsorban látszik, az 192.168.1.254
A dhcp tartomány kellene még.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz Sixty21 #21504 üzenetére
Ez az. 64 és 253 között oszt címet a dhcp, tehát neked a routeredet ezen kívül kell tenni, pl 192.168.1.50. De ha nem változtattad a gyári kisztást, akkor most a TP-Link címe 192.168.1.1, akár így is hagyhatod.
Szóval akkor most lépj be a tp-linkbe, ha nincs beállítva rajta a wifi akkor állítsd be és utána a dhcp-t tedd disabled-re. Csak ezután dugd össze a két routert a lan portjaikon keresztül és kész is vagy. Innentől ha a tp-link wifijére felmész, ugyanazon a hálózaton leszel mint ha a szomszédéra lépnél fel.
-
Sixty21
aktív tag
Igen. De majd a másik verzió is érdekelne. Így most ki próbálom hogy a saját netem mit tud az én szobámba mert gyengélkedik a jelem. De majd a szomszéd routere+ az én tp-linkem is érdekel majd wifin keresztül. De előbb ezt ki próbálom. Mert ha ezt így állítom a házon belül a saját netemmel akkor elég ha a gépembe dugom a kábelt ha már idáig el húzom az utp-t
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
futár
senior tag
válasz Sixty21 #21513 üzenetére
Szóval utánanéztem a routerednek.
Ez az?
Ha igen, akkor jó hírem van. WDS módba kell állítani. A jelenlegi beállításain kicsit kell változtatni.
De a te routered tudja fogni a szomszéd routerének a jelét.
Utána a többi gyerekjáték.Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
Magnat
veterán
Annyira azért nem visszük félre, tekintve h az elv ugyanaz, csak akkor a Pirelliben kell megnézze a dhcp-t meg a többi értéket. 1ébként már a 21482-ben megírtam (még a te első hsz-ed előtt), h meg lehet oldani vezetéken is meg wifin is, csak utóbbi kissé macerás. Aztán a 21488-ban is írtam a te konkrét hsz-edre, h meg lehet oldani a 3420-szal is a bridget, ha olyan revision ami támogat OpenWrt-t, csak ezekre egyikőtök sem reagált.
Szerk: a 21514-hez: a wds jellemzően azonos chipsetes routerek között szeret problémamentesen összeállni, szóval nem garantált a siker, plusz akkor a szomszéd routerében is kell faragni egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Sixty21
aktív tag
válasz Magnat #21515 üzenetére
Írtam, hogy ver: 2.1 a tp-link MR3420(enyém) A szomszéd routere is tp-link de már nem tudom milyen pontosan. Át megyek és megnézem. De akkor hogyan lehetne ezt megvalósítani konkrétan, hogy az én MR3420+a szomszéd net+routere? Kábel nélkül. Most akkor a Pirellit felejtsük el az egy másik hálózat.
-
futár
senior tag
válasz Magnat #21515 üzenetére
NEM!!! Ő nem akarja a két saját routerét összekötni, Mert van 2 külön internet. Legalábbis én így értelmeztem. Nem volt teljesen egyértelmű a dolog és amit te leírtál az szuper is lenne, mondjuk simán LAN2LAN konfigurálás nélkül is menne, de te a 2 külön tartományt írtad le. Teljesen jól.
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
futár
senior tag
A saját routered IP-jét írd át 192.168.2.1-re, (Network/LAN) hogy ne azonos IP tartomány legyen. Ha ez megvan, akkor már ezzel a 192.168.2.1-el tudsz belépni. Belépve a routered menüjébe kiválasztod a Wireless opciót Itt pipáld be, hogy WDS enable, Elő kell jönnie a search gombnak. Klikk rá, majd a talált hálózatok közül válaszd ki a szomszéd SSID-jét, ezt látod, ha telefonnal, vagy notebookkal csatlakozol rá. Ez a hálózati azonosító neve a WiFis hálózatnak. utána a saját routeredet nem tudod csak kábellel elérni, vagy rákötsz még egy routert a korábban leírt módok egyikével. De kábellel azonnal működik.
[ Szerkesztve ]
-
futár
senior tag
-
unknownerror
tag
amúgy nem akarok beleszólni, de ha szomszédból bridgelni akarja a netet, akkor a felére csökken a sávszél, ha tovább akarja wifin osztani. nem fog egy kicsit megcsappanni a sávszél? persze nem tudjuk, hogy a szomszédnak milye van, de én inkább a nála levő elvileg 15 megát próbálnám kihasználni. vagy passz.
-
futár
senior tag
válasz unknownerror #21521 üzenetére
azt én sem értem, hogy miért nem lehet megnézni a szerződést, mert ugye ez feltételezés csak és 2008-ban 15 Mbps nem volt túl gyakori, de akár lehet is. Vagyis lehet, hogy meg kellene csak a szerződést újítani és minden menne szuper módon. De miért esne a felére a sávszélesség? Azért mert ketten használják? Mert a bridge mód nem korlátozza az tuti.
-
Magnat
veterán
válasz unknownerror #21521 üzenetére
Igen, ez is kérdés, pont rá akartam térni, de aztán másfelé ment el a dolog
-
futár
senior tag
válasz Magnat #21523 üzenetére
Leírta, hogy nem nagy zseni. Amit mutatott router, az a menüje szerint nem TP-Link, vagyis gondolom a sajátja De akkor a szomszéd nete hogy varázsolódik át hozzá. Ez a TP-Link WDS a megoldás, hogy WiFi-vel netet kapjon a szomszédtól, de akkor neki még rá kell kötni egy wifiképes cuccot a saját routerére.
-
Sixty21
aktív tag
Hú most azátn van kavalkád Most akkor a szomszéd tp-link router-ét meg az én tp-link routeremet hogyan tudom kábel nélkül össze kötni úgy hogy jel erősítőként használnám az én tp-link routeremet. Mert eddig a szomszédhoz egy d-link usb-s jelvevővel kapcsolódtam ami nem hozza a maxot csak néha. Ezért kéne jel erősítőként be lőnöm az én tp-linkemet Kicsit össze vissza de reméle érthető mi a gondom és bocsánat
-
Magnat
veterán
"Be léptem a szomszéd routerébe. így néz ki a dhcp : [link]" - tehát nem a sajátja, hanem a szomszédé.
Igen írty, h nem egy nagy zseni, erre írtam is neki, h "Ha kábelt tudsz húzni a két eszköz közé akkor 5 perc alatt leírás alapján tutira meg tudod oldani. Ha nem, akkor csak firmware cserével, de az nem biztos h menni fog egyedül. Nem nézlek hülyének v ilyesmi, csak ahhoz nem árt egy pici informatikai előélet."̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Arra, h ha wifin kapcsolódsz egy bridgehez, akkor annak a wifijének két irányba kell pofázni. Amit a klienstől hall, azt továbbadja a bridgen a fő routernek, amit meg a fő routertől hall, azt továbbadja a kliensnek, tehát minden forgalmat duplán kell forgalmaznia.
-
futár
senior tag
válasz Sixty21 #21528 üzenetére
#21518 ezt olvasd el, itt leírtam mindent, de nem jelet erősít, mert akkor kábelen kellene, hogy a netet kapja, vagy kellene a te és a szomszéd routere közé egy bridge. Mivel azonban a TP-Link routered bridge képes ezért az internetet át tudja hozni hozzád WiFi-n keresztül, de a routeredhez nem fogsz tudni wifivel csatlakozni. Mert vagy vesz, vagy ad. Mindkettőt nem tudja.
-
futár
senior tag
válasz Magnat #21529 üzenetére
igazad van ebben, de azt írta, hogy a szomszéd TP-Link routere. De ez viszont nem TP-Link admin felület.
A sebességre. N-es router és WiFi-n tudja a 802.11n szabványt, ami 600 Mbps-t tud maximálisan. azt gondolom, ha ezt felezzük, akkor sincs akkora sávszélessége a szomszédnak, mondjuk arra nem gondoltam, hogy a két kapcsolatot valahogy egy szintre kell hozni, mert, ha a másik WiFi-je 802.11g, akkor ez nem valósulhat meg, mert mindíg a "butább" sebesség a mérvadó.Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
Sixty21
aktív tag
És hiába tudná a szomszéd router( TL-WR542G) mert az enyém(TL-WR3420) csak a jelet tudná fogni és akkor nem tudnék rá csatlakozni wifi készülékkel mert csak vesz és nem ad? Itt s szomszéd router menü kép: [link]
Igen ott félre mentünk mikor a szomszéd routere helyet az én pirelli-met linkeltem a képnél azért bocsánat.[ Szerkesztve ]
-
futár
senior tag
válasz Sixty21 #21535 üzenetére
nem, én eddig nem találkoztam ilyennel. Tuti van, de az nem hiszem, hogy a TP-Link lenne. De az OpenWRT-s topicban lehet meg tudják neked mondani, mert ők tranzisztorok szerint is ismerik a routereket.
Itt találod a topicot.
De mondom, én nem hiszem, hogy tudná. De ráadásul van is egy routered. Azt csak reszetelni kell és a két routert a LAN portokon keresztül összekötni.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Jaja korábban tényleg írta, de mivel arra a felületre azt írta, h a szomszédé, nem is kezdtem el agyalni rajta.
Sebesség: Az N-es szabvány csak 300Mbit, a 600 már egy kiterjesztés (de az övé nem tudja). Szóval 300Mb, de ez csak egy elméleti sebesség, a gyakorlatban a 80-90Mb sokkal jellemzőbb. Ami lefelezve már csak 40-45, ami persze még mindig elég jó. Más kérdés, h a szomszéd routere G-s szóval az egész irreleváns, csak a korrektség kedvéért írtam le.
-
Magnat
veterán
válasz Sixty21 #21535 üzenetére
De tudja, ezt mondtam már neked a legelején is, de hozzátettem azt is, h ez kissé bonyolultabb mint vezetéken. Először is ki kell deríteni, h a te revisionoddal tuti működik-e az Openwrt ([link]), aztán felflashelni és OpenWrt alatt belőni a bridget.
-
futár
senior tag
válasz Magnat #21538 üzenetére
Ez a router tud adni is és venni is? Mert nem ismerem ezt a routert, anno SENAO bridgeket konfigoltunk W-Lan internetnél, de az nem most volt. Sokat fejlődik a technika. Akkor ez a WDS nem egy egyszerű bridge funkció, hanem egyet fizet, kettőt kap?
-
Magnat
veterán
Én Wds-t még sosem használtam, amikor egyszer össze akartam lőni két eszközt és nem sikerült, akkor olvastam, h ha külön chipsetes a két eszköz, akkor nem nagyon szeret működni. Sztem sokkal egyszerűbb összelőni dd-wrt v OpenWrt alatt bridge módban (egész pontosan repeater bridge).
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest