Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz s3toraph #21085 üzenetére

    Tényleg hülye kérdéseid vannak. A baj, hogy minimális ismeretekkel (sem) rendelkezel.
    off:
    Miért nem kérsz meg egy havert aki csinált már ilyet (minden családban van egy infos unokaöccs), hogy jöjjön el, állítsa be, közben jól elbeszélgettek a végén pedig megeteted pizzával?

    Olyanok a kérdéseid, mint ha én vakbélműtétet szeretnék csinálni telefonos segítséggel. Kicsit én is értek a műtéthez, hiszen szikét láttam már, a vér is ismerős, csipesz és vatta, mi kellhet még? Szóval hol is kezdjem a vágást? Milyen mélyen? Ha kettőből vágom, az pont olyan jó, mintha egy vágásból csinálnám?

    Alternativ megoldásként barátkozz meg a google keresővel, és nézz utána, mindenre van példa. Van pár youtubos mutogatós az olvasni nem tudóknak vagy túzottan vizuális tipusoknak. pl: http://www.youtube.com/watch?v=4l7IoKIFpvQ
    --------------
    És, hogy segitsek is, leirok mindent amit tudnod kell, ahhoz, hogy elindulj és beállithass mindent. Többször is elolvasható/kinyomtatható formátumban van :)
    on:

    - 1 publikus ip cimhez 1 domain név kell, lehet többet, de felesleges. Ha változik, frissiteni kell, csinálhatja a router, vagy az ő kliens programjuk, mindegy.
    - ha beirod a böngészőbe, nem kell történjen semmi, mit vársz? Bárki tudja állitgatni a routered kivülről?
    - port forward, nevében benne van, adott ip cimen adott portot továbbit a tűzfal mögé egy adott belső ip cim portjára, ezért ha ftp-t szeretnéd elérni, akkor forwardold a 21-es portot a gép belső ip cimére, ha egy webszervert, akkor a 80-as portot. (ilyenkor a böngészőbe beirva a cimet be is fog jönni a belső webserver oldala)
    - 65535 port van, nem tudod bármelyiket használni, mert vannak foglaltak, amik csak adott porton mennek, és vannak amik "szokásjog" alapján mennek. Pl MSSQL 1433-as port, de ha nincs sql szerver, éppenséggel használhatod másra. Itt nézz körül: http://hu.wikipedia.org/wiki/TCP_%C3%A9s_UDP_portsz%C3%A1mok_list%C3%A1ja
    több ftp szervert is használhatsz, az egyknek a 21 portját forwardold az első gép 21 portjára, a másodiknak, egy másik portot, pl. 2121 forwardold a második gép 21 portjára. A többi a router dolga.
    - fájlmegosztás: állitsd be ahogy irtam, menni fog, nincs elb@szva semmi, homegroup szar (csak win7-en működik, hanyagold, ha van i-szar /iphone, itab, imac/, androidos telefon, tablet, smarttv stb) , 3 gépnél nem kell tartomány kiszolgáló :) (domain szerver)
    - távoli elérés, ha jó a teamviewer, használd, fájlmásolás azért lassú azon keresztül, mert nem direkt másolódnak át az adatok, hanem teamviewer szerverén keresztül. Ha távolról akarsz fájlokat, használj ftp szervert, de a fájlmásolás max sebessége a két net kapcsolat feltöltési sebessége lesz ! csak lokális másolásnál az ftp szerver ágyúval verébre, ráadásnak a servU nem ingyenes!, azt is konfigolni kell.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák