Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Dictator^ #22359 üzenetére

    A hivatalos megoldás: nem a linkre kattintasz, hanem fölé kissé, és úgy húzod lefelé-jobbra az egeret. Ha a kijelölni kívánt link felett is link van, akkor IJ.

    A hivatalos álláspont: jó ez így, ahogyan van.

    Orlin: Közben nézem kint van a friss Dev,de semmi extra
    Az alapján, hogy a O20 átment stabilba, már nem lehetett újdonságot várni, mert a O21-ből hamarosan next lesz, ilyenkor már nem jön új feature, csak bugfix. Az O21 nagy újdonsága az Aura felület lesz, amiből senki sem fog észrevenni semmit sem, de a Chromium alapok miatt kényszerpályára kerültek, és a Google lépése miatt nekik is lépniük kellett.

    Gondolom ez is kb 10 perces munka lenne a fejlesztőknek!
    A felhasználók között valamiért nagyon népszerű ez a 10 perces elmélet, ami eléggé nagy tévedés. Az érdemi munka ebben az esetben annyiból állna, hogy hozzányúlnak a beállítások ablakhoz (bekerül egy új beállítás), a speed dial beállításait felolvasó scripthez (az új beállítást kiolvassa) és a speed dial forrásához (használja a beállítást). Ezt én az Opera HTML+JS alapokon megírt részét valamennyire ismerve körülbelül 1 óra alatt tudnám megoldani (meg is fogom hamarosan, ha folytatom a patchelős program fejlesztését, ez az egyik feature lesz). Mivel az Opera többnyelvű, ezért a beállításhoz tartozó szöveget az összes nyelvi fájlba bele kell tenni, az összes súgót végig kell frissíteni, majd a végén többféle operációs rendszeren, többféle DPI beállítással, többféle ablakmérettel kipróbálni mindenféle tesztesetet, végig mindent dokumentálva. És így lesz az 1 órás munkából több ember rengeteg órás munkája, aminek az átfutási ideje napokban mérhető. Én majd megtehetem, hogy az 1 órás fejlesztés után 2 perces teszttel kiadom a programot, maximum az a pár felhasználó szól, hogy nála valami nem jó. Az Opera nem teheti meg.

    Ettől függetlenül ennek a beállításnak illett volna már az első O15 buildbe bekerülnie, és szégyen, hogy még most sincsen készen.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák