- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz trassher #66500 üzenetére
Helyes ... akkor gondoltál rá !
Nálunk a Lidl mellett van egy ilyen önkiszolgáló mosó, valamelyik este látom hogy jönnek ki a vizes autók amikre már a -7 fokban ráfagyott a víz, gondoltam is magamba hogy ezek h*lyék ... reggel biztosan nagy meglepetés lesz, de az sem biztos hogy már kitudott szállni az autóból (szóval vannak ilyenek is) !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
trassher
addikt
Ja hát ez műhely, nem és vagyok az elkövető. Nem tudok autót mosni de ezt be is vallom, inkább nem kontárkodok csak ha nem férek be barátomhoz a kozmetikába. Utána vittem anya suzukiját is, az külső - belső volt. Utána a műhely előtt az udvaron fűtöttem benne míg ittunk egy kávét meg dumáltunk. 15 perc alatt 0-ról olyan meleg volt benne, hogy mikor beültem rendesen megcsapott.
Redmi Note 7
-
roberto211
őstag
Halljátok h a fojtószelepen mennyi rárakódott és milyen vastag kosz volt, valami borzalom. először csavarhúzóval kellett kapargatni mert még az oldószer sem hozta volna fel.. Ha nem volt kb 2 cm vastag akkor semmi... Most szép tiszta, az összeszerelés fázison vagyok már de brutális volt amit láttam.
Alapjárati motor csak kicsit volt piszkos vagyis szabályzó de azért beáztattam..
Egr szintén csak picit aztán kiderült hogy bevan falazva vagyis nem falazva ahol megy be a kipuffgáz bevan öntve. Én mikor megláttam elkapott a röhögés.. Mondom ezek az osztrákok nem semmik.
De persze a kipufogón úgy hagyták az "elágazó részt" ahol menne fel az egr be a kipugáz ezt majd lekell zárnom h ne fújjon ki..
Csövekben is volt rendesen anyag.. Remélem meghálálja majd a kis corsa ezt a gondoskodást. Ha holnap jó lesz egr mert ma már az ujjam is lefagyott szó szerint akkor jöhet a teknőtömítés csere mert picit könnyezik, vagyis szivárog onnét az oil, utána meg kötelezőszerviz aztán elteszem kitisztított állapotban pihenőre januárig januárban meg megy nkh bácsihoz rendszámot kapni.
Viszont voltam opel specifikus boltban és azt mondták h a gm olaj 5w30-5w40(láncosokba azt mondja inkabb ezt javasolja) már egyáltalán nem rossz sőőőt. Ebből mi az igazság? Mi legyen majd? mannol,total,vagy 5w40 gm?
Szerk:Először arra gondoltam, beleteszek egy motoröblítót valami noname olajjal gazpromt tescos vagy passz. Meghajtom egy 100km en utána leengedem és jóra lecserélem.. Érdemes ilyen korú autónál ezt?
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
mindthecrap
aktív tag
köszi mindenkinek, könnyen ment a csere egyedül is, csak idő és a napi km számláló nullázódott.
a betolás miatt viszont beszedtem egy 042052-es hibakódot, sajnos halványan rémlett is, hogy a katalizátornak nem tesz jót a beugrasztás de nem volt senkinél bikakábel és nem akartam az út szélén hagyni a kocsit...
olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett
-
nagyúr
válasz mindthecrap #66504 üzenetére
Érdemes lenne egy mobil bikázót beszerezni,sosem lehet tudni,másnak is tudsz segíteni ha kell.
-
nagyúr
válasz mindthecrap #66506 üzenetére
Én az EDNET cuccát vettem meg,amit írnak róla azt tudja-sajnos már szükség volt rá.
-
diegho
nagyúr
Ma végre megmutatta az egyik partnerünk az új gépsárkányát, bár inkább a gumi+felni szettjére lettem volna kíváncsi, hogy ugyan mi kerül abban 700k-ba (darabja) bár így is láttam olyan dolgokat, amiket a saját autómban soha nem fogok látni. Egy kb 1 hónapos SQ7-ről van szó, maximum felszereltséggel. Csak az Alcantara bőr felára volt 4,8M. Kb minden létező dolog benne van az autóban, amit ma egy autóban találni lehet. Nem semmi gép, mondjuk 41M-ért legyen is benne minden.
-
Louis
tag
Sziasztok!
Ezt az autót néztem ki a feleségemnek, telefonon beszéltem a sráccal, azt mondta, hogy nem kereskedő de megbízásból árusítja az autót egy jó ismerősének. Az autó rendszeresen karbantartott, de csak a garancia lejártáig pecsételtek a szerviz könyvbe. A hirdetést megnézve van valami gyanús szerintetek?
A fickó teljesen közvetlen volt, készséggel válaszolt minden kérdésre, ahogy kivettem a szavából a házánál fogunk találkozni.
Ami kicsit elbizonytalanított, hogy ha ő csak egy "megbízott" emberke akkor a törzskönyv átadásnál gondolom ott kell legyen az eredeti tulaj igaz? Illetve az még egy kicsit aggaszt, hogy nem töltötték rendesen a szerviz füzetet.
Íme a hirdetés. [link]
''Nézd ott egy csikorgó nyom...''
-
Petyyyyy
addikt
Nem igazán értem miért nem vezették tovább a szervízkönyvet.
Képről ítélve aza profilmélység nem túl combos.
Törzskönyv átadás...? Maximum lecsekkolod vásárlás előtt, aztán papírozást követően majd postán érkezik hozzád.
Oké, hogy csak harmadik fél, de ha már alkura kerül a sor, mindenképp legyen ott a gazdája is, ne kelljen köztes féllel üzengetni, stb.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
félisten
-
Louis
tag
válasz szabonagyur #66514 üzenetére
Az a fehéres volt? Ezt megkérdezem tőle, holnap. Köszi.
''Nézd ott egy csikorgó nyom...''
-
Szada85
aktív tag
Csak amik látszanak: Vezetöoldali ajtón ajtórányitás nyoma ( függöleges fehér csík ), a vezetöoldali ajtó élén is leverve a fényezés. ( mondjuk persze ez csak esztétika, a Korral jár )
Ami engem zavar ( lehet csak a szemem csap be ), hogy az elsö lökhárító az utas oldalon mintha picit elállna . Plusz ugyanezen az oldalon a lámpa alatt meg is van horzsolva - ez okozhatja, hogy kicsit kipattan a helyéröl persze -, illetve bal ( vezetö ) oldalt a koptató sem áll túl daliásan a kerék elött.
Nekem a gumik is kérdésesek, szépen befotózott a profilba, kérdés inkább mennyi idösek a gumik, meg milyen márka ( nekem a rajta levö Starfire név nem sokat Mond, mondjuk a hiba lehet bennem is persze ).
Ezt a telet még biztos elzümmögi, de utána elképzelhetö, hogy cserések lesznek.Ezek nagyrészt apróságok, de én simán alkudnék ilyenek miatt is picit, plusz mivel a hírdetésben is benne van, hogy csak " telefonon alku nincs ", ergo személyesen van.
-
félisten
-
lsebestyen
addikt
Szerintem egy 10 éves használt autótól nem várható el, h makulátlan legyen... Persze meg kell nézni, h nem volt-e rommá törve, de ha koccantak vele és rendesen megcsinálták utána, az szerintem nem a világ vége.
-
Declare
őstag
válasz trassher #66493 üzenetére
Ez eleg korrekt
(#66509) Louis Korrektnek tünik, a km futas siman passzol a kormanyhoz, jo esellyel nem tekert auto. Amit (#66516) Szada85 irt az maximalisan en is igy gondolom
Ha megveszed egy olajcseret mindenkepp erdemes adni neki, olajszürö es üzemanyagszürö cserejevel együtt, illetve a fekek lehetnek meg könnyen csere erettek. Plusz az a gumi sem tünik tul jonak.
Ha megnezed probald ki a hatso ablaktörlöt, az könnyen be tud azni es utanna nem müködik, illetve ha gyujtast raadod a ventillatort kapcsold 1 es fokozatra es hallgatozz . Nalam pl egyre erösebben "nyikog" ahogy lassan forog, ez is egy tipus hiba ennyi idösen. Amugy nem drama a dolog, de ha idegesit azt is cserelni kell (ventillator)
-
AMD Power
titán
Mark Adams tud ám tervezni.... Insignia közelről, videón.
-
-
Szada85
aktív tag
válasz lsebestyen #66518 üzenetére
Nem persze, én sem mondom, hogy ettöl rossz az autó, ezek jellemzöen inkább csak esztétikai apróságok. Illetve azért az ilyen apróságokra is egy valag pénzt el lehet locsolni. Ha az árkülönbözet ezt fedezi, és egyébként jó az autó, akkor remek vétel lehet.
Saját példa. A fényszórómosó spricnikböl a jobb oldaliban a két fejböl az egyik sérült - és emiatt elörefele spriccel, sebaj, lemosom az elöttem álló hátsó ablakát is -, na most ezt bontottan is aranyáron mérik, valami utángyárit láttam ( csak a spricni ) 15k + posta árért. Tüköralaplap rozsdásodik ( " típushiba " az OPC-nél ), bontottan 60-90 Ezer egy tükörpár ( épet láttam már 150k-ért is ), úgyhogy marad a leszedés, és valami szakinál fényeztetés. És ezek is olyan apróságok " csak ", ami esztétikai nyomorúságok, és mégis viszi a kavicsot..
Másrészt sajnos ez a fajta gondolkodásmód, amit Te is írsz az egyre ritkább, mert mindenki AZ autót keresi, a Grált..
Én eddig csak felniket, apróságokat adtam el idekint, de még így is megdöbbent az a pökhendiség, hozzáállás, felfogás, ami az általad leírtnak pont az ellentettje a legtöbbször. Vannak best of gyüjtéseim, néha elolvasgatom öket, csak hogy egy jót mosolyogjak.
Már elöre rettegek az autót meghírdetni, mert ott mi lesz... -
AMD Power
titán
válasz Luck Dragon #66521 üzenetére
Sajnos ez az egész napos meló átka...
Baromi jó lett.
Árára kíváncsi leszek....
-
-
beg
veterán
válasz AMD Power #66523 üzenetére
Szép-szép...
Mazdabmwmondeo jegyekkel indul, aztán passat-ban fejeződik be. Tudom, mindenki ezt csinálja. Avagy nem. Mazda megcsinálta az új autóit egyedien (6,3 stb). Alfa az új júliával (na jó kis bömbi beütéssel), honda az ufó civic-el, nissan juke, stb. Lehetne egyedit is alkotni. A régi insignia is kitűnt a tömegből, legalább a maszkból megmondtad hogy ez mi. Ennél az újnál meg közel kell menni hogy eldöntsd[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
B-L-A-C-K
titán
Jó ez nyú insignia tényleg, de azért itt olyan elájulás van miatta hogy hihetetlen, engem ennyire azért nem hoz lázba...
-
beg
veterán
válasz AMD Power #66527 üzenetére
Kitakartam az ujjammal az opel jelet és feladtam magamnak a leckét. Nehéz eset na. Nem a szépségét vitatom, hanem az ötlettelenségét, design innováció hiányát nem értem.
De ez már ízlés és szubjektív.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Declare
őstag
válasz B-L-A-C-K #66526 üzenetére
Az opel uj zaszloshajoja, ami mar nagyon regota varatott magara....ugyan ez volt igaz az Astrara is. A konkurencia nagyon ellepett az opel emellöl az elmult par evben. Hol legyen taps, ha nem egy opel forumban?
(#66528) beg +1 szep es remelhetöleg jo is lessz...csak valoban sok benne a koppintas. Ettöl nekem meg tetszik. Szerintem nem mertek nagyon reckirozni, ezert probaltak azokbol a formajegyekböl meriteni, amik most bejöttek a többi gyartonak. Technika legyen pöpec, aztan majd egy rancfelfarrassal elindulnak talan az egyediseg utjan
[ Szerkesztve ]
-
-
lsebestyen
addikt
válasz Szada85 #66522 üzenetére
Hát igen...Aki hibátlan esztétikai állapotban lévő autót szeretne venni, az vegyen újat, vagy 1-2 éves autót. Nyilván sokba kerül fényezni/javítani egy elemet az autón (még a 22 éves Astrára is 25k/elem volt a fényezés), de a parkolóban úgyis ráfogja nyitni az ajtót, szóval ezeket el kell engedni, pláne egy középkategóriás autónál. Nyilván az elvárható, h műszakilag legyen rendben, számomra ez a mérvadó. Szóval ja, ezért is van itthon ekkora divatja az óratekerésnek is.
Persze nem azt mondom, h nem zavar, ha szanaszét van horpadva az autó, vagy tiszta mocsok, mert zavar persze engem is, de ennyi pénzért ezt bele kell kalkulálni. Ettől még lehet egy tök jó autó. -
Declare
őstag
válasz AMD Power #66534 üzenetére
de az insignianak a hatulja szvsz szebb, mint a mondeoe. (Amugy a mondeot is beperelte az aston martin, mert tul sokat nyultak, de aztan a ford ügyvedei kihamosztak a ceget a perböl)
Amugy az ami a fenti kepeken van az a regi passat, raadasul amcsi verzio. Az uj az azert jo.
De inkabb cc s a hatulja
Az elejen a hütömaszk meg kisertetiesen mazda
A rönót meg meghagyom nektek
[ Szerkesztve ]
-
#TOTTI
őstag
Had csináljon már az Opel is a trendnek megfelelő dizájnnal rendelkező járművet. Miért térne el? Szerintem rendben van, a kategória formái, arányai adottak, így igazán egyedit nem lehet alkotni. Majd 5-10 év múlva más lesz a trend.
-
roberto211
őstag
Erre valaki tud segítséget? [link]
-
Szada85
aktív tag
válasz lsebestyen #66539 üzenetére
Én is ugyanezen a véleményen vagyok, csak sajnos a vevöjelöltek nagy része gondolkozik másként, legalábbis ismerösi körben külföldön eladott autónál is olyan kanosszajárást rendezett a vevöjelölt, hogy szerencse, hogy a gyártási folyamatról nem kért videót, aztán mikor kiderült magán és szervizes átnézetés után, hogy szó szerint hibátlan az autó, akkor nekiállt a lökhárító alján levö kavicsnyomok, apró hajszálkarcokat használva alkualapnak, mert " hát ez micsoda autó "...
A hasonló esetre mondom, hogy nehéz lesz megállnom, hogy ne nevessek az arcába, hanem komoly arccal megköszönjem a részvételt, és elálljak az eladási szándékomtól, de abban biztos vagyok, hogy ki fogom várni azt az illetöt, aki normálisan fog hozzá állni, és értékelni fogja az autó ritkaságát, és állapotát...
-
gban
Közösségépítő
válasz roberto211 #66542 üzenetére
Egyforma volt a leengedett meg a betöltött lötyi, legalább színre?
Postázást nem vállalok.
-
tutis
őstag
Srácok, 1.6 benzin H astrába milyen olajszűrő kell? Fémházas vagy a szűrős változat?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
roberto211
őstag
Leengedett ilyen zöldes volt , amit vettem meg piros ezt javasolta a bárdis..
Illetve még olyan tünetet produkál h alapjáratom nem nagyon megy vissza kb 2500 az alapjáratom, és nagyobb gázadásra fullad, de most már ha egyenesen megyek akkor is.. ondjuk ehhez hozzákell tenni h a fojtószelepnek a fedele nincs rajta tehát ez a "műanyag tányér" mert csak roncsolással tudtam levenni. Lehet h túlsok levegőt kap a szívótoroknál mert ugye nyitott most a fojtószelepnél és ez a baja?
Viszont a hűtővíz trutyi az ettől független akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz roberto211 #66546 üzenetére
Nyugtass meg, hogy nem légszűrő nélkül közlekedsz...
-
roberto211
őstag
Nem.. Légszűrő helyén van,minden oké és nem közlekedek hanem előre hátra gurultam kb 20-20 métert. Nem tudok ezzel közlekedni hivatalosan, nem ivatalosan meg nem akarok még nincs forgalomba.
Egyedül ami nincs rajta ez a műanyag "tányérfedél" de mondom.. nem közlekedtem vele csak előre hátra gurultam itt az utcába 20-20 métert.. Nem is tudok vele mert rángat,
De a nagyobb baj most a hűtővíz.. Zöld volt benne ma derült ki, pirosat adott a bárdis mert "ezjóóóbele" beindítottam, rá 5 percre a tetején trutyis, ... na most jöttem vele 450km-t haza, akkor nem fogyott semmi se meg tiszta volt a hűtővíz gondolom nem most lett hengerfejes.
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz roberto211 #66546 üzenetére
Valószínű nem véletlenül töltik fel azonos színűvel a hűtőt, gondolom nem tanácsos keverni, pont az általad leírt végeredmény miatt.
Arra tippelnék, nem sikerült teljesen leengedni, bent maradt némi folyadék valahol, akár a radiátorban, összekeveredett és ilyen lett mivel nem szeretik egymást.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
KrAt
veterán
válasz roberto211 #66548 üzenetére
Ha az említett [link] légszűrő-burkolatot szedted le, akkor onnan rengeteg fals levegőt tud szívni, ami szűretlen, tehát légszűrő nélkül járatod a motort (szerencsésebb, hogy egyhelyben). Ekkor a rengeteg plusz levegő miatt lehet magas az alapjáratod szvsz.
Másik sztori, a trutyi lehet olaj is. Az olajbeöntőnél nem látsz habos hasonló trutyit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Automata kávégépek
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest