Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ftamas0201

    senior tag

    Sziasztok.

    Adott egy shelly 3em pro fogyasztásmérő ami az óra után van bekötve, hogy mérje a fogyasztást és a napelem által termelt energiát is. A probléma ezzel az hogy napközben amit fogyasztok ugye azt a napenergiából hasznosítja, így egész nap minuszba mér persze ha süt a nap és így méri le a fogyasztást is és a termelést is. Nem lehet esetleg megbütykölni HA alatt hogy tudjam a fogyasztásom napközben is és a teljes termelést is mutassa, ne csak a termelésből kivont fogyasztást már?
    Például ma volt inverter adat szerint 26.73kWh termelése a rendszernek (ez a szám kéne nekem nagyon a shellytől) A shelly teljes termelésnek 20.3Kwh -t jegyzett, szóval ugye amit a ház elfogyaszt, ő azt nem méri fogyasztásnak csak kivonja a termelésből. így fogyasztásnak csak azt méri le amit a hálózatból kiveszek ha pl nincs elég napenergia termelés vagy este..
    Szerelésen kívül lehet ezen bütykölni a shellyvel vagy akár HA alatt is vagy felejtsem el? Szerintem a shelly alapból így mér szóval lehet veszett ügy ez nekem, de azért gondoltam rákérdezek hátha. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák