Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KevinMulder

    tag

    HB: Kérlek benneteket, ne kezeljétek ezt másként, ami: nem szeretném egyik vagy másik már meglévő házvezérlő rendszert sem fikázni csak azért, mert hobbiból írok egy negyediket. Mindnek megvan az erőssége és láthatólag sok tízezer órányi munka van bennük. Szóval ha a HB-ről szólok, akkor nem azok lehúzása a cél, hanem a HB fejlődésével kapcsolatosan fogok megosztani információkat itt is. Remélem itt is elfér, annyit nem fogok kommentelni ezzel kapcsolatosan, hogy spameljem a fórumot.Persze lesz hivatalos blog is majd, de ebből a fórumból is szeretnék ötleteket meríteni, illetve ha csendben is, de figyelek a felhasználói panaszokra is.

    A HB szépen gyarapodik, de egyelőre még nem használható, értelemszerűen. Ha a repository megvan és néha frissítitek, akkor láthatjátok a változásokat. (Tegnap este beraktam a Paradox PRT-3-as vezérlőhöz kapcsolódó kódbázist és a pluginok placeholderét, de ezek még nincsenek bekötve, az első tesztekhez kellenek)

    A HA pluginjait is átfutottam. a HA alatt 931 plugin van, abból 684 támaszkodik külső dependencyre. Azonban a HA pluginok nagy részét csak a központi rendszerből származó importok és get/setter függvények teszik ki, a valós, adott pluginra jellemző számítások és egyebek eléggé kis részt tesznek ki. Hosszú távon így nem a HA az érdekes, hanem a mögötte lévő egyes komponensekkel való interakció. Ott, ahol már létezik C++ megoldás, ott azt fel lehet használni, ahol meg nincs, ott azt létre kell majd hozni. Itt jön a képbe az, hogy fejlesztői bázis kell majd a HB mögé, én lassan tudok csak ezzel haladni. Szerencsére azért van sok Qt C++ fejlesztő, talán van honnan meríteni (s remélem nem kerülte el a figyelmemet egy másik Qt alapú házvezérlő rendszer :D )

    Szóval a következő napirendi pont az, hogy egy I2C-s kapcsolóval (optocsatoló) fel tudjunk kapcsolni egy I2C-s lámpát (relé) valami GUI-n keresztül (illetve böngészőn keresztül) Amikor készen van, jelentkezem ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák