Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz cszn #4868 üzenetére

    Ez egy régóta keringő pletyka a Sweet Spot stratégia következő állomásáról. Az AMD célja egy olyan elgondolás kifejlesztése, melynek segítségével egy teljes generációt le lehet fedni két darab rendkívül kis méretű chip használatával.
    A jelenlegi fejlesztés költséges, mert a teljes piac öt részre osztható, ami azt jelenti, hogy öt lapkát ideális egy generációba fejleszteni. Az AMD a Sweet Spot stratégia miatt négyet csinál, és az ötödik lapka helyett két felsőkategóriás chipet használ, azaz a legnagyobb chip kifejlesztésével nem is erőlködnek.

    A master chip design design ezt úgy módosítaná, hogy lenne egy master chip, amihez tartozna pár slave chip. A számításokat a slave chip végezné, míg a master chip felelne minden egyéb dologért. A fejlesztés és skálázhatóság ezzel nagyon egyszerű lenne, hiszen két kisméretű lapka van, amik tetszőlegesen felhasználhatóak. Például egy master és egy slave lapka lehetne olcsó megoldás, míg négy vagy több slave lapka a drágább. Az egész dolog a kommunikációtól függ, hiszen nagyon jó sávszélességű csatorna kell a lapkák összekötéséhez. Ilyennel kísérletezett az AMD, amikor a CrossFire Sideportot tesztelési céllel belerakta az RV770-be. Ez azóta eltűnt. A rendszer egyébként a Rambus Flex-IO-ra épül.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák