Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D55

    aktív tag

    Kíváncsiságból megnéztem most és azért egy jól kitalált ATX lapon még így is marad hely 1-2 további bővítőkártyának. A saját Z690 UD DDR4-emet vettem alapul, meg hozzá egy TUF 4070 Ti SUPER-t, ami jelen állás szerint esélyes lehet a pénztárcám kegyeire majd.

    Az ASUS specifikációja 3,25 slotot ír, a lapom pedig így néz ki:
    Slot 1 - M2
    Slot 2 - PCIe x16 full
    Slot 3 - ÜRES
    Slot 4 - PCIe x1 + M2
    Slot 5 - PCIe x1 + M2
    Slot 6 - PCIe x16 - x1 buszon
    Slot 7 - PCIe x16 - x4 buszon

    Tehát ha berakom a Slot 2-be, akkor a Slot 4-nek és a Slot 5-nek az x1 kártya bővítési lehetősége ugrik, illetve talán a szintén azonos sorban lévő M2 slotokon korlátozódhat az NVMe modul hűtőbordájának a magassága (de ez nem is annyira jelemző talán, mármint a magas borda ezeknél).

    Ellenben a Slot 6 és 7-em még kényelmesen meg fog maradni és a gyártó ésszerű tervezésének hála pont azok adják a másodlagos PCIe slotok közül a legértelmesebb lehetőségeket (x16 form factor és a legalsón a 4 lane-es buszbekötés).

    Plusz még megnéztem kíváncsiságból és pl. ugyanebből a szériából egy RTX 4090 sem kér többet 3,65 slotnál, tehát még mindig megmaradna a két alsó slotom.

    Persze az egyértelmű, hogy egy 4 slotos mATX lap esetén viszont már biztosan nem hagynak teret semmi másnak ezek a mai jellemző méretek...

Új hozzászólás Aktív témák